Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון.

ולא נכון.

כשאתה עושה את זה day-in-day-out (יענו: yomyomi), השחיקה היא אחרת.

עמדתי שנה בפקקים מראש העין לת"א עם פיאט קופה. למי איכפת... כשיש מה להרוויח כשהכביש נפתח. אם אין, ולא מדובר במישהו שנהנה מגיר ידני, והרכב סטנדרטי לחלוטין, אז באמת חבל להיות עם גיר ידני.

לגבי תחבורה ציבורית, זה מאוד תלוי. הרבה פעמים היא לא חוסכת זמן בכלל.

דו-גלגלי... יש לו את החולירות שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא מבין מה הבעיה הגדולה עם ידני בפקקים. שמים הילוך ראשון / שני לפי המהירות הממוצעת וגולשים ברוגע. פעם בכמה זמן צריך איזה לחיצה על הקלאץ לכמה שניות אבל זה מזה בקטנה, בשביל זה לנסוע כל החיים על אוטו שמעביר לך הילוכים מתי שלא רצית? ואני גר במרכז ויודע מה זה פקקים

אני חושב שמי ש"קרוב להישבר" פשוט עדיין נוהג כמו נהג חדש ועושה זינוק בעלייה כזה כל פעם שמתקדם הפקק וכל פעם נצמד שוב לאוטו שלפניו במקום לזרום בגלישה בלי ללחוץ על אף דוושה.

זה לא באמת בעיה, אבל אחרי שאתה מתנסה באוטומט בפקקים אתה מבין שזה עדיף. אוטומט פלנטרי/רציף, לא רובוטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נכון.

ולא נכון.

כשאתה עושה את זה day-in-day-out (יענו: yomyomi), השחיקה היא אחרת.

עמדתי שנה בפקקים מראש העין לת"א עם פיאט קופה. למי איכפת... כשיש מה להרוויח כשהכביש נפתח. אם אין, ולא מדובר במישהו שנהנה מגיר ידני, והרכב סטנדרטי לחלוטין, אז באמת חבל להיות עם גיר ידני.

אולי אני לא דוגמא, אבל אציג את הנקודה שלי בכל זאת.

כבר יותר מ 15 שנה עובד בעבודות שקשורות בהרבה נסיעות, נוסע המון כולל בפקקים של גוש דן. כל המכוניות ידנית. לא מרגיש שום שחיקה ושם עייפות מהגיר הידני.

כל המכוניות שגרתיות לחלוטין כך שאין שם מה להרוויח כשהכביש פתוח.

אבל אני רגיל לנהיגה באוטו עם גיר דיני ודוושת קלאץ', ככה מבחינתי האוטו עובד, ככה נוהגים, טוב לי עם זה ונוח לי עם זה.

כשאני נוהג ברכב אוטומטי באותם תנאים, לא מרגיש שום שיפור בנוחות ולא מרגיש שזה מקל עלי באיזשהי צורה.

מה שנשאר זה רק רכב שעולה יותר יקר (תמיד), פחות אמין (כמעט תמיד) וצורך יותר דלק (אם זה גיר פלנטרי).

ויתרונות של הגיר האוטומטי אני לא רואה. בכלל.

פורסם

מבחינתי גיר ידני וקלאץ מעיקים יותר מאוטומטי רק כאשר יש פקק בעליה ובחיפה יש מספיק משניהם. עדיין אין לי רכב ידני עם היל הולד כדי להעיד שזה פותר את הבעיה

פורסם
איזו גישה תבוסתנית. במקום שנלמד ממי שמצליח אתה נותן דוגמה לכישלון ונתלה מאחוריו, כאילו שההצלחות הן היוצא מן הכלל.

אני לא משוכנע בגאונות שלי. אני משוכנע שבעיה הנדסית ניתנת לפיתרון כשעובדים נכון, מעריכים את הסיכונים ומחפשים פתרונות.

מילטון רייט גם אמר לשני הבנים שלו שאם אלוהים היה רוצה שהם יצליחו לעוף הוא היה מצמיח להם כנפיים, והטיעון שלך נשמע דומה באופן מביך.

הפוך גוטה, הפוך.

אתה בחרת דוגמאות אנקדוטליות, חלקן לא רלוונטיות בעליל לעניין הרכבת התחתית (כמו גשר המכביה והעמוד בהר הרצל) כדי לטעון ש"אצלנו בוחרים באפשרות השניה" והבאתי את שדה התעופה ברנדנבורג כדוגמא לזה ש"אצלנו בוחרים באפשרות השניה" בדיוק כמו שבגרמניה, כליל שלמות ההנדסה והסדר, "בוחרים באפשרות השניה".

בפועל, כמו שרשמתי, מתבצעים פה כל הזמן אינספור פרויקטי תשתית גדולים בצורה מקצועית וחלקה כשבמקביל, אתה כנראה היית הבן אדם הראשון שצווח על ההפקרות "אצלנו" אם המדינה היתה מקשיבה לך ומתחילה לבנות רכבת תחתית בתנאים הגיאולוגיים הקיימים בתל אביב, מבלי שיש לה שמץ של מושג איך לעשות את זה ועם תקציב שהוא בור... ללא תחתית...:wink:

פורסם

למרות כל המלל, לא השתכנעתי. מחלף ששוקע זה לא פאשלה, זה ביזיון וחוסר מקצועיות.

כשרוצים אפשר.

קנדי אמר: בחרנו ללכת לירח לא כי זה קל, אלא כי זה קשה. וזה אומר הכל.

פורסם

אי אפשר להשוות את התנועה בדבלין לתנועה בתל אביב ואי אפשר להשוות את הנהגים פה לנהגים בתל אביב/ישראל. פה יותר רגוע גם כשאתה בפקק והפקקים פה לרוב לא כאלה גרועים. בנוסף ידני זה בסדר כי אתה לא חייב להתחיל לזוז מהר לפני שמישהו נדחף לפניך.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)
אולי אני לא דוגמא, אבל אציג את הנקודה שלי בכל זאת.

,,,

כל ..(אין שגרתי :lol: יש שלא יודעים לתפעל אותן נכון). שגרתיות לחלוטין כך שאין שם מה

להרוויח כשהכביש פתוח. ... טוב לי עם זה ונוח לי עם זה.

כשאני נוהג ברכב אוטומטי באותם תנאים, לא מרגיש שום שיפור בנוחות ולא מרגיש שזה מקל עלי באיזשהי צורה.

מה שנשאר זה רק רכב שעולה יותר יקר (תמיד), פחות אמין (כמעט תמיד) וצורך יותר דלק (אם זה גיר פלנטרי).

ויתרונות של הגיר האוטומטי אני לא רואה. בכלל.

כי אתה כנראה נוסע לבד..

עברתי לאוטומט, כי הבנתי שאני צריך יד פנוייה לזו שליד, ומבחינתי גם בפתוח וגם בפקק.

רק אוטומט / דו מצמד / דו גמנית.

וכשאני לבד, מעבירים למוד ידני, ועם הפליפרים מאחורי ההגה משחקים.

(אני מדבר על בחורות, ואולי התבלבלתי ואתה התכונתה לדברים אחרים, אולי הילוכים וכו')

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
עברתי לאוטומט, כי הבנתי שאני צריך יד פנוייה לזו שליד, ומבחינתי גם בפתוח וגם בפקק.

אהה, כי זו דוגמה מופתית לנהיגה נבונה...:roll:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
איזו גישה תבוסתנית. במקום שנלמד ממי שמצליח אתה נותן דוגמה לכישלון ונתלה מאחוריו, כאילו שההצלחות הן היוצא מן הכלל.

אני לא משוכנע בגאונות שלי. אני משוכנע שבעיה הנדסית ניתנת לפיתרון כשעובדים נכון, מעריכים את הסיכונים ומחפשים פתרונות.

מילטון רייט גם אמר לשני הבנים שלו שאם אלוהים היה רוצה שהם יצליחו לעוף הוא היה מצמיח להם כנפיים, והטיעון שלך נשמע דומה באופן מביך.

אתה רוצה עוד מיסים?

כשרוצים, הכל אפשרי, אפשרי גם לערוך כאן אולימפיאדה, לגרום לנבחרת ישראל לזכות במקום ראשון במונדיאל, להקים מפעל לרכבים שיתעלו על מרצדס וטויוטה, ולשים אסטרונאוט ישראלי על הירח.

הכל עניין של תקציב.

השאלה מה יוצא לך מזה, ועד כמה זה שווה את ההשקעה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למרות החיבה הגדולה לגיר ידני, למי שמשתמש ברכב בעיקר לצרכי עבודה (מנקודה A לנקודה B) וחי באזור המרכז, אין סיבה הגיונית לא להשתמש באוטומט

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• תוכן חדש...