Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצב שהנסיעה ברכב מתישה אותך כי הוא ישן ולאו דווקא בגלל שהוא ידני. הרעש, החום והנוחות משפיעים רבות על תחושת העייפות. אני עברתי לאוטומט ולא מרגיש הבדל גדול בפקקים, הם מבאסים כמו תמיד ומעייפים כמו תמיד (בהיבט הנהיגה ולא בנוחות). כן יש לי באסה שאני לא שולט בהילוכים וזה עדין מרגיש לי לא טבעי כשהרכב נוסע מעצמו ומעביר הילוכים מבלי שתהיה לי שליטה.

הרכב שאני נוסע בו עכשיו הוא חדש, שקט ונעים לשהיה בו, לעומת הרכב הישן שגם המנוע וגם הפלסטיקים היו מרשרשים והנהיגה הידנית הייתה מוסיפה מאמץ קל על כל זה. הסיבה היחידה שעברתי לאוטומט זה בגלל שהרכב האוטומטי יותר חזק וטוב מהידני שנמכר, שזה שיקול יותר חשוב. אם היה ידני טורבו שלא קורע את הכיס ושווה לכל נפש, הייתי ללא פשרות הולך עליו.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמוך גם אני מתכנן את הנסיעות שלי לפי הפקקים שזה אומר לצאת לעבודה מהצפון בסביבות 08:30 ומעלה, בבוקר ולצאת חזרה מהמרכז דרך כביש 6 בשעה 19:00 ומעלה.

בין 7 ל 8 וחצי ובין 17:00 ל 19:00 יש פקקים שהורסים לי את היום, להגיע הבייתה ולמחרת לקום שוב לעבודה אחרי שעה שעתיים בפקק זה סיוט בפני עצמו.

בנימה אישית :

בכלל אני חושב שהיה צריך לשלוח הבייתה אחד אחד מהפקידים, אחד אחד, במשרד התחבורה, על זה שהם מקבלים כסף וכבר 15 שנה יש פקקים באותם הכבישים באותם השעות והמצב ניהיה יותר ויותר גרוע.

זה שכמות הרכבים תגדל ותגדל זה לא חדש, וידעו את זה גם לפני 30 שנה, ולפני 20 שנה, ולפני 10 שנים, שזה מה שיקרה, זה שלא הרימו כבישים ותשתיות רחבים ומתאימים, פ-ה הבעיה. ופה ראשים צריכים לעוף.

לדעתי ? פסילת שכר, פנסיה ותביעות אישיות כלפי מנהלים נוכחיים ולשעבר, רטרואקטיבית 7 שנים, על תכנון לקוי, וקבלת שכר על אי עשייה.

במקביל למתן פתרונות מיידיים לא בעוד 5 שנים, מיידיים (בהתחשב בכסף שמקבלים מבעלי הרכבים באופן ישיר ועקיף כל יום, כל השנה, כל שנה, אין בעיה להעמיד תקציב במיליונים לחברה שתסכים להרים כבישים כבר מחר בבוקר, כאן ועכשיו)

בניית כביש לא לוקחת שנים כמו שלוקח פה, ואם לוקח שנים לבנות - תעיף את הישראליים וערבים הבייתה, תביא חברה יפנית שתבנה.

לא מתאים ? לא יכול ? לך הבייתה. יש 1000 כמוך שמחכים בתור למשרה שלך.

[\סוף-שחרור-קיטור]

פורסם
כמוך גם אני מתכנן את הנסיעות שלי לפי הפקקים שזה אומר לצאת לעבודה מהצפון בסביבות 08:30 ומעלה, בבוקר ולצאת חזרה מהמרכז דרך כביש 6 בשעה 19:00 ומעלה.

בין 7 ל 8 וחצי ובין 17:00 ל 19:00 יש פקקים שהורסים לי את היום, להגיע הבייתה ולמחרת לקום שוב לעבודה אחרי שעה שעתיים בפקק זה סיוט בפני עצמו.

בנימה אישית :

בכלל אני חושב שהיה צריך לשלוח הבייתה אחד אחד מהפקידים, אחד אחד, במשרד התחבורה, על זה שהם מקבלים כסף וכבר 15 שנה יש פקקים באותם הכבישים באותם השעות והמצב ניהיה יותר ויותר גרוע.

זה שכמות הרכבים תגדל ותגדל זה לא חדש, וידעו את זה גם לפני 30 שנה, ולפני 20 שנה, ולפני 10 שנים, שזה מה שיקרה, זה שלא הרימו כבישים ותשתיות רחבים ומתאימים, פ-ה הבעיה. ופה ראשים צריכים לעוף.

לדעתי ? פסילת שכר, פנסיה ותביעות אישיות כלפי מנהלים נוכחיים ולשעבר, רטרואקטיבית 7 שנים, על תכנון לקוי, וקבלת שכר על אי עשייה.

במקביל למתן פתרונות מיידיים לא בעוד 5 שנים, מיידיים (בהתחשב בכסף שמקבלים מבעלי הרכבים באופן ישיר ועקיף כל יום, כל השנה, כל שנה, אין בעיה להעמיד תקציב במיליונים לחברה שתסכים להרים כבישים כבר מחר בבוקר, כאן ועכשיו)

בניית כביש לא לוקחת שנים כמו שלוקח פה, ואם לוקח שנים לבנות - תעיף את הישראליים וערבים הבייתה, תביא חברה יפנית שתבנה.

לא מתאים ? לא יכול ? לך הבייתה. יש 1000 כמוך שמחכים בתור למשרה שלך.

[\סוף-שחרור-קיטור]

אתה צודק. רפורמות כאלה צריך לעשות בכל המדינה; במסגרת הצבא, המשטרה, הרשויות..

אבל ישראלים היו ויהיו ישראלים. תוכנית כזאת יכולה לעבוד באירופה, בארץ יחפשו איך "לעקוץ עליה" או "להתקמבן". לכן כלום לא באמת יוצא לפועל. דרוש שינוי בתפיסה ובראש של האנשים, וזה לא משהו שיתרחש..

עד אז כל אדם עם צילינדרים תקינים בתושבת שעל הכתפיים יעשה את החושבים שלו וינהג בצורה חכמה ויעילה.

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

ומה לגבי מטרו ? למה אין מטרו כאן בכל מדינות הנורמליות ?

בונים אבל עד לפני 15-20 שנה לא היתה טכנולוגיה מתאימה בשביל לבנות מטרו בתל אביב משום שהקרקע היא פריכה בצורה קיצונית (עשויה חול וכורכר - קרקע שקיימת אך ורק כאן, באיזור החוף המזרחי של הים התיכון) ומשום שעומק מי התהום עומד על מטרים ספורים. אף אחת מ"המדינות הנורמליות" לא בנתה מטרו בתנאים כאלה.

פורסם

"פריכה" זה לא מושג שמתאר את הקרקע בתוואי הרכבת הקלה.

פריכות - תכונה שלרוב מתארת צורת כשל של חומרים מסוימים.

אם לאפיין, הייתי אומר שהשילוב של לכידות חלשה ומי תהום גבוהים יוצרים אתגר הנדסי לא פשוט, נוסף על כך שהעלות מטורפת.

פורסם
בונים אבל עד לפני 15-20 שנה לא היתה טכנולוגיה מתאימה בשביל לבנות מטרו בתל אביב משום שהקרקע היא פריכה בצורה קיצונית (עשויה חול וכורכר - קרקע שקיימת אך ורק כאן, באיזור החוף המזרחי של הים התיכון) ומשום שעומק מי התהום עומד על מטרים ספורים. אף אחת מ"המדינות הנורמליות" לא בנתה מטרו בתנאים כאלה.

כשרוצים - אפשר.

כשרוצים לתת תירוצים - אפשר.

אצלנו בוחרים באפשרות השנייה.

גם במנהרות הרכבת לירושלים פישלו. גם במחלף דרור - פישלו. גשר המכבייה - שלא נדע מצרות איך פישלו שם. עמוד תאורה בהר הרצל- גם פישלו.

חוסר מקצועיות בעשייה עם עודף מקצועיות במתן תירוצים, זה מתאר את מה שקורה בארץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוטומט-ידני, תלוי גם באופי של הרכב. אוטומט תמיד יהיה יותר נוח בפקקים, נגד זה אין מה לעשות. אבל מאחר ואתה לא נוהג בפקקים 100% מהזמן שלך על הכביש (אם כן, עבור לקטנוע/אופניים) והחוויה של נסיעה נורמלית ברכב חשובה לך, צריך לבדוק מה יותר מתאים לך כי אחרת זה מטומטם לזרוק סכומים גדולים על רכב ולהרגיש מסורס ומדוכא בדרך לכל מקום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא אני המצאתי את המושג של פריכות קרקע בהקשר הזה...

לענין ה"רוצים - אפשר" אלא אמירות סבתא. כנפיים לא יצמחו לך על הגב כמה שלא תרצה וכמה שלא תבכה. הטענות האחרות סביב חוסר מקצועיות ופשלות מעידות בעיקר על הדבר הזה שבאמת יש בישראל יותר מבכל מקום אחר וזה עודף של אנשים שמשוכנעים שהם תכלית הגאונות בקוסמוס רק שהפה שלהם הרבה יותר גדול מגוש התאים האפור שאמור להפעיל אותו. יש בארץ אינסוף פרויקטי תשתית גדולים, מורכבים ומוצלחים ויש בישראל לעיתים גם פשלות אבל פשלות מזעזעות לא חסר בשום מקום בעולם, כולל בקודש הקודשים של להקות ה"פח" המקומיות: http://www.bloomberg.com/news/features/2015-07-23/how-berlin-s-futuristic-airport-became-a-6-billion-embarrassment

פורסם

בנימה אישית :

אתה מכיר כרך אחד ותיק בעולם שפתרו את הבעיה הזו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעיית הפקקים לא תיפתר בארץ ב50 שנה הקרובות. נשאר לך להחליט - להיות חלק מהעדר ולעבור לקופסא אוטומטית כדי להמשיך לבזבז את החיים שלך בבהייה בבגאז'ים או לחילופין לעבור לתחבורה ציבורית\דו"ג לנסיעות בית-עבודה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא אני המצאתי את המושג של פריכות קרקע בהקשר הזה...

לענין ה"רוצים - אפשר" אלא אמירות סבתא. כנפיים לא יצמחו לך על הגב כמה שלא תרצה וכמה שלא תבכה. הטענות האחרות סביב חוסר מקצועיות ופשלות מעידות בעיקר על הדבר הזה שבאמת יש בישראל יותר מבכל מקום אחר וזה עודף של אנשים שמשוכנעים שהם תכלית הגאונות בקוסמוס רק שהפה שלהם הרבה יותר גדול מגוש התאים האפור שאמור להפעיל אותו. יש בארץ אינסוף פרויקטי תשתית גדולים, מורכבים ומוצלחים ויש בישראל לעיתים גם פשלות אבל פשלות מזעזעות לא חסר בשום מקום בעולם, כולל בקודש הקודשים של להקות ה"פח" המקומיות: http://www.bloomberg.com/news/features/2015-07-23/how-berlin-s-futuristic-airport-became-a-6-billion-embarrassment

איזו גישה תבוסתנית. במקום שנלמד ממי שמצליח אתה נותן דוגמה לכישלון ונתלה מאחוריו, כאילו שההצלחות הן היוצא מן הכלל.

אני לא משוכנע בגאונות שלי. אני משוכנע שבעיה הנדסית ניתנת לפיתרון כשעובדים נכון, מעריכים את הסיכונים ומחפשים פתרונות.

מילטון רייט גם אמר לשני הבנים שלו שאם אלוהים היה רוצה שהם יצליחו לעוף הוא היה מצמיח להם כנפיים, והטיעון שלך נשמע דומה באופן מביך.

פורסם

לא מבין מה הבעיה הגדולה עם ידני בפקקים. שמים הילוך ראשון / שני לפי המהירות הממוצעת וגולשים ברוגע. פעם בכמה זמן צריך איזה לחיצה על הקלאץ לכמה שניות אבל זה מזה בקטנה, בשביל זה לנסוע כל החיים על אוטו שמעביר לך הילוכים מתי שלא רצית? ואני גר במרכז ויודע מה זה פקקים

אני חושב שמי ש"קרוב להישבר" פשוט עדיין נוהג כמו נהג חדש ועושה זינוק בעלייה כזה כל פעם שמתקדם הפקק וכל פעם נצמד שוב לאוטו שלפניו במקום לזרום בגלישה בלי ללחוץ על אף דוושה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

איזה קטע , גם בברלין / פריז / לונדון / דאבלין וכו' יש פקקים אפילו יותר גרועים מהפקקים של ת"א (הכבישים ארוכים יותר) ועדיין כמו הרכבים הלא ידניים במחוזות האלו מאד נמוך

פורסם

אני לא גר בת"א, אבל יש לי נסיון לא קטן עם פקקים ורכב ידני ישן (306 1.6, נסיעה יומיומית, בפקקים בעליות חיפה) -

לי אישית התפעול הזה לא מפריע, ואני מעדיף אותו באופן מובהק על פני רכב המתופעל אוטומטית.

ההתעסקות הזו עם הרכב מחברת אותי יותר לחווית הנהיגה.

אבל אני לגמרי מבין את מי שלא מסכים עם כך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...