Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין מי נוסע ברכב ידני. אני יודע שזה משפט מעצבן לחלק מהאנשים אבל אני באמת לא מבין. ידני זה כל כך שנות ה80. מה אני מערבב דלק???

איך אפשר בכלל לנסוע כששתי הידיים צריכות כל הזמן לעבוד?

אני כבר 5 שנים בוכה שלא רכשתי רכבים ידניים, אוטומט / רובוטי זה משעמם.

אבל מצד שני אני מבין אנשים שסובלים בפקקים ולא רוצים ידני, לא הייתי מתחלף איתם.

Opel Adam S 2017

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מבין מי נוסע ברכב ידני. אני יודע שזה משפט מעצבן לחלק מהאנשים אבל אני באמת לא מבין. ידני זה כל כך שנות ה80. מה אני מערבב דלק???

איך אפשר בכלל לנסוע כששתי הידיים צריכות כל הזמן לעבוד?

אנשים כמוני שנהנים לנהוג ברכב ישן עם גיר ידני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש לי 2 רכבים בבית,

אוטומטית קוראנית,אמרקאית ידנית ישנה.

הבדל של שמים וארץ בין האוטומטית ולידנית במצב של פקקים או תנועה דבילים בתל אביב.

היתרון של האוטומט זה שאתה שם ב D ונהיה careless לאידיוטיזם שיש בכביש מוניות שירות שחותכות אותך,פקקים.

זקנים בשמאלי.

בשעות שהכביש ריק אין תחליף לידנית אין ספק,אך אם סגנון החיים שלך הוא על ציר פקוק ,תהנה מאוטומטית,ואם הפרוטה מצויה בכיסך אולי הוט האצ' ידנית מזקנת קלות לסופשים.

Porsche 944 turbo

פורסם
מבחינת שחיקה וקיצור אורך חיים של גיר רובוטי כפול מצמדי לגלוש בראשון זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לו(שווה ערך ללגלוש קבוע עם רכב ידני עם חצי קלאצ' לחוץ כל הפקק).

למה זה רע?

פורסם

יש פתרון, רכב חזק וידני.

ביליתי רבות בפקקים עם רנגלר ידני, לא זז מהילוך שני.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

יש לי המלצה נוספת שזה להריד כבל קלאץ לנקות אותו ו אז לגרז טוב טוב כך שיהיה רך כמו מרגרינה שהיא חמה..

אם זה לא הכיוון תקנה לך אוטומתית.

פורסם
יש פתרון, רכב חזק וידני.

ביליתי רבות בפקקים עם רנגלר ידני, לא זז מהילוך שני.

Sent from my A0001 using Tapatalk

רכב טורבו דיזל יעשה את העבודה.

לא חסרים כאלו במחיר סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
למה זה רע?

מקצר את חיי המצמדים משמעותית(הם במצב חצי מופעל לאורך רוב הפקק) בסיאט שלי אחרי נסיעה ארוכה בפקק הם גם מתחממים ומתחילים לזרוק הילוכים(בעיקר בין שני לשלישי) בזמן הפקק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אתה מחפש רכב עם קלאץ' רך ונעים, ממליץ לך לעשות סיבוב על הפנדה החדשה.

כמו מרגרינה.

גם אני רק ידני, אבל בסופו של דבר זו החלטה שלך, תעשה סיבוב על רכב עם קלאץ יותר רך ותגיע להחלטה.

רועי

פורסם

אם הפקק מחייב אותך כל הזמן להגיע לעצירות מוחלטות (ולאיילון יש יכולת להיות כזה בשעות הקשות) אז מנוע חזק/טורבו לא יעזור... אם סביב מרווח של רכב/שניים לפנים, אפשר להנדס נסיעה במהירות הממוצעת של הכביש אז כן, רכב עם מנוע חזק/טורבו יאפשר לשלב לתוך הילוך ראשון/שני ולהשאיר אותו שם תוך התעסקות מינימלית עם הקלאץ'.

בכל מקרה, אם זה השיקול למעבר לרכב אוטומטי אז אני מסכים עם הטענות שיש עדיפות לתיבה פלנטרית על פני רובוטית.

פורסם

אני מסכים עם זה שלקליאו יש קלאץ' רך ונוח מאוד אבל עם זאת אם נשבר לך מידני ואתה יכול לאפשר לעצמך, תעבור לאוטומט.

אם אתה גר בגוש דן ורוב היום בפקקים זה פשוט לא שווה את זה.

פורסם

הכל עניין של איך אתה מתייחס לזה.

יש לי ידני, רובוטי דו מצמדי, אוטומטי פלנטרי, ורציף בבית.

אין ספק שאם אני יוצא לכיוון תל אביב בימי רכבת הקלה אני מעדיך רכב עם גיר רציף. הוא גם היברידי, אז בכלל טוב.

אבל קורה לי לצאת בבוקר עם ידני ולחזור בשעה 4 מיפו לפתח תקוה. אם לא מתחילים לחשוב "איזה פקקים וסרטים אני הולך לאכול" לא שמים לב.

אם מראש נכנסים למחשבה של "אני הולך לסבול" אתה הולך לסבול.

יחד עם זאת בתור רכב יחיד ללא ספק הייתי בוחר בג'יפון בעל גיר פלנטרי עם ממיר מומנט.

רובוטי דו מצמדי גם לא בשביל פקקים. לא נעים ולא צפוי.

פורסם

לא מבין למה אתה קורא לזה "להישבר".

מתיאור הנסיעה שלך נדמה שזה יהיה שיפור משמעותי באורח החיים.

תקנה אוטומטי וכדי לספק את 5% או שתשאיר רכב ידני קטן, או שתקנה איזה סימולטור נהיגה למחשב/PS בבית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במרכז יש יותר רכבים משכל לאנשים, הכל עמוס במליון מכוניות, 70% עומדות...בפקקים, השאר עומדות בחנייה, ובכולן כמובן נהג\ת יחיד\ה, לנסוע לשם זה סבל איום גם אם זה נעשה פעם בשנה מבחינתי, עדיפות לאוטומט בכל מובן שם, או לא לחיות שם.

פורסם

הגבתי אבל משום מה התגובה לא התפרסמה :shock:

בקצרה -

אם יש לך אפשרות להסעות, או קולגות שמגיעים מאותו איזור זה מצוין. לפעמים תח"צ או פתרונות אחרים של ניידות מורידים ממך את הצורך לנהוג.

דבר נוסף הוא כמו שאמרת לתכנן כמה שאפשר כדי להימנע מפקקים.

אם בכל זאת הגעת לפקק, ואתה עם רכב ידני (כמו שאמרו אוטומטית קלאסית יכולה לעשות עבודה טובה ולהקל עליך) ספרי שמע או מוזיקה טובה יהיו ניצול יעיל של זמן. וכמו שאמרו כאן בצורה מאוד מדויקת: This too shall pass. החיים שלך מושפעים מאוד מאיך שאתה ניגש לכל מה שקורה לך, ה-mindset והמחשבות שלך משמעותיים למציאות שלך.

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)

• תוכן חדש...