Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה חברים אשמח לתשובה

רכב שנוסע 100 קילומטר ב 100 קמ"ש

ןרכב שנוסע 100 קילומטר ב 140 קמ"ש

למי יש צריכת דלק יותר גבוהה כאשר מגיעים ל100 קילומטר

ברור שה140 קמ"ש יגיע יותר מהר אבל חשוב לי לדעת למי צריכת הדלק יותר גבוההה שיגיעו שניהם ל100 קילומטר

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדרך כלל, ככל שנפח המנוע גדול יותר הפער אמור לפחות.

במשפחומטית 1600 סטנדרטית הפער המוחלט בנסיעה ב-100 קמ"ש לעומת 140 קמ"ש עומד על קרוב ל-20%.

החסכון בזמן, (המנוע עובד פחות זמן) ככל הנראה זניחה.

חישוב גס:

100 קמ"ש - 100 ק"מ - נסעת שעה. (צריכה סבירה 1:12)

140 קמ"ש - 100 ק"מ - נסעת 0.714 שעות (42 דקות) (צריכה לכיוון ה 1:9.5)

חסכת 18 דקות "זמן מנוע" אבל החישוב של צריכת הדלק מודד ליטר לק"מ.

ולכן, לדעתי, הנתון הזה זניח.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

צריכת דלק לא מושפעת מזמן, היא מושפעת ממרחק. לכן זה לא משנה שה140 קמ"ש יסיים מהר יותר, הוא יצרוך יותר דלק, כי הוא צריך יותר דלק בכדי לייצר את האנרגיה בשביל להיות במהירות גבוהה יותר.

הסבר פשוט (מדיי) על מה זה צריכת דלק:

כל פעם שנייה שבוכנה עולה, יש הזרקה של דלק. כלל שהמנוע מסתובב מהר יותר, זה קורה יותר. אתה צריך יותר כוח כדיי לשמור על מהירות גבוהה יותר, בגלל גורמי התנגדות כגון התנגדות אוויר, חיכוך, וכו'. זה גורר סל"ד גבוה יותר בשביל מהירות גבוהה יותר. ההילוכים שלך מאפשרים לסובב את המנוע פחות בשביל כל סיבוב גלגל. מכיוון שצריכת דלק היא על פשוט כמות הדלק שהמנוע הזריק בשביל מרחק מסויים, אתה רוצה להזריק כמה שפחות דלק כדיי לכסות את המרחק הזה. לכן, אתה רוצה להיות במצב שהמנוע צריך לעשות כמה שפחות סיבובים על כל סיבוב גלגל. ההילוך האחרון. אבל, בשביל להיות בהילוך אחרון, אתה חייב להיות במהירות מסויימת, אחרת המנוע לא מייצר מספיק מומנט בשביל להחזיק אותך בהילוך הזה. (מנוע מייצר יותר מומנט ככל שהוא בסל"ד גבוה יותר, עד לנקודת המומנט המקסימלית, בדרך כלל משהו באזור ה4000 סל"ד למנוע בנזין)

לכן, צריכת הדלק הכי טובה תהייה במהירות הכי נמוכה שההילוך הכי גבוה מאפשר. ברוב הרכבים, המהירות הזאת כי בין 70 קמ"ש ל90 קמ"ש. המנוע צריך להיות בתחילת רצועת הכוח שלו, ולא מתחת. אם תהייה מתחת, אתה תחטוף צלצולים במנוע, הצטברות פיח, ונזק לטווח ארוך. בדרך כלל, אתה רוצה להיות בלפחות 1500 סל"ד. תלוי במנוע.

פורסם

לזרוק מספרים לאוויר זה לא מקצועי בעליל.

הנתונים משתנים בהתאם לרכב הספציפי, אבל למעט רכבים עם הילוכי שיוט ארוכים במיוחד, ב-140 קמ"ש תמיד תבזבז יותר דלק.

כמה זה כבר תלוי ברכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

התנגדות האוויר היא הגורם שמשפיע כאן יותר מכל.

התנגדות האוויר גדלה בריבוע בהכפלת מהירות נתונה.

כלומר במהירות 120 קמ"ש התנגדות האוויר אינה כפולה מאשר ב-60 קמ"ש אלא בריבוע ולכן המנוע צריך הרבה יותר כח כדי לשמור על הקצב.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מבדיקה שבמקרה עשיתי לא מזמן ברכב שלי מנוע 1.4 60HP

הבדיקה נעשתה על מיכל דלק מלא 50 ליטר באותו המסלול בדיוק.

במהירות 90-100 רגוע הרכב צרך 1:15

במהירות 120-140 ועם האצות 1:13.5

11% הפרש

אין חוקיות לא צריך לזרוק מספרים זה מאוד תלוי ברכב, נקודת העבודה של המנוע ואוירודינמיקה של הרכב.

פורסם

הנתונים משתנים בהתאם לרכב הספציפי, אבל למעט רכבים עם הילוכי שיוט ארוכים במיוחד, ב-140 קמ"ש תמיד תבזבז יותר דלק.

כמה זה כבר תלוי ברכב.

1+

יש כ"כ הרבה תלות בין המשתנים, והבדלים תהומיים בין כלי רכב שזה לא נכון לקבוע מספרית.

לחשו לי פעם שהמהירות האופטימאלת לרכב נמצאת בדיוק במרכז סקאלת המהירות שלו.

בכלאופן הבדלי הצריכה בין מהיריתשונותתלית ברכב עצמו.

הכי חסכוני? בחנייה כשהנהג בבית, ישן.

SCANSPEAK

פורסם

תתחיל מלקרוא את המאמר הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?237642-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%AA-BSFC

אחר כך תחזור אם יש שאלות...

כמה זה כבר תלוי ברכב.

אני לא חושב שהילוך ארוך במיוחד ללא מנוע חזק במיוחד (שאינו מתאים לרכב, ובטח שלא צורך פחות דלק) יכול להתגבר על נתונים פיזיקליים כמו התנגדות האוויר במהירות הנ"ל.

פורסם

השאלה מה זה הילוך ארוך במיוחד? DSG מגיע היום עם 7 הילוכים (ומנוע TSI 122), ב.מ.וו עם 8, מן הסתם ההילוכים האחרונים הם שיוט ולא יוכנסו אלא במהירות מתאימה.

אבל למה נניח רכב עם 8 הילוכים כש-1500 סל"ד של השמיני מקבילים ל-4000 סל"ד של ה-7 (סתם לדוגמה) לא יתגבר על התנגדות האוויר?

הרי מדובר בסה"כ בסכומי אנרגיה (מהירות נוכחית שאליה הגיע דרך 7 ההילוכים הנמוכים והספק המנוע) מול אובדן האנרגיה כלפי הכביש וחיכוך האוויר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא כל כך ירדתי לסוף דעתך. אני מניח שבכל הרכבים ההילוך האחרון הוא הילוך לשיוט, הילוך יתר (עם יחס נמוך מ-1, היו על כך כמה דיונים) עם יחס שיכוון לחסכון מקסימלי בדלק, בלאי מועט ורעש מופחת. אני לא חושב שהילוך ארוך יותר יתרום משהו.

למיטב הבנתי, הילוכים רבים יותר (6 ויותר) מקטינים את החורים, ולא משנים את היחס של ההילוך הארוך ביותר.

פורסם (נערך)

נהגתם בDSG?

כזכור לי, הוא מכניס הילוך 7 במהירות נמוכה, הכל תלוי בעומס.

היצרן לא סתם עשה הרבה הילוכים.

אצלי ברכב ההילוך השלישי והאחרון נכנס ב41 קמש.

אין הבדלי צריכה מורגשים אם אני נוסע על 90 או על 130, על אותה דרך ארוכה.

הפאביה אוכלת לי 1/15 משולב כאשר אני משייט על כביש 6 למרחק גדול על 130-140 קמש. (1.4 ידנית)

לא בדקתי במהירות שונה.

עניין הסלד זה סתם מספרים באוויר, תלוי על איזה מנוע מדברים.

יש מנועים שלדוגמא ב3000 סלד נותנים מומנט מקסימאלי, ויש כאלה שנותנים אותו ב5000.

עריכה אחרונה על ידי nir100

• תוכן חדש...