Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 - גפ"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עקב מחירי הדלק אני שוקל לקנות רכב המונע על גז.

מה דעתכם על סובארו B4? שנת 2004.

האם לרכב יש חגורת טיימינג או שרשרת?

איך בודקים מערכת גז?

כולם מגיעים עם 4*4?

פורסם

בשלב הראשון אני מקשיב למנוע כאשר הוא מונע על גז שהוא לא מזייף, השלב הבא נעשה ממוסך מורשה להתקנת מערכות גז רצוי לעשות את הבדיקה במוסך שהתקין את המערכת סספציפית על הרכב הספציפי שאתה מעוניין לקנות.

וקצת לחיזוק: אל תפחד מרכב מונע גפ"מ הכיס שלך רק יהנה מזה:lol:, אצלי יש במשפחה שני רכבים מונעים גפ"מ.

בהצלחה

פורסם

תודה.

יש לי שאלה טיפשית, איך מתדלקים רכב המונע על גז? פותחים את הבגז' וככה מתדלקים את הבלון גז?

ובכללי איך הסובארו הנ"ל, מומלצת כרכב המונע בגז?

פורסם

יש פתח למילוי גז, בד"כ בפגוש האחורי בצד.

לא מכיר סובארו מקרוב אבל ממה שאני יודע ה B4 מתאימים לגז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ישנם מנועי סובארו שמלחתחילה הותאמו לעבוד על גז. יש כאלה שלא הותאמו במכוון, ועדיין מתקינים עליהם מערכות גז+משמנת לשמירה על השסתומים.

כדי לדעת לגבי מנוע ספציפי, תאמר לכל מוסך מורשה את דגם המנוע שמצויין על הלוחית ליד קוד הVIN.

או שתעשה חיפוש באינטרנט לגבי פיענוח הקוד, ותוכל לבד לגלות תאימות או חוסר תאימות להסבה.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

הלכתי לראות היום b4 שנת 2004. עם מערכת גפ"מ. עם ג'נט 17.

המוכר אמר לי שהמערכת הותקנה בראשון לציון והמוסך הזה נסגר.

הוא הראה לי שיש משמנת שבוטלה. מה זה אומר?

הוא אמר שהוא מילא שמן לא מתאים ובגלל זה היא בוטלה. למה היא הותקנה מראש?

מפחיד אותי רק המערכת גז ברכב, הרכב נוסע חלק עובר מגז לבנזין, בשתי הדרכים הוא עובד בשקט ובצורה טובה.

יש ממה לחשוש?

יש מוסך אמין באזור אשדוד שיכול לבדוק את המערכת גז?

פורסם

אתחיל מהסוף - תקנה B4 רק בגלל שאתה רוצה כזו, אם חשוב לך חסכון בדלק אז חפש משהו אחר..

הרכב לא חסכוני במהות, והנעה בגז לא תהפוך אותו לכזה!!

לעניות דעתי - המנוע החלש ששווק בשנים 2004-2005 מסתדר עם הגז יותר מהחדש ששווק מ 2006 ואילך.

מנגד, מנוע זה חלש מאוד לעומת אחיו עם ה 165 כ"ס.

לסיכום, הרכב מאוד ממומלץ לאלו שצריכת הדלק לא מפחידה אותם..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

האמת שאני מחפש B4 גם כי אני רוצב כזאת אבל תמיד פחדתי מהצריכת דלק, והגז קורץ הרבה יותר.

ובכל זאת היא אמורה להיות יותר חסכונית (בכסף) ממשפחתומטית 1.6 לא?

פורסם

ובכל זאת היא אמורה להיות יותר חסכונית (בכסף) ממשפחתומטית 1.6 לא?

ברור. מצד שני אל תצפה לניסים ונפלאות של 50% חיסכון אלא כמו שאני תמיד אומר זה יוצא בערך 35-40%. למה?

1. צריכת גז בד"כ גבוהה מצריכת בנזין, אצלי למשל זה כ 15%, שמעתי על מקרים של אפילו 20% אבל שמעתי גם על כ 10%, ככה שזה תלוי ברכב.

2. יש עדיין צריכה מסויימת של בנזין. תלוי כמובן במספר ההנעות (בעיקר קרות) שהרכב עובר, אצלי ברכב זה יוצא בערך 120 ש"ח בנזין בחודש בממוצע של קיץ\חורף (פחות בקיץ יותר בחורף כי לוקח למנוע יותר זמן להתחמם בהנעה קרה ובינתיים הוא על בנזין, עד 45 מעלות)

3. מחיר הגז, אבל זה נכון יותר ללפני שנה או משהו כזה שהמחיר היה מעל 4 שקלים ברוב המקומות. היום הגז יותר זול באזור ה 3.6 ויש מקומות אפילו יותר זולים (אני מתדלק ב 3.4) ככה שזה דווקא תורם לחיסכון ביחס לבנזין.

לגבי המשמנת ב B4, הייתי בודק אם זה אופייני ש ל B4 לא תהיה משמנת, ז"א אם זה מקובל, למשל אצלי ברכב אין משמנת בגלל שלא חייב (יש אימפלות שהתקינו להן) ובגלל שאצלי כן נשרף בנזין במנוע מה שעוזר לשימון הטבעי. יש מערכות (אצל אחי למשל גם כן באימפלה) שהגז מתחיל לעבוד יותר מוקדם ככה שנשרף הרבה פחות בנזין, אבל מצד שני יש לו משמנת. במחינת מחיר משמנת עדיפה (הוא ממלא בקבוק שמן פעם ב 3 חודשים) אבל הוסבר לי שמבחינת שימון טבעי לשסתומים, הבנזין עדיף.

יש המון רכבים שנוסעים ללא משמנת אבל אלו בעיקר צרפתיים ואמריקאיים, לגבי ה B4 כדאי לבדוק אצל מתקינים שאתה מכיר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות.

יש לי הרבה שאלות ואני מתחיל להיות מבולבל, אשמח אם מישהו יוכל לענות.

1. יש סיכון כלשהו בכלל במערכת גז מבחינת הבטיחות?

2. אני יכול לעשות מחיצה מעץ שתסגור את הבלון גז? (כדי להתקין מגבר על הפלטת עץ).

3. בנסיעות קצרות של 2-4 ק"מ איך כדאי ליסוע, על גז או על בנזין?

4. ההתנעות תמיד מתבצעות על בנזין ואז מחליפים לגז כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה?

5. אני לא נוסע הרבה בשנה, בין 6000-7000 ק"מ בשנה. האחזקה של רכב גפ"מ עדיין כדאית?

פורסם

1. כן גפ"מ הוא חומר דליק שיכול להדלק ולהתפוצץ. מצד שני גם בנזין הוא כזה. גז נחשב יותר דליק אבל למערכות גז יש כמה מנגנוני בטיחות במיוחד מהסיבה הזו (לצורך הענין למיכל הבנזין שלך יש 0 מערכות בטיחות).

2. כן, ראיתי פעם רכב שבנו בו מחיצה כזו. יש כאלה שעושים את זה כדי להסתיר את הבלון מבחינה אסתטית.

3. זה לא משנה אם הנסיעה היא ארוכה או קצרה, יש למערכת מתג (אלקטרוני) כזה עם 2 מצבים בנזין וגז, כשאתה על מצב גז, ברגע שהרכב בטמפרטורה מספיק גבוהה כפי שמוגדר במערכת (ולפי מה שאני יודע יש למתקין משחק בקטע הזה, אצלי למשל זה על 45 מעלות, אני יודע שיש מקרים שמכוונים את זה על פחות), מפסיק הבנזין ומתחיל הגז. זה הכל. זה יכול להיות נסיעה של 100 מטר ואולי אפילו בכלל עמידה במקום.

4. לא טמפרטורת עבודה אלא טמפרטורה שנחשבת טובה למערכת הגז. ממה שאני יודע זה בד"כ 45 מעלות.

5. 6-7K בשנה, אם אתה נוסע את הכל בתוך העיר, נניח עם הרבה הנעות (ז"א שתהיה לך גם צריכה של קצת בנזין) אז החיסכון השנתי שלך בגז יהיה סביב ה 35% ביחס לבנזין. עכשיו אתה יכול לעשות חישוב גס (ואל תתפוס את זה בתור חישוב מדוייק כי זה בכלל לא, צריך לדעת כמה הרכב צורך על בנזין, כמה על הגז, מה מחיר הגז המדוייק ומחיר הבנזין ולעשות חישוב מדוייק!). לדעתי על 6-7K בשנה ייצא לך לסגור עלות של מערכת (נניח 6-6.5K התקנה) בשנתיים וחצי או שלוש, לא חושב שזה ישתלם לך יותר מידי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

תודה רבה רבה על התשובות!

אני מתעניין ברכב שמגיע כבר עם מערכת גז ולא להסב לבד.

המוכר הסב אותה לפני 3.5 שנים, האם זה יכול להוות בעיה כלשהי?

הן שורדות הרבה ק"מ המערכות?

אני לא יודע של איזה חברה המערכת בכלל הוא אומר שהוא התקין אותה במוסך בראשון לציון שנסגר.

פורסם

כדי לענות על מצב הרכב שעליו אתה מדבר, כדאי לדעת פרטים. מה הק״מ הכללי? ומה הקילומטרז׳ על גז?

אמרת שהורידו את המערכת שימון,ז׳א שהמנוע לא התאים מהפעל לעבודה על גז ומשמנת בא לשפר את המצב, או שלהיפך, המנוע התאים לגז בלי משמנת ו׳דחפו׳ לבן אדם את המשמנת כדי להרוויח עוד כמב שקלים.

לך למוסך סובארו מורשה עם הרכב הנל, והם יענו לך לגבי תאימות המנוע לגז.

במנועים של B4 כדי לכוון שסתומים, צריך לשלוף את המנוע ולבדוק את מצב ה׳כוסות׳ במערכת התזמון.

עבודה תקינה דל תזמון השסתומים חשובה על בנזין וחשובה בהרבה על גז. בוא נאמר שבמנוע שמתקרב ל200,000רצוי לוודא שהתזמון תקין כי שסתומים שרופים יעלו לך עוד יותר בסופו של דבר.

מערכת גז עצמה דורשת החלפת אטמים כל X זמן, ובדיקה כללית לשאר מוצרי הגומי.

לא יודע מה אורך החיים של מזרקי גז עצמם, אבל סביר להניח שאחרי ק״מ מסויים הם ידרשו החלפה.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

• תוכן חדש...