Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מצלמה בת 10 של מינולטה. דגם DYNAX 505si.

זו מצלמת פילם.

יש טעם לשמור אותה? למכור אותה?

לאן הולכות כל מצלמות הפילם כיום בעידן הדיגיטלי?

אשתי טוענת שהמקס' שניתן לעשות איתה זה צעצוע לילד:roll:

תודה וחג שמח.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בדוק בפורומים של צילום, אולי מישהו מהחובבים ירצה לקנות אותה או לעשות איתך החלפה על משהו מעניין.

אם יוחלט שהיא הולכת לפח, דבר איתי ואשמח לאמץ אותה.

פורסם

תלמידי צילום רוכשים מצלמות פילם מסוג רפלקס.

יש דגמים שנחשבים כאיכותיים מבחינת איכות הבנייה, הפלט שהם מוציאים, התפעול והתפריטים או האפשריות הגלומות בהם, חשוב שעדיין יהיה ניתן לרכוש ולהשיג להם עצמיות.

אם המצלמה שלך כזאת תוכל להשיג לה קונה ע"י פרסום באחד המודעות של אתרי חובבי הצילום, בכל מקרה מדובר על מאות שקלים בודדים (בדגש על בודדים).

אני מכרתי לפני מספר שנים מצלמת רפלקס של ניקון, כאשר יותר חשוב לי הייתה ההרגשה שהמצלמה לא תגיע לפח מאשר להרוויח עליה משהו.

פורסם
ילד לא ייגע בה עם מקל ממטר.

לילדים שלי, איני נותן לגעת בה גם משני מטר (והם כן היו "נוגעים"...)

יש ברשותי מינולטה מ"המשפחה" הנ"ל, כ-13 שנים. סוס עבודה, מצלם בה עד היום (בנוסף לדיגיטלית).

לא לזרוק לפח. תנסה למכור. אני מאמין שמישהו יתעניין.

alfa 156 2.5.

פורסם

למסור במתנה לאיזה סטודנט עתידי לצילום, שישתמש בה פעם-פעמיים.

אין מה לעשות עם גופי רפלקס היום, אני מסרתי את שלי למישהי שהתעקשה

שפילם יותר טוב. פעם זה היה נכון, היום כבר לא.

סתם בשביל הכיף, אני עדיין שומר על ה-ZENIT משוק הפשפשים -

אם כבר אנלוגי, אז עד הסוף!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצלמת פילם זולה תמיד תצלם באיכות טובה יותר ממצלמה דיגיטלית זולה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עם מצלמת פילים ניתן עדיין לצלם. טווח דינאמי שנותן פילים הרבה יותר גבוה ממצלמות דיגיטאליות לא יקרות.

דגם ספציפי - מניח שלא יהיה אטרקטיבי במיוחד עבור סטודנטים לצילום, הם בד"כ הולכים על פורמט בינוני או לפחות על דגמים מקצועיים.

לי יש קולקצייה של מצלמות פילים מסדרת F (עם ספרה בודדת - מצלמות דגל של היצרן) של ניקון ויש כמובן גם כמה ZENIT-ים ו-KIEV. מדובר על מצלמות מאוד מיוחדות שכ"א מהן נחשבה הטובה מסוגה לזמנו (חוץ מ-ZENIT ו-KIEV שאותן אני שומר בגלל סיבה אחרת). מאז שעברתי לדיגיטאלי כבר לא מצלם עם פילים. הדבר הגדול ביותר שנותן צילום דיגיטאלי זה ויתור על שלב של פיתוח שרובינו היו עושים את זה במעבדה (בגלל זה היה אסור לצלם חלק מדברים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תיקון קטן: הטווח הדינמי של הדיגיטליות מהדור הנוכחי, גם הפשוטות שבהן,

טוב יותר מזה של מצלמות הפילם. האמת היא שגם בעבר, רק פילמים מעטים

סיפקו טווח דינמי מוצלח (או "מכווץ"), ורוב האנשים לא השתמשו בהם בכלל,

כך שלמעשה, יש כיום לגברת מסעודה משדרות מצלמה טובה יותר.

פורמט בינוני הוא חיה נכחדת שמאחרת קצת למות,

ומשמשת בעצם רק סטודנטים לצילום - בחיים האמיתיים הסטודנטים יעברו ל"גב" דיגיטלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי, הראשון שמציע עליה איזה שהוא סכום, אפילו אם זה 50 ש"ח, לך על זה.

או שגם הרעיון להפוך באמת איזה סטודנט לצילם לשמח יותר במתנה זה לא רעיון רע :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

פורמט בינוני הוא חיה נכחדת שמאחרת קצת למות,

ומשמשת בעצם רק סטודנטים לצילום - בחיים האמיתיים הסטודנטים יעברו ל"גב" דיגיטלי.

סטודנטים לרוב אינם יכולים להרשות לעצמם גב דיגיטאלי שעולה די הרבה למצלמות פורמט בינוני. לרוב הם קונים מצלמות פורמט בינוני משומשות בנות 15~30 שנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...