Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, התחלתי לעבוד באיזשהו בית קפה,

במידה ויש הבטחה שלא אקבל תביעה על הסיפור שאספר, אשמח לתת את שמו כדי שלא תדרכו במקום שמזלזל ככה בעובדים.

בכל אופן, ביום הראשון קראו לי למשמרת בוקר מוקדמת, ואחרי שעה שלחו אותי הביתה כי לא היתה עבודה, כמובן ללא שכר בכלל.

במשמרות שבאו לאחר מכן, המתנתי בין חצי שעה לשעה בכל פעם עד שתכנס עבודה כדי לעלות למשמרת.

ביום ראשון הגיע הקש ששבר את גב הגמל, אחמ"ש רשם בקבוצת ואטספ שחובה להגיע בשעה 4 להדרכת תפריט מהרשת.

מיד שאלתי אם מקבלים תשלום על ההדרכה והוא ענה:

"ההדרכה היא לכל היותר שעה, והיא עולה לי המון כסף היא עם המנהלת רשת שהבאתי אותה במיוחד, וסידרתי את זה שלא תבוא במיוחד...

חג שמח"

מה שקרה בפועל:

הייתי רשום למשמרת בוקר שמסתיימת ב4, ואם באמת התדריך היה נמשך שעה, אז לא נורא, לא אתקטנן על עשרים שקלים.

הגעתי ב11 אבל רק ב12 התחלתי לעבוד, בזמן הזה גם ביקשו ממני ומעוד מלצר שהמתין, לעזור באיזושהי החזרת פקדון של בקבוקי זכוכית מהמסעדה, ונענינו לבקשה.

לאחר מכן עבדתי במשך 3 וחצי שעות, וב3 וחצי הוא ביקש ממני לרדת ממשמרת, כלוצר המתנתי לתדריך הנ"ל במשך עוד חצי שעה מתה.

כאמור התדריך היה אמור להיות "מקסימום שעה" אך הוא הסתיים רק לאחר יותר משעתיים, בשעה 18:15.

בנוסף לשעה שחיכיתי, הייתי במקום העבודה בנוכחות חובה במשך עוד שעתיים וחצי.

חשבון פשוט: על 7 שעות קיבלתי תשלום של 87.5 שקלים, איפה נשמע דבר כזה?

נוסף על כך, הזמן בתדריך גרם לי לאחר לפגישה עם אדם חשוב שהזמן שלו יקר, וזה כשלעצמו לא בסדר.

עם המשמרות הנוספות, ובמידה והייתי ממשיך לעבוד שם, הדבר היה מצטבר למאות שקלים בחודש.

אני יודע שתחום המלצרות אפור ומנצלים מלצרים, אבל בשום עבודה לא הדריכו אותי על העבודה עצמה, מזמני הפנוי וללא תשלום.

גם במקומות בהם המתנתי לעלות למשמרת, הדבר היה זניח שכן היה מדובר במקסימום 40 דקות והשכר לשעה לבסוף היה גבוה (50 והסביבה).

כרגע אני מפסיק לעבוד שם, מה עלי לעשות מהבחינה הזו שהוא לא מוכן לשלם לי על השעות המתות?

תודה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

רוצה להיות חכם או צודק?

המשך בדרכך החדשה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מומחה לדיני עבודה, אבל אם קראו לך לעבודה, אז צריכים לשלם לך על הזמן שהיית שם, ולא משנה אם מילצרת, ניקית את השירותים או "סתם" חיכית כי לא הייתה עובדה. עצם זה שהיית נוכח במקום העבודה אומר שמגיע לך כסף (כל עוד לא באת לשם כלקוח).

כנ"ל לגבי הדרכות - כל זמן שאתה צריך להימצא בעבודה זה זמן שצריכים לשלם לך עליו.

אגב, אם כל מה שציינת הוא עובדות יבשות (ונכונות) אז מאוד כדאי שתפרסם את שם העסק, שנדע לאן לא להגיע.

פורסם

עבדתי בתור מלצר בלפחות 5 מקומות שונים.

באף אחד מהם זה לא היה ככה ובאחד שהייתה בעיה דומה אך הרבה פחות חמורה עזבתי על היום הראשון.

פורסם
גדי, זה כך ב-99.999999% מעסקי המזון/מסעדנות בארץ. אל תדרוך בשום מקום.

יש לך סימוכין לטענה הזאת? זה שיש ניצול בעסקי המסעדנות זה לא חדש, אבל להגיד שזה ב-99% מהמקומות זאת קביעה קצת מנותקת מהמציאות.

אגב, למקומות שמנצלים עובדים (או שהיחס ללקוחות חרא לצורך העניין) אני לא אגיע. לא חסרים מקומות אחרים, וגם אם חסרים, אף אחד לא מת מלאכול בבית (אלא אם אני זה שמכין את האוכל).

פורסם
רוצה לקבל את הכסף שמגיע לי על הזמן שנשרף לי.

סבבה

יש הוכחה על הזמן שהיית שם? כמו שעון נוכחות או רישום ידני שהוא בר השגה מבחינתך?

אם התשובה חיובית

ערוך רשימה של שעות שהיית, הכפל במשכורת לשעה, מן התוצאה הפחת את מה שקיבלת, הוסף נסיעות

קיבלת סכום

שלח מכתב רשום למעביד ודרוש את התשלום המגיע לך.

ישלם טוב, לא ישלם הגש תביעה לבית הדין לעבודה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
סבבה

יש הוכחה על הזמן שהיית שם? כמו שעון נוכחות או רישום ידני שהוא בר השגה מבחינתך?

אם התשובה חיובית

ערוך רשימה של שעות שהיית, הכפל במשכורת לשעה, מן התוצאה הפחת את מה שקיבלת, הוסף נסיעות

קיבלת סכום

שלח מכתב רשום למעביד ודרוש את התשלום המגיע לך.

ישלם טוב, לא ישלם הגש תביעה לבית הדין לעבודה.

יש הוכחה על השעות בהן נדרשתי להגיע ודף בו מצויינות השעות בהן עבדתי באמת.

בנוסף התכתבות בפלאפון לגבי חובת הנוכחות ואי התשלום על התדריך.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

אז דרוש את זה.

מרטינס

זה נכון , אבל זה הדבר היחידי שהמעבידים האלה לא מקיימים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לדעתי - במידה ומקום העבודה הנוכחי לא הולך להיות קבוע או משמעותי בשבילך (אישית לא רואה איך להתקדם במקום שמתייחס כך לעובדים שלו) - תתעד כניסה ויציאה מהעבודה כולל תאריכים שעות וכו' בצילום ותמונות, וקח את זה לעורך דין שמטפל בנושאים שכאלה. כמובן לשמור את ההודעות והאסמסים שקיבלת מהמנהל / בוס / מה שלא יהיה השם של המניאק שאני מקווה מאוד שיקבל קנס ענק על זה.

יש פה הלנת שכר - לא זכור לי מקום או מסעדה שהביא אותי לתדרוך ושלא קיבלתי כסף עליו.

Opel Adam S 2017

פורסם

איך קבעת שיש פה הלנת שכר?

אולי הבחור עוד לא עובד חודש , ועד למועד התשלום 9 לחודש יש עוד זמן?

לא צריך בשלב הראשון עו"ד

מכתב מפורט בדואר רשום עשוי לעשות את העבודה

גם הסכומים שהצטברו לטובתו הם לא כאלה שכדאי לשלם לעו"ד עבורם, כך נראה לי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לי הלינו שכר במשך חודשיים, פניתי למשרד התמ"ת, המעסיק קיבל אזהרה, ואני קיבלתי *** בעין.

לדעתי במידה ומה שמסתכם זה 100 שקל שלא שילמו לך, אל תגיד למעסיק כלום ופשוט אל תגיע לעבודה.

במידה וזה יותר, תפנה לבית הדין ובכול מקרה אל תצפה שתקבל את מה שחייבים לך.

אני ממש מרחם על האנשים שצריכים באופן קבוע לעבוד במקומות האלה. ללא תנאים ללא זכויות, ממש עבדות מודרנית בחסות המדינה.

פורסם
יש לך סימוכין לטענה הזאת?

לא.

אין סימוכין גם לשום מספר אחר.

התופעה של "המתנה"/"ירידה ממשמרת"/"לשבת על הבר עד שיבואו מספיק אנשים כדי שנצטרך עוד מלצרים ובנתיים תבזבז כסף על השתיה שלך" לצערי מאוד נפוצה, וחבריי שעבדו (בעיקר בפאבים) כולם בלעו צפרדעים כאלה.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...