Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי תמיד טוב לחסוך אבל לא במקרים האלה! חוטים חליפיים לא שווים שקל! כמה פעמים שהחלפתי פלאגים החוטים פשוט נקרעו. שאני עושה טיפולים לחברים במידה ויש להם חוטים חליפיים אני לא מחליף פלאגים אם אין חוטים ספייר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד טוב לחסוך אבל במקרה הזה המוסך מאוד הוגן

א.חוטי הצתה תחליפיים עולים גרושים, מקוריים עולים לרוב מאות שקלים

ב.זמן האיבחון והעבודה שווה כסף - אתה לא רוצה לשלם ? לבריאות, אבל לקרא לאדם שמבקש סכום סביר על עבודתו - גנב, זאת חוצפה.

450 שקלים להחלפת חוטי הצתה מקוריים במוסך מורשה יבואן זה מחיר הוגן בן הוגנים

פורסם

רק על חיבור למחשב לוקחים איזה 150 ש"ח. אני באמת מתפלא שלא לקחו לך כסף על הבדיקה. בדרך כלל, אם מחליטים לטפל אז הם מורידים את המחיר של הבדיקה. אם מחליטים לא לטפל שם אז הם מחייבים.

פורסם

שני דברים שמפריעים לי בהתנהלות:

1. אם הם לא נותנים אחריות לעבודה שלהם זה אומר הכל.

2. מחליפים פלאגים ב50 שח כשחוטי ההצתה גמורים ולא רואים שחוטי ההצתה גמורים?

הבעיה כאן היא לא ה450 שח פלוס עבודה לחוטים, הבעיה היא ה 50 שח שלקחו כאשר לא בטוח בכלל שהפלאגים דרשו החלפה.

זאת דרכם של הרבה מוסכים לתקן דברים עקיפים שלא דורשים תיקון עד שהם מגיעים לעיקר ובנתיים הלקוח מאבד מאות ואפילו אלפי שקלים בדרך על פארש.

בין אם המוסך לא עלה על הבעיה האמיתית(שזה בסדר כל עוד נותנים אחריות על העבודה), או בין אם הוא סתם ניסה למשוך ולדחוף ללקוח, למוסך כזה לא הייתי נכנס יותר.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אני בדעה שכל עוד המוסך אמין, מקצועי ואיכותי אשמח לשלם לו.

לכאלה מוסכים מגיע להרוויח, גם אם הוא לוקח 150 שקל יותר.

אבל בארצינו הקטנטונת, שירות זו מילה גסה ולא רק שמצפצפים על הזמן, טרחה ועוגמת נפש של הלקוח, הוא גם צריך ממן את "שכר הלימוד והניסיון" שלהם.

גם לי היה ניסיון עם בעל מקצוע שתשובתו לבעיה הייתה - לא מצאנו את הבעיה נחליף את X כי הוא נראה חשוד והוא הכי זול בחלקים הקשורים למערכת "נלך מהקל לכבד"

כששאלתי אם יזכה אותי במידה ואחזור - בשיא הטבעיות הוא אמר "לא" בטון של: הגזמת חוצפן.

מיותר לציין שזו הפעם האחרונה שהוא ראה אותי.

הצרכנות במדינת ישראל נפלאה.

פורסם

גם אותי המוסך הפיל ברגע שהם לא היו מוכנים לקחת אחריות על העבודה בכלל. אם זה לא זה, למה אתם כל כך רוצים להחליף את זה?

דבר שני, שאני תמיד מסביר לבחורות למשל שבאות אלי וטוענות שהן לא מבינות מוסכניקים. גם אני לא מבין מוסכניקים! אז אני שואל אותם ואני רוצה תשובות שנשמעות לי הגיוניות. אם המוסך היה אומר לו תשמע החוטים עולים 200 שקל, והעבודה 250 שקל, והחוטיים שאנחנו שמים זה חוטים מקוריים, בוא תראה כמה חוטים תחליפיים אני זורק ביום והיה מראה לי דוגמא - גם אני הייתי מבין ומשתכנע.

אני תמיד אומר: אם המוסכניק הצליח להבין את זה - אין שום סיבה שאני לא אצליח להבין את זה.

פורסם

שלום רב !

בכל רכב, חוטי הצתה "זולים" וגרועים, בעל התנגדות גבוה, מקצרים תוך זמן קצר את סלילי ההצתה, גורמים ל"חיתוכים" ירידה בסחיבה ובבצועי הרכב, ולעליה בתצרוכת הדלק.

לכן מי שחוסך שקל, משלם בסוף פי 10 !

ואין קשר לתגובתי זאת ולמיחר שנדרש במוסך המורשה על חוטי הצתה מקורים, כולל עבודה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הוויכוח טפל. אין קשר בין "מורשה" ל"לא מורשה" אלא בין מוסך איכותי טוב למוסך מדרכה המתהדר בעטיפה נוצצת. לא סביר כי לקוח ישלם על ניסיונות תיקון כושלים בזמן שבעל המקצוע לא נוטל את האחריות למעשיו.

momi2004, לדעתי אין לך צורך להבין, הוא בעל מקצוע ואתה לא. אם אתה סומך עליו שלם, אם לא עזוב.

פורסם

חוטים ב 110 ש"ח בוודאי יהיו טובים מחוטי הצתה תקולים ,אך הניסיון מלמד שהם לא מחזיקים הרבה זמן,

עם הזמן מתחיל בריחת ניצוץ , זיופים שונים.

450 ש"ח זה בערך מחיר השוק לחוטים מקוריים.

פורסם

לא נראה לי שחוטי הצתה מקוריים עולים 450 ש"ח.

זה המחיר שדרש המוסך כולל הרכבה ותאמין לי שהם לא מזיזים זרת בלי כסף.

אני לא שולל להחליף את החוטים למקוריים - אני פשוט לא אעשה את זה דרך המוסך .

בכלליות אעדיף להחליף כל דבר שצריך בעצמי לפני שאפנה למוסך (כמובן שאני מדבר על דברים קטנים).

אני חושב שעם הזמן ובזכות סיפורים כמו שלי אנשים מתחילים להבין כמה גוזלים מאיתנו במוסכים המורשים...

את הסיפור שהעלתי פה העלתי גם לדף הפייסבוק שלי ורוב האנשים היו בהלם שאני מטפל עדיין במורשה .

להפתעתי בעלי רכב רבים שבבעלותם רכבים משנתון מתקדם (שלא באחריות חברה) לא מטפלים במורשה.

שתהיה שבת שלום וסעו בזהירות :-)

פורסם

סיפור קטן על כמה שמנסים לעקוץ אותנו במוסכים

הצהרותיך שגויות! וותק של חימושניק לא עושה אותך מומחה, אולי להיפך, חושב שהוא מומחה, ההכי גרועים בעיני.

המוסך לא חייב אותך באבחון כלל למרות שאבחן נכון.

יש חוטי הצתה מקוריים שעולים כפול ואף יותר ואם זה מוסך מורשה אז יש מחירון לכל חלק ואין פוילישטיקים בעניין הזה.

אבל...יש לך איטם על עקיצות.

פורסם
הצהרותיך שגויות! וותק של חימושניק לא עושה אותך מומחה, אולי להיפך, חושב שהוא מומחה, ההכי גרועים בעיני.

המוסך לא חייב אותך באבחון כלל למרות שאבחן נכון.

יש חוטי הצתה מקוריים שעולים כפול ואף יותר ואם זה מוסך מורשה אז יש מחירון לכל חלק ואין פוילישטיקים בעניין הזה.

אבל...יש לך איטם על עקיצות.

1. אתה מפספס בגדול. לא התיימרתי להיות מומחה, אפילו חששתי להחליף את החוטים לבד למרות שזו לא עבודה רצינית.

2. המוסך לא חייב אותי באבחון ? בפעם הראשונה שהייתי שם אבחנו לא נכון והחליפו פלאגים ועליהם כן שילמתי.

3. אני אבדוק בדיוק כמה עולים חוטי הצתה מקוריים ואני בטוח שמחירם לא מתקרב ל300-400 ש"ח.

4. לא חיפשתי אייטם. שיתפתי מקרה שקרה לי. אתה יכול לראות שאפילו את שם המוסך לא רשמתי בסיפור.

פורסם

אני מפספס?

בוא תראה איפה אתה מפספס. היית בחימוש אז אתה יודע להעריך כמה עולים חוטי הצתה, עכשיו אתה נזכר לקחת צעד אחורה ולברר מחיר, בנתיים המשפט של איך מוסכים עוקצים מהדהד.

החליפו מצתים בלבד, לא לקחו לא עבודה ולא אבחון ויתכן מאוד שהמצתים שלך היו נראים רע מאוד ודרשו החלפה בין אם פתר או לא פתר את התקלה.

כשחזרת, עבדו כשעתיים וחצי תמימות לבדוק את הרכב כדי לקבוע דיאגנוזה, לא חייבו אותך שקל על העבודה שהושקעה וגם נתנו לך דיאגנוזה נכונה.

מוסך מוצלח לכל הדעות שלא ניסה לעקוץ אותה בכלום, אבל אתה רוצה לשתף, אבל לא בשביל לברר מה קרה כאן אלא בשביל להגיד "תראו אין מוסכים עוקצניים לא יכולים על חימושניק לשעבר".

כך אני רואה את הדברים ולכן זה פספוס גדול.

• תוכן חדש...