Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה ביצעתי כמה בדיקות לצריכת הדלק של האוטו, לאחר טיפול, לאחר שמן סינטטי מלא (החליף חצי סינטטי).

מדובר בסופר לנסר אוטומטית 97

התוצאות הפתיעו אותי דיי לטובה, אם כן לא יודע האם זה ייתכן, מצד שני, ההוכחות היו מולי.

בדיקה 1:

אוטו מלא (5 אנשים) מילאתי טנק שלם, סה"כ 34 ליטרים (היה קצת פחות מרבע מיכל שהוא סה"כ 40 ליטר), אני ממלא עד שהצינור דלק עוצר מעצמו.

נסיעה לחוף זיקים מדימונה הלוך חזור, = 215 ק"מ עפ"י קילומטראז. (כולל טיולים מסביב בקטנה ובעיר)

בחזור מזיקים עצרנו בב"ש (במקום לנסוע בעוקף ב"ש) טיולים קצת בעיר ומשם חזרה לדימונה, בסה"כ טיול:

240 ק"מ

תדלקתי בחזור = 14.5 ליטר.

כלומר ממוצע של 17 ק"מ לליטר(?!?!)

בדיקה 2:

מיכל מלא, נסיעה מראשל"צ לדימונה, לאחר מכן דימונה אשדוד וחזור + טיולים בעיר חניות וחיפושי חוף שונים + אוטו מלא (4 אנשים + תא מטען מלא), סיבובים בדימונה עד שהגעתי שוב לרבע מיכל, ממלא מיכל דלק שוב 32 ליטר עד שהאקדח מפסיק מעצמו.

סה"כ ק"מ מהנסיעה מראשל"צ עד שנגמר המיכל - 470 ק"מ, על 34 ליטר מיכל?

בדיקה קצרה אומרת שהרכב עושה גם פה, 14 וחצי ק"מ לליטר.

עכשיו אני שואל, איך זה ייתכן?

האוטו הנ"ל ידוע כשתיין, 2 בדיקות שבוצעו מראות לי שהוא שותה פחות דלק מהכריזמה של אבא שלי, לפני הטיפול אגב זה לא היה ככה, הוא היה אוכל ממוצע של 1-12.

Opel Adam S 2017

פורסם

חסרים כמה נתונים: מה נעשה בטיפול, מלבד החלפת השמן? במשך כמה זמן נמדדה הצריכה הקודמת? האם הנסיעות שאתה מתאר הן נסיעות שגרתיות שנעשות עם הרכב, או שבשגרה אופי הנסיעות הוא אחר?

בעיקרון, שתי מדידות הן לא מדד מדוייק לקביעת צריכת דלק (ולראייה, ההפרש הדי משמעותי בין צריכה של 17 ק"מ ל14.5).

צריכה דלק ממוצעת מדוייקת יותר תתקבל ממדידה של כמה תדלוקים, רצוי רצופים, ובתמהיל שמייצג אורח נהיגה שגרתי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הנהיגה שלי מאוד עדינה, לא לוחץ על הגז, 100-110 קמ"ש בד"כ. (בינעירוני)

אבל כמו שכתבתי, אוטו מלא (מה שיגביר את צריכת הדלק) בנוסף גם השתמשתי במזגן בכל הנסיעות, אמנם לא על כל הכוח אלא על מצב 2 (לא יודע אם זה משנה משהו)

בטיפול (לפני כ 2000 ק"מ) הוחלפו פלאגים תוצרת NGK

פילטר שמן תחליפי ולא מקורי לצערי (אולי היה משפיע לטובה גם על הצריכה)

שמן מנוע רויאל פרפל 10W40

תדלקתי ב טן בשני התדלוקים. בראשלצ ובדימונה.

בנסיעה מראשל"צ לדימונה שכללה את אשדוד בנוסף על אותו המיכל דלק, נסעתי גם הרבה בעיר (דימונה) לא מעבר ל 50 קמ"ש (יותר מדי כיכרות) ואולי כ 40 ק"מ או 30 בערך בסה"כ..

נ.ב - האוטו אינו נוסע המון, נסע דיי הרבה עד לפני כחודשיים כפ"ס - ראשל"צ, משמש בעיקר לנסיעה בעיר (ראשל"צ שם אני גר).

האוטו עבר 171000 ק"מ.

Opel Adam S 2017

פורסם

מעניין, התצרוכת דלק טובה מאוד ולא אופיינית כפי שכבר ציינת.

אולי בעיית תדלוק, לא כל משאבה תקפוץ באותו מילוי בדיוק ולכן כדאי אולי לתדלק בדיוק באותה המשאבה.

תמשיך לעקוב ותעדכן אותנו מה הממצאים.

פורסם

קשה לי להאמין שרכב 1.6 יגיע לצריכת דלק כזו, בטח לא מלא עם מזגן. אני חושב או שמדידה נעשתה לא מדוייק או שמד מרחק לא מדוייק. אני מניח שקיבולת מיכל דלק לכל הפחות 45 ליטר. 1 ל12 זה בהחלט סביר בבין עירוני או משולב עם מאט מאוד עירוני.

אלא אם כן הרכב עובד על תערבובת ענייה :)

עריכה: או אולי המשאבה קופצת בגלל אויר או אדים של דלק ולא ממלא את המיכל עד הסוף?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בכל פעם כשהידית קופצת ואני ממלא בכוח את ה"קצת" שנשאר זה מסתכם באולי עוד 0.5-1 ליטר..אז ככה שאני בספק עד כמה זה משמעותי, לבדיקה הבאה אני אתדלק עד הסוף כמה שאפשר ואז נבדוק שוב, אני אדאג לעדכן את השרשור הנ"ל :)

אגב tzvipper

הרכב לא תמיד היה עם מזגן, אבל היה בו שימוש בנסיעות הארוכות.

הפעם הזו אגב מילאתי שוב פעם בטן בדימונה, את כל המיכל, 32 ליטרים וקצת. כרגע בקושי נסעתי אולי 30 ק"מ, מחר אני חוזר לראשל"צ ואז נבדוק שוב את הרכב בנסיעות כולל משולב.

Opel Adam S 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי

אמרתי שאחזור לעדכן ואכן כן,

נסיעה אחרונה שביצעתי היתה:

260 ק"מ נסיעות בין ערוניות

80 ק"מ נסיעות רק בעיר.

החלוקה נובעת מנסיעה ברכב מלא, שהתחילה מדימונה, עד אשקלון, טיול באשקלון בעיר, משם לקרית גת, ולראשל"צ.

כל השאר בוצע בתוך דימונה ואשקלון (נסיעות בעיר).

צריכת הדלק היתה 29 ליטרים ל 341 ק"מ סה"כ.

בחישוב מראה נתון של 11.75 ק"מ לליטר.

האם נסיעה שכזו נחשבת משולבת?

אני בטוח שכמו בעבר, בנסיעות ארוכות בלבד הייתי יכול גם להגיע ל 300 ק"מ בחצי מיכל כמו בכל המקרים שבעבר.

אגב, אני מבצע שוב בדיקה, מאז המילוי האחרון ועד המילוי הבא, נחזור לדווח שוב :)

נ.ב, מזגן דלק רוב הנסיעה, מצב 2 (מתוך 4), על קירור חזק.

Opel Adam S 2017

פורסם

בנסיעה בין עירונית עדינה אני מגיע ל-1:20 עם הפונטו שלי.

אגלה לך סוד - מעולם לא הצלחתי להגיע לתוצאה כזו בנסיעה היומיומית שלי, ואני מגיע קבוע ל-1:15, שזה גרוע ב-25% מתוצאת השיא.

תמדוד את הרכב בעיר, בנסיעה הרגילה שלו ותגלה שהוא עושה 1:10, כמו כולן. המיצובישי שלך לא המציאה את הגלגל :lol:

פורסם

אני עם לאנסר שנת 2001 מוציא 14 בערך בבין עירוני בלבד ולעומת זאת 8 בעירוני (אילת .. עליות עצירות תכופות ואני שאוהב גז :twisted: ) אז הצריכה הראשונה של ה 17 נראת לי טעות אבל ה 14 הגיונית לגמרי ...

פורסם

פתחתי את שרשור הזה כדי לדעת האם באמת הרכב הזה שותה דלק כמו שכולם אומרים לי,

כל חבר מוסכניק או בן אדם כלשהו שרואה אותי עם הרכב הזה בא לי ביציאה של "תחנת דלק בבית יש?"

אני אף פעם לא הבנתי מדוע ולמה, הרי לפי מה שאני יודע המיכל דלק הוא 40 ליטר בסה"כ, אז תדלוק מיכל מלא יכול להגיע ל 37-8 ליטר בלחץ עד הקו האדום (מה שאני לא עושה אף פעם, ממלא רק ברבע מיכל).

בכל מקרה אני עדיין עושה השוואות וממשיך לעקוב על הצריכה, לבנתיים לפי מה שאני רואה אני מרוצה.

אבל אכן כן, בעיר האוטו שורף הרבה יותר דלק אני מרגיש ורואה את זה בוודאות, מיכל מלא כנראה שלא יספיק להרבה :p

Opel Adam S 2017

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

שוב חזרתי לעדכן יחס צריכת דלק של הרכב הנ"ל.

מילאתי מיכל מלא, נסעתי 490 ק"מ במדוייק.

נסיעות מרובות במהירות גבוהה של מעל 80 קמ"ש, בעיקר דימונה - ראשלצ ומראשלצ לצומת ביל"ו לעבודה.

טיולים קטנים לאשקלון וחזרה לחוף הים, כמו שאמרתי 490 ק"מ נסיעה.

בכל מקרה בדיוק הרגע מילאתי מיכל עד הסוף, עד כל הטיפות האחרונות שאפשר (למנוע כל חשש לליטר או חצי :p של חוסר)

מסתכם ב

28.459 ליטר.

חישוב קליל של 490/28.5 ליטר מראה צריכה של 17 ק"מ לליטר... אגב נשאר קצת מעל רבע מיכל דלק לפני התדלוק.

הזוי או לא?

זו לא הפעם הראשונה שזה יוצא אגב כמו שכתבתי למעלה...

בכל מקרה, מיכל של 40 ליטר, אני מצליח לעשות כ 500 ק"מ ועוד נשאר לי רבע מיכל עפ"י הבדיקה האחרונה, לא רע. (כמובן אם זה לא מזייף איפשהו, למרות שאני בספק, כי את המרחקים האלו נסעתי והמון...)

Opel Adam S 2017

פורסם

האוטו נוסע טוב, כנראה מתחוזק היטב, צריכת הדלק טובה מאוד - אז מה בדיוק השאלה?

תהנה ותחסך ומה איכפת לך הערות של אחרים וחוסר האמונה שלהם.

גם לי יוצא שלא מקבלים את המספרים של הצריכה שאני כותב - באמת שלא איכפת לי. בשבילי היא טובה וחסכונית וזה מספיק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ברור שחוו"ד של אחרים לא ישפיע על צורת הנהיגה שלי, או על צורת התחזוק של הרכב.

וכמובן שאני נהנה מהרכב :)

משתדל לתחזק בחומרים הכי טובים שאפשר לקנות או ביחס עלות - תועלת.

רק הפתיעה אותי התוצאה של הצריכה, שהרי מהחברה נמסר כי הרכב בנסיעות בינערוניות צורך כ 1-13 לערך לא כך?

על כן הסקרנות...

בכל מקרה אתה צודק :)

Opel Adam S 2017

פורסם

בדרך כלל נתון שמפרסמים בפרוספקט מאוד אופטימי ולהגיע אליו קשה עד בלתי אפשרי (בטח במהירויות 100+).

אני מצטער, אבל אני לא מאמין שלנסר מגיעה ל1 ל17. אם היא מגיעה ל1 ל13 זה מעולה.

הסבר היחיד שהיא כן יכולה להגיע לצריכה הזאת, זה שמנוע עובד על תערבובת ענייה. אבל אז הוא אמור בקושי לסחוב (אני מאמין שזה לא המצב). או מדידה לא נכונה, או מד מרחק מאוד אופטימי, או משאבה בתחנת דלק מפסיקה בגלל אויר במיכל.

1 ל17 זה דיזלים סופר חסכוניים, היברידי ורכבים ידניים בעלי מנוע קטן מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...