Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי סדר בבית וריכזתי את כל הדיסקים הישנים, מדובר ב 150.

יש מה לעשות איתם? 

כואב הלב לזרוק לפח...

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה אלבומים מקוריים ולא דיסקים שצרבת בגיל 17 לאוטו של אבא לעשות פוזות על הבנות בשכונה, אותו דבר שעושים עם תקליטים - קונים ארונית יפה ואיזה מכשיר שיכול לנגן את זה  ושומעים בכיף מדי פעם.

או שמנסים למכור במרקט של הפייסבוק.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

או מפרסמים באיביי

אם זה דיסקים של "שירים יפים לאוטו" שצרבת, אתה יכול לשים בפח מחזור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמים בארגז ואת הארגז שמים במחסן*.

זה מה שאנחנו עשינו.

*מחסן - החדר מחוץ לבית שבו אנחנו שמים את כל הדברים שהיינו צריכים לזרוק אבל לא נעים לנו כי הם תקינים. 

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

כפי שיעצו לך בחותמה פשוט לשמור אותם לא חשוב היכן. מבטיח לך שביום בהיר מרוחק תזדקק להם ותהנה מהם מאד כי מעבר לדיסק יש לכך ערך נוסטלגי רב.

בזמנו היה לי אוסף תקליטים ודיסקים ענקי. כמה מהם היו נדירים והיו אוספים שלימים של דילן ג'נסיס,והדלתות וגם אוספים ברזילאים. הכל העברתי  לחנות אספנים בחיפה תמורת מחיר זניח.

היום אני מאד מצטער על האוסף הנוסטלגי והנדיר הזה. עוד איכשהו אני יכול למצא ברשת להקות עבר אבל על האוסף הברזילאי אני ממש מתייסר כבר שנים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 12 שעות, SurfHigh כתב:

כואב הלב לזרוק לפח...

מוזמן לזרוק אצלי.

אחרי כאב הלב של אוסף התקליטים שמסרתי, לא זורק יותר מוסיקה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אפשר למכור דיסקים, יש לחלק מהם ביקוש לא רע. לפני שהייתי זורק הייתי בודק שאין בעיה למצוא את הדיסק באחד משירותי הסטרימינג. יש לי כמה שאין להשיג. כמובן ששמרתי את כולם. כמובן שאני לא טורח לשמוע דווקא את אילו שאין להשיג, כשיש כ״כ הרבה מוסיקה טובה זמינה בלחיצת כפתור...

בעוד אני מסוגל להבין את הערך הפיסי של תקליט, והטקס של לנגן אותו, כולל חתימת הסאונד הייחודית, כל זה לא קיים בדיסק.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את כל הדיסקים שהיו לי העלתי לגוגל מיוזיק (כיום YT music) ויש לי גם עותק במחשב ככה שעכשיו אני גם יכול להאזין להם תמיד מכל מקום. לכל דיסק שהיה צריך רשמתי נכון שמות השירים והאומנים - לרוב הזיהוי אוטומטי דרך ה- Windows Media Player. בשלב הזה גיליתי שמספר דיסקים כבר לא עובדים בשום מצב ונאלצתי לזרוק אותם.

לאחר מכן אני שומר כל הדיסקים, בשביל הנוסטלגיה, ללא הקופסה וללא "הניירת" ב"ארנקי דיסקים". אני לא חושב שיש לי משהו נדיר או חריג ששווה בשבילו לשמור כל המארז.

• אהבתי 2
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

עברתי את זה לפני מספר חודשים. פרסמתי למסירה בקבוצת פייסבוק, תוך 3 שניות קיבלתי 5 פניות, תוך שעתיים באו לקחת.

לי לא היה זמן להתעסק עם זה, אז מסרתי בכיף.

בשביל למכור צריך לצלם, לתמחר ולהעלות תמונות. (וכן ,הבחור שמסרתי לו פרסם למכירה את מה שקיבל). 

על דיסקים נדירים אפשר להרוויח לא מעט, אבל גם אם כל דיסק ב-20 ש״ח אפשר להרוויח יפה מכמות, אבל שוב, זו התעסקות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

עושים Rip לקבצים באיכות טובה, שומרים על המחשב וזורקים לפח. או עושים גרילנדה/פעמון רוח למרפסת/גינה. לא רואה שום סיבה לשמור את ה"אריזות" הפיזיות של מדיה דיגיטלית. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אני באותה התלבטות,

יש לי אוסף ענק (כולם מקוריים) של מאות דיסקים, הכל בגג, כואב הלב לזרוק (בזמנו מסרתי עשרות תקליטים),

ולהתעסק עם מכירה, אבל זה שוכב שנים במחסן בארגזים מעלה אבק...בסוף הבנתי שגם זה לא יהיה שמיש (הדיסק סוג של דוהה).

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

,הבחור שמסרתי לו פרסם למכירה את מה שקיבל. 

זו אופציה אפשרית במקרה שמוסרים דברים, אין על זה מגבלה.

אבל זו לא התנהגות מקובלת לדעתי.

-

פורסם
לפני 19 דקות, BEEKER כתב:

זו אופציה אפשרית במקרה שמוסרים דברים, אין על זה מגבלה.

אבל זו לא התנהגות מקובלת לדעתי.

לרגע לא טענתי אחרת, אפילו אמרתי לו בקריצה שיתרום בשמי 10% לעמותה לבחירתו אם יגלה שם אוצר.

• אהבתי 1
פורסם

כמובן שגם אני עשיתי RIP וכל הדיסקים קיימים לי בקבצים בטלפון והמערכת באוטו. עוד הייתי מהראשונים שעשו את זה לתוך ipod עם דיסק קשיח פיזי שמסתובב.

אבל כשאני מעוניין להוסיף מוזיקה חדשה, אני עדיין טורח להזמין את הדיסק האמיתי.

לא תאמינו כמה זה קשה היום. אמזון ושות מנסים למכור לך קבצים להורדה.

אבל לא, אני רוצה דיסק אמיתי עם ספר, לעשות RIP בעצמי.

לפעמים צריך להזמין מאתרים קטנים שנשאר להם.

הייתי במקרה בלונדון בנובמבר 2019. בדיוק יצא הדיסק החדש של קולדפליי.

באוקספורד סטריט עמד כמו גולם נטוש הבניין של חנות התקליטים הענקית של HMV.

שאלתי את גוגל איפה יש חנות תקליטים אמיתית, הוא הפנה אותי לסמטה צדדית עם חנות קטנה אבל מלאה בסחורה של אנשים שאוהבים מוזיקה.

ואכן היה להם את הדיסק המבוקש שיצא יומיים לפני כן.

היום הבן (בן 17) מאוד נהנה לגלות את הדיסקים שלי.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני פריק של דיסקים... יש משהו בלהחזיק ביד דבר אמיתי (כמו עם ספרים). 

לפני 5 שנים, הייתי במסיבה שניגן בה אמן מצרפת שאני ממש אוהב, ויש לי דיסק כפול שלו שמחייב חתימה. אז הבאתי איתי את הדיסק ונתתי אותו לבחור שאחראי על הליינאפ וכל הסדר בעמדה; אמרתי לו שיתן את זה לסטפן כשהוא מסיים לנגן, שיחתום לי על זה. באמצע המסיבה נדפק לו משהו במחשב ופתאום לא הייתה מוזיקה. אחרי דקה המוזיקה חוזרת.

כשבאתי לעמדה לקחת את הדיסק, הבנתי ממנו שהדיסק הציל לו את הסט והוא ניגן אותו 😲😃 בתור מעריץ זה היה סופר מרגש. 

Screenshot_20210906_162406_com.whatsapp_edit_647555012974627.jpg

• אהבתי 5

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

• תוכן חדש...