Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים!

לפני בערך 3 שנים קניתי קיה פיקנטו ידנית מנוע 1000 משנתון 2012.

היו לי כמה בעיות עם הרכב הזה- בעיקר בנושא של הרדיאטור,משום מה פשוט כל המערכת מים הייתה מלאה בחול.

לפני בערך 7 חודשים עשו לי ניקיון כללי של כל הדבר הזה והתגלה במערכת המים טחינה.

שלחתי את הרכב לשיפוץ ראש מנוע ברמאללה דרך חבר משותף. (הלכתי לשם בגלל התשלום הזול)

כשהחזיר לי את הרכב הכל חזר להיות תקין יחסית.

בזמן האחרון המנוע התחיל להתחמם מידי פעם, והבנתי שהיה חסר מים , לפי מה שנראה לי פשוט הייתה לי נזילה.

היום הלכתי לעשות לרכב טיפול 15000 וגם רציתי לבדוק את הגורם להתחממות במנוע- במוסך אמין, כשהמוסכניק פתח את הפקק של השמן הוא ראה שם המון טחינה.

עכשיו הוא ממליץ לי על החלפת מנוע למנוע חדש בסכום כולל של 5500.

הוא אמר לי שיש גם את האפשרות לשפץ את הראש מנוע בסכום של בין 2500-3000.

יש לציין שהמנוע עשה 75000.

בנוסף יש לציין שהמערת קירור עדיין הייתה עם חול וחלודה.

הבעיה העיקרית היא שאני לוחם ובקושי מכניס 2000 שקל בחודש ולכן קיים קושי בתשלום.

כמובן שאני יכול לארגן את הכסף , אני פשוט רוצה לדעת שאין תחליף אחר וזו האופצייה האחרונה הטובה ביותר.

תודה רבה לעוזרים!!

פורסם

חיפשת את המחיר הזול וזה שיעור לחיים. מה גם שלא מכניסים את הרכב למוסך שלא יהיה לך עם מי לדבר אחרי זה, בטח שלא תחזור לראמאללה עכשיו! בכל מיקרה סליחה על הטפת המוסר פשוט באמת כואב הלב שאתה צריך להתמודד עם עוד הוצאה עכשיו. בעיקרון אם הבלוק עצמו תקין אז ראש מנוע יכול בהחלט להיות אופציה טובה והזולה יותר לפחות למצבך הכלכלי כעת. אם יעשו את העבודה כמו שצריך זה יחזיק שנים. רק צריך לקוות שהמוסך בראמאללה לא אכל את הראש מנוע בחריטה יותר מידי אם בכלל הוא נגע בראש עצמו..אולי רק החליף אטם ראש וסגר וזה הכל. צריך להרים ראש מנוע ולבדוק. האם המחיר שהוצע על הראש כולל את המעמ? תראה כמה הוא עוד יכול להוזיל לך כי הסט אטמים של הפיקנטו לא יקר לדעתי ועניין החריטה עצמה הוא סביב ה 500 שח אצל חרט.

פורסם

האם נערכה בדיקת לחץ/לחץ הפוך,שהראתה בעיה בראש המנוע/מנוע ?

למוסך כללי,גם אם הבעיה רק בראש המנוע,התיקון לא זול- כדאי לקחת עוד הצעות מחיר ובכלל זה לראש מנוע אחר מפירוק/שיפוץ יסודי של הנוכחי שלא אמור להיגמר ב 3000 ש"ח.

מצד שני,ייתכן שלאחר הרמת הראש יתגלו נזקים נוספים ואז סכום התיקון יגדל.

לא חושב,שראש ששופץ (גם אם לא באופן מקצועי) כדאי לשפץ שוב,הייתי במצב כזה מחפש ראש מנוע מייבוא או אפילו מפירוק מרכב שעבר תאונה משנתון גבוה ככל האפשר המתאים לרכב במיוחד לאור העובדה,שהרכב לא כזה נדיר והשנתון גבוה יחסית- אפשר להשיג ראש מנוע במצב טוב+++.

לפי תרחיש אופטימי, זה יכול להיגמר רק בראש משופץ+ פו"ה- כדאי על הדרך לטפל במערכת הקירור- החלפת צנרת,ניקוי רדיאטור,החלפת טרמוסטט- כל אלו יעלו את מחיר התיקון אבל גם ישמרו על הרכב.

לפי תרחיש פחות אופטימי, לאחר הרמת הראש יתברר שהנזק למנוע גדול יותר (קשה להאמין בשנתון כזה אך לאור ההיסטוריה של הספציפי הנ"ל הכל יתכן) ואז כבר כדאי להחליף למנוע אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה מכיר מישהו שימכור לך ראש מנוע וישאר עם בלוק ללא שימוש?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

אלעד, לפני משהו כמו 14 שנים, היתה תקלה לחבר והציעו ראש מנוע מייבוא לרכבי שברולט מחיפה טכניקה- סוג של בית חרושת או מעבדה לשיפוץ מנועים בחיפה- כנראה קיימים גם היום.

https://www.abc-israel.it/engines/b178/מנועים+חיפה+טכניקה+בחיפה/

לגבי חלקי חילוף, בפירוקיה של גאנק יארד הם נותנים לך לבחור בראש מנוע כאופציה לקניה ולאו דווקא מנוע שלם.

חזרה לחיפה טכניקה; שים לב, שהוא מקבל ראש מנוע מחודש ב 2000 שח וזה הרבה יותר זול ממה שהוצע לו והיה להם לפחות בזמנו שירות פו"ה בעזרת מוסך סמוך אליהם.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...