Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעצם למה לא דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע כבר שנתיים על I20 דיזל לא תקעתי עם בעיות רציניות עד עכשיו (170Kׂ KMׂ) רק טיפולים כל 10K. לגבי מחיר של סולר, תמיד יש תחנות שהסולר שם יותר זול מבנזין. אני בטוח שאוטו הבא יהיה גם דיזל בגלל חסכון בדלק ואמינות.

Hyundai i20 CRDI

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רוצה להאמין שנהגי האוטוביסים מוניות משאיות ושאר צורכי הדיזל לא יתנו למחיר הדיזל להגיע למחירים מופרזים.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אני נוסע בדיזל חמש וחצי שנים, ו180,000 ק"מ.

זהו רכב הדיזל הראשון שלי, וכנראה לא האחרון.

המקסימום ששילמתי אי פעם על ליטר סולר היה 7.89 ש"ח אי שם באוקטובר 2012 (כנראה שזה היה בתחנה לא זולה)

מחיר ליטר 95 באותו חודש היה 7.94.

מבחינתי כדאי דיזל בגלל חסכון, כוח, ובלאי נמוך.

ההתפתחות של המנועים ההברידיים נותנת פייט חזק למנועי הדיזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
את היתרונות מנית בעצמך, אך החסרונות לא הוזכרו

קודם כל רכב עם מנוע דיזל עולה יותר יקר, והדבר הכי חשוב, תיקונים מאד יקרים. מספיקה בעיה אחת ממוצעת, ונשארנו רק עם חסרונות, כי כל החסכון ילך לתיקון. דיזל משתלם למי שנוסע הרבה מעל לממוצע, וכמובן למוניות

רכב עם מנוע דיזל עולה יותר יקר? כחדש? כמשומש? על מה מדובר?

תיקונים מאוד יקרים? אתה זורק דברים באויר ללא ביסוס במיוחד בעידן שבו לא רק טורבו דיזל נפוץ אלא גם טורבו בנזין נפוץ, עלויות התיקונים הן אותם עלויות +-, כל מנוע והתקלותשלו ועד כמה שיצא אמין מהפס ייצור במפעל...

ברכבי דיזל חדישים על איזה בעיה ממוצעת מדובר?

נשמע כמו הודעה ללא ביסוס, כמו שלמנועי בנזין יש חלקים יקרים ככה גם לדיזל...

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

יש לי נסיון עם רכבי דיזל,

התיקון הרציני היחיד שעולה לי (ולא קיים בבזנין) זה משאבת סולר.

משאבה חדשה לברלינגו עלתה ממה שזכור לי סדר גודל של 4000-5000 ש"ח.

שיפוץ עולה גם כן סכום לא מבוטל.

מעבר לזה - הכל די סטנדרטי. מה שכן - מנועי דיזל הם בד"כ יותר רובסטיים, הרבה יותר אמינים - עושים מעל חצי מיליון ק"מ בלי לפתוח את המנוע. מנועי בנזין בד"כ לא מגיעים לקילומטרז' כזה.

פורסם

אני חושב שבעיקר שמרנות ובורות מרחיקות רוכשים מדיזל. כמו כן תקנות ומיסוי זיהום אויר בארץ מוטים לטובת בנזין (בהשוואה לאירופה).

יש כאן ביצה ותרנגולת, כי ביקוש מופחת משפיע על היצע מופחת. אבל נראה שבשנים האחרונות יש שינוי קל בעניין ואני מאמין שנראה יותר ויותר רכבי דיזל.

אני אישית חיפשתי רכב ידני בן שנה-שנה וחצי וכמעט לא היו אופציות לדיזל אז לא שקלתי הסוגיה לעומק. אני גם נוסע 20,000-22,000 ק"מ בשנה אז אני לא אחסוך המון, אם בכלל, בדיזל.

במידה מסויימת זה דיון שמזכיר לי את סוגיית רכבי המיני.

שנים האמנתי שרכבי מיני צריכים להיות מאוד פופולריים בארץ. וזה לא קרה שנים עד שב 2010 נפרץ השכר. הרבה בזכות סוזוקי אלטו.

עד האלטו לא היה היצע ומי שרצה לקנות מיני במחיר סביר פשוט לא יכל לעשות זאת. מאז נמכרים רכבי מיני בכמויות אדירות.

פורסם
יש לי נסיון עם רכבי דיזל,

התיקון הרציני היחיד שעולה לי (ולא קיים בבזנין) זה משאבת סולר.

בכל מנוע בנזין הזרקה ישירה - שזה רוב המנועים המתקדמים של השנים האחרונות - יש משאבת הזרקה לחץ גבוה שעושה תפקיד דומה למשאבת הזרקה בדיזק.

אני מניח ששיפוץ של המשאבות האלו לא זול, כשמכוניות בנזין הזרקה ישירה יתחילו להגיע לקילומטרז' גבוה, יצטרכו לשפץ את המשאבות האלו גם.

אני חושב שבעיקר שמרנות ובורות מרחיקות רוכשים מדיזל. כמו כן תקנות ומיסוי זיהום אויר בארץ מוטים לטובת בנזין (בהשוואה לאירופה).

אני לא יודע איזה שינוי יהיה בחישוב המס הירוק ב 2017, אבל נכון ל 2016 מנועי דיזל יורו 6 נמצאים בקבוצות זיהום מאוד נמוכות לפי הנוסחה הישראילת.

לדוגמא פיז'ו 208 וסיטרואן קקטוס דיזל קבוצה 3 מתוך 15, C4 פיקאסו, ברלניגו, דאצ'יה דוקר קבוצה 4, רנו קפצ'ור גם קבוצה 3 או 4.

זה בזמן שאותן מכוניות עם מנועי יורו 5 כמה שנים קודם היו בקבוצות זיהום 13-15.

פורסם

בבנזין גם המשאבה עובדת קשה יותר, כי אין את תכונות השימון של הסולר. זה אתגר גדול מאוד עבור מהנדסים של מנועי בנזין עם הזרקה ישירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

System X,

קודם כל לא צריך להתלהם, במיוחד כשאתה לא מכיר את הנושא לעומק.תאמין לי שאני יודע טוב מאד על מה מדובר. מסנני חלקיקים נסתמים על ימין ועל שמאל, שסתומי egr שמתלכלכים ונתקעים, כנפיים בסעפת היניקה שבמקרה הטוב נתקעים ובמקרה הרע מתפרקים מהציר ועפים פנימה, ועושים סמטוחה שלמה במנוע, מזרקים שהחלפתם עולה הון תועפות, להמשיך? פעם כשלא היו את כל ההגבלות של איכות הסביבה וטכנולוגיה מיותרת אז כן, המנועים האלו היו מאד שרידים. היום הבסיס בסדר, הוא לא השתנה, אבל כל מה שנוסף גרע.

נ.ב כן, גם יותר יקרים, אלא אם מדובר על דיזל עם ק"מ מפלצתי. מנוע הדיזל יותר יקר ביצור, אז מן הסתם גם יותר יקר ממקבילו המונע בבנזין. לא שלדיזל אין יתרונות, חסכון בדלק עם ביצועים טובים, אבל האמינות כיום (גם של מנועי הבנזין) לא גבוה, בגלל זה לא צריך להתבסס על סטריאוטיפים.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

חלק מהדברים נכונים גם למנועי הנזין מודרניים.

בכל מקרה, עד לפני מספר חודשים הייתה לי ברלינגו 1.6HDI 2009, האוטו היה אצלי מיום עליה לכביש ונמכר עם 343.000 ק"מ.

אציין שהוא היה בתקן יורו 4, עם EGR וממיר קטליטי אבל בלי מסנן חלקיקים.

לא הייתה לי שום תקלה במנוע לאורך כל התקופה, לא היה צורך בניקוי EGR, הוחלף פעם אחת אטם מזרק בעלות נמוכה. מעבר לזה לא הוחלף במנוע שום דבר. טופל כל 20.000 ק"מ לפי הוראות יצרן בלי עיגול פינות אבל לא יותר מזה.

לקראת סוף התקופה היה מעט עשן לבן בהתנעה מה שמצביע בסבירות גבוהה על מזרקים שמתחילים לדלוף.

פורסם

בוקי,

מנוע הHDI, זה מנוע שתוכנן עוד בתחילת שנות האלפיים,האם לא יותר מוקדם, אז יש אמינות בסיסית יותר טובה, ולמרות זאת הופיעו בעיות עם המזרקים בקילומטרז לא גבוה ובשימוש נכון. דרך אגב, כנראה הדגם היה יותר ישן, או שבארץ היתה תקינה שונה, כי לפי הידוע לי, מסנן החלקיקים היה חובה משנת 2007.

בקשר למנועי הבנזין המודרניים, עליהם אין מה לדבר, חוץ ממנועי האמריקאיות עתירות הסמ"ק, מדובר בבור ללא תחתית.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

לא הבנתי את האמירה,

הדיזליות על הפרצוף והבנזיניות בכלל אין מה לדבר..

אז לקנות רק חשמלי? או רק אמריקאי?

אולי לאדה עם קרבורטור תעשה את העבודה?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...