Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי גטס 2007 אוטו'

בבעלותי שנתיים.

עד כה ההורים שילמו על הביטוח וכל ההוצאות (ולא היו הרבה יש לציין)

וכעת אני כבר גדול (בן23) ובעוד כחודש וחצי פג תוקף הביטוח, כמו כן כחודש אחריי אני צריך להעביר את הרכב טסט.

חשבתי למכור את הרכב בסביבות ה30 אלף ש"ח, מכיוון שהוא גם זולל לי הרבה דלק ורוב הנסיעות שלי הן בעיר. (1:8 בעיר לעומת 1:13 נסיעות של 90-100קמש קבוע)

ב30 אלף האלה לקנות איזה פיאט פונטו ידנית שנת 2002-2003 שאחרי יישור קו נגיע ל15 אלף.

ככה אני נפטר גם מביטוח מקיף על הפונטו, גם מרוויח 15 אלף, גם מרוויח צריכת דלק טובה יותר.

חברה שלי מזה 3 שנים מתנגדת מאוד לרדת ברמה (כאילו איזה רמה זה כבר גטס מבחינתי זה אותו דבר כמו פונטו 2001)

ההורים שלי לא ממש מבינים בנושא אבל מזהירים אותי שלא כדאי להכנס להרפתקאות כי רכב שכבר 10 שנים על הכביש יש בו הרבה בלאי ויתכן ואצטרך להשקיע הרבה על הרכב.

אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא?

והאם יש לי סיכוי למכור את הרכב בתוך חודש כשיש היצע כ"כ גדול.

פורסם

קודם כל, אם הגטס שלך היא דגם בסיסי מליסינג, הערכת מחיר שלך היא קצת אופטימית. בפועל היא שווה פחות.

שנית יש לך רכב מוכר ואמין, לעומת פונטו ישנה יותר ב 6 שנים, שתהיה במצב לא ידוע.

יכול מאוד להיות שחלק ניכר מהפרש המחיר אתה תשקיע ביישור קו של הפונטו.

סתם דוגמא, מכרת את הגטס ב 25000, קנית פונטו ב 15.000, ומייד לאחר הקניה היה צריך להחליף לה צמיגים + טיימינג + טיפול גדול.

כבר ה"רווח" שלך לאחר ההוצאה הזו הצטמצם ל 7000 ש"ח, ואתה נוסע ברכב בן 11 שנה במקום ברכב בן 5.

וההורים שלך צודקים לגמרי לגבי בלאי גדול יותר ברכב ישן.

לדעתי, מקסימום תלווה קצת כסף מההורים (הלוואות מההורים בדרך כלל לא מחזירים :o ), ואל תחליף.

פורסם

תודה על התגובה בוקי.

אכן, הדגם שברשותי הוא GLF הבסיסי ללא ABS ורק 2 חלונות חשמל.

אבל, ישנה מערכת טובה הכוללת רדיו עם מסך מגע DVD, מגבר חזק, סאב וקומפוננטים טובים. הושקעו כ3000 ש"ח על המערכת.

ואני לא יכול עם הדלק הזה הוא הורג אותי בעיר.

האם שווה אולי לקנות שברולט אוואו 2006-2005 ידנית ב18-20K ?

האם כדאי להישאר עם הרכב שלי בכל זאת? ואם כן עד מתי? בכל שנה שווי הרכב יורד באחוזים גבוהים בגלל שהשוק רווי ברכבים מסוג זה.

פורסם

בנוגע למערכת, הכל טוב ויפה אבל כשתגיע למעמד בו אתה מוכר את הרכב - זה לא יעניין אף אחד.

כמו כן יש מצב טוב מאד שתמשמע את המשפט "לא מעניין אותי מערכת - אני לוקח בלי"

בנוגע לאוואו, אני אישית חושב שזו ירידה ברמה לרכב שהוא לא יותר חסכוני.

קח בחשבון שאם השיקול שלך הוא כלכלי ואתה רוצה לחסוך, אל תחליף את האוטו.

הסכומים שבהם אתה מתעסק פה הם יחסית קטנים.

אם אתה רוצה לחסוך בדלק, קח אופניים לעבודה - זה מה שאני עושה :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

אני רוצה למכור מהסיבות הבאות:

1. הביטוח המקיף שצריך לחדש בקרוב הולך לעלות לי הרבה כסף.

את הרכב הישן יותר לבטח רק בחובה+ג'.

חיסכון של 3000 ש"ח בשנה.

2. מבחינת חסכון בדלק, גטס אוטו' מול גיר ידני, בטוח שזה יותר חסכוני מ1:8 בעיר.

נניח במקום לשלם 700 ש"ח בחודש על דלק, אשלם 500 זה גם מצוין.

חסכון של 2400 ש"ח בשנה לפחות.

3. בטיחות: בגטס אין ABS, רק כרית אויר אחת לנהג (ביזיון לרכב 2007)

כאן אין חיסכון כספי.

את כל החסרונות הללו לא ראיתי לפני שנתיים כי היה מי שמימן את כל זה, אני ראיתי רק רכב חדש בעיניים 8)

פורסם

1. הייתי אומר שקצת הגזמת, ההפרש בין הביטוחים לא יעלה 3000 שקל. יותר לכיוון של 1500-2000.

2. תנסה לראות כמה אתה נוסע בשנה בשביל לראות באמת כמה ההפרשים בדלק יעלו לך.

3. הסיבה היחידה אולי להחליף רכב, אבל החלפה לפיאט בת כמעט 10 שעברה מבחן בטיחותי לפני כמעט 13 שנה, זה לא שיפור משמעותי.

כבר ראיתי הרבה בדיקות רכב שהעלו לפורום, ונדיר מאוד שראיתי בדיקה לרכב בן 10 שלא היה צריך לעבור ישור קו בסביבות ה-3000 שקל. וזה על דברים די שגרתיים, ממש לא על גיר או מנוע שעומדים להתפגר.

פורסם

לדעתי לא מחליפים סוס טוב בסוס פחות טוב.

בשביל מה אתה צריך את ההרפתקה הזו? אם כבר מוכרים את הגטס, תשקיע עוד קצת ותתקדם. תמיד תלך קדימה ואל תלך אחורה.

פורסם

תרשה לי לחסוך לך עוד דילמה,

אתה יכול לבטח את הגטס שלך גם בקומבינציה של חובה + ג

אתה לא חייב מקיף

בנינו ברכב של 30 אלף אני לא בטוח כמה זה משתלם לבטח אותו בעלות של 10% משוויו כל שנה

זה לא שיש לך רכב גניב במיוחד

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

הרכב שלך שווה סביבות 25K, לא 30K. ב-35K אפשר לקנות היום גטס 2009 עם מימון, אחריות ויישור קו על חשבון הברון.

אם כבר, במקום לקנות פונטו 2001, תקנה פונטו 2006 ידנית. צריכת דלק של 1:15.

אני בכל מקרה, לא הייתי הולך על רכב בן 10 במקום רכב בן 5. רכב בן 10 יש לו את הבלאי שלו, שבא בדמות דברים שעבדו פיקס במשך עשור אבל החליטו לעשות חראקירי דווקא במשמרת שלך, כמו מיסבים, קפיצים, ממיר קטליטי, רדיאטור חימום פנימי וכך הלאה.

מבטיח לך שעם גטס 2007 לא תראה תיקונים כאלה כ"כ מהר...אפילו שהיא נחותה מהפונטו 2001 בכל פרמטר.

פורסם

לאיזה רכב כדאי להתקדם בעתיד? בתור סטודנט שאין לו הרבה כסף להשתדרג.

שרוב הנסיעות בראשון - חמישי בתוך העיר ובפעמיים בסופש נסיעה מהמרכז לטבריה.

בשנתיים שעברו נסעתי עם הרכב כ20 אלף ק"מ

עד שאני אחליף היונדאי תהיה שווה 15 אלף ואז באמת אצטרך להוסיף הרבה כסף

פורסם

אם יש לך רכב עם רמת אמינות שמוכיחה את עצמה - הדבר הכי זול לעשות זה פשוט להמשיך לתחזק את הרכב.

צריכת דלק זה דבר מאוד מבלבל ומטעה.

אמינות עוד יותר.

תקנה פיאט פונטו שתעשה לך צריכת דלק יותר טובה, נניח 1:12 בתוך העיר, תקלה אחת (וזה רכב שהוא הרבה יותר רגיש לתחזוקה מאשר הגטס שלך) ואתה כבר סגרת את הפער בצריכת הדלק אולי אפילו הרבה יותר גרוע.

לא רק זה - אתה רוצה לקנות רכב שתוך מספר שנים כבר כנראה ימצא את עצמו בדרך לגריטה או ברזלים כי אף אחד לא ירכוש אותו ממך במחירים שאפשר היום להשיג רכבים ועוד עם אחריות.

בוא נאמר והלכת וקנית רכב מיני חדש והוספת איזה 30K במחיר בכדי לקנות אותה - כמה זמן אתה תצטרך לנסוע עליה עד שההפרש בצריכת הדלק תחזיר את עצמה?

מינימום 3 שנים - 3 שנים בהן ערך הרכב שלך ירד לאשפתות וכל מה שחסכת על הדלק הלך לפח על אבדן ערך הרכב.

פשוט תישאר עם הרכב הנוכחי עד שתוכל לחסוך מספיק בכדי לשדרג אותו ובאמת, להתקדם קדימה.

חבל על הכסף - אתה יכול לשים אותו על דברים טובים יותר כרגע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תן לי לנסות לסדר לך את הראש מבחינה כלכלית:

1. אתה נוסע כ10 אלף ק"מ בשנה. ההפרש מבחינה כספית בין רכב שעושה 1:8 בעיר לרכב שעושה 1:12 בעיר הוא כ3300 ש"ח לשנה (אם לוקחים את מחיר ליטר דלק כמו מה שהוא כיום). 3300 ש"ח זה, בממוצע, מה שיעלה לך לעשות יישור קו לרכב ישן אחר שתקנה, כך שלפחות בשנה הראשונה לאחר הרכישה אין לך שום רווח מזה שהרכב חסכוני יותר. בחישוב חודשי, אגב, מדובר על הפרש של כ275 שקלים. האם בשביל זה שווה להחליף רכב? לא בטוח.

2. גם פונטו שעולה 15 אלף היום מאבדת מהר מאוד את הערך שלה. קח בחשבון שבעוד שנתיים תמכור אותה בחצי מזה. אם תמכור היום את הגטס ב25 אלף, ותשקיע בפונטו 15 אלף, ונניח שב10 אלף ש"ח שחסכת לא נגעת והם יושבים לך בחיסכון בצד- תמצא את עצמך בעוד שנתיים עם חיסכון של 10 אלף + 7 אלף ש"ח שקיבלת על הפונטו. ב17 אלף שקל יש לך מה לקנות?

יש לך רכב חדש יחסית, שנמצא ברשותך כבר שנתיים. להפסיק לבטח אותו במקיף, אגב, זו אפשרות ריאלית לגמרי, כמו שהציעו לך לפניי. כל רכב אחר יעלה לך סכומים דומים בדלק ובביטוח (ואולי אף יותר), ואם מדובר ברכב משומש- רוב ההוצאות עליו יהיו בשנה הראשונה כי אין לך מושג איך אתה מקבל אותו (ומה, לא תרצה מערכת ב3000 ש"ח כמו שהתרגלת?).

אז כלכלית עדיף לך להמשיך להחזיק אותו עד שיהיה שווה פרוטות, ובזמן הזה לחסוך לרכב חדש, במקום להוציא את הכסף שלך על גרוטאה אחרת. אתה עכשיו סטודנט, אין לך זמן וכסף להרפתקאות מיותרות. כשתתחיל לעבוד ותהיה לך משכורת קבועה תוכל גם לחסוך ואפילו להתחייב, אם תרצה ותצטרך, למימון לרכב חדש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

חבר יקר, לצערי זה העלות של אחזקת רכב בישראל, ועם זה צריך להתמודד.

בנוסף למה ש-lanosforce אמר, אל תשכח שאתה נוסע כיום ברכב אוטמט. למספרים של 1 ל-13 בתוך העיר אתה לא תגיע עם שום רכב אוטומט(אולי עם סוזוקי אלטו, או 107 שעולות הרבה יותר)

פשוט תתמודד עם המחירים האלה. רוצה לחסוך בעלויות אמיתיות? תתחיל לנסוע באוטובוס.

פורסם

נקודה חשובה הועלתה כאן.

עלויות הביטוח - חברות הביטוח מנצלות אותך כשאתה קונה רכב "חדש" -> כלומר מועבר לראשונה לבעלותך והן דופקות לך מחיר גבוה יותר, מידי שנה לשנה אתה זוכה פתאום להצעות זולות יותר ולהנחות.

אז באמת, כשיגיע מועד חידוש הביטוח לרכב שלך תתעקש על המחיר, תבדוק אולי שווה לך לעשות ביטוח לשני נהגים בלבד (לך ולחברה ואם היא לא נוהגת על הרכב אז ביטוח לנהג יחיד), אם הגטס אינה רכב גניב, ביטוח צד ג' יוזיל לך את העלויות משמעותית במידה ואתה מוכן לסכן זאת -> זה משהו שאני דרך אגב, לא אוהב לעשות! (צד ג' ז"א).

ובאמת - אם נושא הנסועה כבד עליך וללימודים אתה יכול להגיע בתחבורה ציבורית - זה פתרון שיחסוך לך הרבה בסופו של דבר.

להחליף רכב - זה תמיד הפסד אם אתה לא מחזיק אותה לתקופה ארוכה וכמובן אם הוא היה אמין לאורך הדרך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתה שואל אותי לאיזה רכב כדאי לשדרג - אז התשובה תהייה לרכב ידני. רצוי סופר מיני\מיני.

זה אומר פיאט פנדה\שברולט ספארק\גרנדה פונטו\רנו קליאו וכל המשפחה הזו. מנועי 1200 חזקים מספיק וחסכוניים מספיק.

לא תקבל 1:18 כמו ב-107 אבל גם 1:15 בעיר זה נהדר.

בכל מקרה בגלל שאתה לא נוסע יותר מדי, כולה 10 אלף ק"מ בשנה, אז החיסכון הוא לא דרמטי.

אם היית נוסע 20 אלף ק"מ בשנה, היית מרגיש חיסכון עצבני וייתכן שהחיסכון בדלק היה מקזז אפילו את עלות רכישת הרכב הבא שלך (היום נותנים 100% מימון).

• תוכן חדש...