Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי! מה נשמע?

תודה שבאתם לייעץ, אני מעריך את זה מאד.

כיום אני נוהג באוטו של אמא שלי, סוקדה פאביה שנרכשה לפני כחודשיים (לאחר ייעוץ בפורום).

הגיע השעה שאקנה לעצמי רכב משלי.

נכון לעכשיו, השיקול היחיד שלי הוא השיקול הכלכלי (עם כל הצער שבדבר. אני דווקא אוהב מכוניות, ונהיגה).

הייתי מוסיף שאני מעוניין ברכב ידני בלבד, אך זה נובע גם ככה מהשיקול הכלכלי.

אני זקוק להמלצה לרכב שעלויות האחזקה החודשיות שלו הן מינימאליות (שלק, תיקנונים וטיפולים).

אני נוסע מדי יום כ 25 ק"מ, סה"כ, ורובן המכריע של הנסיעות שלי הן עירוניות.

איזה רכב עשוי להתאים? (אמינות גבוהה, צריכת דלק נמוכה). מהן עלויות האחזקה המשוערות של רכב מתאים?

ובנוסף, לצורך הכוונה כללית:

האם כדאי לפסול על הסף כל אוטו ששימש בעברו כמונית, רכב ללימוד נהיגה, או רכב מחברת השכרה?

האם כדאי לשקול גם דיזל? (למרות שאני נוסע דווקא קצת, אבל חשבתי על החסכון בדלק).

בגדול, אני מתלבט האם להשקיע את כל הסכום בקניית הרכב, או לקנות רכב רק בחלק מהסכום, בתנאי שעלויות האחזקה שלו לא יהיו גבוהות משמעותית. למשל דייהו מאטיס - הבנתי שצריכת הדלק שלו נמוכה מאד.

לייעוצכם אודה 8)

מתנדב בארגון ידידים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדרישות והתקציב שלך לא מצדיקים את ההתלבטות של מונית/לא מונית או רכב לימוד נהיגה/לא רכב לימוד נהיגה. מוניות ברוב המקרים מגיעות עם מנוע דיזל, והוא לא רלוונטי בקילומטראז' ובתקציב שלך. רכבי לימוד נהיגה הם לרוב גדולים (משפחתיות ומעלה) ולכן לא מתאימות לדרישות שלך לחיסכון בעלויות אחזקה.

מה שכן מתאים לדרישות שלך הם המכוניות הקטנות. מאטיס ואטוס יכולות להתאים אם עיקר הנסיעות שלך בתוך העיר, אבל אלו באמת קופסות פח עירוניות. אני באופן אישי היית מוכן לספוג הוצאות דלק קצת יותר גבוהות והולך לכיוון של פורד פיאסטה או פיג'ו 106, אבל זה כבר באמת לשיקולך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני ממליץ לך לקנות סובארו ג'אסטי ידנית מתחילת שנות ה-90.

זה לדעתי הרכב הכי חסכוני שיש.

אמין בטירוף - לא יודע מה זה תקלות (ידנית - האוטומטית בעייתית).

צריכת דלק אפסית.

עלויות אחזקה ורכישה נמוכות ביותר.

פורסם

תודה על התשובות.

לצערי לא הסקתי הרבה מסקנות חד-משמעיות, למעט אולי לרדת מדיזל.

צביקה פיק, כל המכוניות שהמלצת לי מתחת לתקציב שלי - האם אני אמור להסיק מכך שהם אמינות לא פחות (או רק קצת פחות) ממכונית במלוא התקציב? למשל האם פיג'ו 106 משנת 2000 נניח, שעולה במחירון 13600, בתוספת יישור-קו של כ-6K ש"ח, מגיעה לרמת אמינות של, למשל, דייהטסו שרייד מאותה שנה?

בשרשורים דומים ראיתי שאחד מחברי הפורום נוהג להמליץ על השרייד, אך לא שמעתי המלצות מאנשים נוספים. הפער במחיר בינה לבין ב 106, או הפיאסטה גדול.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם
האם פיג'ו 106 משנת 2000 נניח, שעולה במחירון 13600, בתוספת יישור-קו של כ-6K ש"ח, מגיעה לרמת אמינות של, למשל, דייהטסו שרייד מאותה שנה?

אין תשובה חד משמעית לשאלה הזאת היות והחיים אינם שחור ולבן. התשובה לשאלה שלך היא ברובה פילוסופית והיתה כר פורה לדיונים ארוכים מאוד בפורום.

המלצתי לך על מכוניות קצת יותר זולות מ20K ש"ח כדי שתוכל להשאיר קצת כסף בצד ליישור קו, לביטוח ולתחזוקה שוטפת. זה מה שהבנתי מרוח הדברים שלך. אם התקציב שלך מאפשר לך לעלות מעלה בשנתונים - מה טוב.

פורסם

האטוס נשמע תפור עליך. אומנם "קופסת פח עירונית" אין ספק, אבל זה נשמע בדיוק מה שאתה מחפש. גם אני כשהייתי סטודנט והדרישות שלי היו נטו חיסכון והתניידות קלה בעיר (כולל חניות), בחרתי באטוס (אוטומט). הרכב שירת אותו באופן מושלם במשך כמעט שנתיים ללא כל תקלה: רק טיפולים שוטפים ומעבר טסט בקלות.

הבונוס מבחינתך, שתוכל למצוא רכב משנתון 01 שיהיה לו ביקוש רב (כניראה), גם כשתרצה למכור אותו. מה שאומר שגם לך יהיה אולי קצת קשה למצוא.

כמעט כל הרכבים למכירה הם מיד1-3 ועם ק"מ נמוך בגלל שהרכב הזה משמש לרוב כרכב שני במשפחה (כך היה זה שאני קניתי). להבדיל מהג'סטי או ה106 שנמכרות בממוצע ידיים4-6, ועם ק"מ גבוה יותר. אומנם ה106 תהייה זולה יותר לקנייה, אך אין לי ספק שיהיה לך קשה יותר למצוא רכב שמור ומטופל כיאות, בטח כאשר אנו זולגים לג'סטי.

האטוס יהיה חסכוני ביותר, בכל מה שקשור לטיפולים שוטפים, מחירי חלקים וביטוח, נוח ודי זריז להתניידות בעיר, וכאמור גם קל יחסית למכירה מאשר האחרות (אומנם לא מדע מדוייק אבל כנראה שכן).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

יונדאי אקסנט, שנת 2001

נפח מנוע 1500

90 כח סוס, מחיר מחירון 24,000

אבל אפשר להוריד בלי בעיה ל 20.

חלקים באמת זולים, ביטוח באמת זול, עלות טיפולים ברמה ממש סבירה.

בעיקרון הרכב תפור עלייך, מכל הצדדים!!!

6252009122414AMHyundaiAccent.jpg

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

סליחה על הקפצת השרשור שוב (5 ימים, לא קריטי), אבל כעת יש לי שאלות נוספות על האטוס והמאטיס.

אחת למספר חודשים אני נוסע לירושלים, או לכרמל - האם נסיעה כזאת תהיה אפשרית ברכב כזה? (אני לא מדבר על נוחות)

ובנוסף, ביצעתי חיפוש בפורום למידע רלוונטי שהיה יכול לחסוך את הקפצת השרשור, ומצאתי שרשור משנה שעברה שבו מישהו שואל שאלה דומה על המאטיס, ומפנים אותו לשרשור מ 2008 שבו מישהו שואל שאלה דומה על המאטיס, ומפנים אותו לשרשור מ 2006 שבו מישהו שואל שאלה דומה על המאטיס, ומפנים אותו לשרשור מ 2004 שבו מישהו שואל שאלה דומה על המאטיס. רק שאז היה מדובר באוטו חדש יחסית (רק 3 שנים על הכביש) -

800pxrussianmatroshka.jpg

בובת מטאריושקה, לחץ על התמונה למידע על זכויות היוצרים

האם אפשר לקבל מידע עדכני יותר?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אם אקסנט אופצייה, הייתי מוסיף לרשימה שרייד 1.5 סדאן ידנית.

מאטיז יחסית נדיר וחלפים שלו לא זולים לפני דברי חבר שיש לו אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דבר ראשון, אם זה מאטיס או אטוס אני הייתי בוחר באטוס בלי למצמץ.

כאשר לי היה את הרכב, הוא נסע בערך פעם בשבוע, נסיעה בין עירונית ארוכה של כ 200 ק"מ. כמו כן נסעתי איתו גם פעם אחת לאזור ירושלים, וכמה פעמים לאזור הררי, קצת קשה אבל עלה (בחלק מהפעמים גם עם תא מטען עמוס). אל תצפה שהרכב יסחוב ב120 את העליות, אבל הוא בהחלט יעלה לכל מקום, גם אם ידרש לו מעט יותר זמן ולחיצה בריאה על הגז. בלי קשר, יש לציין שעד 60 קמ"ש הרכב די זריז.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

והנה אני שוב מקפיץ את השרשור.

אבל הפעם יש חדש - בימים האחרונים ראיתי כמה מכוניות, האמת שאף אחת לא ענתה על הדרישות שלי.

מצד אחד זה גרם לי לחשוב שהדרישות שלי מוגזמות - אני מחפש רכב שטופל במוסך מורשה בלבד.

מצאתי רק אחד כזה, אבל השחיקה של ההגה וידית ההילוכים, והשקע במושב (לאחר שקראתי את המדריך בפורום) גרמו לי לחשוב שהקילומטרז' (140,000) זוייף - למרות שהמוכר הציג קבלות ממוסך מורשה של הטיפולים האחרונים, שבהם קפיצות הקילומטרז' אכן סבירות (שנה על כל טיפול 20K). אבל מי יודע אם לא זוייף קילומטרז' לפני זה?

כל המכוניות האחרות שראיתי לא טופלו במוסך מורשה.

לחלק מהם לא היה תיעוד של הטיפולים כלל - על אלה כמובן וויתרתי מיד.

האם העניין של מוסך מורשה, ברכב בן 10-12 באמת חשוב? או שגם מוסך לא מורשה זה בסדר?

מצד שני, אני לא מוכן להתפשר על הנושא של אמינות כלל. אפילו לא מעט. הנושא של עלויות אחזקה חודשיות חשוב לי מאד.

לצריכת הדלק יש משקל נמוך יותר, שכן אני לא נוסע הרבה, ואילו רכב לא אמין עלול לעלות פי כמה וכמה בחודש מאשר רכב פחות חסכוני אך אמין.

אני לא מגביל את עצמי לדגם ספיציפי (בדקתי פיג'ו 106, 206, דייהו מאטיס, יונדאי אטוס, דייהטסו שרייד, פורד פיאסטה), אך בהחלט מחפש רק רכב שיתן לי שקט, ומינימום תקלות (יש הטוענים לאפס תקלות. מבחינתי טיפולים והחלפת חלקים ידועים מראש לא נחשבים לתקלות, אך אני מחפש רכב שכבר הוחלפו בו החלקים הרלוונטיים - כיצד אפשר לבדוק שהוחלפו במקוריים?)

ביום ראשון אני מתכוון לנסוע לספרית בית אריאלה כדי לצלם את המאמר ממגזין ממון, 10.7.2008 שבו יש פירוט של סעיפים סטנדרטיים בבדיקת רכב. (באמת, אני מתכוון לעשות את זה. הנושא הזה מאד מאד חשוב לי) - מישהו יודע האם המאמר עצמו אמין?

כמו-כן, אחד המוכרים טען שבמוסך הראשי של היבואן שמו לו מים מזוקקים בתור נוזל קירור. לא התרשמתי, והלכתי לדרכי.

נכון לעכשיו התקשרתי כבר לכל המודעות הרלוונטיות ביד 2, באיזור המרכז. את הרוב פסלתי כבר בטלפון.

לא רק שאף רכב לא הפיל אותי מהכסא (תכננתי לקנות רק רכב כזה), אף אחד לא היה אפילו קרוב.

אולי הדרישות שלי באמת מוגזמות?

אולי ההודעות שלי ארוכות ופילוסופיות מדי?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

היום ראיתי מודעה של פורד אסקורט אריקה משנת 98 עם 170,000 ק"מ.

הרכב טופל רק במוסך מורשה, הוחלפו קלאץ', רצועת טיימינג לא מזמן, בלמים, ובולמי זעזועים.

האם רכב כזה יכול לענות על הדרישות שלי?

אני יודע שזה לא שיא החסכון בדלק, בלשון המעטה, אבל יותר מטריד אותי גילו של הרכב.

האם רכב כזה, בהנחה שטופל כראוי, ושמצבו הנוחכי סביר, אמור להיות אמין?

כיצד ניתן לחזות האם המנוע או הגיר עומדים ללכת לעולמם בקרוב? האם באופן כללי אמורות להיות יותר תקלות מאשר ברכב אחר מהרשימה שכתבתי קודם?

מהם עלויות האחזקה החודשיות הצפויות?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אני לא חושב שעם תקציב של 20K אתה צריך לרדת לשנתונים כאלו נמוכים כמו 98, אני במקומך הייתי עולה לשנת 2000 ומעלה. (אני אישית מתכנן על הסקודה ניו פליסיה שבין השנים 99 עד 2001, היא אגב נכנסת מעולה בתקציב שלך ומומלצות לך גירסאות ה1300 או ה1600 בנזין כמובן)

אם כבר, באמת הכרחי לשמור 6K ליישור קו? אין אפשרות למצוא רכב שלא ידרוש יישור קו? או לפחות ידרוש החלפה איטית של החלקים (כלומר אם יש מה להחליף זה יהיה רק אולי איזה 3 חודשים ומעלה מקניית האוטו.. הרי הבנאדם שנסע עליו לא חרש אותו בצורה מתוכננת ככה שברגע שיקנו אותו הכל יהיה בלאי ויהיה חובה להחליף)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין הרבה סיבות הגיוניות לרכוש את הרכב הזה. בתקציב שלך אפשר למצוא רכבים טובים יותר מהאסקורט הזו.

• תוכן חדש...