Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצתי לך לקנות משהו בסגנון

של דיהטסו שרייד

יונדאי אטוס

סוזוקי סוויפט

בפחות מ20 אלף כדי אחר כך לישר קו ,

כמו כן אל תלך על רכב ספציפי לפעמים עדיף לקנות רכב עם ק"מ נמוך יותר ופחות סחיר

מאשר רכב סחיר עם ק'"מ ויד גבוהים

חפש לאט לאט יש לך זמן בסה"כ אני מאמין שיש לך את הרכב של אמא

אז קח את הזמן בסוף יצוץ משהו

לי היה ב99-2002 אטוס ידנית והרכב היה ממש בסדר אפילו בנסיעות ארוכות .

אבל דאז באמת הרכב היה חדש עם צריכת דלק מופלאה ,

ממש עובר ליד תחנת הדלק מריח וממשיך לנסוע :lol:

יוסי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המלצתי היא - לא לחפש רק באזור המרכז.

הרחב את החיפוש לכל הארץ, תבקש רכב עד יד 2 בלבד - ומשם תתחיל.

אם תשב חזק על YAD2, אתה תמצא את המציאה שלך בתוך זמן קצר.

ייתכן והיא תהייה באיזור הגליל, למשל. אז תוכל להפגש עם הבעלים בנהריה.

תעלה על רכבת, תרד בתחנה בנהריה - תלכו ביחד למכון בדיקה - תקנה את האוטו - תסיע את הבעלים הביתה - תדלק פול טנק -

וסע לשלום לאזור המרכז!!!

אני מהקריות ואת הרכב הקודם קניתי מבחור מאיזור רחובות ואת הרכב של אבא מצאתי בבת ים - כך שממש לא משנה המיקום של הרכב, אלא רק מצבו.

פורסם

עפ"י הקצב שאני פוסל רכבים, לא נראה לי שאני יכול להרחיב את איזור החיפוש שלי.

אני לא רוצה לנסוע כל יום מעל 100 ק"מ בתחבורה ציבורית בשביל חמש שניות שהם אני מגלה שמה שדיברנו בטלפון שונה לחלוטין מהמציאות.

מה גם שאני עובד בזמן הזה, מה שמשאיר לי זמן מוגבל.

תודה בכל אופן לכולם על העצות. את האסקורט ראיתי ולא קניתי.

אם יתעוררו שאלות/תהיות/הרהורים חדשים לא אהסס לשאול פה

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

ואכן צצו שאלות נוספות.

היום התעניינתי בדייהו מאטיס שנת 2000, ויש בידי רשימת תקלות שהיו באוטו בשנים האחרונות. להלן הרשימה - האם התקלות הנ"ל סבירות? האם העלויות החודשיות הממוצעות (חישבתי לשנה האחרונה כ 500 שקל לחודש בממוצע על תקלות בלבד) צפויות לעלות, והאם ניתן למצוא אוטו בתקציב שלי עם עלויות נמוכות יותר?

16.01.2004 - הוחלף אלטרנטור - 2625 שקל

22.05.2005 - שיפוץ ראש + מצערת - ~3000 שקל

09.10.2005 - החלפת צינור + פלנג' + מסעפת - 1408 שקל

25.01.2006 - החלפת 4 צמיגים - 900 שקל

19.06.2006 - החלפת רפידות קדמיות - 117 שקל

13.07.2006 - החלפת מצבר - 806 שקל

29.09.2006 - אור תא נוסעים - 120 שקל

03.08.2007 - תאונה - החלפת דלת קדמית שמאלית + מנגנון חלון חשמל (לא רשומות העלויות)

14.05.2008 - אוטו מקרטע בנסיעה - החלפת כבל - 700 שקל

25.06.2008 - אוטו מתחמם - החלפת פלנג' רדיאטור (נזילה) - 750 שקל

11.12.2008 - נזילת מים - החלפת פלנג' (נזילה) - 540 שקל

28.12.2008 - תיקון אזעקה - 50 שקל

17.05.2009 - מנוע נכבה בניוטרל - ניקוי בית מצערת + חומר ממיס - 139 שקל (לא במוסך מורשה)

23.06.2009 - זיהום אוויר גבוה - ניקוי אינג'קטורים + החלפת חישן MAP - 1040 שקל (לא במוסך מורשה)

18.08.2009 - החלפת מדחס למזגן - 2330 שקל (לא במוסך מורשה)

11.10.2009 - החלפת רצועת טיימינג + החלפת מחזיר שמן + רצועת מנוע - 833 שקל (לא במוסך מורשה)

01.11.2009 - רעשים בגלגלים - החלפת צמיגים קדמיים בלבד - 500 שקל

25.01.2010 - האוטו לא מניע - החלפת מצבר - 880 שקל

07.05.2010 - זיהום אוויר גבוה - ניקוי מערכת דלק + תוסף - 380 שקל (לא במוסך מורשה)

--- יש הטוענים לאפס תקלות. אני לא יודע אם להאמין להם או לא. באוטו הזה היו תקלות כמו שכתבתי, אבל לפחות יש פירוט.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את הרשימה הזאת, אבל חלק מהתיקונים כאן ממש יקרים!

2600 ש"ח לאלטרנטור? :shock:

החלפת צינור מים + פלאנג' ב1400 ש"ח? :shock3:

מצבר ב880 ש"ח? :bugeyed:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי רשימת הליקויים

הייתי אומר שיש בעיה קבועה במצערת ובדלק :-(

נראה יותר למידיי פעמים שיחקו בזה

הייתי ממליץ דווקא על האטוס :lol:

יש הרבה יותר חלפים ורכבים כאלו על הכביש

יוסי

פורסם

תודה, הרשימה מבעל הרכב.

התיקונים היקרים נעשו במוסך מורשה, אך לאחרונה הרכב כבר לא מטופל במוסך מורשה.

בקיצור אתם ממליצים לוותר?

אני אכן מעדיף אטוס (בעקבות ההמלצות כאן) רק שלא מצאתי אחת העונה לדרישות, במרחק סביר מת"א.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אכן, ברגע שאתה מגיע לימי ההחלפות והתיקונים - אתה לא יוצא מזה.

המאטיסים בכללי סבלו מחיים קשים - רכבים שרובם התחילו את חייהם בתור רכבי השכרה, עשו ק"מ גבוה יחסית בחיים קשים שהם לא נועדו להם - כמו למשל נסיעות תכופות לאילת ובחזרה. אח"כ כל זה חוזר אליך ריבית דריבית.

תוסיף איכות לא מזהירה של קונצרן דייהו, שאפילו היום נחשב לקוריאני הנחות ביותר - ותקבל את ההוצאות של בעל הרכב.

אגב, מכיוון שאתה מתעסק עם רכבים יחסית ישנים - אתה תסבול מהוצאות דומות, פחות או יותר.

אני בחרתי לקחת מימון לרכב בגובה דומה, ולא לסבול מההוצאות הנ"ל שנובעות בעיקר מבלאי - וקניתי פונטו 2006 ידנית - חסכונית מאוד ובטח לא קופסת פח אומללה כמו המאטיס. קח את זה בחשבון כשאתה בא לרכוש רכב ישן.

פורסם

אני לא יכול להתחייב כרגע למימון.

שאלה נוספת - האם ליודנאי אטוס משנת 2000, קילומטרז' של 165,000 נחשב גבוה?

לאיזה קילומטרז' יכול להגיע רכב כזה, בלי לפתח תקלות? (הרכב טופל במוסך מורשה לשם שינוי)

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אני ממליץ לך לקנות אימפרזה שנת 2000, אולי יכנס לכסף שלך גם 2001, גיר ידני,זה נקרא גרנד לאונה.

ביקשת שיקול כלכלי נטו: שאל אנשים שיש להם ותראה אם משהו מתקלקל ברכב הזה ,גם אחרי 10 שנים על הכביש.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בסכום הזה הוא לא ימצא שום סובארו אימפרזה שנת 00 ובטח 01 אלה אם היא שחוטה, מפורקת ומחוברת לסוס.

ולפותח השירשור, עצתי לך להתמקד ברכב אחד או שניים, למשל האטוס שיש כמה שנראים לא רע (לפחות על פניו) למכירה.

אופצייה נוספת לרכב ספרטני, חסכוני מאוד בדלק ועם עלויות אחזקה זולות, הוא פורד פיאסטה שתוכל לקנות משנתון די מתקדם 01-02, ושישאיר לך אפילו עודף לישור קו.

בכל אופן לא הייתי יורד משנתון 01 (יש לך מספיק אופתיות בשנתון הזה לדרישות שהצבת), תתחיל מזה. יחד עם הסכום שהצבת יש לך שני מסננים גדולים שישאירו לך מעט אופציות ובהן תתמקד.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כל המודעות המתאימות לכאורה מיד2 (ואני לא כותב כאן על אחת ספיציפית) מתבררות כלא מתאימות כלל - מכוניות שלא טופלו במוסך כלל ("טיפלתי בו בעצמי, אני מבין בזה"), או סוחרים סמויים (בוודאות), או במקרה הטוב "רק" אין תיעוד של טיפולים ("תאמין לי, טיפלתי בו, מי שומר עכשיו תיעוד? אף אחד").

--מה עם פונטו מליסינג? יש טעם להתחיל בכלל?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

התגעגעתי, אז החלטתי לכתוב לכם.

וברצינות - יש לי שאלה חדשה:

האם פיאט פונטו משנת 2003, יד שלישית, בעלויות פרטיות בלבד, שטופלה במוסך מורשה בלבד, יכולה להתאים לדרישות שלי?

מחירה עומד על 18,600 (מחירון)

מתנדב בארגון ידידים

• תוכן חדש...