Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה... לא נעים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כ 100 מטר לפני היציאה מהכיכר, סבלתי מתת היגוי לא עדין בעקבות כתם שמן.

ניסיתי לתקן, עזבתי את דוושת הגז (מצוין) ולחצתי בעדינות על דוושת הבלם (טעות), ציפיתי להשתלבות חזרה בנתיב הנסיעה, אך לא.

זנב האוטו החליק ימינה.(כתם השמן היה כ"כ גדול? אולי זה היה חול?)

סובבתי את ההגה ימינה ולחצתי במידה על דוושת הגז.(מצוין, זאת הדרך הנכונה)

האוטו התיישר, אך תוך שבריר שנייה זנרק הזנב בחוזקה לצד שמאל כמו מטוטלת.

(סובבת את ההגה יותר מדי ויצרת מה שנקרא "תיקון יתר".)

הבנתי שאין מה לעשות, אני לא אצא מזה, לחצתי על הבלם בחוזקה ועפתי אל תוך המדרכה.

תודה על ההקשבה.

טוב מאוד שהלכת לקורסים של נהיגה מתקדמת.

עכשיו כשיש לך את התאוריה, רק חסרה לך הפרקטיקה. אפשר אולי לנסות על מגרשי החלקה.

בעיקרון מרבית הפעולות שלך היו בסדר.

אני רק לא מבין למה בהתחלה בלמת בזמן תת היגוי. זה מה שלימדו בקורס?

היגוי היתר נוצר בגלל הבלימה בתת היגוי ועליו כבר ממש קשה להתגבר (במיוחד במשפחתומטית הממוצעת). בד"כ ותלוי בתנאי השטח בזמן תת היגוי עוזבים את דוושת הגז, מפנים את הגלגלים לכיוון הרצוי, ומתפללים לטוב :shock:

יניב

מותר לי להמר על רם לנדס?

דא"ג, באיזה אוטו מדובר?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שאם היית מיישר הגה (ולא מפנה אותו לכיוון הנגדי) ולוחץ חזק על הגז היית חוזר לתלם.

מניסיון, קשה מאוד רק ליישר את ההגה ולא לסובב אותו לכיוון הנגדי כי זה בניגוד לאינסטינקטים.

אבל באמת קשה לשפוט, במיוחד כשכתם שמן מעורב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לדעתי צריך לתקן אך ורק עם יודעים לתקן, הבעיה היא, שלפעמים בלימה חזקה בלבד לא תעזור- וזה מה שמיעצים למי שלא עבר קורסים.

אני עברתי מספר קורסים, ורק בזכות זה אני יכול לכתוב לכם על כך. גשם ראשון אחרי שבוע של יובש, כביש של 70 קמ"ש, 2 נתיבים, אני נוסע במהירות המותרת והמתאימה לתנאי הדרך , תוך שמירת מרחק גדול בין הרכבים- כ70 קמ"ש ומרחק של כ 200 מטר מהרכב לפני. רכב לפני בולם בלימת חרום, כי הוא הולך לפספס את הפניה (להזכירכם- המרחק ממנו הוא 200 מטר, כמעט פי 2 מהמומלץ), ואני מתחיל בתהליך בלימה אנטנסיבית, ללא נעילת גלגלים. באותו רגע שאני מתחיל לבלום, 2 הגלגלים הימיניים שלי עולים על כתם שמן והתחת מתחיל לפזול ימינה. הוא פוזל בעוצמה כזאת שהגלגלים הקדמיים צמודים למדרכה משמאל (ס"מ בודדים ממנה), והאחוריים עולים על קו ההפרדה מימין (תחשבו על הזווית!). אני עוזב את הברקס, נותן תיקון קטן להגה לימין ונותן ברקס נוסף, התחת נזרק שמאלה, אך בעוצמה חלשה יותר, (לקחתי בחשבון שהתחת יזרק כאשר אני אעביר משקל קדימה שוב), שוב עוזב ברקס, תיקון קטן להגה לשמאל וברקס, התחת נזרק שוב ימינה, שוב עוזב ברקס, תיקון הגה וברקס, התחת כמעט ישר ואני עוצר- במרחק של 10 מטר מהרכב לפני. אם לא הייתי ממשיך להלחם בהחלקה ונותן ברקס חזק מההתחלה, הייתי נכנס ברכב שנוסע לשמאלי, או ממשיך בהחלקה עד שהייתי פוגש את הרכב שבלם לפני. כך שלדעתי, לא תמיד צריך לוותר (כמובן שהכל תלוי במצב הנתון).

אדי

פורסם

bagira

לימדו אותי שבמצב של תת היגוי, משחחרים את הרגל מהגז והרכב חוזר לנתיב נסיעה המקורי, במצב חריף של תת היגוי יש להוסיף לחיצה חלשה על הבלם.

באמת חסרה לי הפרקטיקה, הבעיה היא שגישה למגרשי החלקה הינה בתשלום לא נמוך, וכסף אצלי כרגע הוא די בעייתי (תלמיד תיכון, סוף י"ב).

הרכב המדובר הינו יונדאי אקסנט.

פורסם

בגירה, זה מקרה קשה. יכול להיות שלעזוב את הגז זה לא מספיק כי פשוט אין אחיזה בגלגלים הקידמים בגלל השמן.

הרכב נכנס כנראה להיגוי יתר בדיוק בגלל אותה סיבה; לגלגלים האחוריים לא היתה ממש אחיזה בגלל השמן. לחיצה בריאה על הגז וישור הגה (וזה קשה) היה פותר את הבעיה, לפחות איך שאני הבנתי אותה.

פורסם
bagira

לימדו אותי שבמצב של תת היגוי, משחחרים את הרגל מהגז והרכב חוזר לנתיב נסיעה המקורי, במצב חריף של תת היגוי יש להוסיף לחיצה חלשה על הבלם.

באמת חסרה לי הפרקטיקה, הבעיה היא שגישה למגרשי החלקה הינה בתשלום לא נמוך, וכסף אצלי כרגע הוא די בעייתי (תלמיד תיכון, סוף י"ב).

הרכב המדובר הינו יונדאי אקסנט.

מצבך זהה לשלי. גם אני תלמיד תיכון בסוף י'ב, אפילו גם לי יש יונדאי אקסנט. הצעה שלי: לך, תמצא עבודה, תתחיל לחסוך, ותלך לכמה קורסים שהמשכורת מאפשרת... זה מה שאני עושה. בינתיים עברתי אחד והשני ביום שלישי הזה...

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לכל החוכמולוגים שטוענים שנסעת מהר מדי, אני בטוח שכולכם נוהגים במהירות של 10 קמ"ש בכל מקום כי אתם מצפים לפגוש כתם שמן...

פספסת את הנקודה.

לא ניסיתי להיות חכמולוג, וגם לא אמרתי שאני מחפש ב-10 קמ"ש כתמי שמן.

מה שכן אמרתי זה שהמהירות שבה הוא היה היתה גבוהה מידי מבחינת הראות קדימה (חושך, אי אפשר לצפות מראש בעיות) ואולי גם מבחינת מיומנות כנהג (עובדה שהוא לא הצליח לתקן)

ואם לא רואים, אז גם 10 קמ"ש יכול להיות מהר מידי. לא אמרתי שאני נוהג ככה - אבל הוא שאל מה היתה הטעות.

צריך תמיד להסתכל רחוק קדימה כדי לאתר בעיות פוטנציאליות. אם חושך והפנסים מאירים רק טווח מוגבל, אז נוסעים לאט.

או שטועים ואז שואלים למה...

ניר

פורסם

איך אני אוהב את הצדיקים פה שאחרי שהבנ-אדם אמר שהוא ניסה בכל כוחו לצאת מהכיכר בלי להכנס בכלום כולל פירוט מדוייק וכל מה שהוא עשה!

תמיד תמיד יבוא מישהו עם התגובה שחושב שעם זה לא קרה לו אף פעם אז הוא יכול לצאת גם מכל מצב בעולם אם הרכב! גם עם זה לנסוע על שמן ב-150 קמ"ש ולעצור מיד וגם עם זה לנסוע בלי בלמים עד אילת ולעצור בלי תקלה, חבר'ה תרגעו!

לכל אחד זה יכול לקרות גם אם זה לנער שהוא נהג חדש וגם עם זה שומאכר שנוסע במרצדס שלו הביתה!

בתאורתית במילים אפשר לצאת מכל מצב! אבל שהמצב מגיע למעשי לא חושבים כל-כך מהר!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לפי דעתי הוא פרסם זאת על מנת לקבל עצות מה הוא היה צריך לעשות ולא רק לשתף אותנו בחויה שעבר.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם, בקורס נהיגה מתקדמת שאני עברתי הבהירו לי בבירור!! שבמידה ונקלעת למצב כזה על הכביש (!!) ליפול על הברקס עד לעצירה ולא לנסות לשחק עם האוטו, בנוגע למה לעשות במידה וכן הייתי מנסה לתקן את המצב, פתיחה של ההגה ועוד קצת גז, למרות שכמו שציינתי במידה והייתי מגיע למצב הזה בכביש שהייתי בהחלקה (לא מכוונת) ללא שליטה הייתי נופל על הברקסים עד לעצירה מוחלטת.

אבי.

פורסם
.

במשך שעה סידרתי את הלבנים בתוך הבור על מנת לצאת.

למזלנו, לחברי לחוויה ולי לא קרה כלום.

או אולי אני עשיתי טעות? מה היתי יכול לעשות במצב הזה?

תודה על ההקשבה.

החלקת על כתם שמן, במשך שעה עמלת על מנת לחלץ את עצמך.

ולא טרחת להרים טלפון למוקד העירוני או למשטרה ולדוח על כתם השמן, התאונה של האדם המבוגר לאחר מכן הייתה מיותרת, רק טלפון אחד ודלי חול היו פותרים את הבעיה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תיקון קטן: על כתם שמן מדווחים לכיבוי אש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא יודע מה איתכם, בקורס נהיגה מתקדמת שאני עברתי הבהירו לי בבירור!! שבמידה ונקלעת למצב כזה על הכביש (!!) ליפול על הברקס עד לעצירה ולא לנסות לשחק עם האוטו, בנוגע למה לעשות במידה וכן הייתי מנסה לתקן את המצב, פתיחה של ההגה ועוד קצת גז, למרות שכמו שציינתי במידה והייתי מגיע למצב הזה בכביש שהייתי בהחלקה (לא מכוונת) ללא שליטה הייתי נופל על הברקסים עד לעצירה מוחלטת.

אבי.

קורסים שונים, שיטות שונות.

מה שלימדו אותך מתאים לנהגים ברמה בסיסית יותר. אחרי זה לומדים תיקונים.

ניר

• תוכן חדש...