Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש בסובארו BRZ כרכב יומיומי

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עם חידוש השיווק של סובארו BRZ אני שוקל ברצינות לקנות אחת.

ההתלבטות העיקרית שלי היא שאם אקנה את הרכב, זה יהיה הרכב היחיד שלי וככזה יהיה בשימוש יומיומי, בנסיעות באזור חיפה והקריות.

כבר הזמנתי נסיעת מבחן לשבוע הבא, אבל בינתיים אשמח לשמוע האם יש אנשים שמשתמשים ב BRZ כדיילי ואם כן מה דעתכם לגבי שימוש כזה, מבחינת נוחות ועלויות בעיקר, אבל אשמח גם לשמוע על כל אספקט אחר.

אציין שאני רווק ולכן אין חשיבות מבחינתי להסעת נוסעים, פרט ללברדור שיסע במושב האחורי - מאמין שבשבילו הוא מספיק.

תודה!

"ai motoare capul doare"

פורסם

היתה תקופה של כחודשיים שבהם אשתי השתמשה בו כדיילי, נסיעות בהיקף של 100-150 ק"מ בשבוע, הרוב בעיר. 

מודל 2024

לטוב: נוח גם לנוסעים. ילד בן 10 יושב מאחור ולא מתלונן. מספיק מקום לקניות בתא מטען. קל להחנות. 

לרע: צריכת דלק משמעותית בעיר ועוד דלק 98

עכשיו חזר להיות רכב לסופשים

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נוחות בסדר. הוא יהיה קופצני יחסית, אבל לא שובר עצמות.
עלויות גבוהות יותר מפונטו, אבל לא משהו חריג לרכב ספורטיבי, צפה לצריכת דלק של 1-9 בערך, וכן צריך לתדלק 98 למרות מה שאולי יגידו בסוכנות (אומרים שלא חייב).
כן צריך לשים יותר לב כשמתנהלים עם רכב כזה במיוחד בסביבה עירונית, להיזהר מבורות בכביש, מדברים בולטים, להיזהר בחניות מהמדרכה. לזכור שזה רכב נמוך ולעשות דברים לאט לאט.
גיר ידני - אם מפריע לך זה שלך.
כלב במושב האחורי? חבל על המושב ועל הכלב. טוב אולי אני מגזים כי בחיים לא הייתי מעלה כלב על מושב של רכב, זה כבר שלך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

גיר ידני - אם מפריע לך זה שלך.

אם היה מפריע לי, יש BRZ אוטומטית. אבל זה לא מפריע, הרכב הנוכחי שלי ידני וגם זה שלפניו היה.

לפני שעה, farkash7 כתב:

כלב במושב האחורי? חבל על המושב ועל הכלב. טוב אולי אני מגזים כי בחיים לא הייתי מעלה כלב על מושב של רכב, זה כבר שלך.

יש כיסוי יעודי, כזה:
spacer.png

מניסיון ברכב הנוכחי עושה עבודה טובה.

לפני 5 שעות, INDY1 כתב:

לרע: צריכת דלק משמעותית בעיר ועוד דלק 98

על איזו צריכה אנחנו מדברים? אם זה 1:9 בעיר כמו שאומר @farkash7 זה לא סוף העולם, הרכב הנוכחי שלי (קליאו) עושה 1:12 משולב.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

1:9 זאת צריכה עירוניות ראלית לגמרי בברז, אבל אם המסלול שלך כולל הרבה פקקים, אז יכול להיות גרוע יותר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

רכב בסדר גמור לדיילי מבחינת נוחות כללית וגם פרקטיות אבל כן טיפה נוקשה ובעיקר - לא סופג שיבושים הכי טוב אז תתכונן להאיט במיוחד בכבישים לא סלולים ושיבושים אחרים. 

בצד החסרונות - קלאץ׳ לא הכי נעים ונוח (וגם די אילם וחסר תחושה) לתפעול עם נקודת נשיכה גבוהה מדי, לא קל תמיד לנהיגה חלקה גם לבעלי ניסיון עם גיר ידני. 

צריכת דלק - אם הנסיעה היא הרבה עירונית תתכונן לצריכה ברוטלית. וכן בפקטור המחירים של הרכב זה כן משמעותי יחסית, זה לא פורשה במיליון וחצי שקל ולא נחמד לקבל 1 ל 7-8 במשאבה במידה ורוב התוואי עירוני. 

כמובן מבחינת כוח הוא מעל ומעבר לכל תנאי אפשרי בכביש, בלחיצה קלה אתה הרבה מעל מהירות התנועה הישנונית של נהגי ישראל שעסוקים בטלפון במקום ברמזור ואם יש תוואי גם נחמד שהוא לא רק פקקים בקו ישר - הייתי אומר אפילו שזאת דיילי תענוג ומהנה שתעשה לך את הנסיעה היומיומית הרבה פחות אפורה ואולי הדבר שאתה הכי מחכה לו ביום שלך עד שאתה מגיע הביתה.

פורסם
לפני 8 דקות, Doron_Z כתב:

בצד החסרונות - קלאץ׳ לא הכי נעים ונוח (וגם די אילם וחסר תחושה) לתפעול עם נקודת נשיכה גבוהה מדי, לא קל תמיד לנהיגה חלקה גם לבעלי ניסיון עם גיר ידני. 

לא מבין על מה אתה מדבר (כלומר מבין עברית, אבל לא את התלונה).

מעבר לזה שהדוושה קצת יותר גבוהה, הוא רגיל לחלוטין

פורסם

הדוושה גבוהה מדי מבחינת נקודת נשיכה וזה כבר פוגע בנוחות. מבחינת תחושה הוא גם לא וואו תנסה להשתמש בקלאץ׳ של מיאטה להשוואה, יחסית מרגיש אילם. 

כמובן שזה לא איזה דיל ברייקר, זה לא עכשיו היגוי או ידית הילוכים או משהו קריטי בכל הנוגע לתחושות מהרכב אבל כן התאכזבתי שבדור 2 הקלאץ נשאר זהה לדור 1. 

פורסם

אין שום בעיה להסתדר עם BRZ כדיילי, בטח אם אתה רווק וצעיר יחסית. בגיל שלי לדוגמה זה כבר קצת פחות תענוג להיכנס ולצאת מרכבים נמוכים (ואני עדיין עושה את זה). מה שכן, המושב האחורי של ה- BRZ פחות מתאים ללברדור או לכלבים בינוניים/גודלים בכלל שהמושב מחולק ואין לכלב אפשרות לשכב שם בנסיעות ארוכות. במקרה של הסעת כלב גדול יחסית הייתי מוסיף כריות שיאפשרו להפוך את המושב האחורי למישור (יש כאלו בדוד עלי) או פשוט נוסע עם קיפול של גב המושב בלבד וכמובן שצריך להתכונן לשיער הקוצים של לברדור שאוהב להיכנס לאריגים כמו מחטים אבל את זה אני מניח שאתה כבר מכיר :-) 

לנהוג ברכב כמו BRZ זו חווייה, הפשרות הן לא כאלו גדולות גם כרכב דיילי למי שאוהב לנהוג. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, Supertigre כתב:

הייתי מוסיף כריות שיאפשרו להפוך את המושב האחורי למישור (יש כאלו בדוד עלי)

בדיוק מה שתכננתי לעשות (אם אקנה את הרכב כמובן), אם יש לך בשלוף קישור לסט כריות ספציפי שמתאים אשמח.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הייתי מחפש כריות בוסטר בעלי, אבל בתכלס הכי נוח לדעתי זה לגשת לכל רפדייה, גוזרים ספוג לפי מה שצריך עוטפים באיזה בד פשוט ועמיד. אפשר גם לגשת לכל מפעל קטן של מזרונים ולרכוש ספוג ואז להפוך את זה לפרויקט DIY קטן או לרכוש מזרן מתקפל (לרוב מגיע בשלושה חלקים) ולהכין מזה. 

פורסם (נערך)

עלויות ביטוח ותחזוקה גבוהות יותר מרכב עממי רגיל, לא נורא בסה"כ. יש פירוט בשרשור שלי.

צריכת דלק משולבת של 9 קמ"ל כולל טיולי נהיגה בתוואי של כ 50% בינעירוני ו 50% עירוני (בזמן, לא בקילומטרים).

לרווקים/זוג ללא ילדים נפח אזורי המחיה והאחסון סבירים, רק קח בחשבון שחפצים גדולים שלפעמים רוצים לשנע כמו כסאות או קרטונים לא ייכנסו.

לדעתי הנוחות היא החסרון העיקרי שאתה צריך לשקול. הרכב קשיח ונמוך. נסיעה בכביש משובש היא חוויה מלחיצה ומעייפת של איתור והמנעות מבורות. על פסי האטה צריך לנסוע בחצי מהמהירות של רכב רגיל (לפעמים 10 קמ"ש, תלוי בכמה גרוע הם בנויים) ובכביש מגורד מאטים ל 70 קמ"ש. ירידה מאספלט לא רלוונטית בכלל. אם אתה מתכוון להשתמש ביכולות הספורטיביות של הרכב זאת פשרה שדי קל לקבל - אני עושה את זה ב 7 השנים האחרונות. אם לא, אתה כנראה תתעייף מהמצב הזה מהר.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם

השאלה היא מה אתה רוצה מרכב דיילי ומה השימושים שלך.

כמה דיברו כאן על צריכת דלק של 1:9, כמובן השאלה האמיתית היא מה קורה בחיפה אם אתה נוסע בה הרבה.

צריכות דלק של 1:9 הופכות בחיפה ל- 1:6-1:7.

עומר :-)

פורסם

האחזקה לא יקרה במיוחד, צריכת דלק לא קריטית לכל אחד, בלי ילדים גם הנוחות טובה, מה שבאמת מקשה על השימוש בברז כדיילי זה העולם שמסביב: מדרכות גבוהות, דלתות בחניות וסתם נהגים לא מרוכזים הורסים את החוויה.

חוץ מזה, חלק מהכיף בברז זה לשפר פה ושם, יש אפטרמרקט ענק, רוב השיפורים פוגעים בחוויית הדיילי ומחדדים בנהיגה ספורטיבית.

אני במקומך הייתי יורד בשנתון, קונה אחת שמורה, אפילו קצת משופרת לטעמך, בעודף אתה יכול לקנות דיילי חסכונית. העלויות השוטפות לא הרבה יותר גבוהות, אין חשש על הברז ביום יום והיכולת להנות ממנה עולה פלאים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...