Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דירה בת 21 וקצת.

הפסיק לחמם בסופ״ש, כאשר הסימפטום הוא מחמם לדקות ספורות ומפסיק.

לטכנאי קבע את מותו של המדחס.

קצת פרטים: מזגן מרכזי בודד של חברת יוניק. מאוד גדול וחזק, אם זכור לי נכון 6 כ״ס (נאמר לי פעם שהוא over kill לדירה ובכלל בקטגוריה של מזגן תעשייתי).

קצת היסטוריה: לאורך השנים היו פה ושם תקלות חשמל ואלקטרוניקה, ויש דליפת גז מאוד מאוד מאוד קלה (ברמה של 3 שנים אחרי המילוי הקודם, עדיין עובד).

הטכנאי הציע להחליף מדחס בעלות של כ-5000 ש״ח

או להחליף את המזגן כולו בסדר גודל של כ-15000 ש״ח.

שיקולים, האם שווה להשקיע במזגן חדש?

• מצד אחד, הוא כבר לא צעיר, מחר אולי ילך המנוע.
  • מצד שני,  לא בטוח כמה שנים הדירה עוד תשאר ברשות המשפחה. כרגע אין תכנון למכור, אבל לך תדע מה יקרה בעוד 5 שנים. כרגע הורי גרים בה, שניהם כבר חגגו גבורות.
  • החלפה גם דורשת הרבה יותר בלאגן. פינוי מרפסת השירות ממכונת כביסה, מייבש וארונות איחסון כדי להוציא את המנוע (שיושב מעליה), ופירוק היחידה החיצונית שיושבת במסתור הכביסה.
  • מצד שלישי, אם כבר משקיעים בחדש, אולי שווה לתכנן משהו חכם יותר. מבחינת שימוש המזגן הזה היה חזק ומיותר, לקרר/לחמם את כל הבית כאשר לרוב בני הבית נמצאים או בחדרים או באיזורים המשותפים, וכמעט לא גם וגם. סתם בזבוז והוצאה מיותרת.

הערות? תובנות? המלצות לאיש מקצוע לתכנון מערכת מיזוג יעילה יותר?

חן חן לממזגן.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

במיזוג אני מבין מעט מאד.

עם חסכנות מופלגת והשקעה בנבלות חלודות יש לי נסיון. רע.

היה לי מזגן כזה, אחרי שהשקעתי בו בכמה סשנים של תיקונים ושדרוגים מחיר של יותר מחצי מזגן חדש, וראיתי שהתיאבון שלו רק גובר,  החלפתי לחדש.

מה אומר לך? זה שקט יותר, ומגיע עם חסכון שמורגש היטב בחשבון החשמל, ובתור בונוס יש לי לפחות 5 שנים של שקט (אחריות וזה).

לפצל מזגן לכמה מפוצלים קטנים זה רעיון שחוסך כסף בתפעול, פחות בהתקנה הראשונה, אבל גם מצריך מיקום לכל המנועים.

עכשיו אשאיר את הבמה לכמה ממוחים למזגנים שמסתובבים כאן.

• רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קודם כל הייתי מתחיל עם חוות דעת נוספת. מדחס שעובד ואז מפסיק אומר שהוא דוחס ועובד אז לא בטוח שהבעיה דווקא בו.

מזגן חדש זה לא רק היחידה החיצונית אלא גם הפנימית על כל כאב הראש שבזה ובבית של שני אנשים מבוגרים לא בטוח שהייתי נכנס לזה גם אם זה אומר שאשלם קצת יותר על תיקון פה ושם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הטכנאי שיש לי הגיע עם המלצות וגם היה אצלי בעבר ולא נראה שניסה לדחוף דברים מיותרים.

אבל עוד שווה באמת לקבל עוד  חוות דעת. יש למישהו המלצה לטכנאי אמין בת״א/רמת השרון?

השיקול של כאב הראש בהחלפה של היחידה הפנימית אכן קיים. היא נמצא כאמור במרפסת השירות שתצטרך פינוי מלא מכל הדברים שמאוחסים שם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

בדירה שאני משכיר (מזגן בן 20) תופעה דומה לשלך והתלבטות זהה
החלפתי  רק המעבה קומפלט (היחידה החיצונית) ואת הבקרה והמזגן עובד נפלא.
תאכלס רוב הטכנולוגיה היא ביחידה החיצונית, היחידה הפנימית היא סה"כ רדיאטור עם מאורר.

אם המזגן הנוכחי הוא 6 כ"ס ייתכן וניתן להתקין מעבה של 5 כ"ס (אינני בטוח עדיף שתשאלי את איציק).

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, Be roo כתב:

מצד אחד, הוא כבר לא צעיר, מחר אולי ילך המנוע

כבר הלך, לא?

מנוע זה חלק מהמדחס

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 41 דקות, vadim6385 כתב:

כבר הלך, לא?

מנוע זה חלק מהמדחס

הכוונה ליחידה הפנימית.

לפני 23 דקות, innvision כתב:

האם בקירור המדחס עובד רצוף?

יבדק.

• תוכן חדש...