Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני תקציב 40-55K וייעוץ כללי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני לגמרי חדש בתחום קניית רכב ואני לא מוצא מקור טוב לקרוא ולהבין את היתרונות וחסרונות של כל מיני בקטגוריה הזאת, אשמח להכוונה אם יש לכם.

אני לא מאמין שאני הולך לנהוג ברכב המון, בעיקר בסופ״שים ובעיקר נסיעות עירוניות.

הדברים שאני מחפש הם די סטנדרטיים אני חושב, ממוספר לפי סדר עדיפות:

1. תמורה טובה למחיר (לא חייב למקסם את התקציב שלי כמובן).

2. שיהיה כמה שיותר חסכוני: שילוב של ערך הרכב שבטח ימכר עוד שנתיים שלוש, רצוי חסכוני בביטוח ודלק כמה שאפשר, ולהוציא כמה שפחות כסף אצל המוסכניק כמובן. אם זה נורא נורא עוזר ללכת על ידני מהבחינה הזאת, אז אין לי בעיה (בשווי כמה מאות שקלים בחודש), אחרת אעדיף אוטומטי.

3. לאחרונה, מראה/כיפיות נהיגה וכו׳. מבחינת מראה, אני די אוהב את המאזדה 2, סוויפט, גולף פולו.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

הרכבים שציינת טובים בדברים אחרים אבל בדלק הם לא ממש.

הרכבים שציינת הם סופר מיני,רכבי מיני זה כמו פיקנטו,אלטו,פנדה אלו רכבים קטנים וחיסכונים,אם זה מתאים וגיר ידני מתאים אז מבחינת חיסכון בדלק הייתי הולך על הפיגו 107/פיאט פנדה,אבל אם אתה לא נוהג הרבה אולי צריכת דלק לא כזאת תשפיע עליך שכן אז יש לך את השברולט ספארק שהיא גם מאובזרת וזריזה יותר.

החודש יש מבצע לסיטרואן C1 ב56 אלף חדשה,הרבה נוחה יחסית,התנהגות לא רעה וחיסכוני הייתי מציע לך לבדוק אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הC1 לא רעה, רק כדאי שיבצע נסיעת מבחן לתיאום ציפיות מבחינת הביצועים.

במחיר דומה גם ניתן להשיג שברולט ספארק (לא יודע אם מדובר במנוע 1.0 או 1.2).

תנסה לראות בכמה אפשר לקבל פיאט פנדה, אולי אפשר לקבל אותה מהיבואן בסביבות 60 אלף ש"ח.

לפג'ו 108 (האחות התאומה של C1) היה מבצע לפני כחודש וחצי, אולי תוכל לקבל אותה במחיר המבצע. היתרון שלה הוא מנוע חזק יחסית לC1 שסוחב היטב את הבודי הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איך אני יכול ללמוד על הפן החסכוני לגבי הרכבים שציינתם? (הערך שלהם לאחר כמה שנים, כמה אבקר במוסך ועלות החלקים שלהם?)

איך אני מחליט על אם ללכת על רכב חדש לעומת יד 2?

מצטער על השאלות קיטבג, ותודה על העזרה

פורסם

קודם כל תלך תבצע נסיעת מבחן - תראה אם זה הכיוון. אם כן, תתקדם עם הסוכנות ותשאל לגביי עלויות טיפולים.

ערך תוכל לראות ביד 2. אבל השוק לא יציב אז אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קודם כל תלך תבצע נסיעת מבחן - תראה אם זה הכיוון. אם כן, תתקדם עם הסוכנות ותשאל לגביי עלויות טיפולים.

ערך תוכל לראות ביד 2. אבל השוק לא יציב אז אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

ערב טוב.

תראה אולי רכב מסוג: סיאט מיי ,יכול לתאים לך?

ידוע לי שהוא מאוד אמין /וחסכוני מאוד בדלק.

בדוק דגם ידני -יותר חסכוני מאוטומט.

בהצלחה.

פורסם

האוטומט של סיאט זה גיר רובוטי לכן הוא חיסכוני כמו ידני,אבל לא נעים כמו אוטומט רגיל.

לאבא שלי יש את ה 107,בין עירוני כ 1/18, בנסיעה שכוללת שיוט למשל ממעלות לבאר שבע דרך כביש 6 מגיע לאזור 1/21 אולי טיפה יותר.

לגבי הטיפולים שדווקא הפתיעו אותי מחיר הזול 2 טיפולים ראשונים עלו 500.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום דן,

הדרישות שלך לא מורכבות מדי -

תמורה טובה למחיר - התמורה הכי טובה למחיר היא למצוא את הרכב שהולם את הדרישות שלך וישרת אותך נאמנה, שתחייך כשתיכנס אליו בבוקר מהסיבות שמתאימות לך (עניין סובייקטיבי לחלוטין) , ושהכניסה שלך למוסך תהיה פעם בשנה או בהתאם לנסועה שלך.

חסכוני - ככלל אצבע, גיר ידני יהיה חסכוני יותר מגיר אוטומטי. קח בחשבון שגירים רובוטיים (DSG של פולקסוואגן, פאואר שיפט של פורד וכד') הם גירים ידניים בבסיס, כאשר את הלחיצה על הקלאצ' מחליף רובוט.

ההפרש בין גיר אוטומטי רגיל (פלנטרי) לבין גיר ידני - הידני יהיה הן חסכוני יותר בצריכת הדלק, הן זול יותר לרכישה, והן זול יותר לתחזוקה.

מראה והנאה מנהיגה - מראה זה עניין סובייקטיבי. "היופי הוא בעיני המתבונן". הנאה מנהיגה, בהיבט הספורטיבי, יהיה קשה לקבל הרבה 'פאן' ממכוניות בסיסיות.

לגבי ההחלטה אם לרכוש רכב חדש או משומש - לכל סוג רכישה יש יתרונות ויש חסרונות. רכב חדש - אחריות, אתה היד הראשונה, אין חשש מהונאות ומצד שני העלות וירידת הערך גבוהים יותר. רכב משומש- יותר זול בהשוואה לאותו הרכב כשהוא משומש, אתה חייב לוודא ולבדוק את איכות הרכב, ומצד שני ירידת הערך תהיה נמוכה יותר. לחילופין, באותו התקציב תוכל לרכוש רכב מסגמנט גדול יותר.

בכל המקרים אל תסתפק בהמלצות של חברים. נסיעת מבחן על רכב שאתה שוקל לרכוש היא להבנתנו בגדר 'חובה'.

בהצלחה.

• תוכן חדש...