Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ויכוח עם חבר לגבי צריכת דלק כפונקציה של נפח מנוע

- הוא טוען שאין תלות בגודל המנוע בכלל מכיוון שלבסוף שניהם ידרשו לספק אותו מומנט ולכן יצרכו אותה כמות דלק

- אני טוען שהדברים הרבה יותר מורכבים ומנוע קטן לבסוף יותר חסכוני ועדיף בגלל שיקולים של התמד (אינרציה)

הכרעה ?

פורסם

תגדיר מנוע קטן ומנוע גדול..

איזה מסה הם אמורים להזיז או שאתה מדבר על עבודה של המנוע בלבד?

סיפור משנות השמונים:

הייתה לי פורד סיירה 1300 עם מנוע תקין והכל היה טוב, הרכב היה קצת עייף אבל די אהב דלק..

מכרתי אותה וקניתי אותו רכב בדיוק עם מנוע 1600, וראה זה פלא המנוע היותר גדול אכל פחות דלק

ליאור

פורסם

אני חושב שזה לאו דווקא תלוי בגודל המנוע.

ישנם משתנים נוספים כגון הצתה,ניהול,הזרקה ישירה או רגילה,קרבורטור וכו'..

כמו כן, הנדסת המנוע עצמו (בוקסר\V\טורי)

בקיצור, לא נראה לי שתמצא תשובה חד משמעית לויכוח שלכם.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

על 2 רכבים זהים, כמו למשל לשם הדוגמא לאנסר, מאותו שנתון, עם אותו נהג ובלי כלום ברכב, נפח 1600 ונפח 2 ליטר.

מנוע ה-1.6 יתאמץ יותר כדי לתת מומנט להגיע ל-100 ולשמור על המהירות, ממנוע 2 ליטר, אשר צריך פחות אנרגייה כדי להגיע לאותם נתונים.

(שכחתי לציין- אותו הגיר גם כן).

כך להבנתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שאמרו תלוי מה זה נפח קטן לנפח גדול,כמו כן האם זה רכבים שונים,ניקח את הפנדה ושברולט לומינה,גם נסיעות עם מאמץ הפנדה תהיה משמעותית חסכונית,אותו דבר לגבי רכבים עם מנוע 1.6,שום רכב לא יגיע לצריכה שלה גם במאמץ.

אבל זה גם מרכיב של משקל,רכב עם מנוע קטן יהיה קל משמעותית מרכב עם מנוע גדול יותר ולכן זה ככה,אותם רכבים כמו למשל הלנסר או מזדה 3,שיש מנוע 1.6 או מנוע 2,בהחלט יכול להיות שבמאמץ המנוע הגדול יותר יהיה חסכוני יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ולראייה -

הפרק בטופ גיר שהריצו פריוס סביב המסלול שלהם במהירות מקסימלית, וM3 שישבה לה על הזנב צרכה משמעותית פחות דלק.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
ולראייה -

הפרק בטופ גיר שהריצו פריוס סביב המסלול שלהם במהירות מקסימלית, וM3 שישבה לה על הזנב צרכה משמעותית פחות דלק.

הפריוס שקרעו לה את הצורה עשתה 7.3 קילומטר לליטר, לעומת M3 שאני מניח נמצאת ב-5000 סלד במהירות הזאת, שעשתה 8.2. לא הייתי אומר שצרכה "משמעותית" פחות.

פורסם

כמעט תמיד מנוע קטן יותר יצרוך פחות דלק, אם כמובן הוא מנוע טוב ותקין. לא יעזור להשוות בין מנועים אם אחד מהם

לא בשיאו או מקולקל.

תיקח מכונית מיני תשים לה מנוע בנפח 1300 ליטרים.

ותיקח את אותה מכונית תשים לה מנוע 1400 ליטרים.

אתה אולי לפעמים תאמץ יותר את המנוע הקטן, אבל הוא יצרוך עדיין כנראה פחות דלק מהמנוע הגדול יותר, שתצטרך

לאמץ אותו פחות כדי להזיז יותר מהר את האוטו.

פורסם

דיי פשוט והגיוני:

מנוע קטן בניפחו משמא אומר נפח הצילינדרים קטן, המיכסה למלאות את ניפחם ביניקה קטן יותר מה שאומר צריכת דלק נמוכה יותר. אותו הדבר לגבי מנוע בעל נפח גדול יותר רק לכיוון השני..

פורסם

בנסיעה עירונית עם הרבה עמידה בסיבובי סרק, או זחילה במאמץ קטן של המנוע, ודאי שמנוע קטן עדיף, משום שהוא צורך פחות דלק כדי לסובב את עצמו.

בנסיעה בינעירונית, מנוע חזק יותר יכול להסתובב לאט יותר כדי להוציא אותו הספק, ולכן יש פחות בזבוזי אנרגיה לחום על חיכוכים פנימיים במנוע.

אז אם המנוע הגדול אכן נותן את אותו הספק בסל"ד נמוך יותר, יכול להיות שהוא יהיה חסכוני יותר. כמובן שאי אפשר לקבוע קטגורית והדבר תלוי במנוע עצמו, בקידום ההצתה, ביחס הדחיסה, וכמובן בטורבו.

פורסם

השאלה שאת שואל היא שאלה טובה. מעבר למה שאמרו אני אנסה לתרום קצת ברמה התיאורטית.

כמות הדלק שמתבזבזת היא כמות האנרגיה שהמנוע צורך. האנרגיה הזו מורכבת משני חלקים:

1. אנרגיה מכאנית שהולכת להנעת הרכב.

2. אנרגיה שמתבזבזת לחום (הן במנוע והן בחיכוכים בהמשך).

שני מנועים שביצעו את אותה העבודה המכאנית בזבזו אותה אנרגיה. ההבדל נעוץ בחלק השני. ישנם כמה גורמים שבגללם רכבים בעלי מנועים גדולים יותר יבזבזו יותר דלק. להלן רשימה של חלק מהגורמים:

1. מנוע גדול יותר לרוב מורכב ברכב גדול יותר. כפועל יוצא יותר אנרגיה מתבזבזת בזמן האצה (כי צריך להאיץ יותר מסה) וכן יותר אנרגיה מתבזבזת בגלל גרר גדול יותר (באותו מבנה אוירודינאמי רכב גדול יותר יתחכך יותר עם האוויר).

2. מנועים גדולים יותר מאפשרים לנוהגים בהם להתנהג על הכביש בצורה הרבה יותר בזבזנית בדלק- האצות חזקות.

3. יכול להיות (אינני יודע בוודאות) שמנוע גדול יותר אינהרנטית נציל פחות.

4. ככל שחלקי ה- Drivetrain של הרכב גדולים יותר יהיה יותר חיכוך בין החלקים הנעים.

• תוכן חדש...