Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שאלה קצרה.

האם לדעתכם סובארו אימפרזה GT מתאימה לנער שבן עוד מעט 19, ועוד מעט שנתיים נסיון בנהיגה?

חבר שלי חולם לקנות את הרכב הזה, ניסיתי להסביר לו שזה פשוט לא רכב שמתאים לנהג בן 19 חסר נסיון, הוא לא מקשיב לי.

אם תוכלו לתת פה סיבות האם הרכב מתאים/לא מתאים למקרה שתיארתי פה זה יהיה מאוד נחמד, בוודאי יש פה אנשים ש מבינים דבר או 2 יותר ממני.

בנוסף,ערכתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי תשובה מדוייקת, מה תיהיה פחות או יותר עלות האחזקה של הרכב? מבחינת ביטוח, דלק וכ'ו.. חשוב לציין שחבר שלי לא בא ממשפחה עשירה אלא ממוצעת.

איזה רכב אחר, ספורטיבי, יכול להתאים לבן אדם כזה, שאין לו נסיון גדול אבל מעוניין ברכב ספורטיבי?

אני הצעתי רכבים כמו איביזה FR, פונטו HGT וקליאו ספורט, הוא תקוע על האימפרזה.

תודה רבה :-P

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מתאימה, וסיפור:

בחומוסייה בה הייתי נוהג לאכול צהרים לפני כ-10 שנים, סיפר לי הבן של הבעלים, בחור צעיר, שכאשר קיבל רישיון, נתן לו אבא כסף לקנות לעצמו אוטו חדש. הלך החומוסאי הצעיר וקנה לעצמו GT חדשה, דנשדשה. באותם הימים, ימי תחילת הייבוא, לא כל כך הכירו את הרכב בארץ, לא היו הרבה קופצים על המציאה. הגיע הזמן והבן לקח את אביו לסיבוב על ה-GT.

"בוא'נה, האוטו הזה נסע כל כך מהר שעפו לי שטרות של כסף מהכיסים," מצטרף האב לסיפור. "למחרת שמתי לו את האוטו למכירה בעיתון."

היה איש נבון, החומוסאי הזקן (ויש עוד דוגמאות).

הבעיה כאן היא כפולה. ראשית, שנתיים ניסיון זה טוב, השאלה היא האם הניסיון הוא בנהיגה ספורטיבית (קורסים) ועל רכבים ספורטיבים. השאלה השנייה היא: האם יש מודעות לכמה עולה להחזיק רכב ביצועיסטי ישן (דלק, טיפולים). רכב ביצועיסטי עובד קשה ודורש הקפדה בתחזוקה, שהיא לא זולה (שמן איכותי, דלק 98, צמיגים ועוד...).

אבל הסוגייה העיקרית היא הבטיחותית. זה לא הרכב להיכנס איתו לעולם הביצועים (גם לא קליאו ספורט, דרך אגב). לחפש TS או HGT או FR או פיז'ו ספורטיבית (אפילו XS). במקביל לעשות קורס, אולי עם הדעת יבוא גם שיקול הדעת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא משנה 19 או 30, הוא צריך לקחת כמה קורסים שיעזרו לו לשלוט ברכב, גם לבן 30 זה לא האוטו הכי מתאים אם הוא לא יודע לנצל אותו.

פורסם

לא מתאימה, וסיפור:

בחומוסייה בה הייתי נוהג לאכול צהרים לפני כ-10 שנים, סיפר לי הבן של הבעלים, בחור צעיר, שכאשר קיבל רישיון, נתן לו אבא כסף לקנות לעצמו אוטו חדש. הלך החומוסאי הצעיר וקנה לעצמו GT חדשה, דנשדשה. באותם הימים, ימי תחילת הייבוא, לא כל כך הכירו את הרכב בארץ, לא היו הרבה קופצים על המציאה. הגיע הזמן והבן לקח את אביו לסיבוב על ה-GT.

"בוא'נה, האוטו הזה נסע כל כך מהר שעפו לי שטרות של כסף מהכיסים," מצטרף האב לסיפור. "למחרת שמתי לו את האוטו למכירה בעיתון."

היה איש נבון, החומוסאי הזקן (ויש עוד דוגמאות).

סיפור יפה. הלקח שלי מהסיפור הוא לפתוח חומוסיה.....

שאלה רצינית: אני מסכים שרכב ספורט עצבני אינו מתאים לנהג צעיר יחסית (בעיקר בהיבט של שיקול הדעת וההתלהבות). יחד עם זאת, האם כל מי שרוכש סובארו GT באמת מתכוון לנהוג עליו נהיגת מירוצים? האם לא ניתן להשתמש ברכב לנהיגה "רגילה" אך מהירה/מהנה יותר, נניח מהבית לעבודה? הזדמן לי לראות בארה"ב/ ובאירופה לא מעט אנשים מבוגרים (שנראים מיושבים בדעתם) שנוהגים ברכב הזה או בדומיו, ולא נראה לי שהם תוקפים פניות או בוחנים את קצה גבול יכולות הרכב.

פורסם
האם לא ניתן להשתמש ברכב לנהיגה "רגילה" אך מהירה/מהנה יותר, נניח מהבית לעבודה?

ניתן, אבל זה לא הרכב האידיאלי לשימוש כזה.

הזדמן לי לראות בארה"ב/ ובאירופה לא מעט אנשים מבוגרים (שנראים מיושבים בדעתם) שנוהגים ברכב הזה או בדומיו, ולא נראה לי שהם תוקפים פניות או בוחנים את קצה גבול יכולות הרכב.

ההנחה שאדם מבוגר לא תוקף פניות מעצם היותו מבוגר היא מופרכת. גם אנשים מיושבים תוקפים פניות. תעשיית רכבי הספורט לא מבוססת על זבי חוטם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין פה שום עיניין של קורסים , זה לא רפואה .

פשוט עיניין של ריסון עצמי שקשה לי להאמין שיש לבחור צעיר בגיל 19 .. וכן גם הניסיון וכן גם ההבנה והמודעות לסכנות אשר מתקרבות אליך בערך פי 2 יותר מהר מאשר במשפחתית הממוצעת של אבא :idea: ואת זה לומדים במקרה הטוב באמת באיזה קורס במגרש מסודר ועם הרבה חומר תאורטי והבנה ובמקרה הפחות טוב עם הניסיון חיים לטוב ולרע..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אולי אני חי בעולם של סטיגמות, אך לא נראה שאשה שחצתה את גיל 60-70 נוהגת לתקוף פניות.... ויצא לי לראות כמה נשים מבוגרות נוהגות ברכבים כאלה.

בשוויץ למשל יש אזורים (בעיקר הרריים) שבהם הסובארו הוא מאוד נפוץ, אך בעיקר בדגמי הטורבו. הרושם שקיבלתי שם, מבלי לבחון את העניין לעומק, הוא שברירת המחדל (default) של תושבי המקום הוא לרכוש את דגמי הספורט (כפי שבארץ רוכשים את דגם 1.6 ליטר) ללא יומרות ספורטיביות מיוחדות.

בארה"ב למשל יש אנשים רבים שנוהגים ברכבי ספורט טהורים, כדוגמת פרארי, למבורגיני וקורבט (ואני מכיר כמה כאלה) מהבית לעבודה או למועדון הגולף השכונתי. נסיעה בקו ישיר בלבד.

לא חסרות דוגמאות.

פורסם

לפי דעתי אם הבן אדם רוצה לקנות ויש לו ידע (תיאורטי אפילו) הוא כנראה יודע מה הוא עושה,

ולא יקח את הרכב לגבולותיו (כפי שנאמר פה).

חוץ מזה, את הניסיון אפשר לרכוש בזמן נסיעה על רכב כזה, אם זה בלמידת הרכב או אם זה בלקיחת קורסים.

אני טועה?

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

הכל עומד ותלוי על אופיו ובגרותו של הרוכש לעתיד. מסכים עם קודמיי כי הרכב איננו מתאים לצעירים ומבחינה סטטיסטית הם בהחלט צודקים. לא חסרות דוגמאות (מצערות) של צעירים שתאוות ה"פול גז" עדיין היתה בעורקיהם כאשר הם רכשו את רכבם הראשון, ולפני שהם הספיקו לתדלק אותו בפעם הראשונה, הם כבר פגשו עמוד תאורה/תמרור/ מעקה בטיחות ולפעמים אפילו את הרכב שבא ממול. רק לפני שבועיים בן של חברים של הוריי אשר קיבל איביזה קופרה כמתנה לסיום ביה"ס, הצליח בתמרון מושלם "להלביש" את הספרדייה השחורה שלו על אי תנועה במצב שבו אף גלגל לא נוגע בכביש וזה אחרי מערכת יחסים שנמשכה פחות מחודשיים שמתוכם חודש שלם הזעטוט היה בחו"ל. לזעטוט שלום דרך אגב.

מצד שני ניתן למצוא דוגמאות של נהגים שקולים ובוגרים על אף נסיונם המועט שהסתדרו היטב עם רכב ביצועיסטי כרכב ראשון. הכל תלוי בשיקול דעת ובבגרות.

שאלה לי אליך פותח השירשור: הבחור "לוחץ" עם הרכב של אבא/אמא, צועק "שומאכר" בזמן שהוא עובר רמזור בכתום וחושב שהדרך הכי מהירה להגיע מאפס למאה היא לתת פול גז בניוטראל ואז לשלב ל D? אם משהו נשמע לך מוכר (או משהו אחר בסגנון) כנראה שאימפרזה (או כל רכב ספורטיבי אחר) ממש לא בשבילו.

פורסם

שלום, אני אדי ואני הרבה יותר (כלומר 99 אחוז מההודעות שלי הן...) מוכר בפורום האודיו והמולטימדיה.

אבל יש לי כמה דברים לאמר בנושא הזה היות ואני יכול לשמש דוגמא טובה במקרה הזה.

בארץ - אני נוהג ברכב פרטי שהוא טויוטה קורולה 96 ורכב ליסינג שהוא טויוטה קורולה 2007 - כמובן, רכבים משפחתיים 1.6 ליטר נורמטיביים ונחשבים כמאוד משעממים בעבור רוב חברי הפורום.

ה96 למען האמת גם רכב מאוד רועש ולא נוח ביחס ל2007

בחו"ל - בחו"ל יוצא לי לנהוג על רכבים כמו אינפיניטי G35X וגם הG37X - אחת של הדוד והשניה של הדודה (דווקא הקופה של הדודה :-D) כמעט כל פעם שאני בניו ג'רזי ואני נשארתי לסוף שבוע, עשיתי איתם נהיגה של 4 שעות לכל כוון על הרכבים האלה.

יצא לי גם לנהוג על הלקסוס ספורט ה450 אם אני לא טועה של בן דוד שלי ועל הZ4 שלו.

לבת דודה שלי יש שם סובארו אימפרזה סטיישן אבל 2 ליטר טורבו... :lol:

בקיצור - הייתי מקבל רכב מחברת הליסינג (פעם קיבלתי פונטיאק G5 שלמרות הטורבו וה172 כוחות סוס שלה - במיאוץ מאפס למאה נראה שהתוצאה בינה לבין הקורולה 2007 שלי זהה - ההבדל הוא ברגע שעוברים 120 קמ"ש...) ובסוף שבוע הייתי לוקח את הרכב של הדוד\דודה לסיבוב8)

מה שמשותף לכל הרכבים למעלה למעט הZ4 הם שהם כולם אוטמטיים אבל עם נפחי מנוע מפלצתיים - לאינפיניטי יש מעל 300 כוחות סוס.

בניגוד לכל מה שכתבתי למעלה עד עכשיו - לבן דוד של אשתי יש אימפרזה STI שהמנוע המקורי שלה הוא עם 250 כוח סוס והוא עשה בה כל שיפור אפשרי עד למעל 600 כוחות סוס (הרכב כל הזמן במוסכים עם מנוע מושבת - הוא מטורף אמיתי)

כשהוא (הבן דוד של אשתי) עשה השתלמויות רכב בארץ ובאנגליה והוא באמת נוהג מדהים, שליטה יוצאת מן הכלל ברכב.

איפה הכל מסתכם?

במטרה שלך מהרכב!

סה"כ אם כל מה שאתה מחפש זה רכב שיאיץ מהר יותר מאפס למאה כי אתה רוצה:

1. מנוע יותר חזק ועמיד

2. זמינות בכל עת.

3. תנאי השטח דורשים ו\או מאפשרים את זה

אז אין סיבה שתיקח דווקא רכב סטייל WRX אלא כל רכב יוקרה שיש לו נתוני מיאוץ טובים, ולאמר לך את האמת - ואני אומר את האמת בפנים

אני נהג מאוד מאוד רגוע ומהירות לא מדברת אליי חוץ מלהגיע ל100 בצורה מכובדת - את כל זה, הקורולה 2007 מספקת מבחינתי והיא גם מספיק נוחה מבחינתי.

שמתי בה מערכת יוצאת מן הכלל (בקרוב גם מחשב רכב), היא חסכונית, היא זריזה מספיק בשביל שאני לא ארדם והיא משייטת ב120 קמ"ש כשהיא עדיין שקטה.

אבל - אם אתה מחפש רכב שגם תוכל קצת להתפרע איתו והידני חשוב לך - תיקח רכב שהוא באמת יציב על הכביש, תדאג לעשות השתלמויות נהיגה לפני כן משום שאתה משחק בחיים שלך ובשל אחרים ותדע לשמור על פרופורציות.

אני באופן אישי מתכנן לשדרג ברכב הבא לרכב עם נפח של 2 עד 2.5 ליטר כי בא לי משהו "כבד" יותר ומפנק יותר על הכביש, רצוי גם זריז יותר.

אבל באימפרזה WRX ודומות לה - זה לא הקטע שלי.

אני מקווה שמה שרשמתי יעזור לך ולחבר שלך למצוא כיוון קצת יותר מדוייק.

לגבי האינפיניטי אפרופו אני ארחיב קצת:

למה אמרתי שזה לא מדבר אליי?

כי ברכב הזה, רק אחרי שאתה עובר את ה90 מייל (160 קמ"ש) הוא מתחיל להתעורר בכלל...

לפני ה90 מייל, אפילו בעליות, הרכב פשוט ישן על הכביש, אתה נרדם!

אתה נוסע, אתה רואה מכוניות נעלמות מאחוריך ואתה מרגיש שאתה זוחל! הכל נוח, הכל סבבה, מושבים סוף, קרוז קונטרול חכם (הרכב יודע לעצור לבד אם יש משהו מולו במרחק של קצת יותר מ100 מטר) כל מה שאתה צריך לעשות זה לשים יד על ההגה.

ברגע שאתה עובר 90 מייל... בוקר טוב!!! הרכב מתחיל להגיד או קיי, אז איפה היינו? ואז אתה מתחיל לנהוג בו באמת

אבל 90 מייל זה כבר 25 מייל מעבר למגבלת המהיות בארה"ב אם כי אף אחד לא עוצר אותך בכבישים המהירים שם על 90 מייל בדרך כלל - אבל זו רק המהירות שהרכב הזה מתחיל להיות בה מעניין.

ואני נהג שומר חוק, והקורולה מספיק נוחה לי... אז באמת... עזוב אותך :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• אחראי פורום
פורסם

מעבר לבגרות ויכולת ריסון עצמית שחייבות להיות לנהג צעיר עם רכב חזק,

חובה שתהיה לו יכולת כלכלית להחזיק רכב כזה, במיוחד האימפרזה.

כבר ראיתי מקרוב 2 דוגמאות של צעירים שקנו GT (מאותו סוג של התלהבות שנשמע שיש לחבר שלך)

ובגלל שלא יכלו לממן את החלפים והטיפולים, הם טופלו בקושי ובחאפריות, גם תוך כדי הזנחת מכלולים בטיחותיים.

הרכבים "התעייפו" לאט לאט עד שפשוט עמדו בחנייה ונמכרו בהרבה פחות מהסכום שנקנו.

אחיו צעיר של חבר שלי נמצא באותה סיטואציה. מפנטז על איביזה קופרה.

שואל אותי הרבה לגבי אחזקה של אחת כזו, אני חוזר ואומר לו (וכואב לי כי אני מבין אותו, בגילו 100% מהזמן עבר לי בפנטזיות

על רכב חזק [לא שהיום זה פחת :roll:]) שיקנה רכב זול ופשוט יותר קודם. שילמד איך זה בכלל לתחזק רכב.

אחרי זה, כשתהיה לו היכולת, שיקפוץ למים הקרים.

ויפה שאתה דואג לחבר שלך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לדעתי עוד פרט חשוב שלא הוזכר כאן,ביטוח,אני בספק אם תיהיה חברת ביטוח שתסכים לבטח נהג עם בקושי שנתיים נסיון על אוטו שכזה,וגם אם כן,זה יהיה יקר מאוד.

ח חי חיפ חיפו חיפושית

פורסם

רכב ספרטני וברוטלי כמו הGT לא יתאים לנהג חדש שזהו רכבו הראשון ובמיוחד הספורטיבי.

הGT הינה חזקה מאוד ולא סלחנית במיוחד.

ברגע של קלות דעת או איזה דאווין על החבר\ה או סתם פעולה אמוציונלית והבחור יימצא בסיטואציה לא נעימה.

שיקח בחשבון שהרכב לא מפנק וחוץ מהלוק החיצוני הבפנים שלו פשוט דל.

אחזקת רכב גבוהה מאוד כפי שציינו.

ביטוחים לילד בן 19,דלק,טיפולים...

אני הייתי ממליץ לחבר שלך לחפש אלטרנטיבות אחרות.

מה הוא מחפש?,תקציב?

פוזה?,התנהגות?,קו ישר?,סיבובים?.

איביזה טורבו,קליאו ספורט,פונטו HGT...

• תוכן חדש...