רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
כתבה בחסות Mako http://www.mako.co.il/Sports-others/misc/Article-b18207e161eff21004.htm&sCh=542e6603e7478110&pId=1903531448 סוף סוף אחרי כל כך הרבה זמן ! עריכה : מצאתי שרשור שקשור לנושא : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=377476 מנהלים, אפשר למחוק.
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. השאלה היא האם התקנת דברים יכולים לגרום לביטול אחריות יצרן , דברים כמו קסנון, מערכת או שאר דברים מהסגנון. תודה . תומר.
הודעה אחרונה מאת tomer20vt, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קובעים אם הרכב כשיר מחד ומשחילים "אביזרי בטיחות" ושאר מריעין מאידך. לסתי שמוטה: עד היום היה לי אמון מלא במכוני הרישוי ולא היתה לי תחושה שאני נכנס עם הרכב אל תוך קופה רושמת. הגם שחויבתי בעלות בדיקת זיהום אויר ויצאתי עם גליון "תקין" אף שמכשיר הבדיקה שבק. מבקר תותח, איך עלית על זה? כנראה מבקר בפורום! זאת ועוד: מסעות התיכוניסטים לפולין דורשים סבסוד גבוה שלא כל הורה יכול לעמוד בו. מה, באמת? ממתי? אין מילים, אני המום! מיכה (לינדנשטראוס) אחי, אני מפנה בזאת את תשומת לבך למצב תשתיות הכבישים, מחירי הביטוח לדו"ג, מס רכישת רכבים שערורייתי, מחירי הדלק הגואים ללא כל קשר למחיר חבית נפט, ואכיפה סלקטיבית של משטרת התנועה המהווה מס עקיף לכל דבר. לפני הדו"ח הבא שים איזו הודע…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 592 צפיות
טוב אז ככה יש לחבר שלי פולקסווגן פולו 16V 1.4 100 סוסים שנת 98 והלכו לו המותחני שסתומים עכשיו 16 נבלות כאלה כולל מע"מ ועבודה זה יוצא קרוב ל 5000-5500 שקל במחיר הזה אפשר כבר להביא מנוע חדש ופה אני צריך את עזרתכם יש למשהוא מושג איפה אפשר להשיג מנוע כזה עדיפות שיהיה מייבוא וגם הוא צריך מצערת היא כבר עשתה את שלה ודברים כאלה לא ניתנים לשיפוץ שכן השיפוץ יעלה כמו מצערת חדשה.
הודעה אחרונה מאת CUCV M1009, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם איפה בארץ אפשר לעשות פסים כאלה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי כולם, להלן סרטון שמצאתי שמציג את ה-Audi A6, שנת מודל 2012 אשר הוצגה, בסרטון הנ"ל מתואר שהכניסו בה המון טכנולוגיה, כמו קורסאת נהג בעלת מסאז', מסכי ניווט שנפתחים, אפילו שילבו שם את Google Earth בניווט! כמו כן, טוויטרים (או ספיקרים) שמורמים אוטומטית בעת הפעלת מערכת המולטימדיה ועוד. http://www.youtube.com/watch?v=KZVbhB0Yi68 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. נתקלתי גם ב-BMW M5 שנסקרה בתוכנית Top Gear ובה יש אפשרות כיוון של המתלים, זמן השהיית האורות אחרי כיבוי הרכב, מושבי צד שזזים בהתאם לפניה ותומכים בנהג על מנת שלא יגלוש לצד, חנייה אוטומטית ועוד, מרוב כל ה…
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב אז ככה כמה כמה חודשים שאני מחפש רכב ואני לא יכול שלא להתעלם מהפרש במחירון של יד 2 הם פשוט הרסו את השוק וגרמו למי שרוצה לקנות אוטו להתחיל להתווכח עם אנשים איפה להסתכל. פתאום כולם משחקים אותה אהבלים, ולא יודעים שיצחק לוי זה המחירון הקובע. גם הביטוח הולך לפי המחירון שלו. אפילו סוחרים משחקים עם המחירון הזה לטובתם, כשנוח ויש יותר רווח מסתכלים ביד2 וכשלא טוב יד 2 מסתכלים אצל יצחק. פשוט מעצבן ממש וזה לא פייר. זו לא תחרות זה להרוס את השוק ולגרום למי שרוצה לקנות אוטו סתם סבל והוצאת מיותרת של כסף.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי. לא מצאתי בחיפוש, אז פתחתי שירשור. אני מעונין ליבא קיט הסבת אופניים לחשמלי. אני צריך רישיון יבוא ממשרד התחבורה עבור הקיט, כמו חלקי חילוף לרכב? לא מצאתי באינטרנט תשובה ברורה. מדובר על קיט שעולה כמה מאות דולרים ב-eBay, וכולל גלגל קידמי עם מנוע חשמלי, ועוד חלקי בקרה. תודה רבה לעונים. אייל
הודעה אחרונה מאת eyalgrossman, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לכל מידע
הודעה אחרונה מאת renault5, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4068756,00.html
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
היי למכוני רישוי יש שיטה ידועה להרוויח עוד כסף על ידי מכירה במקום (במחיר מופקע הרבה פעמים) של מוצרים כדי לעבור טסט (למשל "אם תקנה תוסף דלק נעביר אותך את בדיקת הגזים ואת הטסט"). היום עשיתי טסט לאוטו שלי במכון "מבדק" בפ"ת ושם שברו שיאים חדשים של חוצפה. למכון הנ"ל יש פינה קטנה וחמודה של אביזרי רכב שונים כגון מחזירי אור (שאין בהם צורך על פי חוק יותר), מספרי רכב, משולשים וכו'. כנראה שעובדי המכון קיבלו הוראה לבדוק את הדברים קטנים ביותר במכוניות כדי שלפינת החמד הזאת תהיה יותר רווח. בטסט היום הבוחנת פתאום בדקה דברים שבחיים לא בדקו לי באף טסט שעשיתי עד היום לאוטו (במכון אלן בחולון או בקמפיוטסט ראשון לציון למשל), כמו משולש אזהרה ותקינות של מספר הרכב. האוטו שלי במצב מצוי…
הודעה אחרונה מאת Gil-c, -
- 2 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם, אני ורצה להזמין חומר לניקוי ג'אנטים. האוטו זה אביזיה 2011, ובמוצרים רשום "אין להשתמש במוצר זה לג'נטים המצופים כרום או ג'נטים ללא ציפוי לכה או ג'נטים בציפוי אנודייז. איך אני יודע האם הג'אנטים שלי כוללים אחד מהדברים האלה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Bar .K, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מטורף לגמרי, מה יש לגנבים מהרכב הזה? לשכנה שלי יש אוקטביה כסופה (זאת שבתמונה), היא היתה יום אחד במוסך ויום אחרי זה גנבו לה מהחניה ברחוב את כל הקישוטים מסביב לרכב ופורצים לה כדרך קבע לאוטו, הילדים שלה מפוחדים והיא מתוסכלת. היום זה כבר נהיה הזוי לחלוטין, ברחוב שלי ישנן 5 אוקטביות מסתבר, כולן נפרצו הלילה, לכולן חלון נהג שבור, התעסקו עם הסוויץ (הפלסטיק התחתון פתוח) ולכסופה גם התעסקו בתא מנוע, כנראה לא נגנב כלום מתוך הרכבים (ברכב הלבן אפילו היו כמה שקלים במקום בולט שלא נגעו בהם). הבעלים של האוקטביה הלבנה בתמונה הזמין ניידת משטרה, השכנה המסכנה שלי כל כך מתוסכלת שהיא סגרה את הטלפון ולכן רק השכן נתן עדות לגבי הרכב שלו, הגיעו המז"פ לקחו טביעות אצבעות.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 714 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4069471,00.html
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני רואה שיש ממש מעט. הכוונה היא למכוניות סדאן, 4/5 דלתות, מינימום 250HP. אז יש: STI EVO מה עוד ? ה-M3 מיובאת באופן סדיר ? להונדה, מאזדה, ניסאן וכו' יש מכוניות כאלה בכלל ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
ויחצו את רף השמונה שקלים. http://www.iba.org.il/bet/bet.aspx?type=1&entity=733832 לא נורא, ניסע ברכבת. אה, רגע...
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
חברים הייתי אתמול בבכורה, אין מה לדבר סרט מדהים. פעלולי אקשן חדשניים. בחורות מדהימות. רכבים שרק בחלומות תזכו לראות. נופים שא קיימים. פסקול מגניב אש. ראיתי את כל 5 הסרטים ואני מכריז בזאת (: שזהו הסרט הטוב בסדרה. אחד סרטי הפעולה המדוברים שיצאו בקיץ הקרוב הפתיע ובגדול... הבמאי שם דגש על האקשן ופחות על מכוניות, אבל עדיין השילוב בין שני העולמות הוא מדהים. סוללת שחקנים שלא תבייש אף סרט פעולה גדול שיצא בעשור האחרון . 4.5 מתוך 5 מצורף טריילר של הסרט
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 1 תגובות
- 995 צפיות
בעת רכישת הרכב נאמר לי ע"י הסוכנות שאני אמור לשלם להם 4000 ש"ח עבור מיסים, אין לי מושג על סמך מה חייבו אותי, אשמח אם משהו שמבין בנושא יוכל לעזור לי. (שלא יחייבו אותי סתם)
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום שלום בתור "סטוקרית" מזה זמן רב בפורום, הגיע הזמן להגיד שלום! לא קשה לראות מההודעה שלי, אני בעליהם הגאים (והמאוהבים עד אין קץ) של פיאט 500 יפייפיה אך השאלה היא בכלל בנוגע לרכב של חבר - ייבוא מארה"ב של סובארו B9. יש כמה "בעיות" ואני מקווה שאולי מישהו פה ידע לעזור. אני מנסה לחפש באינטרנט את מדריך הרכב עד שתהיה לי גישה להארדקופי (אני מניחה שלפחות על 2 השאלות האחרונות יהיו לו פתרונות), אבל ננסה בינתיים - 1. התחנות המקומיות לא נקלטות ברדיו... (ב-FM כמובן) 2. הקילומטרז' מוצג, האמ - לא כקילומטרז' אלא במיילים 3. גם מד הטמפרטורה - מוצג בפרנהייט במקום בצלזיוס יינקים ארורים תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
לאחר "הפניה" מחבר פורום מאוד "נחמד" , אני אשאל כאן , ברשותינו שברולט אפיקה X , אנחנו רוצים לשים ניקלים מסביב לחלונות , כמה יכול לעלות דבר כזה ? ואיפה יש מקום באזור הקריות שעושה דבר כזה ? ד"א יש לנו כבר פס אחד בתחתית החלון שקיבלנו עם הרכב . ועוד שאלה קטנה , איך קוראים לספויילר הקטן הזה ששמים לפני השמשה האחורית על הגג ? וכמה זה יכול לעלות ? ואיפה יש מקום באזור הקריות שעושה דבר כזה ? תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה היא כזו האם האגרה לטסט לרכב מיושן (שעבר 19 שנה מאז היצור שלו) היא נמוכה מאגרת טסט לשנה שלמה ? אם כן נגיד הייתי משלם 1000 שקל עכשיו אני ישלם 600/550?
הודעה אחרונה מאת K4vK4Zi, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ידוע לי שהרבה אנשים בעיקר ערבי ישראל נוסעים לירדן לשם תיקונים, שיפורים ופחחות במכוניות. סיפרו לי סיפור שהמוכסים מצלמים את האוטו ביציאה מהארץ כדי לראות אם בדרך חזרה הוא חוזר אחר. האם יש ביסוס לשמועה הזאת? הבדיקה היא רק חיצונית או יורדת לפרטים טכנים?
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כמה חודשים נתקלתי בדגם הזה של הלאנסר הישנה, אולם למרות כל חיפושי לא הצלחתי למצוא מידע על הדגם והאם שווק באופן סדיר בארץ, אולי מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה? קישור לתמונה: http://up352.siz.co.il/up1/2ei4ytjyhjzf.jpg
הודעה אחרונה מאת B&W250, -
-
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20110224_1216886&log=true להנאתכם. המסקנה: כולן טובות, כל אחת בתחומה, אבל הפאסאט ניצחה בנקודות.
הודעה אחרונה מאת Gavriel PAK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני אתחיל מזה שאומר שאני תלמיד תיכון בכיתה יב', בן 18. יש לנו במשפחה טויוטה קורולה 07 אוטו'. אני מתלבט האם לרכוש איזו 106 חמודה וקטנה עד שאתגייס לצבא (אולי אני גם אצליח להחזיק אותה בצבא, תלוי לאן אני אתגייס). הגיר האוטו' הרג אותי, בא לי קצת אקשן בנסיעות מצאתי 106XR, ידנית, שנתון 99 - נראת שמורה ומטופלת, הבחור מבקש עליה 7K. כח זה לא הצד החזק של הרכב (יתרון - ימנע ממני לעשות שטויות), הרכב נראה במצב טוב מבחוץ. מצד אחד, חבל לי להפסיד כסף. מצד שני, בא לי קצת אקשן. בנוסף, הביטוח על הרכב של ההורים נגמר בסוף יוני - אנחנו משלמים 10K על ביטוח כרגע!! לרדת מזה או להתפנק כי החיים רק פעם אחת... השאלה שלי היא - מה אתם הייתם עושים במצב שלי?
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
בשנה שעברה רכשתי רכב חדש מסוג טויטה קורולה עם מתיחת פנים, באותו זמן פרסמו שזהו רכב חדש 2011 אני קבלתי אותו בסוף שנת 2010 לאיזה שנה הוא נחשב אז בדיוק? איך זהו עוד לא העיקר שמתי לב בקבלה רשום לי שדגם הרכב הוא בכלל COROLLA 2008? איך זה יכול להיות? רכב הורכב ב2008 איך נחשב ל2010 או 2011?
הודעה אחרונה מאת ValeK, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן ידוע לישהו אם החוק עדיין מחייב לעשות טסט פעמיים בשנה לרכב שמעל 20 שנה על הכביש? שמעתי משהו על זה שזה כבר לא ככה אבל אני לא בטוח...
הודעה אחרונה מאת omer-n, -
-
http://granta.lada.ru/ לא מזמן ברוסיה הוצגה הLADA GRANTA החדשה רכב עממי ולדעתי קפיצת מדרגה בשביל LADA... הרכב בעלת טיבת הילוכים של ניסאן ומנוע של רנו ופותח ביחד עם רנו, מה שמדהים ברכב זה הוא המחיר בדיוק שליש ממחירה של JAZZ 1.4 ידנית ברוסיה לגרסאת ה1.6 ידנית הבסיסית ביותר עם 80 כ"ס 5 הילוכים, מדובר במחיר שיכול לגוול ל60-50K לחדשה. אני מהמר שהבטיחות תהיה "נסבלת" (יותר טובה מהאלטו) כי הLADA PRIORA שמבוססת על שלדת הLADA 10 זכתה לציון של 3 כוכבים לGRANTA יש שלדה חדשה לגמרי (שיטוף עם רנו...) וESP בכול הגרסאות. האוטו גם כן מעוצב בטעם טוב ובעל בגאז דיי גדול אז מה דעתכם יש כיוון בארץ?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום בשישי האחרון הייתי בקניות ובנסיעה איטית בחניה לרוורס שמעתי בום. מתברר שהתנגשתי ברכב אחר במהירות אפסית. שני הרכבים חדשים. אצלו הטמבון הקדמי השתפשף קצת ואצלי הפח נמעך יותר והשתפשף. לא מאחור אלא בצד למטה. החלפנו פרטים. אני נתתי יותר פרטים כי כביכול אני פגעתי. אבל בהמשך היום אחרי בחינה מדוקדקת יותר נראה לי כי גם לו יש אשמה וכי גם הוא נסע קדימה באופן שההתנגשות היתה ״הדדית״. אני לא חתמתי על מסמך שאני האשם ושנכנסתי בו. הוא התקשר היום ושאל אם להפעיל את הביטוח או שאני מעדיף לשלם לו ישירות על סמך הצעת מחיר. רגע, אני רוצה לשאול משהו: 1. מי אמר שאני אשם? אולי גם האשמה שלו? למה שהוא יתבע אותי ולא אני אותו? מה עושים במקרה כזה? 2…
הודעה אחרונה מאת Efraim87, -
אז ככה עברה לה שנה ו-30000 ק"מ אז הגיע הזמן לסכם. טיפולים- 15000 סה"כ 800 ש"ח בזמן הטיפול נתנו לי G קופה כמו שביקשתי. 30000 סה"כ 5200 ש"ח יש לציין שחלק נכבד מהסכום הוא להחלפת וחריצת או שיוף הדיסקים של הברקסים שעברו התעללות על ידי עוד יש לציין שבאו לקחו את הרב מאילת על גרר והרכב חזר נקי עם ריחן. בעיות- כלום חוץ מהגה שהתקלף לו הצבע והוחלף לחדש באחריות. התנהגות- הרגשה של רכב ספורט קצת מוגבהה, מיתלים קצת רכים מדי לנהיגה ספורטיבית רצחנית, הגה מתקשר בצורה סבירה+ ודי חד. הרכב אוחז יפה מאוד בכביש יחסית לקטגוריה ויחסית למכוניות סאלון אבל לא ברמה של 159 שהחליפה אבל אני לא מכיר הרבה מכוניות עם אחיזה כמו של ה159. נוחות- טובה מאוד לפעמים קופצני על במפרי…
הודעה אחרונה מאת אייל,
-
מי מחובר 83 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 350 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- M H
- hans
- discoTD5
- Ohad91
- גולדן191
- mikk
- eyalgr
- שי
- פול-טנק
- ELI001
- עוזי ל
- Avia