Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי אפשרויות:

1. הישראלים יחליטו לצאת להפגנות ענק. הממשלה תגיד שהיא הולכת לקראת האזרחים ומוותרת על עליית המס.

כולם ישכחו שגם ככה אנחנו משלמים מחיר מטורף והממשלה תרוויח שקט יחסי. לעומת זאת הם יוכלו להעביר מס אחרי שיראה לאזרחים כפחות נורא. אנחנו הפסדנו בכל מקרה והם הרוויחו.

2. שוב אנשים יהיו תקועים בת*ת של עצמם ואף אחד לא יצא להפגין. הממשלה הרוויחה עוד כמה מיליונים לקראת העלאת המשכורות הבאה שלהם. ובגאווה יודיעו שיש לנו עוד 5 מיליארד ספייר בקופת המדינה שילך להתבזבז על פרוייקטים ללא טיפת מחשבה כמו תוכנית ויסקונסין - תשלומי עתק ללא שום תרומה. אנחנו הפסדנו והם הרוויחו

זאת פוליטיקה

פורסם
שתי אפשרויות:

1. הישראלים יחליטו לצאת להפגנות ענק. הממשלה תגיד שהיא הולכת לקראת האזרחים ומוותרת על עליית המס.

כולם ישכחו שגם ככה אנחנו משלמים מחיר מטורף והממשלה תרוויח שקט יחסי. לעומת זאת הם יוכלו להעביר מס אחרי שיראה לאזרחים כפחות נורא. אנחנו הפסדנו בכל מקרה והם הרוויחו.

2. שוב אנשים יהיו תקועים בת*ת של עצמם ואף אחד לא יצא להפגין. הממשלה הרוויחה עוד כמה מיליונים לקראת העלאת המשכורות הבאה שלהם. ובגאווה יודיעו שיש לנו עוד 5 מיליארד ספייר בקופת המדינה שילך להתבזבז על פרוייקטים ללא טיפת מחשבה כמו תוכנית ויסקונסין - תשלומי עתק ללא שום תרומה. אנחנו הפסדנו והם הרוויחו

זאת פוליטיקה

קדימה, לשים כסף, אני מהמר על האפשרות השנייה.

וכמו שאמרתי כבר בעבר, עד שלא נגיע ל 12 שקלים ( ואנחנו בדרך לשם), שום דבר לא יקרה.

פורסם

אני חלילה לא מצדיק את מחירי הדלק,

אבל מצד שני בל לנו לשכוח שמאגרי הדלק בעולם הם משאב אוזל.

אם אני לא טועה כבר "ביזבזנו" למעלה מחצי.

סביר להניח שבשנים הקרוב, מחירו יהיה שווה לזהב...

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

פחות רכבים על הכביש, פחות זיהום, יותר ביקוש לתחבורה ציבורית ודו גלגלי. זה היה יכול להיות מושלם אם הכסף הזה לא היה הולך על אג'נדות של פוליטקאים מושחתים וגופים ממשלתיים מסואבים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
שתי אפשרויות:

זאת פוליטיקה

תזכיר לי בבקשה מתי הפגנה הזיזה פה משהו.

פורסם
אני חלילה לא מצדיק את מחירי הדלק,

אבל מצד שני בל לנו לשכוח שמאגרי הדלק בעולם הם משאב אוזל.

אם אני לא טועה כבר "ביזבזנו" למעלה מחצי.

סביר להניח שבשנים הקרוב, מחירו יהיה שווה לזהב...

הקטע הוא שהמס עולה, לא מחיר הדלק (גם הוא אבל בעיקר המס) ...

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
תזכיר לי בבקשה מתי הפגנה הזיזה פה משהו.

כשיותר מ 50 איש יצאו להפגין ולא בפייסבוק.

גם 1000 זה לא מספיק.

היה משהו כזה בשנות ה 70, אם אני לא טועה. אבל בגלל שאני אז עדין לא הייתי בתכנון ובבתי הספר לא חושבים שראוי להזכיר

דברים כאלה(כבר פה מנסים לגרום לנו ללכת כעדר?!), אז אני לא ממש בקיא בזה.

פורסם
פחות רכבים על הכביש, פחות זיהום, יותר ביקוש לתחבורה ציבורית ודו גלגלי. זה היה יכול להיות מושלם אם הכסף הזה לא היה הולך על אג'נדות של פוליטקאים מושחתים וגופים ממשלתיים מסואבים.

תחבורה ציבורית בארץ? יש דבר כזה? שמעתי שפעם ב מגיע אוטובוס (אומנם זה לא עד כדי כך גרוע, אבל בכל זאת). השאלה באיזה יום. אם כבר הזכרת את זה, בוא נזכר במחדלים של הרקבת (רכבת). החל מזה שאין רכבת בפריפריה (נהריה זה לא מספיק), אם תיהיה רכבת זה יהיה לקראת 2020 (אם נשרוד את 2012 :lol:) ואת הפרויקטים האלה יידחו וייחדו עד שבסוף תיהיה מטרונית ב-2035 (אוטובוס דיזל מפרקי עם 3 נגררים :?).

תחבורה ציבורית שלנו עמוסה, צפופה, ללא מספיק מקומות ישיבה, לא עומדת בלוח הזמנים, שובתת כל הזמן, מחדלים בלי סוף וכל זה גם עולה יקר. אם כבר תחבורה ציבורית ברמה כל כך נמוכה, אז לפחות שגם המחיר יהיה נמוך.

כאשר מגיע תור של אזרח לשלם פתאום נזכרים במדינות מתקדמות כמו אירופה. כאשר מגיע תור לתת שירות, פתאום נזכרים שאנחנו יותר טובים מבוליביה והודו.

כל עינין של התמורה לכסף. החבילה שאנחנו מקבלים תמורת מה שאנחנו משלמים יכלה להיות טובה יותר (סתם דוגמא לא קשורה: איפה המשטרה כאשר צריך להגן על האזרחים?).

הבעייה זה תכנון ופתרון בעיות. מתכננים פתרון בעייה קיימת לעוד 10 שנים, רק עד אז הבעייה תיהיה גדולה יותר והפתרון הזה יהיה בדיחה רעה. עד שסוף סוף יעשו את המטרונית הזאת, עד שסוף סוף תיהיה רכבת בפריפריה, זה לא יהיה מספיק יחסית לאוכלוסיה ואורך חיים.

סמיר, בגלל שמחיר הנפט ירד בטח ירצו לאזן על זה בתוספת מס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לצערי הייתי בין הבודדים שהשתתפו בהפגנה ואני אומר לצערי כי מכמה עשרות כלי רכב שיצאו מתל אביב

לירושליים הגענו כמה בודדים שלא הזיזו לאף אחד את הקצה של הפופיק.

אני חושב שגם כשליטר דלק יגיע ל100 שקל לליטר רובנו נוריד את הראש ולא נעשה שום כלום בנידון,

יתרה מזאת כשיגיעו הבחירות כל מי שדיבר וקשקש וטען שדופקים אותנו יקבל מקרה חמור של אמנזיה ויבחר עוד פעם את המושחתים שינהיגו אותנו בשנים הבאות.

אני מקווה שהפעם הנבואות שלי לא יתגשמו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
איזו אירוניה. רק אתמול קראית שחבית נפט נסחרת מתחת ל 90$, וכבר התחלתי פינטזתי על ההוזלה במחירי הדלק.

איפה מוכרים נפט בפחות מ90$ חבית?

כנראה קראת לא נכון, לפי מה שאני רואה המחיר לא היה מתחת ל95$ בשום נקודה בזמן ברבעון האחרון.

לגבי הידיעה - מעניין.

מה שבעצם "גילו" פה הוא שלפני כמה חודשים ביטלו רק את ההעלאה של ה23 אגורות של 2011, אבל השאירו את מלוא ההעלאה החל מ1.1.2012.

לדעתי הממשלה משחקת פה את שיטת מצליח.

אם במקרה מחירי הנפט ירדו לאיזור ה60-70$ חבית ושער הדולר יישאר נמוך, הם מקווים להעביר בשקט את ההעלאה של ה46 אגורות במס הבלו, כך שהמחיר הסופי בינואר יהיה בסביבות המחיר היום.

לחלופין, אם מחיר הנפט/הדולר יישארו כפי שהם או יעלו, סביר להניח שתהיה מחאה ציבורית (תרחיש לא בדיוני: הנפט עולה לאיזור ה115$. הדולר דורך במקום. זה אומר כ-8.38 לליטר בנזין עם המס הנוכחי. עם קפיצה בבלו זה כבר 8.84) ואז הממשלה שוב תתקפל ותוותר על העלאת הבלו. (אבל אולי תעלה מס אחר במקום)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

צבי, כל מה שאמרת נכון. שים לב שאמרתי שזה יעלה את הביקוש לתחבורה ציבורית. ברגע שיהיה ביקוש כבד כנראה שהרמה תעלה. בקשר לרקבת ספציפית אני מאמין שבקרוב מאד למישהו ימאס מחבורת הליצנים המסוממים שם ויעופו ראשים והרבה.

בקשר למחירי הדלק - כמה שזה לא פופולרי אני פשוט מברך על העליה במחירים. ברגע שאנשים יבינו שאפשר לסוע קצת פחות, לוותר על מכוניות שזוללות דלק בלי הכרה (לא משהו אישי נגדך :) ), לסוע בתחבורה ציבורית, לסוע באופניים\קטנוע או אפילו שומו שמיים למכור את הרכב שלהם, ברגע שהם יבינו שיש אלטרנטיבות לסם הזה שנקרא דלק שאנשים מכורים לו בארץ - זה מרד צרכנים אמיתי. מס הבלו הוא מקומם ובריוני אבל אל תשכח שההשפעה של מחיר הנפט עצמו היא הרבה יותר חזקה ולחלוטין לא בשליטתנו. מה יעזור לך להוריד בלו כשמחיר הנפט יעלה פי 2 ? איך אז יסתמו את החור בסכר ?

וכל זה בלי בכלל להזכיר את המרוויחים הכי גדולים ממחירי נפט גבוהים שחלק ניכר מהם שואף למחוק אותך, אותי ואת כל התרבות המערבית השפויה יחסית מהמפה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

יש כבר היום ביקוש גדול לתחבורה ציבורית, וזה לא מעלה את הרמה שלה.

אני מאוד מקווה שירד האסימון למישהו בממשלה ויפנו תקציבים מאסיביים לשיפור התח"צ, כולל 4-5 קווי רכבת תחתית בגוש דן.

כן, אני יודע שהסיכוי לזה קלוש.

לגבי הרקבת - כל מילה בסלע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...