רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
אז ככה עברה לה שנה ו-30000 ק"מ אז הגיע הזמן לסכם. טיפולים- 15000 סה"כ 800 ש"ח בזמן הטיפול נתנו לי G קופה כמו שביקשתי. 30000 סה"כ 5200 ש"ח יש לציין שחלק נכבד מהסכום הוא להחלפת וחריצת או שיוף הדיסקים של הברקסים שעברו התעללות על ידי עוד יש לציין שבאו לקחו את הרב מאילת על גרר והרכב חזר נקי עם ריחן. בעיות- כלום חוץ מהגה שהתקלף לו הצבע והוחלף לחדש באחריות. התנהגות- הרגשה של רכב ספורט קצת מוגבהה, מיתלים קצת רכים מדי לנהיגה ספורטיבית רצחנית, הגה מתקשר בצורה סבירה+ ודי חד. הרכב אוחז יפה מאוד בכביש יחסית לקטגוריה ויחסית למכוניות סאלון אבל לא ברמה של 159 שהחליפה אבל אני לא מכיר הרבה מכוניות עם אחיזה כמו של ה159. נוחות- טובה מאוד לפעמים קופצני על במפרי…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 18 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אתמול בשעת צהריים נסעתי לי לאיטי (היה פקק...) בשדרה הראשית בא.ת. בהרצליה (שדרת הגלים , אני חושב...) ואני כמעט משוכנע שראיתי באחד החניונים שלצידי הכביש גולף R32 כסופה יפהפייה עם מספר זר . לא יכולתי לעצור וגם לא להביט לצד יותר מדי עקב העומס שהיה וריבוי נהגים מהמין היפה שחגו סביבי , ולכן קשה לי לקבוע בוודאות . רק בשביל הסקרנות , האם מישהו יודע על הימצאה של חיה כזאת ברחבי ארצנו (או שפשוט החום הכבד היה כבר יותר מדי בשבילי ונתן אותותיו :crazyeye: ) . עידו .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כשנה הורדתי רכב מהכביש. הוצאתי רישיון כתום, הזמנתי גררר שלקח את הרכב פירוק/ברזל. את רשיון הרכב הבאתי לגרריסט. אין לי מושג מיהו הגרריסט ומה הטלפון שלו. עברה שנה ואין לי מספר שלו. אני צריך את הרשיון הכתום שמעיד שהרכב הורד מהכביש. האם יש אפשרות להוציא ממשרד הרישוי שוב את הרשיון הזה?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כשנתיים בערך המצבר דלף לו בלי שאני יודע. החומר פגע בתושבת המצבר , שיושבת על קורת האורך של הרכב. חלקים מהחומר טפטפו פה ושם. מסרתי את הרכב למוסך הראשי וביקשתי כי ישטפו, ירחצו ויצבעו בצבע מונע חלודה להמשך. חזר אלי הקונה היום, עם טופס בדיקה, בו מכון הבדיקה מפנה את תשומת לבו כי בעתיד יוכל מישהו לטעון כי הקורה נפגעה, וכי הוא צריך לקחת זאת בחשבון במועד הקניה. ואני שואל..הכצעקתה..? הרי לא מיניה ולא מקצתיה, אין חלודה כרגע, לא היתה חלודה, סיבת הצביעה הנקודתית - מוצדקת וברורה. מדוע סתם לנפח...?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 702 צפיות
שלום לכולם יש לי פיג'ו 306 שנת 95 1800 סמ"ק ידנית מאז ומתמיד הייתה לי את הבעייה הזו יש ריח של דלק בתוך הרכב מה אתם אומרים ממה זה יכול ליהיות תודה מראש לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים. נתקלתי כבר בכמה כבישים בארץ ב- 2 מוטות שחורים הפרוסים על הכביש במרחק של כחצי מטר זה מזה לכל רוחבו של הכביש, ובאותה מהירות בה הופיעו - כך גם נעלמו. כשאני עולה עם הרכב עליהם זה מרגיש כמו באמפר קטן. יש למישהו מושג מה זה?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מנעול לידית הילוכים/להגה?אמצעי אחר?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 5 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
איפה ניתן לקנות בארץ כרית לפלאפון לרכב? מאזדה6 צורה חדשה. ויש למישהו מושג איך זה נקרא באנגלית? תודה חן
הודעה אחרונה מאת Chenk, -
- 2 תגובות
- 872 צפיות
אהלן, מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג את הסמלים שנמצאים ליד הדלתות + הסמל הקטן שעל הבגאז' בפונטיאק סולסטיס חוץ מאי.ביי? לא עושים משלוח לישראל... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Aviel009, -
- 2 תגובות
- 788 צפיות
שלום, ברשותי רכב משנת הייצור 91 אבל יש לו עוד חודש עד שיהיה בן 20 לפי תאריך הרישום שלו ברשיון הרכב. החודש קובע, או שרק השנה?
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה עלתה מאוד הפופולריות של דגמי סקודה בפורום ובצדק ,על הנייר נראה רכב ממש טוב. בשרשורים רבים מזהירים את השואלים לגבי עלויות ביטוח גבוהות ביותר של דגמי הסקודה בכלל ודגמי האוקטביה בפרט. מצאתי היום אתר בו אפשר להשוות מחירי ביטוח מקיף,המרכיב השני של עלויות הביטוח הוא ביטוח חובה ביטוח החובה קטן יותר מאשר המקיף. באתר זה http://www.b2bit.co.il/ ניתן להשוות עלויות ביטוח מקיף השוואתי בין ס.אוקטביה 1.4 TSI ל טויוטה אוריס 1.6 ולא האמנתי למראה עניי לא רק שהמחירים היו כמעט זהים ומאוד נוחים (ועמד סביב ה 2000 ש"ח ),הביטוח על האוקטביה היה זול ב 100 ש"ח האתר נראה מעודכן ,כי הוא מציג את כל הדגמים הקיימים של הסקודה למשל ,אז איפה הקאץ' ? ועו…
הודעה אחרונה מאת dr-house, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איכשהו במהלך החיפושים לפנסי ערפל נתקלתי באתר הבא : http://www.online-teile.com/vw/index.php זאת חנות אונליין של פולקסווגן שניתן להזמין דרכה חלקים מקוריים לפי קוד ? זה מה שהבנתי מהאתר . אם מישהו מכיר את האתר אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושא.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 835 צפיות
במהלך הלילה, הרכב היה ללא מצבר וללא יכולת להניע עקב בעיה בהתנעה. תודה לעוזרים חנה בירושלים ברחוב דרך בית לחם http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=236223&page=35
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
כידוע,משנת 2007 הורידו את היתרי הנהיגה והמשקל מ4 טון ל3.5 טון למי שהוציא רישיון לאחר שנת 07. הרישיון שלי כולל רישיון B והינו עד 3.5 טון. המעסיק שלי קנה רכב חדש פיגו בוקסר משנת 2007 ועשייתי עליו כבר דיי הרבה נסיעות. היום יצא לי להעיף מבט ברישיון הרכב וגילתי שהרכב שוקל 3510,מה החוק אומר? האם אסור לי לנהוג על רכב או שישנה איזה שהיא הקלה בחוק? הגיוני שרוב המסחריות יצטרכו מעכשיו רישיון C1 לנהגים החדשים יותר?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
יונדאי תחשוף היום את ה-i40 סדאן, מחליפתה את הסונטה הוותיקה. גדולה יותר, מרווחת יותר, מעוצבת יותר ואיכותית יותר - ה-i40 החדשה אמורה להתחרות ישירות במובילות קטגוריית המשפחתיות הגדולות באירופה. היא תשווק עם שני מנועי בנזין ושני מנועים דיזל, אחד מהם חסכוני במיוחד. שאר הפרטים בקישור - יונדאי i40 סדאן
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- 1 תגובות
- 589 צפיות
שלום! קיבלתי בדואר הודעה על חידוש רישיון נהיגה. כשפתחתי את המעטפה הופתעתי לגלות שהם דורשים 415 ש"ח לחידוש רישיון תקופתי! לפי מה שזכרתי המחיר הוא בסביבות 180 ש"ח.. המחיר הזה נשמע הגיוני פה למישהו?!?
הודעה אחרונה מאת Guyvaron, -
- 0 תגובות
- 613 צפיות
בוקר טוב, אחרי חיפושים לא מעטים...אולי אני לא עושה משהו נכון. אשמח עזרה בנושא: אני מחפש תמונות של כסא קדמי מתקפל של רכב 3 דלתות - הכוונה איך זה עובד. ציורים, תמונות, וידאו...משהו שיראה ויסביר איך העסק הזה עובד ומחובר עם הכבלים עד לידית משיכה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת judge_shay10, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 992 צפיות
למטה אפשר לראות גלריה של התאונה, איך לעזאזל הB4 פשוט התפרקה שם לחתיכות שאי אפשר בכלל להבין מה הרכב לעומת המונדאו שעוד אפשר לזהות אותה ונראת במצב הרבה יותר טוב? הB4 פשוט נגזרה לחתיכות. http://hnn.co.il/gallery14066.html - לינק לגלריה המלאה
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול דודה שלי הייתה אצלנו וירדתי לאוטו שלה(פיג'ו 206) בשביל לסדר משהו, ואני רואה שכרית האוויר של הנוסע מבוטלת. אני בפליאה שואל אותה למה הכרית מבוטלת? היא אומרת כי אני מושיבה לפעמים את הבן שלי מקדימה ואמרו לי שצריך לבטל את כרית האוויר. אני לא ידעתי מה להגיד, כי מצד אחד הילד אומנם רק בן 8 אבל הוא בגובה 1.5מ' ושוקל באיזור ה45ק"ג,(כן, ילד גדול ) אז הוא יכול לשבת קדימה, אבל מצד שני לכרית האוויר יש עוצמה די חזקה שיכולה לפגוע קשות בילד. אז מה הכי מומלץ? שבוע טוב, אריאל
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
בעיית הקווים היא לא רק בעיית חניות כמו בנושא דומה שנפתח. היום גיליתי את גודל האטימות גם בעצירה ברמזור. נסעתי מאחורי נהג מונית, הרמזור התחלף לאדום ונהג המונית החל להאט לקראת עצירה בנתיב השמאלי, היה לבד לגמרי. אז הוא גם החליט שנתיב אחד לא מספיק לו והחל להתמקם בתוך הנתיב הנוסף לפניה שמאלה. כשעצר תפס בערך שליש מהנתיב הנוסף. בכוונה רשמתי להתמקם כי הרכב לא סטה הוא נראה כאילו הוא מתכוונן לממיקום הזה. החלטתי לעצור לידו ולשאול אותו למה לעצור על שני הנתיבים(נצמדתי כדי לא לתפוס את הנתיב השלישי). שאלתי בצורה הכי רגועה ולא פוגענית, למה לעצור על שני הנתיבים וציפיתי להרבה תשובות שונות, מאיימות, מתחמקות, מבקשות סליחה וכו... אבל לא למה שהוא אמר לי. "אתה צריך להחליף את המ…
הודעה אחרונה מאת ramir8, -
http://www.themarker.com/cars/1.624510
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
סיפור מהחיים השופך אור על תופעה מדהימה ומכוערת הנפוצה כנראה במחוזותינו : חבר טוב מחפש רכב משומש מקטגוריית מנהלים או פאר בדרישות הבאות : יד פרטית, ק"מ לא גבוה, שמורה ומטופלת ככל הניתן ובתקציב עד 120,000 ש"ח. לבקשתו ליוויתי אותו לחיפוש. מצאנו רכב מודל 2007 יד ראשונה שענה על הדרישות הנ"ל. (לא אציין את הפירמה - יובן בהמשך מדוע). בבדיקה עצמית של שנינו קיבלנו רושם מצוין על הרכב וגם על המוכר. בדקנו את קבלות הטיפולים של הרכב , לא היו דברים חריגים והטיפולים היו כולם בזמן במוסך הראשי של היבואן. היות והכל היה מוצלח החליט החבר לקחת לבדיקה במכון. התוצאות היו בסדר גמור (אם כמה כסת"חים לא משמעותיים) והחבר רצה כבר לסגור. המלצתי לפני כן , למרות…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
מחפש מקום המשכיר ג'יפים אמיתיים
מאת Guest botzek1- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קודם כל, אני יודע שזה לא המקום הכי מתאים לשאלות כאלה אבל אני חסום באוף טופיק. עכשיו לשאלתי, אני מחפש מקום המשכיר ג'יפ שבאמת אפשר ליסוע איתו בשטח... (לא טוסון או הדודג'ים למיניהם) חיפשתי בחברות הגדולות אבל לא מצאתי כלום. מישהו מכיר מקום כזה?
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התחדשתי לפני כשלושה חדשים ב I30 חדשה רמת גימור סופרים. הנסיעה בכביש מהיר לא שקטה כפי שהייתי מצפה מרכב חדש למרות שהחלונות סגורים, אני שומע רעשים שאני לא יודע להסביר את מקורם. זה הרכב החדש הראשון שלי ואני מקוה שאני לא מפספס פה משהו, זה נורמלי?, עוד מישהו ניתקל בזה?.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- 0 תגובות
- 559 צפיות
שלום לכולם, לפני שבוע בערך חבר אמר לי שראה כתבה בעיתון כלכלה של ידיעות אחרונות לגבי ייבואני רכב בארץ שמוכרים רכבים חדשים מהניילון עם חלקים ישנים או/ו משומשים.האם מישהו ראה את הכתבה הזו ויודע על מה מדובר ועל איזה יצרים מדובר? (החבר לא באמת מתעניין ברכבים ולכן לא שם לב ליצרנים שנרשמו שם). תודה!
הודעה אחרונה מאת Barmudes, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
החלון של הנהג נשאר פתוח(A1 אם רלוונטי לשאלה). שכן מהנחמדים שבבניין רץ להגיד לי ,כמובן שירדתי עם שלושה מגבות וניגבתי מה שיכלתי אך יש לי מספר שאלות: 1.האם יש דרך מהירה לייבש את המושב של הנהג? 2.האם יש חלק חשוב שעלי לשים לב אליו שמה הוא נרטב? 3.יש ברכב מערכת של בוס בעלת 15 רמקולים מפוזרים ברכב,האם יש צורך לעשות משהו מעבר לניגוב הגריל החיצוני? 4.האם יש גומיות שחדרו לתוכם מים שיפגמו ברכב? בנתיים אחרי הניגוב הוצאתי את השטיח לייבוש בחוץ,את הגומיה התחתונה בסף הדלת ניגבת כי יכלתי להכניס את האצבע. אם יש עוד טיפים או הערות מלבד מה שנשאל גם כן אשמח לשמוע. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת or171, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני יודע שבני דודינו נוסעים בצורה מופרעת, אני נתקל בהם לצערי בחיפה, עושים מה שבראש שלהם בלי חשבון לשאר עוברי הדרך. אבל להגיע לכזאת רמה? הרכב פשוט נחתך באמצע, איך קורה כזה דבר? אפשר להגיד רק תודה שרק הם נפגעו מצורת הנהיגה הזאת שלהם. הלינק: http://www.hnn.co.il/gallery13971.html. אהבתי שם את אחת התגובות , 9. לא חבל על כל השפצורים ברכב ? (08/05/2011 13:07) חישוקים, פנסים משודרגים, מערכת בלימה.... לא אתפלא אם הוסיפו שם אגזוז לחץ ועוד כמה מאיצי מנוע למינהם... הלוואי באמת והם היו משפרים את מכוניתם כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת VinnyX, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כמה ימים קיבלתי מכתב הזמנה להשתלמות בנהיגה רענון , מישהוא מכיר את זה,
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
דמוי קסנון
מאת Aviv2357-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי התלבטות החלטתי להזמין לבסוף סט של דמוי קסנון, הסט נראה ככה בדיוק: http://www.siz.co.il/my/jfgzmk5nzgzy.jpg מה אתם חושבים? זה יחזיק הרבה זמן מעמד? כי זה ממש לא יקר עכשיו יש לי שאלה: האורות חניה האלה,זה לבן או כחול? זה באותו גוון של האורות עצמם? תודה מראש ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת Aviv2357, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
אהלן הסיפור הוא ככה... נסעתי לחבר ( ראשון לציון), החנתי את הרכב מבלי דגש על בלי! לשים לב על חצי מהאיקס שיש בכניסה לחנייה פרטית בדירת גן... אחרי שעה חזרתי וקיבלתי דו"ח של 250 שקל! ובדוח היה רשום שהחנתי במקום של העלאת והורדת נוסעים... הרכב שלי עמד מחצית על האיקס ומחצית על מקום שמותר להחנות! יש לציין שמולי היו עוד חנויות והכל נעשה מתמימות זו לא פעם ראשונה שאני חונה באיזור הזה ! אני נמצא שם הרבה, מה שכן שהאיקס על הכביש היה דהוי לגמריי ולא שמתי לב בכלל שאני חונה עליו..! כמו כן חסמתי את החנייה אבל רכב יכול לצאת משם בלי בעיה שתבינו .. לשכן ההוא לפי הטיעונים של חבר שלי יש בעיה שם עם חנייה! הוא הזמין את הפקח שיתן לי דו"ח והפקח שהגיע או השכן אפילו לא טרחו לשאול אולי בק…
הודעה אחרונה מאת Tal:), -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 442 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Matanb1998
- Avia
- FROGIE
- דאבל קלאצ
- שביט
- Aviady001
- mikk
- malcishua
- phpclub
- Night Driver
- לירון .ה.
- Mr.Hybrid