רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
צהריים טובים. לפני כמה ימים בכניסה לנתב"ג מהכניסה הראשית בכיכר מיד אחרי ההבטחה רכב פגע בי בתוך כיכר. אני נסעתי מכיוון הנתב"ג לכיוון היציאה, פניתי בכיכר שמאלה, ורכב מסוג פולקסווגן טרנספורטר של חברת אגד שנכנס לכיכר מימין אלי, מכיוון ההבטחה לא עצר בקו העצירה, ולא נתן לי זכות קדימה פגע בי בחלק האחורי ימיני של הרכב (כנף אחורית ימנית+דלת אחורית ימנית וגלגל נכנס מעט פנימה). באזור התאונה הכל היה כל כך ברור לפי דבריו שהוא אשם, ושלא ראה אותי ולא שם לב, אפילו הציע לי ללכת לפחח שלו וכו' וכו'.... כרגע לפי ההצהרה שלו מול חברת הביטוח היא שהוא לא מודה, לדבריו אני נסעתי על השוליים בכיכר וגם בנתיב השמאלי של הכיכר, וגם שהוא היה לפני בכיכר. בתמונות המצורפות רואים בבי…
הודעה אחרונה מאת BikerBoy, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 609 צפיות
במידה ואני נהג חדש ואני רוצה לדעת כמה אני צריך להוסיף בשביל ביטוח חובה + מקיף על הרכב ששני ההורים שלי כבר מבוטחים עליו, קיים אתר שאני יכול לבדוק שם? הנציגים של חברות הביטוח לא סגורים על עצמם וחופרים יותר מדי.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עברתי לגור בבנין בו אין חניה פרטית, אלא ניתן לחנות רק ברחוב ממול או ברחובות הסמוכים. ברחוב ממול ניתן לחנות במפרצים משני הצדדים. הרחוב צר למדי ומספיק שרכב החונה בצד אחד לא נצמד למדרכה, המעבר הופך לצר עוד יותר. אתמול אני מסתכל מהחלון ורואה משאית מנסה לפלס דרכה בין המכוניות החונות, וברגע שהיא עברה ליד הרכב שלי, הלב שלי נפל לתחתונים והייתי מטוח שאיבדתי חצי רכב או את המראה לכל הפחות. לאן אני חותר? ברכב שלי (C-קלאס 2006) מראות הצד לא ניתנות לקיפול כלל! בדגמים יקרים יותר של מרצדס קיימת האפשרות לקיפול חשמלי, אך אצלי אין אפשרות אפילו לקיפול ידני. איך שאני רואה את זה, כשזה מגיע לחניה ברחוב צר, יש את אלה המודעים לסכנה ודואגים לקפל את המראה, אלה שלא אכפת להם, ויש אותי - מודע אך לא …
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
רישיון זמני
מאת yahavx- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם חובה לשלם את האגרת רישיון (111 ש"ח) כדי שהרישיון הזמני (הדף) יהיה בתוקף? או שהתשלום זה רק בשביל הרישיון הקבוע (הפלסטיק) שמקבלים אחרי שנגמר המלווה?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי להעלות לתשומת לבכם פאשלה קטנה של אתר כלכליסט בכתבתם על 10 מכוניות מיקרו מגניבות. הקישור של כלכליסט: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3517142,00.html הקישור של יאהו : http://autos.yahoo.com/news/coolest-small-cars.html?page=4 אז אלא אם כן יש קשר עסקי כלשהו בין יאהו לכלכליסט, זה בושה שככה מעתיקים כתבה בלי לתת אפילו קרדיט!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ציטוט מתוך האתר: מכירת רכב יד ראשונה הוא תהליך קל יחסית לעומת מכירת רכבים מיד שנייה בתנאי שהרכב לא עבר תאונות מיוחדות והינו במצב סביר שניתן לנהוג עליו לפחות לעשור הקרוב. מרבית מהרכבים על הכביש אינם שורדים יותר מ 15 שנה ולכן, החשיבות של מכירת רכב מיד ראשונה ללקוחות המתעניינים ברכב שלך היא הכי טובה שאפשר. אז זהו, כל מי שמתכנן על רכישת רכב שנת 1996 ומטה,שלא לדבר על רכב אספנות, קדימה לשכוח מהרעיון.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יום עצמאות שמח לכולם. אני משתף אותכם בחוויה הקשה שלי מאתמול בערב. יצאנו 3חברים ו2 ידידות לאירוע יום העצמאות וסגרנו את הערב בישיבה סולידית בטמפל בר בלב המפרץ (אני לא מוכן לקרוא לו סינמול), יצאנו בדרך חזרה הבייתה במזדהלינסינג של חבר (הנהג שתה קולה במהלך הבילוי),בסביבות השעה 2:00 יצאנו מלב המפרץ לכיוון צומת הצ'ק פוסט והתחלנו לפנות שמאלה לכיוון צומת יגור, הגענו אל מתחת לגשר שנמצא בבניה ולפתע אני מבחין בזוג פנסים שמתקדם לעברינו במהירות גבוהה מכיוון הנתיב שמוביל מחיפה לקריות, אחרי עוד רגע מרגישים חבטה חזקה שמטלטלת את הרכב. לוקח לי כמה שניות להבין מה התרחש ואני מורה לחבר להשלים את הפניה ולעצור אחריה, הוא עושה זאת ומזיז את הרכב במהירות אפסית תוך כדי רעשים מטרידים מכיוון הג…
הודעה אחרונה מאת Step, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כל בעלי יונדאי אקסנט 95 וקצת הלאה מכירים את התופעה, הדש מתעייף ומתחיל להסדק, ואז ממשיך להסדק עד שכמעט נופל ברגים חדשים נופלים לרצפה בכל כמה שבועות, השטיח האפור שהיה אמור לכסות כבר כמעט טובע בין הסדקים... הרכב מרגיש רע, מקרקש וגורם לך לחשוב שרכיבה על סוס תהיה יותר אסתטית אז מה לעשות??! לשדרג לסוס? הנה רעיון לאמיצים, למוכשרים בעבודה עם פיברגלס, לאלו שזמן פנוי הוא העיסוק העיקרי שלהם, או פשוט לאלו שהמחירון של הרכב שלהם מתנוסס במטבע של ערך סנטימנטלי בלבד, והרבה ממנו. כל העבודה בוצעה בתנאי גינה בבית, אני מעריך את סך ההוצאה בפחות מ500 שקלים. התפתתי האם לשתול מסך או תושבת ל2דין, אולי לפטופ ישן או לפחות תושבת לסלולרי. אך לבסוף נזכרתי במציאות. אני הרי לא אשאר עם הרכ…
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בימים האחרונים יש ברוב אתרי הרכב דיווח שב-2.5.11 אותרו בנמל בצ'ילי 20 מכוניות עם קרינה ברמה נמוכה מאוד, לא מסוכנת, אבל עובדי הנמל סרבו לפרוק את האוניה. לדוגמה במאקו ב-YNET דיווחו על אותו מקרה וגם שברוסיה הרמה היתה גבוהה פי 6 מהמותר. פה יש קליפ משידור החדשות בצ'ילי לאחר האסון ביפן היו הרבה הצהרות מכיוון יפן שהגיעו לשיא אחרי 20.4, על בדיקות מדגמיות שיעשו למכוניות ושאין סכנה כי מפעלי היצור וההרכבה של יצרנים שונים מרוחקים כ-300 ק"מ מאזור האסון. האם הרוח הנושבת שמעה אותן? חששות ותהיה יש באתר של ג'יימס אחד,(איני מכיר אותו), יש שם גם מפה שמראה מפעלים ומרחק. קרינה נודדת, יכולה לעבור גם מרכב לרכב ופה אנו צריכים לבדוק אם ננקטים אמצעי בטחון מחמירים או ש"יהיה בסדר"…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
אהלן, אנחנו גרים בבית פרטי (קוטג') ברחוב ללא מוצא וחנים את הרכבים שלנו מול הבית. לשכן שגובל איתנו יש סל שהוא הוציא לרחוב והילד שלו כל הזמן פוגע לנו ברכבים וכל הזמן אנחנו מוטרדים מזה. המצב כעת הוא שאנחנו מפחדים לחנות מול הבית שמה הוא יפגע באחד הרכבים וכל הזמן אנחנו צריכים לעמוד על המשמר (הוא כבר פגע כמה פעמים וכאשר הערנו לשכן הוא אמר שזה לא עושה שום נזק). בנוסף לזה, הוא גם משחק בין שתיים לארבע. האם ניתן לעשות בנידון? איך יכול להיות שאני צריך להיות כל הזמן מוטרד אם הכדור יפגע לי ברכב או לא יפגע לי ברכב כשאני מחנה מול הבית שלי? מותר לו בכלל לשחק ככה ברחוב ולפגוע ברכבים? אמנם לא מדובר פה על רכבים בשווי 300k אבל בכל זאת יש לנו שלושה רכבים במשפחה (רכב אחד חונה ב…
הודעה אחרונה מאת duki, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם האוטו נוסע קדימה או אחורה? ראה תמונה בקובץ המצורף. תשובה יהודה
הודעה אחרונה מאת Style, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן יש לי רכב למכירה. היד הראשונה היתה ליסינג, היד השניה קנה את הרכב עם 0 ק'מ ונסע עליה 15,000 ק'מ ואז אני קניתי, ועכשיו יש לרכב 65,000 ק'מ. בגלל שזו יד 3.. בכמה להציע את הרכב למכירה..? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ranirotem, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
- מדוע המכונית הנחשקת הזו ( על ידי בכל אופן) עולה בארץ פי 3 ממחירה בארה"ב? - כבעל 2 subaro wrx sti לשעבר ו evo 8 ( האחרונה) שנמכרה לפני כחצי שנה לטובת קניית evo x 2008-2009 אני ממש מצטער שמכרתי את ה evo 8 אם היתי יודע בדיעבד שלא אמצא evo x יד שנייה שאני מחפש כבר יותר מחצי שנה , ולא נראה לי שאמצא מאחר וכלמוביל מוכרים evo x (דגם בסיסי 291 כ"ס) חדשה ב 400,000 שח ( כאילו שמדובר בפורשה) אז אם אני עושה 1+1 ברור לי שבמחיר ההזוי הזה נמכרו כמה מכוניות בודדות כאלה בארץ , מה גם שאם חדשה עולה סכום הזוי שכזה , בטח מי שכבר ימכור יד שנייה יבקש 300,000 שח אם לא יותר . - ואני שואל , האם אין לכלמוביל אינטרס למכור את הרכב הזה בארץ ? אולי בגלל חטיבת מרצדס הם שבע…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 2 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום. בחוברת היצרן של מאזדה 6 כתוב שבקושי יש הבדל בין צירכת הדלק של 2000 סמ"ק לגרסת הפרימיום ל 2500 סמ"ק, ואפילו של ה2500 טיפה פחות!!!!! איך זה ייתכן??? זה הגיוני? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 1 תגובות
- 925 צפיות
היי, מישהו מכיר אתר שאפשר להזמין דרכו מוצרים שונים לרכב במחירים של חו"ל? למשל - ווקס לרכב מסוג הארלי ניתן להשיג בארץ במחירים 120-200 ש"ח לפחית, ובחו"ל כ- 10$ בלבד. תודה
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר בקיה סיד CW חדשה עם 8,000 ק'מ (אצלי מ0 ק'מ) שבוע שעבר אחי נסע ברכב, בערב ואז הוא בא אומר לי ''מה קרה לאוטו לא נוסע?'' אמרתי לו שגם אני הרגשתי משהו אבל לא רציני למחרת בבוקר, אני בא להניע את האוטו מניע יפה הכל רגיל מתחיל לסוע, הרכב לא מגיב לגז (נחנק) מצליח ליסוע רק על הטורים חזרתי הביתה הזמנתי גרר שיקח את הרכב למוסך (רכב מהעבודה) אחרי בדיקה במוסך אמרו שהממיר מומנט התפרק וסתם את האגזוז לשאלה כמה זמן יקח התיקון הם לא ידעו לענות כי...... אין לכל קיה ממיר מומנט כזה במחסן!!! והיבואן אמור לדאוג לזה זה קרה ביום רבעי, ביום ראשון כבר הבנתי שהרכב לא יהיה מוכן וקפצתי למוסך לקחת כמה דברים מהרכב, ובאמת ראיתי את כל הממיר מפורר וגם לא היתה להם תשובה מתי יהיה מ…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום בסיאט לאון אצלנו אם אני לוחץ על המצערת עד הסוף ואז לוחץ עוד יותר בכוח יש מעין כפתור כזה - אחרי שהדוושה לוחצה "עד הסוף" אז אפשר להכניס אותה עוד יותר, אבל בלי רגישות, כאילו או שאני לוחץ עד הסוף, או עד הסוף יותר עמוק עם הכפתור ביחד. יש לכם מושג מה זה הכפתור הזה ? אגב כשהמנוע כבוי (יכול להיות גם כשהוא דלוק אבל אי אפשר לבדוק) ולוחץ על הגז ועזבים, שומעים כל פעם כשעוזבים שני קליקים כאלו מהאחורה של האוטו. זה תמיד קורה ותמיד נשמע אותו דבר. התיבה זה הDSG7 אז חשבתי אולי בגלל שזה לא אוטומט אמיתי צריך ללחוץ חזק על הגז ואז גם הכפתור נלחץ כדי שהוא יוריד הילוך או שניים. אז בקיצור יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בכתבה מציינים שהרכב הגיע לצרכי תקינה בארץ: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4065078,00.html
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברה, כבר מזמן רציתי לכתוב על כך ורק עכשיו יש לי קצת זמן... אז לאחר שמכרתי את את הפונטו חיפשתי אוטו קצת יותר נמרץ עם יותר כח. לאחר כמה חיפושים בפורום החלטתי שאני הולך על 206XS. יש לציין שנכוותי בעבר קשור עם 106XS שהייתה בור ללא תחתית ולכן חששתי קצת בהתחלה מקנייה נוספת של פיז'ו. הפעם הייתי הרבה יותר מנוסה והXS שקניתי הפעם הייתה בובה שמורה , יד -1 שמורה בצבע כחול מטאלי עם 110 ק"מ. שהוציאה בבדיקה כמעט 100 כח סוס. (אני אוסיף תמונות בקרוב). התרשמות וסיכום שנה : האוטו עצמו מאובזר מאוד יחסית ל206 רגילה: הגה משולב עור , סאנרוף , ציפוי ניקל על הידיות , טמבון קדמי שונה, מנוע 1.6 110 כח סוס והתוספת הכי משמעותית שאני אהבתי היא המושבים שהם הרבה יותר נ…
הודעה אחרונה מאת E.L, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-9bfd88bef335521004.htm לפני כשנה וחצי רצו לבטל את ההגבלה לנהגים שעשו רישיון על רכב עם גיר אוטומטי בלבד ע"מ שיוכלו גם הם לנהוג על רכב ידני. שאלתי כמה אנשים שמבינים לגבי התקנות האלו ולא היה חד משמעי אם נכנס או לא. מישהו יודע בוודאות? או יכול לצטט מאיפושהו? תודה, גיא.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לבצע השחרה וקיבלתי הצעת מחיר לחומר שנקרא: אלפא פלוס מישהו מכיר את החומר? מומלץ? איך הוא ביחס ל-לומר או סאןטק? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת norco, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מתכנן 4 ימים בטוסקנה לטיול כוכב. ירדתי מהרעיון של פיאט 500 עקב ההמלצות. אז אם כבר טוסקנה, אני שוקל להתפנק ברכב הולם - אלפא ספיידר. יקר (~110 יורו ליום) ומסובך. האתר- http://www.carwithaview.com/world.html שאלות- 1. האם הסעיף הזה Zero Excess Insurance, including tyres and windscreen משמעו שאין השתתפות עצמית וכל הביטוחים כלולים? אם לא, מישהו יכול להגיד לי מה רשימת הביטוחים הנדרשים (כמובן, באנגלית/איטלקית). 2. מישהו מכיר את שמשכיר רכבים דומים בעלויות יותר נמוכות? (שלמו SIXT, אוויס, אופרן וכד' לא משכירים..) 3. כמובן נושא המזוודות- יכנסו 2 מזוודות לתא מטען?? טיפים נוספים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לנכבדי הפורום, ב- 13 במאי, כך מפרסמות הפרסומות, יתקיים יום מכירות ללובינסקי. היחצ"נים הבהירו בבאנרים שהם שתלו בכל מקום: "מחירים של פעם ב-75 שנה". כמובן שאגיע לשם וכל ניסיון לחזות גובה ההנחה הוא בגדר ירייה באפלה, אך אולי, מנסיונכם, ידוע לכם לאיזה סדר גודל של הנחות ניתן לצפות ב"אירועים" כאלו? הדגם בו אני מתעניין, אגב, הוא 206+, שמחירה הקטלוגי 80K ש"ח לאלו שאינם משתייכים למועדון כלשהו (מורים מקבלים אותו ב-74K לערך, כך על פי פרסומים לא רשמיים). אשמח לדעתכם בעניין הזה - מהם שיעורי ההנחה שנראים לכם סבירים למשא ומתן? תודה!
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
והם בוודאי לא ייצאו להפגין ברחובות כשמעלים את המחירים. אתם יודעים מה? הם אפילו לא ייכתבו טוקבק. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000643410
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב שאני רוצה להקפיא לו את הרשיון לתקופה מסויימת, איך אני עשוה את זה? ובמה זה כרוך?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מעוניין להשכיר רכב בארהב חודש הבא ליום אחד, רציתי לדעת אם מישהו שהיה לו ניסיון בעבר בנושא ההשכרה ברכבים מהסוג הזה. מה טווח המחירים , דברים שצריך לשים דגש עליהם לפני ההשכרה , וממה כדאי להמנע . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Aviry, -
http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-865788112b37f21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 מה נסגר? חייבים לעשות כבר משהו.
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא מצליח למצוא באינטרנט סניף ממסי באזור מגורי (נהריה) האם בכרתים צריך רשיון בין לאומי או שמספיק הרשיון הרגיל שלי ? האם חברת השכרת הרכב לא תמסור לי את הרכב בהגיעי לשם, אם לא יהיה לי רשיון כזה ? מי שיש לו ידע ונסיון, אנא דחוף מאוד. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת alonvol, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב ! מחפש ספר נהג לפורד פוקוס 2004, בעברית בו מוסבר לנהג כיצד לתפעל אביזרים מסויימים ברכב, כגון חלונות חשמליים שיפתחו רק כמחצית, ולא בצורה מלאה. הרכב של הבן שלי נפרץ, ונגנב לו הספר נהג בעברית, ולא ניתן למצוא העתק זהה בחברה, או במוסך. גם קישור בעברית לאתר בארץ, המספק את נתוני היצרן, להפעלת אביזרים ברכב יעזור. האם זה נכון שאפשר להזמין ספר כזה , במוסך מורשה היבואן, והוא ישלח בדואר? בברכה צביקה
הודעה אחרונה מאת Style, -
- 2 תגובות
- 840 צפיות
היכן אוכל למצוא אתר תחתיו יופיעו כלל מבחני הריסוק שנעשו אי פעם? אם יש דבר כזה.
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)