Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי לגור בבנין בו אין חניה פרטית, אלא ניתן לחנות רק ברחוב ממול או ברחובות הסמוכים. ברחוב ממול ניתן לחנות במפרצים משני הצדדים. הרחוב צר למדי ומספיק שרכב החונה בצד אחד לא נצמד למדרכה, המעבר הופך לצר עוד יותר. אתמול אני מסתכל מהחלון ורואה משאית מנסה לפלס דרכה בין המכוניות החונות, וברגע שהיא עברה ליד הרכב שלי, הלב שלי נפל לתחתונים והייתי מטוח שאיבדתי חצי רכב או את המראה לכל הפחות. לאן אני חותר? ברכב שלי (C-קלאס 2006) מראות הצד לא ניתנות לקיפול כלל!

בדגמים יקרים יותר של מרצדס קיימת האפשרות לקיפול חשמלי, אך אצלי אין אפשרות אפילו לקיפול ידני. איך שאני רואה את זה, כשזה מגיע לחניה ברחוב צר, יש את אלה המודעים לסכנה ודואגים לקפל את המראה, אלה שלא אכפת להם, ויש אותי - מודע אך לא יכול לעשות כלום בנידון.

מעניין אותי מה עומד מאחורי ההחלטה שלא לעשות את המראות ניתנות לקיפול? ניסיתי לחשוב על עוד מכוניות מהשנים האחרונות בהן לא ניתן לקפל את המראות, ולא עליתי על כלום. יש כאלה?

שבוע טוב לכולם, וחג עצמאות שמח!

פורסם

בדייהו רייסר ואצל סבתא שלה, האופל קדט. בכלל, אופל כנראה מתפרנסים יפה ממראות: באסטרה של חמותי-אותו פטנט מטופש- כשהמראה מקבלת מכה היא נתלשת ונשארת תלויה על כבל. אפשר להחזיר למקום- מעין פין כשבצד השני קפיץ.

הגיון-לא מצאתי.

אכן מעצבן מאד, וכבר עלה לי במראה אחת בדייהו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באימפלה שנמכרה בארץ גם אין אפשרות לקפל את המראות וגם באופל וקטרה עד 2001.

באמת רעיון חכם הקיפול, אני משתמש בזה דיי הרבה גם ברכב הפרטי וגם של העבודה. ברכב הבא אני מקווה למראות עם קיפול חשמלי שהופכות לנפוצות ביותר ויותר רכבים חדשים.

שבוע טוב.

פורסם

מעניין אותי מה עומד מאחורי ההחלטה שלא לעשות את המראות ניתנות לקיפול?

באמת משונה.

לדעתי המטרה הראשונית היתה גמישות, במקרה של תאונה / פגיעה בהולכי רגל.

מראה מתקפלת תקטין את הנזק.

במרצדס שלי, W123, המראה גמישה, במכה היא מתקפלת לחלוטין, אבל משום מה אין אפשרות להשאירה מקופלת.

גם בשטיפה היא מתקפלת ומייד חוזרת, אחרי שהמכונה מתקדמת.

מוזר ש-20 ו-30 שנה אחרי לא השתכללו במרצדס.

אני מכיר מרכבים אחרים, שבשילוב להילוך אחורי המראה מתכווננת כדי להראות לנהג את המדרכה, ובכיבוי ניתן לקפלה 90 מעלות צמודה לדלת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בחלק מרכבי היוקרה המראה באמת יורדת למטה בזמן השילוב לרוורס וזה פשוט גאוני, יש את זה בC300 ואני מתבאס כל פעם שאני עושה חנייה במקביל ברכב אחר.

גם בC220 של 1997 המראה קבועה :?

פורסם

מוזר ש-20 ו-30 שנה אחרי לא השתכללו במרצדס.

זה בדיוק מה שאני חשבתי.

ברכבי מרצדס המראה מחוברת כל כולה לדופן הדלת, ובזמנו הייתי בטוח שבשום דגם לא ניתן לקפלה. עד שראיתי שבדגמים מסוימים (יקרים יותר) המראה ניתנת לקיפול חשמלי. אז מה הקטע? או חשמלי או כלום? זה אולי נראה מעט יותר טוב מבחינה עיצובית (כמו בווקטרה למשל), אך לא פרקטי בגרוש.

פורסם

נתקלתי בזה במספר רכבים וזה מציק מאוד, אבל גם שמתי לב שיש הרבה רכבים שבהם המראה לא ממש בולטת החוצה כי הדלתות עבות או הכנפיים ככה שהבליטה של המראה היא איזה 2-3 ס"מ וזה לא באמת משהו שצריך לקפל.

haters will hate

פורסם
טוב מבחינה עיצובית (כמו בווקטרה למשל)

העיצוב בווקטרה מדהים.

שהבליטה של המראה היא איזה 2-3 ס"מ וזה לא באמת משהו שצריך לקפל.

מזכיר לי את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=288178&highlight=%D7%9E%D7%A8%D7%90%D7%AA

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כשרשמתי עיצוב התכוונתי לעיצוב המראות עצמן, והמראה האחיד עם המשך הדלת ומכסה המנוע.

פורסם

בסיטרואן C4 דור קודם, המראות אומנם מתקפלות, אבל ההבדל בין מצב פתוח למקופל הינו מזערי ולא שווה את האנרגיה שנדרשת לצורך הקיפול.

פורסם

אצלי בוולקן (לא יודע, יכול להיות זה ככה בכל ZX) רק מראה אחת מתקפלת, השנייה אמנם גם נראית כאילו היא יכולה, אבל אני מפחד.

צרפתים(שלוש נקודות)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם אני בפעם הראשונה שהייתי צריך לקפל את המראות בסיטרואן פחדתי שהן לא ישברו,

הפעלתי טיפה טיפה כוח וזה לא זז, בסוף הבנתי שצריך "להעלות" אותן טיפה ואז לתת דחיפה קטנה

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זו הפעם הראשונה שאני שומע שלא ניתן לקפל מראות כלל במכונית.

בניסן שלי, ניתן לקפל מראות, אבל כל פעם מרגישים שהפלסטיק שם כ"כ זול, שהמראה יכולה להשאר אצלך ביד :).

לטעמי, האפשרות לקיפול מראות חשמלי הוא "אביזר" מעולה במכוניות החדשות. זה פשוט יתרון אדיר, כמו המקרה הנ"ל.

כאשר אני נוסע בסיוויק וחונה בחנייה צדדית, מאוד נחמד שע"י לחיצה אחת, שתי המראות מתקפלות.

• תוכן חדש...