Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד מגמתי ולא מדוייק.

העובדים שנהנים מרכבים אלו מועסקים ע"י חברות כלכליות שנפגעות באופן ישיר מהעליה במחירי הדלק.

יותר ויותר חברות מצמצמות/מאחדות נסיעות ומתחילות לצמצם את כמות הק"מ שהן מעניקות לעובדים.

כמו כן, העליה בהוצאות באה ע"ח העובדים במגוון דרכים אחרות כגון: ירידה בעמלות, ציוד משרדי, הטבות, הקצאות שונות.

העובד אכן כבר התחיל או יתחיל להרגיש את ההשלכות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם היתה חברה גדולה במשק שהיתה משנה מדיניות בנושא בזמן האחרון מן הסתם היינו קוראים על זה. יש לך תימוכין?

חברות גדולות חוששות להטיל סנקציות על העובדים כיוון שנושא הרכב הצמוד + דלק חינם הוא נושא עקרוני להרבה אנשים והחברות לא רוצות לגרום להתמרמרות.

נכון שפה ושם יש מעסיקים שמנסים להמעיט מהנזק אבל רוב נהגי הליסינג לא מושפעים מעלית המחירים ב1 לחודש.

פורסם

אכן החברות עושות זאת, אבל לאט, בזהירות ובשקט יחסי. בחלק מהמקרים מדובר בשינוי חוזה ולכן זה מתבצע רק עם החלפת הרכב בחדש וחתימה על חוזה מחודש. במקרים אחרים מדובר על אכיפת סעיפים בחוזה שעד היום היו מעלימים עיין מהם - מגבלת קילומטרז', מגבלת נהגים מורשים להשתמש ברכב.

ולכותב ההודעה (ולכותבי הכתבה): מה אתה רוצה מנהגי הליסינג? אני שונא את התופעה הזו של ליסינג (בחברה שלי יצרתי תקדים כשסרבתי לקחת רכב ליסינג שהיה עד אז "חובה" בדרגה שלי) אבל מי שלוקח ליסינג נהנה מהטבה שנותן לו החוק, והוא מנצל אותה כמה שהוא רוצה/יכול.

ברור שמי שנוסע 5000 ק"מ בשנה לא יקח ליסינג (אם כי אני מכיר נהגים שלקחו ליסינג ונסעו בקושי 12000) ומי שכבר משלם ליסינג ומחזיק עוד רכב במשפחה יבצע את רוב הנסיעות ברכב הליסינג. נהגי הליסינג גם לא נאלצים כמונו לצמצם נסיעות מיותרות (או להרפות קצת מדוושת הגז בהאצה).

אבל עדיין נהגי הליסינג משלמים כסף רב עבור "התענוג" הזה והם לא גונבים כלום. תלונותיך לרשויות המדינה. אני בטוח שביום בו ישלמו נהגי הליסינג מס אמת על ההטבה (ז"א כולל שווי אמיתי, ובשקלול קילומטרז' אמיתי) תגמר החגיגה.

:turn-l:
פורסם

יש ויש

IBM ישראל שינתה את חוזיי הליסינג שלה.

והתחילה להגביל את הקילומטרז של רכבי הליסינג ל 24 אלף קילומטר לשנה.

וכתוצאה מהפרת החוזה הזה כל מי שרצה להחזיר את רכב הליסינג יכל להחזיר אותו - אני אחד מהם ,וכמובן ללא קנס, שאותו יבמ שילמה - אצלי בחברה מתוך כ 50 אנשים עם רכב ליסינג כ 20 החזירו את הרכב וקנו רכב פרטי.

ואני יודע על לפחות עוד כמה חברות גדולות שהתחילו גם להגביל !

פורסם
אכן החברות עושות זאת, אבל לאט, בזהירות ובשקט יחסי. בחלק מהמקרים מדובר בשינוי חוזה ולכן זה מתבצע רק עם החלפת הרכב בחדש וחתימה על חוזה מחודש. במקרים אחרים מדובר על אכיפת סעיפים בחוזה שעד היום היו מעלימים עיין מהם - מגבלת קילומטרז', מגבלת נהגים מורשים להשתמש ברכב.

ולכותב ההודעה (ולכותבי הכתבה): מה אתה רוצה מנהגי הליסינג? אני שונא את התופעה הזו של ליסינג (בחברה שלי יצרתי תקדים כשסרבתי לקחת רכב ליסינג שהיה עד אז "חובה" בדרגה שלי) אבל מי שלוקח ליסינג נהנה מהטבה שנותן לו החוק, והוא מנצל אותה כמה שהוא רוצה/יכול.

ברור שמי שנוסע 5000 ק"מ בשנה לא יקח ליסינג (אם כי אני מכיר נהגים שלקחו ליסינג ונסעו בקושי 12000) ומי שכבר משלם ליסינג ומחזיק עוד רכב במשפחה יבצע את רוב הנסיעות ברכב הליסינג. נהגי הליסינג גם לא נאלצים כמונו לצמצם נסיעות מיותרות (או להרפות קצת מדוושת הגז בהאצה).

אבל עדיין נהגי הליסינג משלמים כסף רב עבור "התענוג" הזה והם לא גונבים כלום. תלונותיך לרשויות המדינה. אני בטוח שביום בו ישלמו נהגי הליסינג מס אמת על ההטבה (ז"א כולל שווי אמיתי, ובשקלול קילומטרז' אמיתי) תגמר החגיגה.

אני לא רוצה מנהגי הליסינג כלום. זכותם לעשות מה שהם רוצים. זה לא משנה את העובדה שלרובם , כשמעלים את מחיר הדלק כל 1 בחודש זה לא מפריע בכלל, ולכן ברור שלא יתגייסו למאבק בהורדת מחירי הדלק שהוא לכל היותר שערורייתי. אם הם היו מושפעים מכך הם מן הסתם היו מצטרפים למאבק הציבורי. להזכירך הורדת המס האחרונה שהיתה בחודש פברואר היתה עקב מחאות הציבור.

אני אגיד לך יותר מזה: באופן אבסורדי ככל שהדלק יתייקר תגדל גם כמובן הכדאיות של לקיחת ליסינג, מה שייגרום לעוד פחות אנשים להיות מושפעים מעליית מחירי הדלק.

פורסם
יש ויש

IBM ישראל שינתה את חוזיי הליסינג שלה.

והתחילה להגביל את הקילומטרז של רכבי הליסינג ל 24 אלף קילומטר לשנה.

וכתוצאה מהפרת החוזה הזה כל מי שרצה להחזיר את רכב הליסינג יכל להחזיר אותו - אני אחד מהם ,וכמובן ללא קנס, שאותו יבמ שילמה - אצלי בחברה מתוך כ 50 אנשים עם רכב ליסינג כ 20 החזירו את הרכב וקנו רכב פרטי.

ואני יודע על לפחות עוד כמה חברות גדולות שהתחילו גם להגביל !

הגבלת ק"מ עדיין אינה משפיעה על מי שנוסע פחות מהמכסה. נהג ליסינג שנוסע 20K בשנה, אם ליטר דלק יעלה 7 ש"ח או 14 ש"ח זה לא משנה לו. בנוסף הקילומטרז' לא גדל כשיושבים שעות ברכב עם המזגן אבל צריכת הדלק כן :-)

פורסם
אם היתה חברה גדולה במשק שהיתה משנה מדיניות בנושא בזמן האחרון מן הסתם היינו קוראים על זה. יש לך תימוכין?

לי יש רכב ליסינג עם הגבלת ק"מ שכנראה וגם תצטמצם וזה התימוכין שלי.

חוץ מזה, כפי שהזכרתי קודם העובד ישלם על כך בדרכים עקיפות בשל עליה בסעיף ההוצאות.

מלבד הרכב מהעבודה, כמו רבים אחרים יש לי גם רכב פרטי וצמא ולכן הפגיעה היא גם בכיס הפרטי.

ואתה באמת חושב שאם לא היה דלק חופשי למחזיקי הליסינג המחיר שלו היה נמוך יותר משמעותית?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

המחיר שלו לא היה נמוך ,פשוט הם היו הופכים לפחות אדישים ,אם זה היה עוזר? אני לא יודע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מודה באשמה,

מה שכן אני יכול להגיד, שמאז שיש לי את הליסינג, אני משלם על הרכב בסביבות עוד 400-500 שקל בגלל העלייה של הדלק (יש לי הגבלה) והמיסים על שווי שימוש ברכב.

ככה שזה מתחיל להיות משמעותי גם עבור המגזר הזה

Polo 2012

פורסם

קחו את כל משתמשי רכבי ליסינג + כל מי שמקבל רכב מהעבודה, ולא משנה אם לצרכי עבודה או כתוספת/הטבה, אני סבור שניע ל40-50% מכמות כלי הרכב. ודאי שלא משנה להם כמה עולה ליטר. נוסיף עוד חצי מהאחרים שאדישים ולא יזיזו את הישבן או ההגה לכיוון הפגנה - והנה למה יש כזו אדישות. מי נשאר? כמה צעירים וכמה מבוגרים שאינם בעלי ממון - וממילא בציבור הזה אףף אחד לא מתחשב באמת.

גמני שמעתי על הגבלות של 25-30K בחברות הייטק - זה מספיק כמעט לכולם, לנסיעות פרטיות ושימוש ברכב לשליחויות ע"י הבן הצעיר. הרבה מעל הממוצע של 15-20 אלף ק"מ (שאין לי מושג מי חישב אותו) . מי שגר רחוק במיוחד מקבל "בלתי מוגבל".

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא הבנתי מה הבעיה, נכון שמחיר הדלק לא מעניין את נהגי הליסינג (אני לא אחד מהם) אבל מצד שני, אותך מעניין כמה הבן אדם שלוקח I30/פוקוס משלם (הן כל חודש ישירות ובעקיפין) ?

מהכרות עם חברה בעבודה שכן לקחו ליסינג, הם משלמים לא מעט בכלל.

פורסם

אני באמת לא מבין על מה המהומה הגדולה.

ברור שמי שלא נפגע לו הכיס לא ירים קול צעקה. זה טבעי, אנושי והגיוני.

אני די בטוח (אם כי לא בוודאות) שגם פותח הת'רד לא יצא לרחובות להפגין נגד גירוש ילדי העובדים הזרים, המונופול של הרבנות הראשית על גיורים ונישואין, מחירי המים הגואים וזיכויו של או ג'יי סימפסון.

הלוואי וכולם היו יהודים טובים (או מוסלמים, נוצרים וחסרי דת טובים) שרצים לצמתים להפגין על כל עוולה שמתרחשת בארץ הזו, ויש המון כאלה.

המציאות אפעס... קצת יותר מורכבת.

פורסם

שוק הליסינג כנראה מגוון.

לאשתי יש רכב ליסינג - אבל יש עליו שתי מגבלות: האחת היא מגבלת נסועה, ובמקרה שלנו היא סבירה ולמעשה אנחנו (4 נהגים במשפחה) מעולם לא פרצנו אותה.

המגבלה השניה היא מגבלת עלויות דלק - לא ליטרים, אלא סכום חודשי קבוע (למעשה - חישוב שנתי). כל שנה אנחנו משלמים תמורת החריגה מתקציב זה, וכמובן שעם עלית מחירי הדלק החריגה גדלה, שכן התקציב לא השתנה כבר מספר שנים.

לכן ההכללה "נהגי ליסינג אינם רגישים לעלית מחיר הדלק" בטעות יסודה - לפחות חלק, ולפי הגובות לעיל כנראה חלק נכבד - מחוכרי הליסינג בהחלט ישלמו יותר עקב עלית מחירי הדלק, גם אם הם רואים זאת רק כעבור מספר חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...