Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון 2011 - כפתור בסוף המצערת ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בסיאט לאון אצלנו אם אני לוחץ על המצערת עד הסוף ואז לוחץ עוד יותר בכוח יש מעין כפתור כזה - אחרי שהדוושה לוחצה "עד הסוף" אז אפשר להכניס אותה עוד יותר, אבל בלי רגישות, כאילו או שאני לוחץ עד הסוף, או עד הסוף יותר עמוק עם הכפתור ביחד. יש לכם מושג מה זה הכפתור הזה ?

אגב כשהמנוע כבוי (יכול להיות גם כשהוא דלוק אבל אי אפשר לבדוק) ולוחץ על הגז ועזבים, שומעים כל פעם כשעוזבים שני קליקים כאלו מהאחורה של האוטו. זה תמיד קורה ותמיד נשמע אותו דבר.

התיבה זה הDSG7 אז חשבתי אולי בגלל שזה לא אוטומט אמיתי צריך ללחוץ חזק על הגז ואז גם הכפתור נלחץ כדי שהוא יוריד הילוך או שניים. אז בקיצור יש למישהו מושג?

פורסם

1-זה הכפתור של ה"קיק". מוריד את ההילוך במכה למטה.

2-כפי הנראה הרכב מצוייד במערכת המדליקה את אורות הברקס ברגע שהנהג עוזב את הגז.

3-תתחדש ותהנה.

4-אבל בזהירות, כן?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
1-זה הכפתור של ה"קיק". מוריד את ההילוך במכה למטה.

2-כפי הנראה הרכב מצוייד במערכת המדליקה את אורות הברקס ברגע שהנהג עוזב את הגז.

3-תתחדש ותהנה.

4-אבל בזהירות, כן?

זאת אומרת שאתה יכול לשייט ב100 קמ"ש בהילוך 7 על פחות מ2000 סל"ד ואז להוריד את הגז למטה והוא לא יוריד הילוך? :|

במערכות ABW/מקדימור שאני מכיר רק אם אתה עוזב את הגז במהירות זה נדלק אז אני בספק לגבי זה

וזה בכלל לא האוטו שלי, אין לי עליו ביטוח.

פורסם
זאת אומרת שאתה יכול לשייט ב100 קמ"ש בהילוך 7 על פחות מ2000 סל"ד ואז להוריד את הגז למטה והוא לא יוריד הילוך? :|

.

הפוך, גוטה. הפוך.

פורסם

זה הכפתור של הקיקדאון כמו שכבר אמרו...

לפעמים שאתה לוחץ עד הסוף הוא לא תמיד מוריד להילוך הכי נמוך שהוא יכול כי יש לו מספיק כוח, אבל ברגע אתה לוחץ על הכפתור אתה מאלץ אותו להוריד להילוך הכי נמוך שאפשר.

They are trying to ban me...

פורסם

הכפתור הזה לדעתי לא מחובר לשום דבר, זה רק כדי ליצור "מדרגה" בסוף מהלך הדוושה, בשביל להעניק לנהג הרגשה של "לחצתי עד הסוף ועוד טיפה"

הרי הדוושה היא אלקטרונית, יש חיישן מצב דוושה, שמדווח למחשב מנוע מה עוצמת הלחיצה על הגז.

בשביל מה צריך כפתורים נוספים ?

פורסם

למה לא עושים טיפטרוניק וזהו? ככה כל אחד יוריד לאיזה הילוך שבא לו.

בכל מקרה הכפתור הזה לא מזיק ,רק מועיל להאצה ,לדעתי אבל אם תלחץ על הדוושה עד הסוף גם בלי הכפתור זה יוריד להילוך הכי נמוך שאפשר ,אחרת זו הנדסת אנוש טיפשית במיוחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם בסובארו אימפרזה 06 שהייתה לי בזמנו היה כפתור בסוף מהלך הדוושה. הורדת הדוושה עד סופה ללא לחיצה על הכפתור לא תמיד הורידה הילוך. לחיצה על הכפתור תבטיח את מלוא הכוח (ההילוך הכי נמוך) של הרכב.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

גם בטיפטרוניק יש את הכפתור הנ"ל, בדוק עם מספר רכבים.

פורסם
למה לא עושים טיפטרוניק וזהו? ככה כל אחד יוריד לאיזה הילוך שבא לו.

בכל מקרה הכפתור הזה לא מזיק ,רק מועיל להאצה ,לדעתי אבל אם תלחץ על הדוושה עד הסוף גם בלי הכפתור זה יוריד להילוך הכי נמוך שאפשר ,אחרת זו הנדסת אנוש טיפשית במיוחד.

הלאון DSG היא גם טיפטרוניק, אתה יכול להוריד או להעלות הילוך עם הידית עצמה כשהיא במצב טיפטרוניק, או לשים את הידית במצב הזה ולהשתמש בכפתורים מאחורי ההגה (כמו בפורמולה)

אגב פעם נהגתי ברנו לוגאן במצב טיפטרוניק, לוקח לה משהו כמו 2-3 שניות להעביר הילוך !!!! לצורך השוואה בDSG7 לוקח 8 מילישניות אז תבינו כמה זה לא אמיתי. יש לה מערכת שברגע שגומרים את הסל"ד של המנוע עוד לפני שהמגביל סל"ד נכנס לפעולה עובר הילוך גם אם לא העברת, וכשלקחתי את המנוע עד סוף ההילוך (רכב שכור :-D ) הוא כבר העביר הילוך לבד במקום להקשיב לי מרוב שלידית יש זמן תגובה ענק. מי יסע עם הטיפטרוניק המזעזע הזה בכלל ??? :|

פורסם

"כפתור" קיק.

בנגיעה קלה על דוושת מצערת - התיבה תוריד הילוך בודד (ברב המקרים). בנגיעה בריאה יותר היא תוריד שני הילוכים. בלחיצה עד ה"כפתור" - תוריד כמה שיותר הילוכים, העיקר להאיץ.

נסה זאת ותראה בעצמך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אז כמו תקליט שבור, אחזור על מה שאמרו לפני - אכן מדובר על כפתור "קיק".

בב.מ.וו 330i של אבי מרגישים בבירור את הלחיצה על ה'כפתור'.

בשיוט ב-60 קמ"ש לחיצה על דוושת הדלק עד הסוף סה"כ תגרור האצה קלה (בלי הורדת הילוך כלל!) תוך שהרכב מאיץ באיטיות ובחוסר דרמטיות מוחלטת אבל עוד נגיעה קטנה למטה, מרגישים שהדוושה עברה את המסוכה ותיבת ההילוכים והמנוע מגיבים נהדר בהורדה של 3 הילוכים לעיתים והרכב מאיץ כאילו אין מחר :)

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מישהו יכול לתת תשובה לשאלה הבאה :

איך התיבה "יודעת" שלחצת לחיצה קלה וצריך להוריד הילוך אחד? -

נכון, לפי נתונים מחיישן דוושה/חיישן מצב מצערת.

איך התיבה "יודעת" שלחצת לחיצה יותר עמוקה וצריך להורים שני הילוכים ?-

נכון, לפני נתונים מחיישן דוושה/חיישן מצב מצערת.

אז בדיוק באותו אופן התיבה יוכולה לזהות לחיצה "עד הריצפה" ואז היא תוריד להילוך הנמוך ביותר שאפשר.

בשביל מה צריך את הכפתור הזה ?

פורסם
מישהו יכול לתת תשובה לשאלה הבאה :

איך התיבה "יודעת" שלחצת לחיצה קלה וצריך להוריד הילוך אחד? -

נכון, לפי נתונים מחיישן דוושה/חיישן מצב מצערת.

איך התיבה "יודעת" שלחצת לחיצה יותר עמוקה וצריך להורים שני הילוכים ?-

נכון, לפני נתונים מחיישן דוושה/חיישן מצב מצערת.

אז בדיוק באותו אופן התיבה יוכולה לזהות לחיצה "עד הריצפה" ואז היא תוריד להילוך הנמוך ביותר שאפשר.

בשביל מה צריך את הכפתור הזה ?

אתה צודק והדרך הכי הגיונית זה שלחיצה מלאה תוריד להילוך הכי נמוך המתאים

אבל מצד שני אם אתה סתם מוסיף גז לרגע זה ימנע הורדת הילוך מיותרת ושחיקה מיותרת לשני הקלאצים שאולי אף מוסך בארץ לא יכול להחליף..... :(

פורסם

בוקי אתה שואל שאלה לגיטימית.

כמובן שאין לזה קשר לשמירה על הקלאצ'ים או על כל מכלול אחר בתיבת ההילוכים או המנוע,

הרי ה'כפתור' קיים גם במכוניות אוט' רגילות (ממיר מומנט וכו')...

אולי חסכון בדלק? או אולי פשוט לתת לנהג תחושה שהוא לוחץ את המנוע לגבולות.

הורדת את הדוושה לרצפה אבל זה לא מספיק? אין בעיה - נסדר לך עוד 'כפתור' קטן שכשממש תבעט בדוושה האוטו יתן את כל כולו...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...