רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, רציתי לשתף אותך בדבר הכול כך מעצבן הזה, הרכב המדובר הוא פורד פוקוס, אני קם בבוקר יורד אל האוטו, מניע והופ, אין לי דלק, והמנורה צועקת, ורק אתמול מילאתי פול טנק,400 שקל. עושה סיבוב מסביב לאוטו ומה אני רואה?! סמרטוט ספוג בדלק ודלק ששפוך על הרצפה. הבנתי כבר שגנבו לי דלק מהמכל. נוסע למוסך לאט לאט ומגלה שהצינור שמחבר בין הפייה שמתדלקים דרכה עד למכל הדלק חתוכה באמצע עם סכין יפני, וששברו לי את הקליפסים של הטמבון האחורי. איזה אנשים... אני מאחל להם את כול הרע שבעולם. ואני שובר את הראש איך הם ניכנסו ככה מתחת לאוטו ושאבו את כול הדלק? כול התיקון היה 450 שקל, הצינור והעבודה +400 שקל, דלק שניגנב, ועוד 850 שקל נזק. חשוב לציין שאני גר בבנין והאוטו בחניי…
הודעה אחרונה מאת natco, -
ארבעת הנציגות הבכירות של קטגוריית המשפחתיות הגדולות הארופאיות התיצבו למבחן השוואתי מקיף במגזין הגה. כולן חולקות לא מעט נקודות משותפות- הן מכוונות אל כיסו של הלקוח האמיד, בעלות נוכחות ייחודית ואינן זולות כלל. אולם כל אחת לוקחת נתיב שונה בדרך לשם. מי הטובה ביותר? התשובה המנומקת במבחן שלפניכם, באדיבות מגזין הגה. מבחן דרך השוואתי: אופל אינסיגניה, פורד מונדאו, פולקסוואגן פאסאט וסיטרואן C5
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז בעקבות תסכולי החלטתי לשתף אתכם בעוד תופעה שראויה להמצא על דפי הפורום. ילדי השכונה בעיקר מספר ילדים ספציפים של השכנים שלי לא מפסיקים לשחק בכדור במגרש החניה הפרטי של הבניין. התופעה הזו נמשכת זמן רב אחרי מספר הערות לילדים וגם אחת לסבא שלהם שהשגיח עליהם,זה פשוט לא פוסק. הם מעיפים כדורים לכל מקום הרבה על גגות של מכוניות וצוחקים, מספר פעמים שראיתי מהחלון את אבא שלהם לידם בזמן שזה קורה והוא לא אומר להם מילה. החלטתי לשתף אתכם בכדי לראות מי מכם סובל מהתופעה הזו ומה אפשר לעשות לגביה? השלב הבא זה ליצור מהומות בבניין,יש לי שלושה רכבים שחונים בחניה במקומות שונים שניים מהם יקרים לי סנטימנטלית ואחד כספית. כבר יותר בטוח לי להחנות אותם בחניה אחרת קרובה ששם הכדור איננו קרוב.…
הודעה אחרונה מאת or171, -
-
בטח שמעתם על התאונה מלפני מספר ימים בה התהפך הפאג'רו והנהג ברח והתחבא בגן אירועים בלוד במשך שלושה ימים. אני לא יודע יותר מדי פרטים מעבר למה שקראתי בעיתונות, אבל יש לי תחושה שבגורמים לתאונה יש שילוב "מנצח" של חוסר תשומת לב ורכב לא בטיחותי. (בגורמים למוות, לעומת זאת, יש שילוב מנצח של טמטום אנושי ואי-חגירת חגורת בטיחות). חוסר תשומת הלב נבע מכך שהנהג סיפר ש"רכב סטה לעברי מימין ובגלל זה סטיתי שמאלה בשביל להימנע מתאונה". גם אם הרכב אכן סטה בחדות (נשמע מוזר, אלא רק אם הרכב היה משאית - אנשים לא נוהגים לסטות בחדות לעבר ג'יפ מגודל), אם הנהג היה מסתכל על הכביש ולא מדבר עם שאר יושבי הרכב (מה שאני רק יכול להניח שהוא עשה), כנראה שהוא היה מצליח להגיב בצורה פחות היסטרית מהפניית…
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 4 תגובות
- 884 צפיות
שלום , רציתי לדעת , חברים שלי אומרים שאפשר לגלות את השנת ייצור של הרכב ע"פ המספר רישוי, אני יודע שעד שנת 89' כמדומני 2 הספרות האחרונות היוו את המודל של הרכב השאלה היא האם גם היום אפשרי לדעת את המודל של הרכב ע"פ המספר רישוי ??? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
טסט ראשון - העונה השניה 1 2 3 4 5
מאת און יעקבסון-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 74 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום לכולם. הערב עולה, סוף-סוף, העונה השניה של תוכנית הרכב "טסט ראשון". התוכנית תשודר מדי יום רביעי, בערוץ הראשון (מספר 11 בשלט, מיד אחרי ערוץ 10...), בשעה שמונה וחצי בערב. בתוכנית מבחני מכוניות חדשות, חדשות, טיולים ועוד מדורים שיופיעו במהלך העונה. כמו כן יהיו בה סקירות של מכוניות "קצת" יותר מעניינות (אמנם לא בפרק הראשון, אבל בהמשך). ואנא מכם - לא להשוות לטופ גיר. אנחנו לא שם, לא מנסים להיות שם, לא יכולים להיות שם, לא מנסים לחקות אותם ולא מנסים להיות הם. לא הנחתום יעיד על עיסתו - אבל מקווה שתהנו מהתוצאה (שמשתפרת מפרק לפרק). בברכה, און קצת תמונות, של מאחורי הקלעים.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
שלום, רציתי לדעת כמה עולה בערך לבטח מונית. תודה.
הודעה אחרונה מאת dudu100, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במהלך החג בנסיעתי בהרצליה פיתוח, שמתי לב למרצדס שטוחה וארוכה שהייתה מרחק של בערך 10 מכוניות לפני ברמזור, והאיצה במהירות מדהימה כשהתחלף לירוק. האם יכול להיות שבאמת ראיתי SLS? (לבנה או אפורה)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
סוף כל סוף אתמול מגיע סחבק לבדוק את הרכב. ראה - אהב - ביקש נסיעת מבחן. עשינו, שם לב שיש רעשי רוח מדלת הנהג. וההגה טיפה מושך ימינה. אמרתי שעל כל ליקוי בבדיקה, כולל כיוון פרונט + לא יודע איזה גומיה התפרקה שם, אני אתגמש במחיר. (מצטער על סגנון הכתיבה המגונה "יומני היקר") מגיע הבוקר, לוקחים לבדיקה ברישוי חפר בחדרה. הבחור שואל לפני שמשלם - "אתה מתחייב מנוע/גיר/שלדה?" אמרתי כן, בהיותי בטוח ב100% שאין שום דבר תקול, הרי בדקתי אותה ב"מבדק" בהרצליה לפני שנה בדיוק. כל מה שהיה אז (פנסים בעיקר..) תוקן, לא היה אז שלדה, גיר או מנוע ולא אמור להיות היום. (לא עברתי שום תאונה מאז הקניה, להיפך, רק טיפולים) (למען הסר ספק, אמרתי לקונה הפוטנציאלי שהרכב עבר תאונות פח, כולן תוקנו במ…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 4 תגובות
- 964 צפיות
היי, במסגרת המסע לאנגליה של מגזין אוטו לפני יותר מחצי שנה, ביקרנו במפעל של לוטוס בהת'ל שבאנגליה. סמוך למתחם הגדול שלהם יש מסלול ניסוי שהיה בעבר מנחת מטוסים ממלחמת העולם השנייה, והוסב למסלול אימון שמשמש גם את האקדמיה של לוטוס לנהיגת מסלול. היה לנו שם יום שלם על שלוש מכוניות מבית לוטוס (סרטונים שלהן ניתן לראות בחתימה שלי), אבל רק עכשיו התפניתי לערוך בחפיפניקיות ראויה מספר סרטונים נוספים שמיועדים רק לאקשן. אבל קודם כל, וידאו של הכרת המסלול, באדיבות גאבין קרשאו. שימו לב שבכניסה לישורת הוא מדבר על 200 קמ"ש, ובשיקיין הקטן עם הצמיגים הוא מדבר על 130-160 קמ"ש - בשני המקרים זה הרבה-הרבה יותר מהר ממה שאנחנו עשינו - צריך להכיר את המסלול מושלם ולהיות מדויק מאוד בשביל לנסוע …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, מה המהירות המותרת בחלק זה? 90 או 100 ? הייתי על קצת יותר מ100 אפילו 105 מבלי לשים לב. האם מצלמים על מהירות כזאת? עוד שאלה. באותו מקום לכיוון צפון,האם התקינו עוד מצלמה לפני מחלף גנות ? מאיזה מהירות היא מצלמת? אני נוסע שם כל יום וממש לא רוצה לחטוף סתם דוח, שמעתי שהמצלמות החדשות מצלמות מעל הקילומטר הראשון ותוך שבוע זה מגיע הביתה. זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, הכותרת אומרת הכול. היום בבוקר ניגשתי לרכב ובמסגרת סיבוב הבדיקה השגרתי הבחנתי בשפשוף. מישהו עם טמבון יחסית גבוה מעל הכביש פשוט מרח לי צבע שחור על חצי מהאוטו. ככה זה נראה: ניסיתי לשפשף את הכתם עם מעט מים חמים וסקוטץ' חדש, אבל רק חלק ירד ונשאר הבדל בין צבע הרכב למקום הקירצוף. זה כ"כ מעצבן.. אתה שומר על הרכב בקנאות ובסוף הוא עומד על הכביש ומכסחים אותו והולכים מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 55 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום חברים. המכונית שלי עברה תאונה כאשר אוטובוס פגע בה. התוצאה היתה פגיעה בפנס האחורי, בטמבון ומכות בפח. בנוסף מהתאונה, איכשהו, נהיה כתם בצמיג, שזה דווקא הסיפור הגרוע הכי פחות אבל אילו התוצאות. השבוע היא נשלחה לתיקון פחחות באיזור הפגיעה וגם כמה נגיעות סביב הרכב. אז כך זה נראה בהתחלה: והיום, לאחר שטיפה חגיגית: שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 800 צפיות
שלום לכולם. היום רכבתי על אופניי והייתי עד למקרה הבא: ניידת של משטרת תנועה, עומדת בצד הדרך (אין שוליים, אז היא חוסמת נתיב שלם ומי שרוצה לנסוע ישר חייב לנסוע על נתיב נגדי), כאשר לפתע, החליטו השוטרים לעשות פרסה, תוך כדי חציית קו הפרדה רציף (כמה נקודות זה? שלילה אולי?). אז הייתם אומרים, ניחא, קריאה דחופה, מקרה חירום אולי... אז כנראה שלא, כי לא הדליקו את הסירנות קודם כל (תיכף גם תגלו למה זה לא היה מקרה חירום בכלל). מה עוד שהקו נגמר כ-6-7 מטרים ממקום ביצוע הפרסה. כלומר , כולה להתקדם 7 מטר ולא לעבור על החוק. המשכתי לנסוע, וכעבור דקה אני רואה את הניידת חונה במפרץ של תחנת אוטובוס. היו חניות פנויות בשפע במרחק של 10 מטרים מהתחנה. הניידת הייתה ריקה ,אגב. אני לא יודע כמה זמן היא ע…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מה שחשוב זה העיצוב... חידוש היצע המנועים והגיר אחרי 8 שנים פחות מרשים את הישראלי. מתיחת פנים מאזדה 3
הודעה אחרונה מאת Spirit3, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב הייתי מעוניין לדעת האם יש חוק שאוסר להשאיר רכב מונע ללא אדם ברכב לטווח זמן של 2-4 דקות? אני מתייחס לנקודות הבאות: 1.במקרה והרכב נגנב בסיטואציה שכזאת,האם הביטוח מקיף משלם על הגניבה? 2.במקרה בו קטין נכנס לרכב ונוסע בו וחלילה מתרחשת תאונה,האם גם על בעל הרכב חל אישום? 3.מבחינת חוק,האם הדבר אסור או מותר? אשמח לקבל תשובות בעניין עידן
הודעה אחרונה מאת עידן בר, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת כי אני מעדיף לשלם בתשלומים רכז את כל שאלותיך בשרשור אחד, ונסה להימנע מהסימן הזה: |.
הודעה אחרונה מאת 113Moshe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יצא לי בזמן האחרון לנסוע בכמה רכבים מודרניים נפוצים, כמו מאזדה 3, קורולה, C3, VERSO, פאסאט ופוקוס. בדרך כלל כשאני במושב הנוסע או מאחורה, אני משחק עם הטלפון, קורא ושולח מיילים ואין לי בעיות עם זה. בשבוע האחרון נסעתי בפוקוס של אחי ובמאזדה 3 של חבר, ושמתי לב שהנסיעה כל כך קופצנית שאני לא יכול אפילו לקרוא מה שכתוב על המסך. לעומת זאת, בקורולה חדשה מהשכרה ובC3, הנסיעה הרבה פחות קופצנית ואפשר להירגע כמו שצריך ולקרוא מה שיש על המסך. הVERSO איפשהו באמצע, ביחד עם הפאסאט, שבנסיעה לאילת פשוט פירקה לי את הגב (אולי זה כי הנהג היה דביל). זה פשוט מפתיע אותי שאפילו המכוניות הישנות שלי יותר נוחות מחלק מהרכבים החדשים (או שהם פחות נוחים מרכב בן 20). מצאתי שהמאזדה 3 פשוט …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
איך זה עדיין לא פורסם כאן?! http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-d0d4fdb147d8f21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 מטורף .
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש חנות שמוכרת AUDI TT 2001-2004 בחצי מזומן וחצי תשלומים או משהוא בסגנון הזה ? \ יש חברות כאלה ? אם כן תביאו אתרים ! אני מציין שוב AUDI TT שנתון 2001-2004
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנשים?! לגבי התחרות שאמורה להתקיים באוקטובר הקרוב באילת "פורמולה רנו" של MMS מי יודע על זה פרטים?
הודעה אחרונה מאת dani s, -
- 2 תגובות
- 799 צפיות
כפי שידוע לכם יצאה גירסא חדשה לקמארו הנקראת ZL1 עכשיו, מה דעתכם עלייה? האם היא יותר טובה מהגירסא הקודמת? תנו חוות דעת על האוטו..
הודעה אחרונה מאת Only_One, -
מי שמכיר את הרכב, נתקלתי בו לראשונה בתור "אחיו הקטן של ה JUKE", משהו דורש שנאה ברכב הזה "אוטו כאפות" אפשר לכנותו. אמרתי מעניין אם יש עוד אנשים כמוני, מסתבר שחיפוש פשוט בגוגל של "I HATE NISSAN MICRA" הוציא לפחות 4 קבוצות בפייסבוק, ועוד לא מעט ת'רדים בפורומים. למישהו יש הסבר למה אני שונא את הרכב הזה? כי אני לא מבין למה, אבל אני פשוט שונא אותו כבר מספר חודשים. זה שאתמול בחור עם הרכב הזה חתך אותי לא ממש תרם לאהבה שלי אליו (במקרים רגילים הייתי שותק, בגלל שזה היה MICRA הייתי חייב להחזיר) משהו פשוט משתלט עליי כשאני רואה את הרכב הזה, אני מתמלא בעצבים ומדמיין את עצמי שורף את הרכב הזה :\ אין לי משהו נגד מי שנוהג בו, רק נגד הרכב יש עוד מישהו איתי, או מי…
הודעה אחרונה מאת oyway, -
טוב חברים, לאור זה שהמחירים כל הזמן עולים, אזי כל אחד ירשום כמה הוא משלם על הדלק, איזה סוג דלק, ואיזה תחנה , ואם הוא מקבל הנחה מאיזה מועדון אז לרשום איזה מועדון וכמה ההנחה. אני ראשון מתדלק סולר ב7.40 בתחנה בדלק נווה עמל, הרצליה (מחיר של התחנה, רק צריך לבקש את המחיר הזה ונותנים בלי בעיות), בנזין אני מתדלק בכל תחנות דלק בהנחה של 39 אג' מהמחיר המלא המקסימלי , זאת אומרת שעולה לי בסביבות ה7.12 שח לליטר. (הנחה מגיעה מק.ש.מ.
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- 2 תגובות
- 799 צפיות
בג׳יפ בעל 7 מקומות, האם קיימת מבחינה חוקית הגבלה לגיל של הנוסעים במושב האחורי המתקפל? כי יצא לי לשבת בטראנו במושב הזה והברכיים כמעט נגעו לי בסנטר, לא ממש מקום למבוגר. אני חוזר, מבחינת החוק.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
שאלה על מרצדס E350 . 1 2
מאת barakp-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, קניתי מרצדס 3.5 ליטר, לקצורי' וראיתי בכל מיני מודעות על חבילת הספורט AMG. אני לא יודע כיצד לזהות האם הרכב שקניתי (אני יד שניה) הוא עם חבילה כזו או לא. המודל של המרצדס הוא 2006... ואני אתאר אותו לעזור לכם אולי להגיד לי אם יש לו חבילת AMG או לא.. יש לאוטו מאחורה 2 אגזוזים... אחד בכל צד. יש לו ג'אנט 18 או 19 ... צמיג 265 עם חתך נמוך צמיג קידמי 245 עם חתך נמוך.. סאן רוף, ויש לו הילוך ספורט ( כפתור כזה שמעבירים מ C ל S ) . אני אחפש תמונה בינתיים בשביל שתזהו. http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1846283&Pic=1
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
היום בערב נסעתי מאחורי מישהו סביב ה-2 דקות בלי אפשרות לעקוף ובפניה ימינה הוא בלם בפתאומיות בגלל רכב שרצה לצאת מחניה ואני בדיוק לשניה הורדתי את העיניים טיפה בשביל להעביר תחנה ברדיו וישר לחצתי ברקס פגעתי בו עם הקצה הימני קדמי שלי בקצה השמאלי אחורי שלו במהירות של 5 קמ"ש בערך . הנזק הוא: הפלסטיק מתחת לפנס שלי טיפה נשרט והפנס עצמו קיבל שריטה קטנה וזהו , ואצלו לא ראיתי אם הייתה שריטה קודם אבל לא היה לו קמט או משהו בטמבון הלא מקסימום שריטה קטנה החלפנו פרטים והוא אמר מצידו "אם אתה רוצה תביא לי 200 שקל נסגור את זה" , כמובן שסירבתי . עכשיו מה כדאי לעשות ? זה היה סתם משהו בקטנה ולא רציתי ויש לו אפשרות לתבוע את הביטוח שלי ולדרוש תיקון ? ושלא יעשה נזק גדול יותר ויטען שאני עשית…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טויוטה פירסמה ריקול נוסף, לתיקון חיישן כרית האוויר שגרם לכריות האוויר לא להיפתח. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1817795 http://cars.walla.co.il/?w=//1815552 האם יהיה לזה סוף מתישהו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
רק רציתי לדעת כמה זמן זה לוקח עד שישולם פיצוי במקרה של אובדן מוחלט, והאם מקבלים מחירון מלא או פחות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Borab, -
נסעתי אתמול בשעה 4 בלילה בערך בכביש הביקעה מכיון טבריה לירושלים בעיקול לפני ישוב תומר איבדתי שליטה על הרכב בעיקבות ראות לקויה וכתם שמן שהיה על הכביש הרכב נזרק לתעלה בנתיב הנגדי השבח לאל יצאתי בלי שריטה, אך פונתי לביה"ח לבדיקות שיצאו תקינות. השאלה שלי היא ככה, הרכב ככל הנראה קיבל מכה רצינית בקורה הקידמית ומכות פח על כל הצד שמאל שני הגלגלים היתעקמו לחלוטין וניפתח לי הכרית אוויר של הנהג מהכיסא, יש מצב שהרכב יקבל טוטאלוס? שאלה שניה השוטר במקום לקח את הרישיון נהיגה שלי וקיבלתי מכתב להגיע לתחנה לבוחן תנועה, יש מצב שאני יקבל שלילה בגלל זה?
הודעה אחרונה מאת חן ג.,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)