Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בערב נסעתי מאחורי מישהו סביב ה-2 דקות בלי אפשרות לעקוף ובפניה ימינה הוא בלם בפתאומיות בגלל רכב שרצה לצאת מחניה ואני בדיוק לשניה הורדתי את העיניים טיפה בשביל להעביר תחנה ברדיו וישר לחצתי ברקס פגעתי בו עם הקצה הימני קדמי שלי בקצה השמאלי אחורי שלו במהירות של 5 קמ"ש בערך .

הנזק הוא: הפלסטיק מתחת לפנס שלי טיפה נשרט והפנס עצמו קיבל שריטה קטנה וזהו , ואצלו לא ראיתי אם הייתה שריטה קודם אבל לא היה לו קמט או משהו בטמבון הלא מקסימום שריטה קטנה

החלפנו פרטים והוא אמר מצידו "אם אתה רוצה תביא לי 200 שקל נסגור את זה" , כמובן שסירבתי .

עכשיו מה כדאי לעשות ? זה היה סתם משהו בקטנה ולא רציתי ויש לו אפשרות לתבוע את הביטוח שלי ולדרוש תיקון ? ושלא יעשה נזק גדול יותר ויטען שאני עשיתי .

לא צילמתי וזה חבל נכון , אבל הוא היה נראה בן אדם מבוגר ולא קומבינטור , בקיצור מה כדאי לי לעשות וכמה אני בערך אצתרך לשלם על השטות הזאת? או שהביטוח מחסה דברים כאלה כשמדובר ב200 שקל תיקון באמת ?

יש לי חובה וצד ג' .

אשמח לקבל תשובות לפחות על חלק מהשאלות , תודה ושבוע טוב (ד"א אחלה דרך לפתוח את השבוע- חג שמח )

פורסם

בהחלט היה לך עדיף להביא את מה שהנפגע ביקש. אספר סיפור. לפני זמן מה נכנס בי מישהו. לא משהו רציני, כולה מכת חנייה ושריטה בדלת וקצת בכנף. אך מאחר ואני שרוט על הרכב, הלב כאב. אמרתי "תביא 2000 ש"ח וסע לשלום". הבחור סירב. התיקון במוסך היקר בישראל עלה 15000 ש"ח (הדלת הוחלפה, נמצאו גם פגיעות בג'נט - הוחלף, גם בפגוש - הוחלף, הכל באישור השמאי). חברת הביטוח של הבחור סירבה לשלם. מאחר ומדובר בסכום גבוה, חברת הביטוח שלי לא ויתרה. כיום הבחור נתבע 30000 ש"ח (כולל שכר טרחה וכדומה). לא היה עדיף לו לכבד את בקשתי הצנוע מלהתחילה ולא להתחכם? ועוד היה לו מזל שלא נפלתי על הרצפה תוך ביום פגיע גופנית ע"מ לזכות בנזקי גוף (כמקובל).

פורסם

אחרי המשפט נדע אם היה משתלם לו לשלם או לא...8)

לפותח השרשור, צור קשר עם הבנאדם, תראה כמה הוא רוצה, ואם יש הסכמה, תכין מסמך קצר של העדר תביעות, תשלם, תחתים ותסגור עניין.

היה לי מקרה דומה ששפשפו אותי בפינה מאחור. הלכתי למוסך, עשו ווקס, פלסטלינה-שקר כלשהו, סדרו את הפינה (הלא מושלמת מראש) טוב מספיק, לקחתי מהפוגעת חצי מעלות הטיפול (של כלל הרכב), חתמתי על העדר תביעות, וסגרנו.

לא כל העולם רמאים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היה לי אותו דבר מקרה דומה שמשהי נכנסה בי מאחורה שהרכב עוד עמד ולא זז!

בתחנת דלק הרכב שלי מלא דלק ופתאום היא ניסתה לעקוף ועקמה לי את כל הכנף והטמבון,

אמרתי לה תביאי 500 ש"ח ונסגר את זה, כמובן היא לא רצתה,

היא חשבה ביטוח יצא יותר זול, אבל אחרי שהיא דיברה עם אבא שלה שהוא גם סוכן למשהו אמר לה לסגור את זה אך ורק ישירות מולי ולא לערב ביטוח וכל השגעונות ושיוצא אחרי זה, אחרי בדיקה במוסך יצא 1200 ש"ח נזק, אחרי דיבור עם בעל המוסך הוא הסכים להנחה ויצא לבסוף 1000 אחרי שהיא ראתה את הסכום הזה הוא ישר קפצה על המציאה ושילמה לבעל המוסך, אז לסיכום חבל מאוד שהיא לא רצתה לשלם בתחילה 500.

ואני מציע לך תלך לבן אדם תסגור איתו כמו שיותר מקדם חבל ללכת לבתי משפט חבל על כל הטרחה וההוצאה של זה ועוד לבזבז ימי עבודה ועוד לטרוח ולבוא ללכת עזוב, בקיצור בלגן, תלך ותסגור את זה , זה ההצעה שלי.

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם
אחרי המשפט נדע אם היה משתלם לו לשלם או לא...8)...

אולי קצת אוף-טופיק. הפוגע הוא בן מעוטים כך שלא נראה לי שבית המשפט והוצאה לפועל עושים עליו רושם. אך עדיין אינני יודע אם כל העניין הנ"ל שווה מבחינתו בגלל 2000 ש"ח.

פורסם

מה זה "מקסימום שריטה קטנה"? לפי התיאור שלך לא נשמע שנגרם לו נזק ממשי אלא אם כן מדובר ברכב שמור באופן מיוחד.

אם אין לו חשק מיוחד להרוויח על חשבונך אני מעריך שהוא לא יעשה עם זה כלום.

קצת פסיכולוגיה-בגרוש: מרגע שתינוק נולד ידו נקמצת כשהוא נוגע במשהו, והנטייה הראשונית של אותו אדם הייתה להרוויח משהו מהסיפור אבל כשהוא ראה שאתה לא "פראייר" הוא נסוג מיד.

עריכה: כרגע ראיתי את הודעתך - אתה חושב שגרמת לו נזק של 2000 ש"ח? זה כבר סיפור אחר.

פורסם

תודה לעונים . והבקשה זה 200 ש"ח ולא אלפיים...

אגב לרכב היו שריטות מאחורה לפניי כן ואני לא בטוח שגרמתי לו לנזק ואם כן אז זה רק שריטה.

הבעיה : האם הוא יכול לפגוע עוד יותר בטמבון האחורי וככה לגרום יותר נזק זאת אומרת יותר פיצויי מבחנתי?

פורסם
היום בערב נסעתי מאחורי מישהו סביב ה-2 דקות בלי אפשרות לעקוף ובפניה ימינה הוא בלם בפתאומיות בגלל רכב שרצה לצאת מחניה ואני בדיוק לשניה הורדתי את העיניים טיפה בשביל להעביר תחנה ברדיו וישר לחצתי ברקס פגעתי בו עם הקצה הימני קדמי שלי בקצה השמאלי אחורי שלו במהירות של 5 קמ"ש בערך .

הנזק הוא: הפלסטיק מתחת לפנס שלי טיפה נשרט והפנס עצמו קיבל שריטה קטנה וזהו , ואצלו לא ראיתי אם הייתה שריטה קודם אבל לא היה לו קמט או משהו בטמבון הלא מקסימום שריטה קטנה

החלפנו פרטים והוא אמר מצידו "אם אתה רוצה תביא לי 200 שקל נסגור את זה" , כמובן שסירבתי .

עכשיו מה כדאי לעשות ? זה היה סתם משהו בקטנה ולא רציתי ויש לו אפשרות לתבוע את הביטוח שלי ולדרוש תיקון ? ושלא יעשה נזק גדול יותר ויטען שאני עשיתי .

לא צילמתי וזה חבל נכון , אבל הוא היה נראה בן אדם מבוגר ולא קומבינטור , בקיצור מה כדאי לי לעשות וכמה אני בערך אצתרך לשלם על השטות הזאת? או שהביטוח מחסה דברים כאלה כשמדובר ב200 שקל תיקון באמת ?

יש לי חובה וצד ג' .

אשמח לקבל תשובות לפחות על חלק מהשאלות , תודה ושבוע טוב (ד"א אחלה דרך לפתוח את השבוע- חג שמח )

ההמלצה שלי - שלם לו את ה- 200 ש"ח.

לי קרה דבר ממש דומה לפני שנתיים. רק שהבחורה מקדימה נפגעה בצורה קלה בטמבון האחורי.

כמובן שהחלפנו פרטים והביטוח שלי שילם על התיקון רק שיומיים לאחר מכן היא חשבה שהיא רוצה להרוויח מהביטוח עוד כסף ופנתה לבדיקה במיון בגלל "כאבי צוואר". ברור שהכל היה המצאה אבל החוק קובע שברגע שיש פניה למיון, יש גם משפט.

בסופו של דבר היא לא קבלה דבר מהביטוח ( פרט לתיקון כמובן) אבל מכיוון שהיא פנתה לבדיקה - לא היתה ברירה אלא לערוך משפט ולאחר התערבות עו"ד היה משפט קצר ובגלל שלא שמרתי מרחק יצאתי רק בשלילה על תנאי (חודשיים) ו- 1000 ש"ח קנס.

בקיצור, תשלם את ה- 200 ש"ח.

פורסם
אבל החוק קובע שברגע שיש פניה למיון, יש גם משפט.

שוב אוף-טופיק... עד כמה שידוע לי - אין חוק כזה, הכל נתון להחלטת המשטרה, וככול הנראה היה לך מזל רע. לי קרה שמישהי נכנסה ברכבי מאחור מרמזור אדום כך שזה עף באוויר (כמובן היה מדובר בטוטל לוסט). יחד עם הנוסעת שהייתה ברכבי פוננו למיון מהמקום. ולא היה שום משפט ושום בטיך.

ולעצם העניין... אילו איזה דביל היה שורט לי פגוש - הייתי פועל להחלפתו (בחלק מקורי כמובן, ענייו של 6000 ש"ח). ולא מפני שאני גזלן ורמאי, אלה מפני שהפגוש שלי הוא פיקס ואין שום סיבה שיהיה אחרת.

פורסם

נהגת בטיפשות גמורה שלא נתת לו את ה200 שח. אין ציור בעולם שנגיעה ברכב תסתכם בפחות מזה אפילו אם זה רק פוליש ווקס.

אני הייתי משלם לו במקום אפילו אם היה לי ספק אם אני אשם. פשוט זה חיסכון בזמן בכסף ובטלפונים.

פורסם
שוב אוף-טופיק... עד כמה שידוע לי - אין חוק כזה, הכל נתון להחלטת המשטרה, וככול הנראה היה לך מזל רע. לי קרה שמישהי נכנסה ברכבי מאחור מרמזור אדום כך שזה עף באוויר (כמובן היה מדובר בטוטל לוסט). יחד עם הנוסעת שהייתה ברכבי פוננו למיון מהמקום. ולא היה שום משפט ושום בטיך.

ולעצם העניין... אילו איזה דביל היה שורט לי פגוש - הייתי פועל להחלפתו (בחלק מקורי כמובן, ענייו של 6000 ש"ח). ולא מפני שאני גזלן ורמאי, אלה מפני שהפגוש שלי הוא פיקס ואין שום סיבה שיהיה אחרת.

מהיכן ההחלטיות והתוקפנות הזו?

בכל מצב שיש נפגעים בגוף, המשטרה מחוייבת לפתוח בחקירה. אמנם לא תמיד יהיה משפט מכיוון שזה תלוי בשוטר החוקר אבל תמיד תהיה חקירה ותצטרך להיות מוזמן להגשת עדות.

רק אז השוטר החוקר יחליט.

במקרה שלי, לא היו כל נפגעים בתאונה כזו של פגוש לפגוש. יכול להיות שהיא אפילו לא היתה פונה למיון אבל החוקר במשטרה אמר לי שנראה לו שכך מישהו יעץ לה על מנת לנסות לקבל כסף מהביטוח.

בכל אופן, במקרים כאלה כדאי לשלם את ה- 200 ש"ח אבל להחתים שאין כל תביעה בנוסף.

פורסם

מצטער שאני מתלבש על השרשור, אבל יש לי שאלה קטנה למקרה שחס וחלילה אני ימצא את עצמי במצב דומה, במידה ואדם דורש ממני תשלום על נזק שגרמתי לו, איך אני מוודא שיום למחרת הוא לא יתבע את הביטוח שלי בכ"מ?

פורסם

אתה כותב בנוכחותו כמה מילים על כך שאתה משלם לו כסף בעבור הנזק ולפיכך אין לו כל זכות לתבוע אותך לאחר-מכן, מראה לו את זה, שניכם מסכימים, שניכם חותמים, אתה נותן לו את הכסף וכל אחד נוסע לדרכו.

כמובן שגם מומלץ לציין את תאריך/שעת/מקום התאונה ופירוט מה שהתרחש.

פורסם
אולי קצת אוף-טופיק. הפוגע הוא בן מעוטים כך שלא נראה לי שבית המשפט והוצאה לפועל עושים עליו רושם. אך עדיין אינני יודע אם כל העניין הנ"ל שווה מבחינתו בגלל 2000 ש"ח.

לא רק אוף טופיק, גם אוף סנס. אבל אתה לא לבד לצערי.

• תוכן חדש...