Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם של טמבלים? אתה זה שהמודל לחיקוי שלו הוא עבריין מין גס רוח באופן קיצוני :-P

לדעת בית המשפט , לא לדעתי .

והוא לא המודל..:wink:

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במהירות מופרזת גם רכב עם אחיזת כביש טובה משל הפאג'רו יתהפך בקלות, חבר'ה חלק מכם פה מאבדים את האישיו.

הרכב פה לא פונקציה ולא, לא בגלל שיש לי פאג'רו.

לא נכון.

כל עוד לא פגעת בשום מכשול, קרוב מאוד לבלתי אפשרי להפוך רכב פרטי.

תביא לי כל רכב פרטי שאתה רוצה, לא חשוב סוזוקי אלטו או מרצדס S קלאס או יונדאי אקסנט, אתה יכול לנסוע במהירות הסופית שלו ולעשות איזה תמרונים שאתה רוצה (על משטח אספלט אינסופי) וכל מה שיקרה זה הרבה ריח של צמיגים מההחלקות.

נכון שאם תפגע בזוית מסויימת (בעיקר הצידה) במכשול כמו מדרכה או תעלה אתה יכול להתהפך.

בג'יפ, לעומת זאת, גם בכביש אספלט בלי לפגוע בכלום, יש תמרונים שעלולים להיגמר על הגג.

אם משרד התחבורה היה מגדיל ראש הוא היה מגביל את הנהיגה בכלים האלו לדרגת רשיון נוספת (B+?) שתדרוש לפחות כמה שיעורים על ג'יפ + מבחן שליטה (על ג'יפ) במגרש שכולל התחמקות ממכשול למשל.

אבל הגורם לתאונה כאן לא היה הג'יפ. הגורם כנראה היה נהג מסטול ולא מרוכז. זה יכול לגרום תאונה בכל רכב, הג'יפ רק החמיר את המצב בגלל ההתנהגות הדינמית הנחותה שלו והקלות היחסית שבה אפשר להפוך אותו בנהיגה מאוד לא נכונה.

וכמובן מה שגרם לתאונה להיות קטלנית הוא אי-החגירה.

כשכל הנוסעים חגורים כראוי גם ג'יפ הפוך זה לא בהכרח סוף העולם, ויכול להיות שהיו כולם יוצאים משם בהליכה (כמובן בהתחלה בזחילה דרך החלונות, בכל זאת הפוך...)

מי שלא טורח לחגור את עצמו (או את הצאצאים שלו) וכך נהרג - מבחינתי ברירה טבעית במיטבה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מי שלא טורח לחגור את עצמו (או את הצאצאים שלו) וכך נהרג - מבחינתי ברירה טבעית במיטבה.

מה שנקרא "פרס דארווין לאבולוציה יישומית"!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תגובותיך בשרשור ממשיכות להיות בזויות, הקודמת (שנמחקה ככל הנראה, ובצדק) וזו.

אני חושב שיש טעם בדבריו: מערכת המשפט שלנו מענישה את מי שמתנהג בסדר, ונותנת פרס למי שמרמה ומשקר. להאשים את האזרח בלבד במקרה כזה זה כמו להאשים את בעל העסק על כך שהוא מעלים מס - בלי להתייחס לעובדה שהמיסים מוגזמים. עוד על חוקים בהמשך:

האם אנחנו נידרשים לציית לכל חוקי התעבורה?

כן, תמיד. אלא אם כן אנחנו הנהגים של הנשיא או שוטרים, כמובן.

האם נבין שאם אנו מצייתים לחוקים הם בסופו של דבר שומרים עלינו?

למרבה הצער, לא תמיד. יש לא מעט מקרים של סימוני קו לבן רצוף / מקווקו שמסומנים הפוך, כלומר אוסרים לעקוף במקום שאפשר (לא נורא) ומתירים לעקוף במקום שאי אפשר. לא פעם ראיתי אנשים שחושבים כמוך - שהחוק אינו טועה - ועוקפים לפי הסימון בדיוק לפני שיא גובה של הר, תוך כדי פניה עיוורת ועוד.

אותו עקרון לגבי האיסור על החלפת מידת הצמיג למידה גדולה יותר, החלפת הבלמים לחזקים יותר, ועוד.

אסף,

כל מה שכתבת נכון. הטענה שלי רק הייתה שבאופן יחסי, לרכב שטח קל יותר להתהפך... אי אפשר שלא לחשוב "אילו היה מדובר במכונית משפחתית, אולי התוצאה הייתה שונה"

זה לא חוכמה. גם כאשר אוטובוס מתהפך אפשר לומר שאילו היה מדובר בפרארי, הוא לא היה מתהפך. אלא שכמו שנהג אמור לנהוג אחרת ביום של הגשם הראשון, כך גם צריך להתחשב בעובדה שג'יפ אינו רכב מירוץ; ולכן אין טעם לשאול, כיצד היה רכב אחר מתנהג באותה מהירות או תמרון. יותר נכון לשאול - כיצד היה רכב רגיל מתנהג אילו היו נוהגים בו מעבר למגבלות שלו, והתשובה היא שגם במקרה כזה סביר שהיתה קורית תאונה.

ידוע שהוא היה גס רוח באופן קיצוני וכנראה איזו אמא בת וסייעת לקחו את זה רחוק מידי , אבל זה מה שגרם לזה שלא הייתה אלימות בכיתות ואחוז זכאות גבוה. עם של טמבלים אנחנו לסיכום .

עם של טמבלים? אתה זה שהמודל לחיקוי שלו הוא עבריין מין גס רוח באופן קיצוני... מצטער אם אני מעדיף את דעת בית המשפט על פני דעתך... :wink:

לגבי "גס רוח" - מה דעתך על בני ל.?

לגבי העדפת דעתו של בית המשפט - אני מאחל לך שלעולם לא תדע עד כמה קל להיות מורשע שלא בצדק במדינת ישראל, ובמיוחד על עבירות מין, ובמיוחד כאשר המתלוננת ממין נקבה.

האם אתה יודע מה אחוז ההרשעות בדין פלילי ("זכאי עד שהוכחה אשמתו", "זכאי על פי הספק", "עדיף ש-999 עבריינים יזוכו ולא שחף מפשע אחד יורשע") במדינת ישראל? למעלה מ-99%. וזה עוד טוב, כי לא מזמן זה היה 99.9%. שזה במקרה 999 מתוך אלף.

האם אתה יודע שיש בישראל חוק מיוחד שאומר שאזרחית ממין נקבה אינה נושאת באחריות פלילית במקרה של הגשת תלונת שוא בעבירות מין?

דני

פורסם

את החשיבות של לחגור חגורות בטיחות לומדים כבר בגן.

הבן שלי בגן טרום חובה ויש להם כל שבוע זהירות בדרכים ( או משהו בסגנון )

אלו מתנדבים פנסיונרים שמסבירים להם.

וזה עוב'ד מצויין

לא יודע איך זה במקומות אחרים

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

יש משהו בדברייך לגבי הפאג'רו אבל ברור לך שכזו תאונה לא יכולה להיגרם סתם ככה מעניין של אחיזת הרכב בכביש, חייבת להיות כאן סיבה, ואין לי ספק שהנהג הוא סיבה מספיק טובה לתאונה הזו. לא יודע תחת השפעה של מה הוא נהג אבל חף מפשע הוא לא.

פורסם

בג'יפ, לעומת זאת, גם בכביש אספלט בלי לפגוע בכלום, יש תמרונים שעלולים להיגמר על הגג.

אם משרד התחבורה היה מגדיל ראש הוא היה מגביל את הנהיגה בכלים האלו לדרגת רשיון נוספת (B+?) שתדרוש לפחות כמה שיעורים על ג'יפ + מבחן שליטה (על ג'יפ) במגרש שכולל התחמקות ממכשול למשל.

.

אתה טועה. רכב פנאי-שטח כמו פאג'רו למשל, מחוייב לעמוד באותם תקנים כמו מכונית אחרת - ויחליק לפני שיתהפך אם לא יפגע במכשול.

וכמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי -יש מכשולים שיהפכו מכונית נמוכה ולא יזיזו לרכב פנאי-שטח, ויש להיפך.

ה"הגדלת ראש" שאתה מציע למשרד התחבורה כבר הוצעה בעבר, אבל אין בה הרבה טעם - כי לאיזה רכב תחייב בדרגת רשיון נוספת? לרכב עם הנעה לכל הגלגלים? כלומר סובארו? או לרכב גבוה? כלומר ברלינגו? או לרכב שמשקלו מעל 2 טון? כלומר להרבה מכוניות יוקרה, אבל לא לג'ימני?

אתה באמת חושב שפאג'רו מסוכן יותר ממסחרית עמוסה לעייפה? תחשוב על וואן 3 וחצי טון עמוס עד הגג - הוא מתהפך אם הנהג תוקע נאד לכיוון הלא נכון, אבל בשבילו רשיון B רגיל לגמרי מספיק. וזה בסדר, כי המדינה לא יכולה למנוע ממך לעשות שטויות על ידי דרגות רשיון. אנשים ימצאו מספיק דרכים לעשות שטויות גם בדרגת הרשיון שלהם.

רכבי פנאי-שטח הם מכוניות, וככאלה צריך להתייחס אליהם. נכון שיש להם את המגבלות האינהרנטיות שלהם, אבל כל עוד תנהג באופן שקול ואחראי - שזה בגדול מה שכל נהג צריך לעשות בכל רכב - לא תגיע למגבלות. זה נכון לכל מכונית. גם מכוניות כביש משובחות במיוחד (ואין הרבה כאלו על הכביש), במקרה שלפנינו, היו נכנסות לצרה.

לנהג שיושב מאחורי ההגה חייבת להיות אחריות למה שקורה איתו, עם המכונית, ועם הנוסעים.

לי, באופן כללי, מאוד קשה עם חלוקת האחריות בין הנהג למכונית. היום אומרים שהג'יפ אשם (חלקית, חלקית, ברור, הנהג אשם קודם כל) - ומחר יאמרו את זה על מכוניות "משופרות" (הרי ברור שפילטר פתוח "בניגוד לכל התקנות תעבורה" הוא מסוכן מאוד) ומחרתיים על כל מכונית שמאיצה מ0 ל100 בפחות מ 10 שניות. ועכשיו תסתכלו על עצמכם במראה ותחשבו אם דווקא אתם (חובבי רכב, מן הסתם) רוצים להיות מאלו שמטילים חלק מהאחריות על המכוניות במקום את כולה על הנהגים.

ובמאמר מוסגר, אם יש משהו להפנות אליו אצבע מאשימה במקרה הזה, והוא לא הנהג - הרי זו גדר הבטיחות. אבל זה כבר סיפור אחר.

אסף.

• תוכן חדש...