Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה עקרונית עולה מכל התגובות :

האם אנחנו נידרשים לציית לכל חוקי התעבורה?

האם נבין שאם אנו מצייתים לחוקים הם בסופו של דבר שומרים עלינו?

אין דרך אלא להבין ולהפנים את הנושא!

כך במהירות הנסיעה ,כך בשמירת מרחק , וכך בחגירת חגורות בטיחות.

בכלל לאחרונה אני נתקל ביותר ויותר "מעגלי פינות" בנהיגה בכביש.

אין יום שאני לא נתקל בנהגים שחוצים ברמזור אדום. אין יום שנדחפים בפקק וגונבים נתיב ברגע האחרון.

ומצד שני גם לא מעט נהגים שלא מוותרים והמלחמה בכביש היא לא פעם על אגו .(לא אהייה פראייר ואוותר!)

בכביש שמדובר אני עובר כל יום בבוקר.אלפי מכוניות עוברות ביום בכביש .

לשמחתי מ"ס התאונות ירד באופן משמעותי והתנועה זורמת ברוב שעות היממה.

אך כנראה שדבר לא יכול למנוע תוצאות אומללות בנהיגה לא זהירה.

במשפחתי 5 נהגים. שלושת הצעירים במשפחה קבלו ממני טיפ אחד עקרי בנהיגה.

כבד את הנהגים והם יכבדו אותך.

חש שמח!:-)

צ'צ'יק

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כרגע קראתי בYNET שאוטובוס ילדים התהפך בכביש 6 ,בין נחשונים לאייל לכיוון צפון, יש 40 פצועים.

עדיין לא ברורה הסיבה להתהפכות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4059973,00.html

קצין התנועה של משטרת מרחב שרון, רב פקד דוד בר חנין, אמר כי מחקירה ראשונית עולה שהאוטובוס סטה לפתע לשוליים הימניים וכשהנהג הבחין בכך, הוא ככל הנראה שבר את ההגה שמאלה, ושוב פעם ימינה כדי לא להתנגש במעקה הבטיחות. אז התהפך ונגרר על הכביש

מקרה קלאסי של נהג שנרדם (או משהו בסגנון) ואז לא ידע כיצד לתפעל את האוטובוס במצבי חירום (שבר חזק מדי שמאלה ואז ימינה)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

אני קורא שוב את הפוסט הראשון שלך, וקצת מתפלא. נקודת ההנחה שה"ג'יפ" הוא הגורם להתהפכות בגלל שהוא רכב פחות בטוח - היא נקודת מוצא שגויה.

נכון - SUVים הם בעלי מרכז כובד גבוה יותר משל מכוניות. נכון - מהלכי המתלה שלהם גדולים יותר. אבל עדיין - גם SUV לא אמור להתהפך כתוצאה משינוי כיוון, אפילו לא מתמרון של שני שינויי כיוון מהירים ורצופים (כמו המבחן שבו נכשל הדור הראשון של הKING בגלל כיול מתלים שתוקן מייד לאחר מכן). מכוניות, וזה כולל SUVים מחליקות לפני שהן מתהפכות. גם לא נכונה ההשוואה שעשה מישהו מהמגיבים בין פג'רו לב.מ.וו סדרה 7 - כמעט כל רכב שתשווה אליו, מתנהג בצורה פחות בטוחה ממנו.

אגב, ג'יפים כן מתהפכים - כאשר מקלקלים את הדינמיקה הטבעית שלהם. אפילו כתבתי על זה. אבל זה לא המקרה.

מכוניות, וSUVים בכלל זה, מתהפכות כאשר הן פוגעות במכשול שממוקם בגובה שיגרום להם להתהפך. מכוניות יתהפכו מתעלה רדודה יחסית, שרכב שטח ידלג מעליה. רכב שטח יתהפך מפגיעה במכשול שהגובה שלו הוא בערך כמו גובה של מכסה מנוע של מכונית רגילה - ומכונית רגילה תימעך על אותו מכשול בלי להתהפך. כלומר לכל סוג של מכונית יש תרחיש אחר שיפריע לה להחליק ויהפוך אותה. לפעמים רכבי שטח מתהפכים, ולפעמים מכוניות מתהפכות. החיים קשים. להכליל שרכבי שטח מסוכנים יותר - זו הכללה מסוכנת בעצמה.

לעומת זאת, לנסוע לא חגור זה דבר שעשוי להסתיים במוות. וזו לא הכללה, זו עובדה. לנסוע לא חגור במכונית שנוסעת מהר מדי עם נהג שלא מרוכז בנהיגה, בעל תודעה מרחבית חלקית (העדות שמתחילה ב"פתאום" זה כמו לומר "נהגתי בלי להיות מודע למה שקורה מסביבי" ) וגם קצת או הרבה מסטול - בהחלט מעלה את הסיכויים למות.

לחגור תמיד (גם בשבילים, אור, גם בשבילים) מגדיל את הסיכוי להישאר בחיים. יש לי צלקות על הפרצוף ועל הגולגולת שמוכיחות את זה. אם לא הייתי חגור - לא הייתי כאן. זה לא משנה אם מדובר במכונית בטוחה במיוחד, ברכב מפואר, בגרוטאה, או בSUV. בתור יצור תבוני אנחנו לומדים את העובדה הזו - המבוגרים מצפיה בעובדות כפי שהן מובאות לנו בחדשות, הילדים לומדים זאת מהוריהם - על ידי דוגמה ושינון. אני בטוח שהילדים במקרה הזה למדו את הלקח ולא יסעו יותר לא חגורים, אם כי הדרך בה אימם לימדה אותם את השיעור - על ידי הדגמה ולא על ידי דוגמה - לא מקובלת עלי וראויה לגינוי.

ואי אפשר שלא להתייחס גם לנהג עצמו - בהחלט מטיפוס מסויים. ממש היום בדרך הביתה, אחרי שקראתי את הדיון הזה וחשבתי אם להגיב או לא, עקפה אותי ב.מ.וו X6 בצבע שחור, במהירות של בערך 140 או אולי קצת יותר. בדרך נמיר. מזגזג בין המסלולים, רק יד אחת על ההגה - איך אני יודע? כי השניה, עם שעון זהב וסיגריה - היתה בחוץ. הנוסע מאחור לא היה חגור. איך אני יודע? כי הוא יצא מהסאן-רוף כדי לומר דברי טעם לעלמה שעברה ברחוב, כשעצרו ברמזור. אם אתם חושבים שאני סתם בודה את התיאור כדי להנציח סטריאוטיפ - אתם טועים, ויש לי תמונה שצילמתי ברמזור. אבל הסטריאוטיפ לא טועה. יש כאלו אנשים.

המכונית, כמו השעון, היא סמל לעוצמה. הנהיגה המהירה והפרועה היא סמל לעוצמה. לא לחגור זה עוד סמל לעוצמה. "תראו אותי, מי יגיד לי מה לעשות? מי יכול עלי? הנה, אני עושה כל מה שמסוכן, ושם קצוץ על כולם, ונשאר בחיים".

אני לא יודע הרבה בפסיכולוגיה, אבל קראתי קצת על גנטיקה ויש מושג שנקרא "עקרון ההכבדה". המשמעות היא שזכרים מסויימים בטבע מקשים על עצמם בכוונה, עושים שטויות, מסתכנים, רצים וקופצים כמו משוגעים מול הטורף, ואז בורחים בשניה האחרונה - ודואגים שהנקבות יראו את זה. אם אתה עושה מספיק שטויות מספיק זמן, ודואג שכולם יראו את זה, ונשאר בחיים - זה אומר שאתה מספיק חזק, והנקבות ירצו את הגנים שלך. הבעיה עם עקרון ההכבדה היא שלפעמים הטורף כן משיג אותך. ואז אתה לא רק יוצא טמבל, אלא גם מת.

אסף.

פורסם

אסף,

כל מה שכתבת נכון. הטענה שלי רק הייתה שבאופן יחסי, לרכב שטח קל יותר להתהפך. כמובן שהאשם בתאונה הוא הנהג, ממגוון סיבות, וכמובן שאי חגירת החגורות היא הגורם העיקרי למוות כאן, אבל אי אפשר שלא לחשוב "אילו היה מדובר במכונית משפחתית, אולי התוצאה הייתה שונה". אני לא ראיתי את התאונה בעצמי ולא יודע אם זה הוא המקרה כאן, פשוט העליתי את זה בתור רעיון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רוני,

אני קורא שוב את הפוסט הראשון שלך, וקצת מתפלא. נקודת ההנחה שה"ג'יפ" הוא הגורם להתהפכות בגלל שהוא רכב פחות בטוח - היא נקודת מוצא שגויה.

נכון - SUVים הם בעלי מרכז כובד גבוה יותר משל מכוניות. נכון - מהלכי המתלה שלהם גדולים יותר. אבל עדיין - גם SUV לא אמור להתהפך כתוצאה משינוי כיוון, אפילו לא מתמרון של שני שינויי כיוון מהירים ורצופים (כמו המבחן שבו נכשל הדור הראשון של הKING בגלל כיול מתלים שתוקן מייד לאחר מכן). מכוניות, וזה כולל SUVים מחליקות לפני שהן מתהפכות. גם לא נכונה ההשוואה שעשה מישהו מהמגיבים בין פג'רו לב.מ.וו סדרה 7 - כמעט כל רכב שתשווה אליו, מתנהג בצורה פחות בטוחה ממנו.

אגב, ג'יפים כן מתהפכים - כאשר מקלקלים את הדינמיקה הטבעית שלהם. אפילו כתבתי על זה. אבל זה לא המקרה.

מכוניות, וSUVים בכלל זה, מתהפכות כאשר הן פוגעות במכשול שממוקם בגובה שיגרום להם להתהפך. מכוניות יתהפכו מתעלה רדודה יחסית, שרכב שטח ידלג מעליה. רכב שטח יתהפך מפגיעה במכשול שהגובה שלו הוא בערך כמו גובה של מכסה מנוע של מכונית רגילה - ומכונית רגילה תימעך על אותו מכשול בלי להתהפך. כלומר לכל סוג של מכונית יש תרחיש אחר שיפריע לה להחליק ויהפוך אותה. לפעמים רכבי שטח מתהפכים, ולפעמים מכוניות מתהפכות. החיים קשים. להכליל שרכבי שטח מסוכנים יותר - זו הכללה מסוכנת בעצמה.

לעומת זאת, לנסוע לא חגור זה דבר שעשוי להסתיים במוות. וזו לא הכללה, זו עובדה. לנסוע לא חגור במכונית שנוסעת מהר מדי עם נהג שלא מרוכז בנהיגה, בעל תודעה מרחבית חלקית (העדות שמתחילה ב"פתאום" זה כמו לומר "נהגתי בלי להיות מודע למה שקורה מסביבי" ) וגם קצת או הרבה מסטול - בהחלט מעלה את הסיכויים למות.

לחגור תמיד (גם בשבילים, אור, גם בשבילים) מגדיל את הסיכוי להישאר בחיים. יש לי צלקות על הפרצוף ועל הגולגולת שמוכיחות את זה. אם לא הייתי חגור - לא הייתי כאן. זה לא משנה אם מדובר במכונית בטוחה במיוחד, ברכב מפואר, בגרוטאה, או בSUV. בתור יצור תבוני אנחנו לומדים את העובדה הזו - המבוגרים מצפיה בעובדות כפי שהן מובאות לנו בחדשות, הילדים לומדים זאת מהוריהם - על ידי דוגמה ושינון. אני בטוח שהילדים במקרה הזה למדו את הלקח ולא יסעו יותר לא חגורים, אם כי הדרך בה אימם לימדה אותם את השיעור - על ידי הדגמה ולא על ידי דוגמה - לא מקובלת עלי וראויה לגינוי.

ואי אפשר שלא להתייחס גם לנהג עצמו - בהחלט מטיפוס מסויים. ממש היום בדרך הביתה, אחרי שקראתי את הדיון הזה וחשבתי אם להגיב או לא, עקפה אותי ב.מ.וו X6 בצבע שחור, במהירות של בערך 140 או אולי קצת יותר. בדרך נמיר. מזגזג בין המסלולים, רק יד אחת על ההגה - איך אני יודע? כי השניה, עם שעון זהב וסיגריה - היתה בחוץ. הנוסע מאחור לא היה חגור. איך אני יודע? כי הוא יצא מהסאן-רוף כדי לומר דברי טעם לעלמה שעברה ברחוב, כשעצרו ברמזור. אם אתם חושבים שאני סתם בודה את התיאור כדי להנציח סטריאוטיפ - אתם טועים, ויש לי תמונה שצילמתי ברמזור. אבל הסטריאוטיפ לא טועה. יש כאלו אנשים.

המכונית, כמו השעון, היא סמל לעוצמה. הנהיגה המהירה והפרועה היא סמל לעוצמה. לא לחגור זה עוד סמל לעוצמה. "תראו אותי, מי יגיד לי מה לעשות? מי יכול עלי? הנה, אני עושה כל מה שמסוכן, ושם קצוץ על כולם, ונשאר בחיים".

אני לא יודע הרבה בפסיכולוגיה, אבל קראתי קצת על גנטיקה ויש מושג שנקרא "עקרון ההכבדה". המשמעות היא שזכרים מסויימים בטבע מקשים על עצמם בכוונה, עושים שטויות, מסתכנים, רצים וקופצים כמו משוגעים מול הטורף, ואז בורחים בשניה האחרונה - ודואגים שהנקבות יראו את זה. אם אתה עושה מספיק שטויות מספיק זמן, ודואג שכולם יראו את זה, ונשאר בחיים - זה אומר שאתה מספיק חזק, והנקבות ירצו את הגנים שלך. הבעיה עם עקרון ההכבדה היא שלפעמים הטורף כן משיג אותך. ואז אתה לא רק יוצא טמבל, אלא גם מת.

אסף.

קצת מוזר לקרוא שאינך מוכן לקבל "הנחה" אלא רק "עובדה" ובצדק רב כמובן, גם הכללה אינך אוהב וגם זה בהחלט ראוי, אבל מיד אחר כך אתה יוצא באבחון פסיכולוגי מענין שלוקח דוגמה ממקרה אחד ויוצא למסע הכללות שההכללה נגדה אתה יוצא בענין מסוכנותם של רכבי השטח, נראית כמו תוצאה של ניתוח מחקרי מעמיק, מה שאגב כנראה נכון.

פורסם
אני לא חושב שזה משנה כל כך אם זה הרכב הקצר או הארוך. מרכז הכובד הגבוה עושה את שלו, כמו גם המתלים ארוכי המהלך, רמת האחיזה הנמוכה והגמלוניות הכללית של הרכב.

רוני

יש משמעות לאורך, אבל זניחה מול שאר משתני הרכב, כנראה שפג'רו קצר הפיך יותר בשבירה של ההגה מאשר פג'רו ארוך.

כל מה שקשור לנהג זה קרקס בפני עצמו, שמן הסתם יופיע בשרשורים אחרים.

בנוגע למה שהעלה רוני - זאת בעיקר חזרה בפעם המי-יודע-כמה

לאביזר הבטיחות הטוב ביותר שהומצא אי-פעם,

שלמרות היותו מיושן מוכיח שוב ושוב עד כמה הוא חיוני.

מעולם לא עלה על דעתי שחגורה נועדה למנוע ממני להתעופף מחוץ לרכב

(זה פשוט לא נראה הגיוני במכוניות רגילות).

מתברר שהיא מונעת גם את זה ברכבים גבוהים.

גם הרכב רגיל אתה יכול לעוף מהחלון, ראיתי בעניים שלי את השניה שאחרי (אתה יודע אחרי הבום הסתובבתי לכביש) את הבחור שעף רצינו להחיות, רק שלא מצאתי את הפה שלו כדי להחדיר A.W.

דרך אגב אביזר בטיחות הטוב ביותר הוא חינוך, לא חגורת בטיחות לא כרית אוויר ולא שום שלוש אותיות באנגלית.

אסף, חלק עיקרי מעיקרון ההכבדה, ומשם בא שמו, הוא ממש הכבדה ע"י התהדרות בדברים לא שימושיים, כמו נוצות ציבעוניות מידי, קרניים גדולות מידי, גורמטים נוצצים מידי וכו'.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
זה עצוב שאני מתלוצץ תמיד עם חברי האמריקאים באומרי : אם אתה רוצה להיות פושע, תעבור לישראל. ואז אני מגולל את נפלאות מערכת המשפט והמשטרה. פשוט עצוב.

טוב, זה לא שמערכת המשפט האמריקאית יותר טובה, ההפך המוחלט!

תראה את או. ג'י.סימפסון או רק משלשום איך לינדזי לוהן הולכת הביתה אחרי שנתפסה נוהגת בשכרות בפעם הרביעית בזמן שהיא על תנאי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דרך אגב אביזר בטיחות הטוב ביותר הוא חינוך, לא חגורת בטיחות לא כרית אוויר ולא שום שלוש אותיות באנגלית.

חינוך שאצל חלק מאוד גדול אצל ההורים לוקה בחסר.

הורים שמושיבים את ילדיהם הפעוטים על הברכיים, ללא מושב בטיחות, אבל הם חגורים במחשבה שבעת תאונה יצליחו להחזיק חזק את הפעוט כדי שלא יעוף דרך השמשה.

הורים שחוסכים על רכישת בוסטר מגביה, ואפילו לא טורחים להניח כרית על המושב כדי להגביה את הילד, וחגורת הבטיחות נמצאת שם כמו כוסות רוח למת.

מהיכן יכולה להגיע הישועה?

לדעתי כמו שכתבת מהחינוך, מבית הספר, מהגן, מקומות שבהם צריך להעלות את התקציב כדי למזער את נזקי ההרוגים בעתיד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

במקרה ראיתי במוצאי שבת, משפחה תמנית דתית עם 5 ילדים בניהם לפחות 2-3 שצריכים בוסטר, יוצאים מסוברו DL. תעשו את החשבון.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

שודדת - זו תגובה תמימה, לא מתאימה לך:

1. חינוך מהבית? את זה תמצאי בגרמניה ושכנותיה, לא אצלנו. התאור הצבעוני של אסף בתגובה 48 יותר מדי טיפוסי למדינתנו.

2.חינוך במערכת הציבורית? אפילו במערכת אופטימלית זה מעט מדי ומאוחר מדי. הילד שאינו נחגר במושב הבטיחות מגיע לגן עם החינוך הזה, ובמדינתנו אשר מתעקשת להפריט את החינוך - גם אם הדבר אינו מוצהר - הגננת והמורה אינם בעלי סמכות מספקת כדי לתקן את החינוך הקלוקל מהבית. אישית אני בן ל"יקה" אשר במקצועו הבטיחות היא עניין מרכזי, ולכן קיבלתי חינוך כזה, והצלחתי להעביר אותו לבנים שלי. אבל כאשר אני מסיע את בת השכנים, ילדה בת 15 מ"בית טוב" עם הורים קפדנים למדי, יש לי כל פעם התמקחות על נושא חגורת הבטיחות. פשוט - לילדה יש אזה תרוץ שמצליח להמיס את ההורים שלה והם אינם מקפידים על החגירה במכוניתם, ואני נאלץ להתמודד עם התוצאות. ד"א - הבן שלי, בן כתתה, נחגר בלי שאצטרך לבקש זאת, כיון שהוא מבין את חשיבות העניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני זוכרת את מערכת החינוך שהיתה קיימת בעבר, מלבד שיעורים בהם התלמידים נבחנים במקצועות חובה, היו לנו שיעורי העשרה, אחד מהם היה זהירות בדרכים.

כיום כשאני כבר עם תואר בהוראה ורואה את מערכת החינוך, כאשר אין תקציב (או שלא ניתן9 למקצועות העשרה, והתלמידים לומדים רק את המקצועות בהם יבחנו בעתיד בתיכון כדי לזכות בתעודת הבגרות.

נכון חינוך מגיע מהבית, אבל לעיתים הוא לוקה בחסר ואם היו שיעורים מתאימים בנושא אולי הילדים היו רואים זאת בעין שונה ולומדים מה כן נכון לעשות.

אני אופטימית ומקווה שביום מהימים אכן ינותב תקציב ותלמידים ילמדו כמו בכל שיעור בבית הספר שיעור לחיים, שאולי יציל להם את החיים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בדיוק לכך כוונתי כאשר דיברתי על הצמצומים וההפרטה במערכת החינוך. בדיקו בענייננו - לפני מספר שנים היתה תוכנית גרנדיוזית של "חינוך תעבורתי" הושקע הון בהכנת התוכנית והכשרת המורים - אבל כאשר הגיע השמן ליישם את התוכנית בכיתות התקציב קוצץ וכל ההשקעה ירדה לטמיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
א

אני אופטימית ומקווה שביום מהימים אכן ינותב תקציב ותלמידים ילמדו כמו בכל שיעור בבית הספר שיעור לחיים, שאולי יציל להם את החיים.

ל'

תקציב זו כנראה בעיה , אבל רק חלק ממנה .

אצלי המורים היו מורים שנתנו שיעורים לחיים אחד מהם ספציפי אני יכול לנקוב בשם : ד"ר שמעון שיבר .

כול תקופה מסויימת הוא היה מכנס את השכבה באודיטריום ונואם לנו על כמה דברים .

זה היה מורה לחיים .

למי שהשם מצלצל קצת : אז כן הוא היה מנהל בי"ס העמית בראשון שכרגע מרצה מאסר בגין כמה עברות עם רקע מיני ( לא זוכר במדוייק) שלדעתי האישית הוא לא ביצע .

ידוע שהוא היה גס רוח באופן קיצוני וכנראה איזו אמא בת וסייעת לקחו את זה רחוק מידי , אבל זה מה שגרם לזה שלא הייתה אלימות בכיתות ואחוז זכאות גבוה .

עם של טמבלים אנחנו לסיכום .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אני לא מאשימה את המורים, למורה יש מערכי שיעור ושעות בהם הוא מחוייב "להספיק" ללמד חומר מסויים.

מעבר לכך, במידה וירצה להשאיר תלמידים לאחר שעות הלימודים הדבר דורש בירוקרטיה ואישורים מיוחדים מההנהלה הבכירה.

עד שדברים ישתנו ותקציבם יוזז, אנחנו נמשיך לראות (לצערי) רכבים הפוכים, אנשים שעפים מרכבים בגלל שלא היו חגוריםונהגים שנוהגים בשכרות.

אני משתדלת להביא שינוי בנישה המצומצמת שלי.

ל'

• תוכן חדש...