Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעולם לא עלה על דעתי שחגורה נועדה למנוע ממני להתעופף מחוץ לרכב

(זה פשוט לא נראה הגיוני במכוניות רגילות).

מתברר שהיא מונעת גם את זה ברכבים גבוהים.

התאוריה הזו גם רווחת אצל המון נהגי ג'יפים שנוהגים בשטח.

ברגע שהם יורדים לשביל עפר החגורת בטיחות מתנתקת לה וחוזרת לאחור.

מוות מיותר שאולי היה יכל להמנע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במהירות מופרזת גם רכב עם אחיזת כביש טובה משל הפאג'רו יתהפך בקלות, חבר'ה חלק מכם פה מאבדים את האישיו.

הרכב פה לא פונקציה ולא, לא בגלל שיש לי פאג'רו.

Pajero, Clio

And my spectacular Megane:king:

פורסם
התאוריה הזו גם רווחת אצל המון נהגי ג'יפים שנוהגים בשטח.

ברגע שהם יורדים לשביל עפר החגורת בטיחות מתנתקת לה וחוזרת לאחור.

מוות מיותר שאולי היה יכל להמנע.

ל'

לצערי אני יכול להעיד שמה שרשמת מדוייק מאוד. הרבה שנים בשטח, ואני תמיד מופתע מחדש לפגוש מטיילים שיושבים ברכב לא חגורים, שהילדים מטיילים בעת הנסיעה ברכב, מוציאים חצי גוף מהסאן רוף, ועוד.

פעם היינו מעירים - אחרי תגובות עיקביות שנעות בין "אחי זה בסדר אני נוסע לאט" ועד "לך חפש מי יתקע אותך יזבל" - הפסקתי להעיר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

התאונה הזו דומה מאוד בבסיסה לתאונה שהתרחשה לפני מספר שנים באיזור צומת סביון.

השמועות מספרות שהיתה תחרות בין 2 כלי רכב, החלק האמיתי בכל התאונה הטראגית שהתרחש, אחד מהם איבד שליטה התהפך לתעלה, ומכיוון שלא היה חגור הועף מהרכב, דרך הסאן רוף בגג, ונמצא ללא רוח חיים עשרות מטרים ממקום התאונה (מהרכב).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כואב מאוד כל הסיפור הזה.

אם תשימו לב רוב (ואני ל-א מכליל, זאת עובדה) נהגי הפג'רו והלנד קרוזרים בארץ הם סוג של ערסים ישראלים מצויים,

כמובן שהפג'רו החדשים באים עם חלונות מושחרים וקסנונים ועוד כל מיני "תוספות" פוזה, אז בעליהם משתוללים, נוהגים יותר או יותר איך שבא להם והכי עצוב שהם בכלל לא חושבים שזה לא בסדר.

לא פעם ולא פעמיים עקף אותי אידיוט באחד מהדגמים הנ"ל בערך על 80-100 בתוך העיר חתך אותי חזק ואיכשהו הספיק לבלום לפני הרמזור, וכשהתקרבתי אליו מהצד דפק לי מבט לי של "מה אתה מסתכל יא אפס? יש לי ג'יפ, אני מלך העולם!"

כמובן שברקע מתנגנת לה מוזיקה מזרחית בפול ווליום וכל יושבי הרכב זורקים סיגריות מהחלונות.

אני לא רוצה להיות בוטה או לעורר התרגשות רבה בפורום, אבל אני ממש לא בוכה על בעלי ג'יפים כאלה שמתהפכים ודורסים אנשים אחרים ובורחים מהמקום.

חבל על שני האנשים האחרים, אני לא חושב שהגיע להם חבר אידיוט כמוהו ובטח שלא למות בגללו.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
בטח שמעתם על התאונה מלפני מספר ימים בה התהפך הפאג'רו והנהג ברח והתחבא בגן אירועים בלוד במשך שלושה ימים.

אני לא יודע יותר מדי פרטים מעבר למה שקראתי בעיתונות, אבל יש לי תחושה שבגורמים לתאונה יש שילוב "מנצח" של חוסר תשומת לב ורכב לא בטיחותי. (בגורמים למוות, לעומת זאת, יש שילוב מנצח של טמטום אנושי ואי-חגירת חגורת בטיחות).

חוסר תשומת הלב נבע מכך שהנהג סיפר ש"רכב סטה לעברי מימין ובגלל זה סטיתי שמאלה בשביל להימנע מתאונה". גם אם הרכב אכן סטה בחדות (נשמע מוזר, אלא רק אם הרכב היה משאית - אנשים לא נוהגים לסטות בחדות לעבר ג'יפ מגודל), אם הנהג היה מסתכל על הכביש ולא מדבר עם שאר יושבי הרכב (מה שאני רק יכול להניח שהוא עשה), כנראה שהוא היה מצליח להגיב בצורה פחות היסטרית מהפניית הגה חדה לשמאל.

וכאן נכנסת הסיבה של "רכב לא בטיחותי". רכבי שטח גדולים כדוגמת הפאג'רו הם בעלי אחיזה נמוכה ובטיחות אקטיבית עלובה. הפניית הגה חדה עשויה בקלות לגרום לאיבוד שליטה שתוביל לפגיעה בגדר הבטיחות (מה שקרה לדברי הנהג). הגדר בוודאי לא עזרה לעניין, אבל זה מרכז המסה הגבוה של הג'יפ שהוביל להתהפכות הבלתי נמנעת.

מה דעתכם?

רוני

קשה לנתח תאונה שאינך מצוי בפרטיה לרבות התנהגות הנהג והרכב שקדמו לה ומבחינה זו השערתך סבירה בדיוק כמו כל השערה אחרת. יחד עם זאת הנחיתות המובנית בכלי הרכב הללו מבחינת בטיחות אקטיבית, היא ענין פיזיקלי וכל העזרים האלקטרוניים שנועדו לפצות על נחיתות זו, יכולים לעזור, אבל לא לבטלה. נכון שג'יפ עם שילדת סולם הוא גרוע יותר מג'יפ עם מרכב אחוד, גם מבחינת בטיחות פסיבית אגב, אבל גם האחרון לא יכול להתמודד עם שינויי כיוון מהירים באותה יעילות כמו מכונית "נמוכה". מבחינה זו בהחלט עצוב לראות אנשים שקונים ג'יפ רק בשל כך שהוא נראה להם בטוח יותר להסיע בו את ילדיהם.

פורסם

אני לא חושב שהגורם המרכזי לתאונה כאן זה הרכב, ממש לא. דעתי היא שזו אשמתו של הנהג שלא היה מפוקס ואת זה עוד נראה בהמשך.

לצורך העניין אני מסכים לגבי זה שגי'פ (לא כל הגיפונים נמוכים שקימים היום אלא הג'יפים האמיתיים הגבוהים יחסית) הם רכבים יותר מסוכנים ופחות בטיחותיים מרכבים רגילים. כשאני עולה מפרייבט ללנד קרוזר אחרי סיבוב אחד אני ישר קולט באיזה רכב אני מצא ומוריד 30 קמ"ש ויותר ממהירות שאני נוסע ברכב רגיל.

פורסם

לדעתי זה רק הנהג.

כמה שהרכב לא בעל התנהגות טובה יחסית לרכב רגיל, מי שנוהג בו צריך לדעת את זה ולנהוג בהתאם למגבלות של הרכב.

אם הוא לא עושה את זה, האשמה רק עליו.

פורסם

זה נכון שלנהג יש אשמה מכרעת כאן, אבל תוצאות התאונה היו יכולות להיות קשות פחות ברכב מסוג אחר, וזו הטענה שלי. לא תמיד אפשר "לנהוג בהתאם למגבלות של הרכב" - למשל במקרה הזה מדובר בכביש ישר לחלוטין, שאין מניעה לנסוע בו 100 קמ"ש נניח. רק שתמרון חירום ב-100 קמ"ש בפרייבט היה ככל הנראה נגמר במעיכות מרכב בלבד (ופגיעות גופניות בעוצמה משתנה בהתאם למספר החגורים ברכב). בפאג'רו זה נגמר בהתהפכות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התעלמתי מהחלק השני של ההודעה המקורית שלך, לא בכוונה.

אתה צודק לגמרי, אם מדברים על תוצאות התאונה אז הן היו שונות לגמרי ברכב פרייבט.

בכל מקרה, למרות שהניתוח שלך לתאונה (מבחינת הפרטים הידועים) נראה לי נכון, אני לא בטוח שאני מבין את הנקודה שאליה אתה מנסה להגיע.

פורסם

לא צריך לשבור את הראש יותר מידי.

ערס שיכור ב"ג'יפ" עם חבורה של מתלהבים לא חגורים מסביבו.

תוסיף לזה מהירות גבוהה והנה מתכון מנצח.

קשה לנתח תאונה שאינך מצוי בפרטיה לרבות התנהגות הנהג והרכב שקדמו לה ומבחינה זו השערתך סבירה בדיוק כמו כל השערה אחרת.

אם הוא לא היה אשם בעיני עצמו הוא לא היה בורח. כלל ראשון בכל מקרה פשע.

אבל תוצאות התאונה היו יכולות להיות קשות פחות ברכב מסוג אחר, וזו הטענה שלי.

י

בגלל שהנהג היה שיכור והנוסעים לא חגורים, אני לא חושב שזה באמת היה משנה במשהו אם היה מדובר ברכב אחר.

האשמה היא נטו של נהג הרכב ושל הנוסעים הלא חגורים.

ולמעשה של כל אלו שנתנו לשיכור לנהוג.

פורסם
לאור תגובתו הבזויה בשרשור אחר, אני בהחלט מאמין שהוא יכול להצדיק גם התנהגות כזו.

קראתי כמה פעמים ואני לא מאמין שאתה מצדיק את ההתנהגות העלובה והבזויה הזו.

נהג בגילופין, נוסעים לא חגורים , התהפך בכביש ישר בלא כל סיבה נראית לעין וברח אחרי שראה שלפחות נוסעת אחת נהרגה. באשמתו.

למה לא הלך עוד צעד אחד קדימה לשיטתך?

היה לוקח את גופת ההרוגה ומושיב אותה מאחורי ההגה.

אני מקווה שהוא יענש לא רק על עצם ההריגה של הנוסעת (לא גרימת מוות ברשלנות - הריגה) אלא גם על נטישת הפצועים ועל שיבוש החקירה.

שי

אני מבין מאיפה אתה בא, אך אל תשכח שהינו זכאי עד שיוכח אחרת.

אני שוב פעם חוזר על גרסתו (עד שיוכח אחרת..): הוא יצא, בדק סטטוס של כל הנוסעים, כשראה שאינו יכול לעשות שום דבר נוסף למענם, הוא דאג לעצמו.

מה בדיוק ציפית, שיחכה למשטרה שתוכל לקחת ממנו דגימות דם?? הנוסעת כבר נהרגה, להפליל את עצמו כבר לא יחזיר אותה אז למה להקריב גם את עתידו?

אני גם לא אמרתי בשום מקום שיעשה את הצעד קדימה הזה, לא צריך לעוות את ההודעות שלי ולהקצין אותם באופן שלא כתבתי.

אבל אם כבר שאלת, אסביר למה לא לעשות זאת:

1) היו כבר עוד אנשים בסביבה שעזרו (לכן לכתו אינה הפקרה, נשארו במקום אנשים לטפל בפצועים) ולכן יש עדים, הוא לא יוכל לעשות זאת מבלי להסתבך עוד יותר עם שיבוש חקירה ועוד סעיפים.

2) בדיקה פתולוגית הייתה מוכיחה שההרוגה שנמצאה מאחורי ההגה, לא הייתה הנהגת (חבלות ושריטות אספלט, כתמי דם שלה מחוץ לרכב לדוגמא).

מספיק טוב?

שוב פעם, אני לא רואה פסול בכך שאינדבידואל מנסה לצמצם נזקים לעצמו, מקשיב לעצות עורכי דינו בחברה של ימינו - לזה בדיוק יש לו זכות השתיקה, זכות לנוכחות עורך דין בחקירה.

אם לא יצליחו להוכיח שהיה בגילופין או לשבור אותו (או שיודה כי המצפון מפריע לו..), אני דיי בטוח שישוחרר בסופו של דבר עם עבירות קטנות על אי חגירת חגורת בטיחות וכו' שקדמו לתאונה.

שוב עמדה זו אולי מרגיזה חלק מחברי הפורום פה, אך לא המצאתי את זה - זוהי המציאות היום ואין טעם לדעתי להסתיר את זה ולהתכחש לה - ראו גם את הוידאו מלפני כמה שנים של רוכב קטנוע שוכב באמצע צומת בת"א וכל המכוניות פשוט עקפו אותו.

פורסם

הבעיה היא שנהגים כן פוחדים לבלום, אבל לא פוחדים לסטות. אם הנהג היה בולם ככל יכולתו בקו ישר ולא מטה הגה ישר -- התוצאות היו הרבה פחות קשות. צריך להקדים בלימה לסטיה, לא להקדים סטיה לתאונה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נשים בצד לרגע את דעתי על רכבי שטח, בעליהם ואופן נהיגתם, הרבה פה ציינו את אשמת הנהג. אני מסכים כי לנהג יש אחריות בתאונה וצרייך להענש על ההפקרה, למרות שאני בספק אם זה היה משנה משהו. אבל, מי שנכנס לרכב עם נהג שיכור ועדיין לא חוגר את עצמו, דמו בראשו. אני לא מצר על ההרוגים, אלא על הילדים שנותרו יתומים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...