Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית - תודה למגיבים.

שנית - מבחינת רמות המוסכים בארץ, התכוונתי לאלו המרכזיים ולא ל-'מורשי-היבואן' למיניהם - הרי הכל תלוי במקצועיות של העובדים וברמת ההכשרה שבעלי-המוסכים והיבואן מעניקים להם.

שלישית - אני מנסה בימים ובשבועות האחרונים למצוא את ה'יבוא המקביל' או ה'אישי' כתחליף, כדי לייבא את הבחירה שלי עם התוספות בהם אני מעוניין, ואולי לחסוף כמה עשרות אלפי שקלים בתהליך (הרי מונדיאו שעולה בבריטניה 32,000 פאונד (כ-160,000 ש"ח לפני מיסים) תעלה כ-190,000 אחרי המיסים, ואני מדבר על הגרסה המאובזרת ביותר, זו שדלק-מוטורס לא מתכוון לייבא, Titanium-X למעוניינים, ושם יש אופציות אבזור עשירות למדי, שפה לא חושבים לתת לנו כלל).

ובכן, פיסקה ארוכה (וגם מה שיש בסוגריים), אבל עליה וקוץ בה - מסתצבר שרוב העוסקים בענף לא מסתכלים עליך אם הרכב המיועד לייבוא לא מתחיל מרבע מליון ש"ח (הלו? מישהו חושב שמדובר במשכנתא על דירת 3 חדרים ??? כולה אוטו !!!), שלא לדבר על כמה משכורות בעלי המעמד הבינוני (זה שמחזיק את בעלי המעמד הגבוה וה'עשירון העליון' ואת כל עמך ישראל) צריכים לשלם כדי לקבל את אותו הדבר שאירופאי (או אמריקאי) יקבל בחצי, רבע או חמישית מהסכום (הם גם מרוויחים יותר).

בקיצור - גם היבוא האישי הוא סוג של עבודה בעיניים - לעשירים בלבד, כדי שיחסכו עוד קצת כסף (מסכנים), כי חסר להם עבור רכב למשרת האישי... ומי אמר שלא הפכנו לקפיטליסטים ?

אלו שיושבים למעלה, אלו שבחרנו בהם (שרדפו אחרינו כדי שנבחר בהם), מוסיפים עלינו עול מיסים, מקצצים לנו את כנפי-השכר העלוב-גם-ככה, ועוד נותנים יותר כלים לעשירים ופחות לשאר העם?

ומיהם היבואנים: הרי הם בעלי הממון, שנמנים על אלו שמממנים את הסיעות ומסעות הבחירות... תבינו לבד מה הסיכוי של האדם הבודד להתמודד מול אלו...

אבל לא חייב להיות כך.

ניתן להתאגד בצורה מסודרת, אחרי הכל הכוח שלנו נמצא בכסף שאותו אנו מוציאים במעמד כל קניה (100,000, 150,000, 200,000 ועוד), חברה - זה ה-מ-ו-ן כסף !!!!

אז אני עדיין תקוע, עם האופציות הקיימות, עם המגבלות שהוטלו עליהם ע"י היבואנים, ועם צורך כל 3 שנים להוציא מעל 80,000 ש"ח רק כדי לשמור על רמת הרכב בה אני נוסע כיום...

אבסורדים על גבי אבסורדים.

נסיעה בטוחה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם
ראשית - תודה למגיבים.

שנית - מבחינת רמות המוסכים בארץ, התכוונתי לאלו המרכזיים ולא ל-'מורשי-היבואן' למיניהם - הרי הכל תלוי במקצועיות של העובדים וברמת ההכשרה שבעלי-המוסכים והיבואן מעניקים להם.

שלישית - אני מנסה בימים ובשבועות האחרונים למצוא את ה'יבוא המקביל' או ה'אישי' כתחליף, כדי לייבא את הבחירה שלי עם התוספות בהם אני מעוניין, ואולי לחסוף כמה עשרות אלפי שקלים בתהליך (הרי מונדיאו שעולה בבריטניה 32,000 פאונד (כ-160,000 ש"ח לפני מיסים) תעלה כ-190,000 אחרי המיסים, ואני מדבר על הגרסה המאובזרת ביותר, זו שדלק-מוטורס לא מתכוון לייבא, Titanium-X למעוניינים, ושם יש אופציות אבזור עשירות למדי, שפה לא חושבים לתת לנו כלל).

ובכן, פיסקה ארוכה (וגם מה שיש בסוגריים), אבל עליה וקוץ בה - מסתצבר שרוב העוסקים בענף לא מסתכלים עליך אם הרכב המיועד לייבוא לא מתחיל מרבע מליון ש"ח (הלו? מישהו חושב שמדובר במשכנתא על דירת 3 חדרים ??? כולה אוטו !!!), שלא לדבר על כמה משכורות בעלי המעמד הבינוני (זה שמחזיק את בעלי המעמד הגבוה וה'עשירון העליון' ואת כל עמך ישראל) צריכים לשלם כדי לקבל את אותו הדבר שאירופאי (או אמריקאי) יקבל בחצי, רבע או חמישית מהסכום (הם גם מרוויחים יותר).

בקיצור - גם היבוא האישי הוא סוג של עבודה בעיניים - לעשירים בלבד, כדי שיחסכו עוד קצת כסף (מסכנים), כי חסר להם עבור רכב למשרת האישי... ומי אמר שלא הפכנו לקפיטליסטים ?

אלו שיושבים למעלה, אלו שבחרנו בהם (שרדפו אחרינו כדי שנבחר בהם), מוסיפים עלינו עול מיסים, מקצצים לנו את כנפי-השכר העלוב-גם-ככה, ועוד נותנים יותר כלים לעשירים ופחות לשאר העם?

ומיהם היבואנים: הרי הם בעלי הממון, שנמנים על אלו שמממנים את הסיעות ומסעות הבחירות... תבינו לבד מה הסיכוי של האדם הבודד להתמודד מול אלו...

אבל לא חייב להיות כך.

ניתן להתאגד בצורה מסודרת, אחרי הכל הכוח שלנו נמצא בכסף שאותו אנו מוציאים במעמד כל קניה (100,000, 150,000, 200,000 ועוד), חברה - זה ה-מ-ו-ן כסף !!!!

אז אני עדיין תקוע, עם האופציות הקיימות, עם המגבלות שהוטלו עליהם ע"י היבואנים, ועם צורך כל 3 שנים להוציא מעל 80,000 ש"ח רק כדי לשמור על רמת הרכב בה אני נוסע כיום...

אבסורדים על גבי אבסורדים.

נסיעה בטוחה.

TIFF.

המיסים על ייבוא רכב הם בסביבות ה-110 אחוז אם אני לא טועה, אז איך הגעת בידיוק ל-190K?

ייבוא אישי של רכב ברמת מחיר כזאת יהיה יקר משמעותית מהמחיר בארץ.

בכל מקרה אני אבקש שוב, אם תוכל להעלות את הטבלה שעשית אני מאוד אשמח

תודה.

פורסם

כאמור רכב שעולה 160K ש"ח לפני מיסים לא יעלה 190K אחריהם.

בנוסף, קח בחשבון שהעלויות הנוספות ביבוא רכב (הובלה פנים ארצית ובינלאומית, מיסי נמל וכיוצ"ב) זהים אם תייבא מרצדס ואם תייבא פיאט פונטו. האחוז היחסי מסך עלות הרכב שונה מהותית כמובן.

בנוסף, עלות הובלה בינלאומית נכנסת לשקלול המס.

לא סתם כמעט ולא משתלם לייבא ביבוא אישי מכוניות מסדר גודל כזה. אפילו אם זה רק רכב למשרת האישי...

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מאיר - לבקשתך מצ"ב האופן בו בנוייה הטבלה הקודמת (מ-2008 ), שעליה ביססתי גם את החדשה, אך תיספתי אותה בעמודות נוספות שנושאות בחלק ממשקל ההחלטה הסופית.

כל נתון בולט, מסומן (נצבע ידנית) ב'מארקר' זהוב, כך שבסופו של דבר, הנתונים העיקריים לגבי כל יצרן בולטים לעין, מה שמסייע מאוד בתהליך קבלת ההחלטה. אציין כי כל אחד רואה צורך בעמודות אחרות\נתון אחר, ונותן משקל שונה לכל נתון, כך שהטבלה בסופו של דבר, היא אינדיבידואלית.

יבואן|כתובת|טלפון|אמינות (יב'/מוס')|יצרן|דגם|רמת אבזור|אמינות (יצ'/דג')|שנת ייצור|מחיר (₪)|סוג|הנעה|מנוע (ל')|הספק (כ"ס)|נפח מיכל דלק (ל')|נפח תא מטען (ל')|תצרוכת דלק|מרווח טיפולים|אחריות|הערות|ציון משוקלל| עירונית בינעירונית משולבת

להלן עמודות הטבלה (מאחר והן לא נכנסות בפורמט הנכון) + התוספות מהטבלה החדשה:

יבואן, כתובת, טלפון, אמינות (יבואן\מוסך), יצרן, דגם, רמת אבזור (תת-דגם), אמינות (יצרן\דגם), שנת ייצור, מחיר (ש"ח), סוג מרכב, הנעה, נפח מנוע (ל'), הספק מקסימלי/סל"ד, סל"ד רצועת-הכח, נפח תא מטען (ל'), נפח מיכל-דלק (ל'), [כעת עמודת "תצרוכת דלק" שמתחלקת לשלושה תתי-עמודות: עירוני, בינעירוני, משולב (מהיצרן)], [כעת עמודת "תצרוכת דלק" שמתחלקת לשלושה תתי-עמודות: עירוני, בינעירוני, משולב (מבחן)], אחריות (מה כוללת), מרווח טיפולים, עלות ממוצעת לטיפול, עלות ביטוח חובה (מאתר משרד התחבורה), עלות ביטוח מקיף (משוערך), הערות, ציון משוקלל.

אין צורך בהסברים, אני מקווה.

הצעות עניניות לשיפור - יתקבלו בברכה.

בהצלחה לכולם.

TIFF

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

לא הבנתי את הקטע של מנועי הטורבו... אם מנוע כזה כמו של האינסיגניה והמונדאו במבחן מאמץ כזה מגיע לצריכה של פחות מ 1/7 אז מה הענין להשתמש בטורבו ולא לשים מראש מנוע V6 אמיתי נניח בנפח 3.5 או 3.8 אם רוצים להשתולל ולקבל גם את יכולת השיוט שיש למנוע V6 אמיתי יחד עם הכוח כשצריכת הדלק נשארת אותו הדבר (וכמובן שאני מניח עם פחות שחיקה מאשר מנוע טורבו בגלל הסלדי"ם הנמוכים ובאופן טבעי כי טורבו זה עוד משהו שיכול לההרס לא?)... האם הכל בגלל האופנה הירוקה?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא הבנתי את הקטע של מנועי הטורבו... אם מנוע כזה כמו של האינסיגניה והמונדאו במבחן מאמץ כזה מגיע לצריכה של פחות מ 1/7 אז מה הענין להשתמש בטורבו ולא לשים מראש מנוע V6 אמיתי נניח בנפח 3.5 או 3.8 אם רוצים להשתולל ולקבל גם את יכולת השיוט שיש למנוע V6 אמיתי יחד עם הכוח כשצריכת הדלק נשארת אותו הדבר (וכמובן שאני מניח עם פחות שחיקה מאשר מנוע טורבו בגלל הסלדי"ם הנמוכים ובאופן טבעי כי טורבו זה עוד משהו שיכול לההרס לא?)... האם הכל בגלל האופנה הירוקה?

מסכים איתך חלקית, במאמץ הצריכה של מנוע 2000 טורבו עדיין תהיה קטנה יותר מ V6 אומנם ההבדל הוא זניח בזה אתה צודק, אבל רוב הזמן נסיעה רגועה ככה שברוב הזמן המנוע הקטן חיסכוני יותר וגם ירוק יותר (למי שחשוב), וכשאתה צריך יש לו גם את הכוח כמו לV6.

לגבי שיוט, גם 2000 טורבו יכול לשייט כמו הV6 אם תתן לו גיר עם יחס העברה ארוך.

מנועים אטמוספריים אמריקאים הם דיי חלשים ביחס לנפח, לא יודע למה אבל אולי הם אמינים או עמידים לאורך זמן?

פורסם

אני מניח שיש קשר ישיר בין העמידות של המנועים האמריקאיים לכך שהם רוב הזמן בסל"ד נמוך. אצלי אין מד סל"ד (אחת הבדיחות :lol:) אבל בנסיעה עירונית למשל אני כמעט לא לוחץ על הגז אלא יותר "מלטף" אותו כדי לנוע כשבחלק גדול מהזמן הרכב משייט "מעצמו" על התנופה שכבר נצברה. אני מניח שהסלד רוב הזמן נמוך משמעותית מאשר במנוע אטמוספרי 4 צילינדרים. אם המנועי טורבו 2000 סמ"ק החדשים גם משייטים ככה בסלד נמוך יחסית רוב הזמן אז אולי באמת זה win-win מבחינת כוח זמין ותצרוכת דלק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הסיבה היחידה זה קלות בהשגת נתוני זיהום יפים עבור תקני יורו 5, 6 וכן הלאה.

הרבה יותר פשוט לשים טורבו ולא להשקיע מאמץ בפיתוח מנוע אוטמוספרי מתקדם, מה גם שלא בטוח שיש יותר מדי פוטציאל בכיוון הזה.

מנוע אוטמוספרי גם לא חייב להיות V6, חוץ מרכבים אמריקאים עד כה בסגמנט לא היו מנועי V6 גם לפני אופנת הטורבו.

לפחות יש את הבונוס של זמינות הכוח בסל"ד נמוך, מצד שני ייתכן ויהיו עלויות אחזקה יותר גבוהות (לא לבעל הראשון של הרכב, כנראה)

פורסם

יש כמה סיבות לעניין.

1. כפי שציין קודמי, תקן זיהום האוויר היה הסיבה לפיתוח המואץ של הטורבואים החדשים, ושיטות העברות ההילוכים (DSG למיניהם \ תיבות רציפות).

2. זמינות הכוח ב-V6\V8\V10\V12 והייתר, היא מזמן התנעת המנוע. רצועת הכוח רחבה יותר: דהיינו אתה מקבל מומנט עצום כבר בסל"ד נמוך, וגם לאחר הגעה לסל"ד גבוה (עדיין המנוע 'נושם'). במנועים מוגדשים, הכוח נכנס מזמן הפעלת הטורבו (בכאלו שהם עם מגדש-על, או Super-Charged, יש לו יותר משלב אחד), ועד למקסימום התפוקה שלו, שלא מגיע לסל"דים הגבוהים של המנוע, מה שאומר שבסל"דים הגבוהים מהמקסימום של המגדש, לא תהיה זמינות כוח טובה או כלל מהמנוע, מעבר למה שהושג - בניגוד למנועי תצורת ה-V - אבל לכל זה יש מחיר, בדמות צריכות דלק גבוהות ב-V, זיהום אוויר גדול ועוד.

3. כסף ! מנוע-V יקר יותר מהוספת טורבו (גם בשל כל מכלולי העזר, התיבות ושאר התוספות, שאמורים להתמודד עם כל הכוח שמגיע ממנועי ה-V).

4. זמינות בייצור: אין מספיק מפעלים בעולם לייצור כמות מנועי-V שכזו. טורבו, מהבחינה הזו, זמין הרבה יותר.

מכאן ששיקולי המעבר למנועים מוגדשים הוא בבחינת Win-Win עבור כל המעורבים. לכן נתחיל לראות גם יותר מנועי דיזל ומנועי-V קטנים אך מוגדשים (כמאמר טל שביט ידידי, ז"ל: "קטן, אבל מאומן"), יותר יחידות נעזרות Hybrid חשמלי, גז ועוד, ועדיין שמירת על ערכי מחיר דומות לדגמים ישנים יותר מאותם יצרניות. והכוונה היא לכל השוק, בכל הסיגמנטים.

נסיעה בטוחה.

TIFF

פורסם
יש כמה סיבות לעניין.

1. כפי שציין קודמי, תקן זיהום האוויר היה הסיבה לפיתוח המואץ של הטורבואים החדשים, ושיטות העברות ההילוכים (DSG למיניהם \ תיבות רציפות).

2. זמינות הכוח ב-V6\V8\V10\V12 והייתר, היא מזמן התנעת המנוע. רצועת הכוח רחבה יותר: דהיינו אתה מקבל מומנט עצום כבר בסל"ד נמוך, וגם לאחר הגעה לסל"ד גבוה (עדיין המנוע 'נושם'). במנועים מוגדשים, הכוח נכנס מזמן הפעלת הטורבו (בכאלו שהם עם מגדש-על, או Super-Charged, יש לו יותר משלב אחד), ועד למקסימום התפוקה שלו, שלא מגיע לסל"דים הגבוהים של המנוע, מה שאומר שבסל"דים הגבוהים מהמקסימום של המגדש, לא תהיה זמינות כוח טובה או כלל מהמנוע, מעבר למה שהושג - בניגוד למנועי תצורת ה-V - אבל לכל זה יש מחיר, בדמות צריכות דלק גבוהות ב-V, זיהום אוויר גדול ועוד.

3. כסף ! מנוע-V יקר יותר מהוספת טורבו (גם בשל כל מכלולי העזר, התיבות ושאר התוספות, שאמורים להתמודד עם כל הכוח שמגיע ממנועי ה-V).

4. זמינות בייצור: אין מספיק מפעלים בעולם לייצור כמות מנועי-V שכזו. טורבו, מהבחינה הזו, זמין הרבה יותר.

מכאן ששיקולי המעבר למנועים מוגדשים הוא בבחינת Win-Win עבור כל המעורבים. לכן נתחיל לראות גם יותר מנועי דיזל ומנועי-V קטנים אך מוגדשים (כמאמר טל שביט ידידי, ז"ל: "קטן, אבל מאומן"), יותר יחידות נעזרות Hybrid חשמלי, גז ועוד, ועדיין שמירת על ערכי מחיר דומות לדגמים ישנים יותר מאותם יצרניות. והכוונה היא לכל השוק, בכל הסיגמנטים.

נסיעה בטוחה.

TIFF

תודה על ההסבר המעולה! תהיתי ביני לבין עצמי בענין הזה מידי פעם ועכשיו אני מבין טוב יותר. לפי המומנט המקסימלי במנועים של המונדיאו והאינסיגניה נראה שטכנולוגיית הטורבו הגיעה להישגים יוצאים מין הכלל, מקווה רק שזה לא יבוא לידי ביטוי עם השנים ויפגע באמינות הרכבים הנ"ל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...