רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כולנו בסירה השוקעת של מחירי הדלק.לכולנו יש תחנה אחת (בד"כ) מועדפת ומוכרת, שלא מוהלת, במקום קרוב יחסית לבית\עבודה\WHATEVER, אבל - אולי יש משהו יותר טוב די קרוב כך שלא נצטרך לשרוף דלק בסכום שעולה על ההנחה שמקבלים בתדלוק?... יצרתי טבלה לרווחת חברי הפורום, שכל משתמש יוכל להוריד, לעדכן ולהעלות חזרה, וכמובן לשמור לרווחתו האישית על המחשב ועל הנייד(במכשירים תומכים), כך שאולי כולנו נמצא תחנה בטווח של כמה מטרים בודדים שתתאים לנו יותר מאשר זו שאנו מתדלקים בה עכשיו. מבקש אישור מהמנהלים להפוך שירשור זה לדביק. מקווה שזה יעזור למישהו. תחנות דלק עם הנחות.doc
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 660 צפיות
הבנתי מדוד שלי שהוא מורה נהיגה שהיתה הפסקה של כמה חודשים כי החוזה של הזכיינים הנוכחיים נגמר ,אז כרגע יש זכיינית חדשה מזה אומר? הם ישנו את הדרך לימוד? עדין זה יהיה משמעם והמבחן יהיה קבוצתי?
הודעה אחרונה מאת loko152, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמא שלי קנתה שברולט קרוז חדשה עם הGPS המובנה, הבעיה שהחלפנו את הכרטיס זיכרון ונראה לי שמישהו רוקן את הקודם, מישהו יכול להביא לי הורדה למפות של הGPS או אולי רק את השם של התוכנה? תודה וחג שמח (:
הודעה אחרונה מאת עופר101, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש המלצות לחברה להובלה של SUV מטקסאס לישראל. אם למישהו יש ניסיון טוב או רע עם חברה כלשהי, אשמח לדעת. כמו כן כל עזרה בטווח המחירים להובלה והאם יש סיבה להמנע ממשלוח RORO?
הודעה אחרונה מאת מ.מהר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
היי. הבנתי שעכשיו המהירות המותרת בכל חלקי כביש 4 הינה 110 קמ"ש. נסעתי שם על 95/105 קמ"ש ובטעות הספקתי לעבור מצלמה בלי להאט(זאת אומרת במקרה הכי גרוע נסעתי על 105 קמ"ש). האם באמת המהירות בכביש 4 הינה 110 קמ"ש(אני מדבר גם על 4 צפון וגם דרום) והאם כל המצלמות בצבע אפור שם(שעל חלקן Waze התריע לי כמצלמות דמה) פועלות, או שהן רק מצלמות דמה להרתעה? תודה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עקף על קו לבן – את מפקד משטרת התנועה זוג שבילה את ירח הדבש שלו באזור הכינרת, נאלץ לחזור אתמול הביתה - באוטובוס. זאת לאחר שהבעל הטרי עקף בצורה מסוכנת מספר מכוניות, אחת מהן לרוע מזלו הייתה של מפקד משטרת התנועה. רכבו הוחרם יוסי זילברמן | חדשות 2 | פורסם 23/04/11 12:43 בערב שבת נתפסו ברחבי הארץ 71 נהגים שבגופם נמצא אלכוהול ברמה גבוהה מעל המותר בחוק, וכן מאות נהגים נוספים שנהגו במהירויות גבוהות. אבל סיפורו של אחד מהם, כך נראה, בולט במיוחד. זוג שהתחתן ביום ראשון האחרון, בילה את ירח הדבש שלו בעיר טבריה. במהלך הבילוי, סיירו השניים בכביש עוקף כינרת. מהמשטרה נמסר כי בשלב מסוים, בחר הבעל הטרי לבצע עקיפה מסוכנת של כמה רכבים בכביש מפותל תוך חציית קו הפרדה ר…
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, שבת שלום. היום הייתי בחנות לגבי ג'נאטים, אובכן, אני מעוניין לרכוש רביעיה חמודה לגולף פלוס שלי. הוא עשה כמה וכמה טלפונים, הראה לי בקטלוג והכל חמוד ויפה אבל, לא כ"כ קורץ לי לעין. הוא שאל אותי מה מרווח הברגים והכל 5X112 R15 195 65 הוא אמר לי תשמע, יש לי משהו בדיוק בשבילך אבל מידה 16", הוא אמר לי אתה נגנב! בקיצור הראה לי רביעיית ג'אנטים חדשים של סיאט לאון 2011, הבחור עם הסיאט בא עם הרכב החדש וביקש להגדיל את המידה ל 17 או 18 לא זוכר. בכל אופן, אמרתי לו תשמע, אצלי הרכב נועל 15" ואין לי כח להתעסק עם הרישוי שזה 16" וכדומה. הוא אמר לי קח את הג'נאטים האלו, אני מארגן לך סמל של פולקסוואגן, וגם אני יביא לך רביעיית צמיגי פירלי למידה החדשה. הג'אנט הזה …
הודעה אחרונה מאת חאלד, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי נגנב לי הרישיון רכב (בעקבות פריצה) אז הזמנתי חדש דרך פה: http://ecom.gov.il/Voucher/InputPage.aspx?vid=260&lng=he האם ה-28 שקלים ששילמתי דרך האתר זאת האגרה שעלי לשלם או שחוץ מזה אני צריך לשלם אגרה דרך בנק הדואר? תדוה רבה!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 133 תגובות
- 44.5 אלף צפיות
לבעל הרכב,שחבר בפורום אם אני לא טועה ,תתחדש ושמור עליו. ניתן לתמונות לדבר..
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
במקרה ראיתי דרך האתר של SIXT, מחיר מדהים התנאי הוא מינימום 10 ימים 420 כ"ס בכבישים הנכונים, מצ"ב קישור למעונינים http://www.sixt.com/php/res/topoffer_details?tsid=3911&grp=LTAN&prpd=N&prl=DESO2000&ctyp=F&insu=I&sgrep=1905:22:1883:1891:8934:115:10:6521:110:225:23:7374:6088:343:24:2574:188:395:310:482&rsgrep=&pusgrep=&rtyp=O
הודעה אחרונה מאת yair69, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 873 צפיות
http://www.autoblog.com/2011/04/22/report-team-lotus-to-acquire-caterham/ מסיבות לא מובנות יש שתי קובוצות בפורמולה 1 שנקראות לוטוס. אחת של היצרן ואחת שנקראת team lotus עכשיו טים לוטוס קונים את Caterham שמייצרת לוטוס 7 עם רשיון מלוטוס. אז עכשיו יהיו שתי יצרניות רכב שמייצרות לוטוס ונקראות לוטוס אבל אלה שתי חברות שונות. הכול מובן? לי אין מושג מה הולך פה.
הודעה אחרונה מאת oferh, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני נזקק לעזרתכם בדחיפות. אתמול ב שעה 3 לפנות בוקר עשיתי תאונה. ממש, קלה במהירות של פחות מחניה. נסעתי רוורס על מנת לתקן כיוון וניכנסתי בזה שהיה מאחורי. שאר הפרטים לא חשובים. החלפנו פירטי ביטוח בלי ויכוחים . כמובן שהתנצלתי מיליון פעמים. אך הוא כל הזמן צרח מה עשיתה לי מה עשיתה לי . עכשיו מוסך ליום שלם בלה בלה בלה. הוא טוען שהנזק שנגרם לו יעלה יותר מ 1000 ש"ח. אך בסופו של דבר למרות הרעש החזק להפתיע זה הסתיים בלא יותר בקילוף צבע. אני מעלה עכשיו את התמונות ותגידו לי , מה דעתכם , כמה באמת יעלה לו הנזק? הרכב הוא מסוג סוברו 1997 נגד ינדאי טוסון 2008 http://img40.imageshack.us/i/p1000491v.jpg/ http://img860.imageshack.us/i/p1000495c.jpg/
הודעה אחרונה מאת מוטי.ב., -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי עבודה באנגלית,אני צריך לבחור נושא ולהרצות עליו. אני בחרתי מכונית חשמלית,אשמח אם תוכלו להביא לי לינקים למאמרים באנגלית על מכונית חשמלית כל מיני פרטים יתרונות חסרונות וכו'... תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Toblerone, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתונים לא ממש מעודדים לגבי הרכב - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4059345,00.html 11.2 ק"מ נשמע הזוי ממש. בנוסף לכל שאר הבעיות.
הודעה אחרונה מאת א פ, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב נולדה לי ילדה וקראתי שאסור להרכיב את הסל קל במושב הקדמי עקב כרית אוויר לפני זה היה לי סובארו 94 .במושב האחורי יש את הבן שנתיים וחצי שמפחד ' על הבסיס שלו בפרמידת המשפחה .איך ואם אפשר לנתק את הכרית אוויר בפוקוס 2006
הודעה אחרונה מאת מוטי.ב., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים , ואם לא אשמח אם אחד המנהלים יעביר את זה לפורום המתאים . יש לי מכונית מרצדס c220D מונית לשעבר שנת 1997 . עקב מרמה של מוסכניק ששילמנו לו על מנוע חליפי והוא נתן לנו מנוע מודבק , המכונית אינה כשירה לנסיעה . עקב מצב פיסי שלי ועקב העובדה שבעקבותיו יש לי קשיים בנגישות , והמכון ברחוב הארבעה שלל לי את הרשיון , לא הקפאתי את הרשיונות . יצא שיש היום כ5-6 שנים שאני חייב טסט , המשפט נגד המוסכניק לא נערך עדיין , וכרגע היגיע בן אדם ורוצה לקנות את המכונית ב2500 לחלקים . רציתי לדעת האם זה מחיר הוגן למכונית שחוץ מהמנוע היא במצב כמעט מושלם , (היא חונה מתחת לביית )? כמו כן איך אני מוודא שזה יהיה לחלפים ולא שיקח ויתקן ואני אהיה חשוף לתביעות עתידיות ? …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
השכונה החלומית 1 2
מאת ~MeiR~-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
דמיינו לעצמכם שאתם קמים בבוקר, ומגלים שכל המשפחתיות שיש לכם בשכונה: הופכות לפרארי: מדליק נכון? צפו בזה: http://www.youtube.com/watch?v=FNJhCwp-UU0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. לכתבה המלאה: http://www.mako.co.il/cars-magazine/world/Article-36b3f90ef057f21006.htm
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נסעתי עכשיוו לכיוון רעננה על מהירות סביב ה100 בודאות . ההיתי לבד בכביש הסתכלתי במראה וראיתי את הפלש של המצלמה שהיא מצלמת אותי האם הגיוני שהיא מצלמת במהירות כזאת ואם כן תוך כמה זמן מקבלים את הדוח
הודעה אחרונה מאת mikid10, -
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, 1) בספר של הרכב כתוב כי בתקופת הרצה אין לעבור שליש מהמהירות המקסימלית, האם זה מהמהירות שרשומה בסדרתה או מהמהירות המקסימלית על פי נתונים? 2) לא לעבור את ה3 סל״ד בזמן הרצה - אם פעם ב... אני עובר את ה3 סלד (מקסימום ל4) זה מזיק? תודה מראש אגב האוטו זה איביזה וראיתי פה נציגים של vag שאולי יוכלו לעזור.( והרצתי חיפוש ולא מצאתי)
הודעה אחרונה מאת ilan-br, -
מעשה שהיה, כך היה, מכיוון ומחירי הדלק עומדים לעלות ממש בשעות הקרובות, ניגשתי לפני כחצי שעה לתדלק על מנת לחסוך כמה שקלים כמובן. מחירו של אוקטן 98 היה משום מה 9.29 ש"ח לליטר. כמובן שהייתה העלאה במחיר, שהיה 8.85 ש"ח לליטר לפני כשבוע (הפעם הקודמת בה תדלקתי). ניגשתי לאחת העובדות בתחנה, שאלתי לפשר המצב והתשובה שקיבלתי הייתה "זה המחיר, אין מה לעשות". לאחר מספר בקשות מנומסות שלא צלחו, וקצת טון תוקפני יותר, היא הציגה לי דף שתלוי על אחד מלוחות השעם במשרד, שבו היה רשום שהחל מה1.1.11 מחירי אוקטן 98 יועלו למחיר החדש. שימו לב, יום שלם לפני ה2.1, שזהו היום שפורסם שבו יועלו המחירים. בכוכבית למטה היה רשום שאכן אוקטן 95 יתייקר היום בלילה (2.1). ביקשתי לדבר עם המנהל מספר פעמים,…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נגמר לי הנהג חדש וקיבלתי את הרישיון החדש הזמני, שילמתי אותו כבר. מאחורה ברישיון הזמני רשום: תקנה 174 א (ג): כל נהג שחידוש רשינו חל מתאריך 1.1.06 חייב להצטלם מחדש. חובה? ואם אנ לא מצטלם מחדש הרישיון לא יישלח?
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 3 תגובות
- 926 צפיות
חג שמח לכולם, מצאתי כמה חלקי חילוף לפולקסווגן שלי באיבי UK,הייתי רוצה לברר על מה וכמה אני משלם מבחינת מע''מ או מכס... לדוגמא, מנעול לתא כפפות עולה 7 פאונד + 9 פאונד על המשלוח לארץ,זה מה שאני משלם למוכר.., מה וכמה אני צריך לשלם כאן בארץ על מנת לקבל את המוצר? איך הוא מגיע אלי? תודה
הודעה אחרונה מאת VW Vento 1994, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אני יודע שבארץ אפשר להשיג B4 ידנית. ככל שאני מבין כל B4 הן 4X4. לא כל כך הבנתי את חלוקת המומנט בין הצירים. זה 50/50? זו הנעה קבועה או שמחשב לפי שיקוליו משלב את הנעה האחורית כמו HALDEX? יש הבדל במערכת כזאת לרכבים אוטומטיים וידניים? לידני יש הילוך LOW? אשמח לתשובות.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 853 צפיות
חיפשתי ומצאתי מדיה די נדירה (145/70/13) ומצאתי בפנצריה מסויימת ביפו. לפני חודש כשבררתי המחיר היה 170 שח, כמה ימים התקשרתי שוב לברר עד מתי הם פתוחים ואם עדיין יש במלאי והתשובה הייתה כן יש והמחיר 180 שח היום המחיר 190 שח, מה זה צריך להיות?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תמיד שאלתי שאלה זו במוחי למשל מדוע סובארו אימפרזה STI שנת 2004 עולה באמריקה 44 אלף שקלים ~ לעומת ישראל שאותו רכב יעלה כפול ואפילו יותר (STI 2004 100 אלף ~) נתתי את הרכב הנ"ל כדוגמא כי יצא לי לראות היום את מחירו באמריקה , כמו שכתוב בכותרת מדוע המצב הוא כזה ?? למה חצי מדגמי ניסאן לא משווקים כאן למה אין כאן את מותג SCION ? למה אין ייבוא אישי אשר פתוח (ז"א שאפשר לייבא רכב מכל שנה ) מדוע אין מאזדה ספיד(הדגמים הספורטיביים של מאזדה)? למה כל הרכבים שמגיעים לכאן הם ברמת הגימור הכי נמוכה ?? האם אפשר לעשות משהו כנגד הדברים שנאמרו לעיל ? האם אפשר לגרום למדינה להוריד את מס הרכב למס נורמלי והגיוני (60 אחוז למשל) ?
הודעה אחרונה מאת גיל גלילי, -
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שאלה לבעלי הספארק, בספארק שלי אין זמזם התראת אורות כאשר משאירים אותם דלוקים ויוצאים מהרכב כשהוא כבוי. האם זאת בעיה רק אצלי או שפשוט זה לא קיים הספארק? תודה.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3120504,00.html חופשי חודשי?, מונית? או כרטיס טיסה לארץ אחרת? או שהממשלה שלנו תפסיק כבר לגנוב מאיתנו!!
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
הצעה לספר
מאת Olegaizin2- 0 תגובות
- 544 צפיות
בוקר טוב, רציתי לישאול איזה ספר של מוטוריקה אתם ממליצים לי לקרוא אני לא יודע לא שמות ולא מקומות ליקנות אותם או אפילו להוריד באינטרנט סתם משהו מוטורי על רכבים כדי קצת להגדיל לי את הידע ולהעביר זמן בצבא כשאין מה לעשות אני אשמח לקבל תשובות תודה
הודעה אחרונה מאת Olegaizin2, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לאחרונה אני צריך להגיע ליותר מדי מקומות שאין לי שם קשרים באף אחד מהחניונים, אז קניתי EasyPark. אני יודע שזה נועד לחניה לצד כחול לבן, אבל מאחר שמעולם לא חניתי בכחול לבן, יש לי כמה שאלות: 1. האם יש סוגי כחול-לבן שבצמוד להם יש תמרור שאוסר על שימוש עם איזי-פארק ? (כלומר- חניה רק לתושבי העיר\הרחוב?) 2. כשרשום בכניסה לרחוב, לפני השטח הכחול לבן "בתוקף בין XX - XX", האם זה אומר שמחוץ לתוקף מותר לי לחנות או שיכול להיות שיש תמרור של "אין חניה" בצמוד לסימון הכחול לבן? מצטער אם השאלה קצת מוזרה, פשוט לא בא לי לקבל דו"ח אפילו אחרי שקניתי את האיזיפארק.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 790 צפיות
שלום וערב טוב לכולם. כאשר אני פותח את הדלת האור בתוך האוטו נדלק( עד לפה כרגיל) אך כאשר אני סוגר + מניע + נוסע כבר, האור עדיין ממשיך לדלוק עד שאני מכבה אותו אוטומטית. (וכן, הוא על מצב של הדלת). מה הסיבה? והפתרון? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)