Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

big_y, גם טורבו/מגדש לכשלעצמו יוצר הבדלים.

קידום הצתה מביא לסכנה מתמשכת לנזק בבוכנה ובמכלולים. שילוב של יחס דחיסה נמוך וקידום הצתה משאירים אותך עם מנוע בעל הספק תיאורטי מירבי (עומס מלא) נמוך יותר ועבודה לא אידאלית (כמובן גם נצילות).

מנועים מודרניים מטפלים בקידום הצתה בעזרת חיישן נקישות.

איחור הצתה יגרום לירידה בהספק ולעליית צריכת דלק.

מה שדובר עד עכשיו מתייחס למצב STOCK בלבד!

כאשר מדברים על שינויים כגון צ'יפ או הוספה של מכלולים/כיול כזה או אחר צריך לראות מה מגיע על חשבון מה ואז יש חשיבות לאוקטן 98.

לא משנים רק נתון אחד וממשיכים הלאה כי שינוי של X גורם להבדל גם ב-Y (במקרה של סופרצ'רגר למשל, עם העלאת הלחץ בתא הבעירה משתנה פילוג הפעימה במנוע).

קחו למשל שינוי עקומת הלחץ בתא הבעירה ביחס לנפח קבוע(טורבו/מגדש/יחס דחיסה גבוה יותר):

עקומת הלחץ המוחלט משתנה, מפת תזמון משתנה, עבודת המנוע התרמודינמית משתנה וכן גם השטח האפקטיבי של ההספק.

יחס דחיסה הוא הגורם לתפוקה בנצילות! יחס דחיסה גבוה משנה את הנצילות באופן ישיר (גם מגדש לצורך העניין)!

נקודה אחרונה להתייחסות- חשוב להבדיל בין עומס מלא של המנוע לעומס חלקי שלו.

למי שלא יודע, ב-99% מהזמן אתם נמצאים בעומס חלקי. מי שמעביר מדי פעם כמה רגעים מחייו בעומס מלא (על קו ההספק המירבי בסל"ד המתאים) ויעשה זאת פעם אחת עם 95 ופעם אחת עם 98 יוכל להרגיש באמת את ההבדלים.

אתה בטוח במה שכתבת לגבי הקידום הצתה? מניסיון שלי עם תוכנות ניהול מנוע (AKA צ'יפ - לאולד סקול) לכמה רכבים (אמריקאיים), שם כמעט תמיד קיים קידום הצתה (ביחד עם דרישה למלא 91 או 93 אמריקאי = 98 ישראלי) ביחד עם שינוי של מפות הדלק וכו' וכו' ועוד לא שמעתי טענה נגד קידום של הצתה והעלאה באוקטן בתוכנות האלו. מדובר בתוכנות שמולבשות על מנועים סטנדרתיים לחלוטין.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנתונים שאני רושם מגובים ברובם בספרות טכנית שקיימת אצלי וברישומים נוספים של פרטים שנאמרו ע"י מהנדס ותיק בתחום הרכב (מרצה גם בטכניון).

הספרות הטכנית מעט ישנה אך עדיין קולעת בטכנולגייה שלא עברה שינויים מהותיים לאורך השנים.

בעצמך רשמת שיחד עם קידום ההצתה במכוניות שאתה מכיר, יש מפת תזמון משודרגת, צ'יפ וכנראה שעל הדרך יש מעורבות של תזמון שסתומים משתנה, גאומטריית קאמפשטים מתאימה וכדומה ואז,

בדיוק כפי שציינתי קודם, אין להתבסס על אותם דברים שרשמתי כי הם נכונים עבור STOCK.

הגיוני מאוד שעם השידרוגים שציינת ניתן להנדס משהו יעיל עם קידום הצתה נכון (בזה אני כבר לא מבין לצערי).

במנועים סטנדרטים (תזמון שסתומים במנוע הוא סטנדרטי מבחינתי) יש השפעה שלילית לקידום הצתה.

פורסם
הנתונים שאני רושם מגובים ברובם בספרות טכנית שקיימת אצלי וברישומים נוספים של פרטים שנאמרו ע"י מהנדס ותיק בתחום הרכב (מרצה גם בטכניון).

הספרות הטכנית מעט ישנה אך עדיין קולעת בטכנולגייה שלא עברה שינויים מהותיים לאורך השנים.

בעצמך רשמת שיחד עם קידום ההצתה במכוניות שאתה מכיר, יש מפת תזמון משודרגת, צ'יפ וכנראה שעל הדרך יש מעורבות של תזמון שסתומים משתנה, גאומטריית קאמפשטים מתאימה וכדומה ואז,

בדיוק כפי שציינתי קודם, אין להתבסס על אותם דברים שרשמתי כי הם נכונים עבור STOCK.

הגיוני מאוד שעם השידרוגים שציינת ניתן להנדס משהו יעיל עם קידום הצתה נכון (בזה אני כבר לא מבין לצערי).

במנועים סטנדרטים (תזמון שסתומים במנוע הוא סטנדרטי מבחינתי) יש השפעה שלילית לקידום הצתה.

נכון שיש שינוי גם במפות הדלק ועוד כמה הגדרות, אבל שינוי מהותי כמו תזמון שסתומים לא קיים, בטח שלא גאומטריית קאמשפטים.. אלו תוכנות בסיסיות יחסית שנוגעות בעיקר בתערובת, הצתה, תגובת דוושה וחינוך התיבה האוטומטית מחדש.

רשמת שקידום הצתה גורר הורדה בהספק לפי מה שהבנתי.. זה לא אמור להיות הפוך? ממה שאני יודע איחור גורם לזה, אבל לא קידום. הצ'יפ זו לא תוספת, פשוט עוד דרך אולד-סקול לקרוא לניהול מנוע. ככה שעדיין נראה לי מוזר חלק מהדברים שציינת על קידום.

פורסם

רשמת שקידום הצתה גורר הורדה בהספק לפי מה שהבנתי..

לא אמרתי בשום מקרה שקידום הצתה גורם לירידה בהספק! (כן רשמתי שהוא מוביל לנזק במכלולים ובבוכנה)

איחור הצתה גורם לעליה בתצורכת הדלק וירידה בהספק!

אני מגבה את דבריי מספרות טכנית וממהנדס בתחום המלמד בטכניון.

אני רושם את דבריי בגילוי נאות, תוכל גם אתה לכתוב בגלוי את נסיונך מהמשפט הזה:

נכון שיש שינוי גם במפות הדלק ועוד כמה הגדרות, אבל שינוי מהותי כמו תזמון שסתומים לא קיים, בטח שלא גאומטריית קאמשפטים.. אלו תוכנות בסיסיות יחסית שנוגעות בעיקר בתערובת, הצתה, תגובת דוושה וחינוך התיבה האוטומטית מחדש....הצ'יפ זו לא תוספת, פשוט עוד דרך אולד-סקול לקרוא לניהול מנוע..

להגיד "נכון שיש שינוי ועוד כמה הגדרות".. זה בערך לא להגיד כלום ובטח שלא להוסיף מידע שימושי.

צ'יפ, כזה או אחר, הוא אפטרמרקט לכל דבר ועל כן הוא תוספת! מה שלא מגיע מהיצרן הוא שינוי/שיפור/תוספת.

אם אתה משנה יחסים בסייסים כהגדרתך, אז שינת לגמרי את חוקי ההנדסה במכונה שלך וכאן כבר כל משחק נמדד לגופו!

אם אתה רוצה להתייחס לקידום הצתה ברכב סטנדרטי- אני מוכן להתייחס לדיון ברצינות כאשר תביא סימוכין והוכחות!!

נכון לרגע זה, ברכב סטנדרטי תפקידו של חיישן הנקישות למנוע קידום הצתה ואני לא מכיר משהו שונה מזה.

פורסם

רק לי הפריעה לי העובדה שבאת למתדלקת תמימה בטענות, ואפילו כמו שתיארת צעקת עליה והשתמש בטון גבוה?

מי אתה בכלל שתצעק עליה? רוצה מנהל שלה? יופי, תיגש לתחנה בשעות הבוקר כשהמנהל נמצא ותשמיע באוזניו את הטענות שלך.

אבל להתחיל לצעוק על מתדלקת שבסך הכל מרוויחה משכורת מינימום, ועוד על דבר שהיא לא מחליטה לגביו, זה פשוט חוצפה!

אתה מסוג האנשים שגרם לי לעוף מתחום השירות לקוחות אחרי ניסיון של שלוש שנים, שבהם נחשפתי לגועל נפש של החברה הישראלית.

נ.ב :יש לך מזל מאוד גדול שלא נתקבלת בי בתחנה בתור מתדלק או בתור לקוח שעבר מהמקום.

שונא גזענים !.

פורסם

1. לא רק לך, גם לי זה צרם מהרגע הראשון.

2. אם הוא היה נתקל בך, הוא היה מאוד נימוסי. זה רק על חלשות שהם גיבורים.

3. הוא כנראה משמש מודל אמיתי לשם שלו, איש המערות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אין פיקוח לא חייבים לך כלום. אתה רוצה תקנה אתה לא רוצה אל תקנה ,יש המון תחנות דלק בכל אחת מחיר אחר.

ממליץ לך לפתוח כרטיס תדלוק ולתדלק בהוזלה משמעותית על 98.

שיהיה בצלחה.

פורסם

רבותי,

אם לא הבנתם נכון, השאלות שלי נענו בצעקות מצידה, ויחס מזלזל, כבר מלכתחילה. בשלב מסוים גם אני נעשתי קצת תקיף יותר, אבל בכל מקרה מהרגע הראשון היה ברור מה הכוונה שלה.

תמיר, יש לי כרטיס תדלוק, העניין לא היה המחיר, אלא העלאת המחיר לפני המועד שפורסם בתקשורת. או לפחות לפני מה שחשבתי שהו המועד שפורסם בתקשרות.

!AWDSOME

פורסם
למי שמעוניין, בשיא אנרגיה ברשל"צ , דלק 98 ב7.39.

המחיר ללא ספק עלה אבל עדיין בגבול ההגיון. תדלקתי שם בערך 10 פעמים בלי בעיות.

לידיעתכם: ניתן לעשות כרטיס תדלוק לתחנה זו בעלות של 10 ש"ח (חד פעמי). ההנחה היא 3-7 אגורות לליטר. (גם 95 וגם 98 )

צנוע אבל די מהר מתחיל להשתלם.

היתה תקופה ארוכה שהייתי מתדלק שם אבל עכשיו עברתי ל"סונול" בכניסה לחולון שהזכירו פה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תחנת דלק בכניסה לחולון,לפני כיכר הדמעות,98במחיר של 7.25.

מתי ראית את המחיר?

וזה 7.25?

זה לא 7.27?

פורסם
לידיעתכם: ניתן לעשות כרטיס תדלוק לתחנה זו בעלות של 10 ש"ח (חד פעמי). ההנחה היא 3-7 אגורות לליטר. (גם 95 וגם 98 )

צנוע אבל די מהר מתחיל להשתלם.

היתה תקופה ארוכה שהייתי מתדלק שם אבל עכשיו עברתי ל"סונול" בכניסה לחולון שהזכירו פה.

האוקטן 95 שלהם גרוע, על פביה TSI הורגשה ירידה בביצועים לעומת "דלק".

3-7 אגורות הנחה לליטר לא שווה, היום בכרטיס חבר של שופרסל או מגה מקבלים כ-30 אגורות (אולי יותר לא זוכר כבר) הנחה לרשתות הגדולות בארץ.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
האוקטן 95 שלהם גרוע, על פביה TSI הורגשה ירידה בביצועים לעומת "דלק".

3-7 אגורות הנחה לליטר לא שווה, היום בכרטיס חבר של שופרסל או מגה מקבלים כ-30 אגורות (אולי יותר לא זוכר כבר) הנחה לרשתות הגדולות בארץ.

זה ידוע ש95 של דלק וסונול באיכות הכי טובה

לא סתם תחנות אחרות מוכרות יותר בזול, הם פשוט קונים דלק זול יותר באיכות ירודה מה שפוגע בביצועים של המנוע.

פורסם

אם שילמת פחות מ8 וחצי שקל (גמיש מעט), אבל בטח ובטח לא פחות מ8.3 שח על 98 (לפני עלית המחירים), קנית זיוף. יש הוכחות מרכבים שבאמת צורכים 98 ולא משחקים בנדמה לי שיש ביצועים.

פותח השרשור- תלמד להתנהג.

• תוכן חדש...