רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני בדרך קבע נוסע בנתיב המהיר לעבודה בתל אביב חוסך לי פקקים וזמן שינה יקר, וכמו בכול עסק כזה או אחר השתמשת שילמת. במשך 3 חודשיים שאני משתמש בו לא קיבלתי שום חשבונית או מזכר כזה או אחר על תשלום. יש לציין שנרשמתי גם באתר וגם בטלפון. משיחה שערכתי כמה וכמה פעמיים עם שירות הלקוחות שלהם הם טוענים שיש להם תקלה כזו או אחרת במחשבים והחשבוניות התקבלו בזמן הקרוב (הזמן הקרוב הוא כבר חודשיים בערך), אני מצידי אמרתי לה שאין שום סיבה בעולם שאני יחוייב על 3 חודשיים לפחות במכה אחת ועל אחת כמה וכמה שאפילו אין לי/לה אפשרות להגיד לי כמה יש לי בחשבון אצלהם. מיותר לציין שאין אפשרות דרך האינטרנט לבדוק מה מצב החשבון שלך והתשובות שלהם היום מאוד לא מקצועיות. בנוסף היא אומרת שיש אנשים…
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שווה לדעתי, אפילו רק בשביל הכיף http://www.groupon.co.il/deals/haifa-iw?nlp=&CID=IL_CRM_225_0_0_0&utm_source=Deal_general_newsletter&utm_medium=All_Cities&utm_content=Initial_Version&utm_campaign=Varies
הודעה אחרונה מאת The REAL B.r, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! אחד המנהלים בארגון, התחדש באופל אינסינגניה (ליסינג). אגב - הרכב מהמם, טיל בליסטי לעומת הרכבים הקיימים בארגון (אבל זה כבר סיפור אחר). בררנו אצל המתקינים הקבועים שלנו (מתקין מורשה של אחת מחברות הסלולריות המובילות) לגבי כרית / תושבת (אינטגרלית !) לטלפון קבוע ברכב - אין בנמצא דבר כזה, והסיבה לדעתם, היא שהרכב מובא לארץ בכמויות לא גדולות, ולכן לא משתלם להביא. לכן הסתפקנו בינתיים בהתקנת הפלאפון על על "פלאח". רציתי לשאול את חברי הפורום, האם נתקלו, התקינו בעצמם, ראו או שמעו, על יבואן / מתקין כלשהו, שמחזיק או מייבא את הכרית ? (לא רלוונטי להפנות לחו"ל, או לאתרים בחו"ל ע"מ לייבא עצמאית). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
בדרכי חזרה, מחיפה לכיוון ת"א נתקלתי בחבורה של צעירים בני 18 לדעתי. הצעירים נסעו עם מכוניות (פאסאט,לנדרובר ספורט,ג'יפ איסוזו, אוקטביה וב.מ.וו 535) בצורה מאוד פרועה, התחילו לעקוף מכוניות וכדומה תוך כדי סיכון מוחלט, מה שניתן לומר קיימו מרוץ רחוב. התוצאה ? סיכנו חייהם של אנשים אחרים. האוקטביה (סטוק ) להפתעתי זיינה אותם ( הנהג שלה משוגע ) אבל מאוד רתחתי על כך שסיכנו את חייהם ולא בחרו לקיים את המרוץ במקום מוגן ללא ציבור (מסלולים). צפרתי להם, ואף הערתי לאחד מהנהגים ( נאלצתי לנסוע 150 בשביל לפתוח חלון ולהעיר לו ). קרה לכם פעם ? שנכנסתם לכביש וראיתם מול עינכם מרוץ ? מה עשיתם ? אני כבר חסר אונים עם כל הצעירים שיש על הכביש. דור ( הא כן, אני חדש בפורום )
הודעה אחרונה מאת asaf123456, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום כולם, הציעו לקחת רכב ליסינג מהחברה, אני מתלבט אם זה שווה החברה מבקשת 3000 ש"ח על הרכב (800 ש"ח בנטו ), משכורת ברוטו של 7000 כעיקרון אני עובד כטכנאי שטח ואני אצטרך את הרכב לעבודה יש חניה צמודה, המרחק שאני עושה רק לנסיעות פרטיות הוא 920 ק"מ בחודש (11040 בשנה) מראשל"צ - רמת החייל, עם הרכב מהעבודה אני אסע הרבה יותר כי אני צריך אותו גם ללקוחות , בינתיים ללקוחות אני מקבל רכב עבודה (אני מאמין שהנסיעות ברכב הליסינג יהיו עוד 250 ק"מ לחודש ), דלק אין הגבלה, יש הגבלת ק"מ שזה 2500 ק"מ לחודש, וברור שאם יהיה רכב ליסינג אני אסע הרבה יותר (טיולים לצפון, דרום..ושאר הארץ) מה דעתכם ?, שווה להחליף את הבלנו ברכב חברה ?
הודעה אחרונה מאת Avi Carisma, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אח שלי עשה לפני שנתיים שהיה בן 18 בלאגן עם האוטו ושללו לו את הרשיון,היום הוא הוציא רשיון מחדש ותחת הגבלות והיתרים רשום רק נהג חדש,האם הוא חייב במלווה למרות שלא רשום כך?
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סתם קצת חומר למחשבה-- חזרתי מעוד סופ"ש באילת-כלת השמחה-סיאט לאון 1.8TSI 160 כ"ס. אותו המרחק בדיוק-הרצלייה -אילת-אותו הכביש-כביש 6,מצפה ,עובדה וכו,בערך אותו קצב ומהירות=זמן. קדמו לסיאט- גולף GTI 2008 DSG מאזדה 3 1.6-2007!!!{ודוושה בריצפה רב הזמן} פיאט קופה 20VT מודל 1998!!! סקודה אוקטביה VRS -2008-אותו מנוע כמו הגולף. 105\160\200\300\200 כ"ס - 400 קמ בדיוק -עם מזגן -------ואותה צריכת דלק !!!!!{פחות או יותר-הגולף הכי פחות חסכונית} 1\10 ליטר\קמ. האם מנועי הTSI חסכונים יותר רק במעבדה ? איך מנוע חזק יותר כמעט פי 2 ועם ציל נוסף ו170 אלף קמ על השעון צורך אותה כמות דלק {בזמן קצר יותר}כמו מנוע 1.8 מודרני עם 5000 קמ בלבד ? סתם חומר למחשבה ..
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני שומע הרבה דעות חלוקות מאנשים (כמובן חלקם בעלי אלפא וחלקם בעלי VW) שהרכב שלהם יותר טוב ויותר אמין. הייתי רוצה לסדר לי את הראש ע"י אנשי מקצוע - מי מהם יותר אמין האלפא או VW? בסופו של יום הם שניהם יצרני רכב איכותיים וכבודם במקומם מונח לכן בתור חובב נהיגה ורכב הייתי רוצה לדעת .. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, אני בן 19 ורוצה ליסוע עם חברים לאילת בחופשת פסח, יש לי רישיון כבר כמעט שנתיים (ב5.5.11 נגמר נהג חדש) ועכשיו אני מעוניין להשכיר רכב פשוט אני לא רוצה "לאנוס" את שלי בכל העליות והירידות של מצפה רמון. האם יש חברות בבאר שבע שעוסקות בהשכרה לנהגים חדשים? איזה ביטוחים צריך להציג לחברה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dk87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לכתבה המלאה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4054473,00.html#Scene_1 (עריכה - כמובן אין מדובר במעצר, אלא עיכבו אותה ונתנו בידיה זימון למשפט).
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4054662,00.html עוד גזרה מעניינת שקל לכל קילומטר בגודש גבוה. 10 אגורות לגודש נמוך. לא הבנתי 2 דברים - האם כל הרכבים יכילו מכשיר מעקב שעוקב אחרי תנועתם? נשמע כמו הפרת זכויות פרטיות. מה קורה עם רכבים ישנים שכבר המס שולם עליהם. האם גם הם ישתתפו בתוכניות ה"מבריקה" הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת Pilon, -
- 1 תגובות
- 940 צפיות
לא ראיתי סקר בנושא בזמן שעשיתי חיפוש על עניין דומה ולכן רציתי לדעת מה רוב הפורום חושב או יודע לפי עובדות קיימות מה הרכב לפי סטטיסטיקה או ידע אישי רואה הכי הרבה מוסך. לדעתי ולדעת רבים אחרים, bmw סדרה 7 שנים בין השנים 2005 ועד היום, מפאת בעיות חשמל שונות. ועכשיו מה דעתכם בנושא
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 679 צפיות
שלום חברים, מישהו יכול להגיד לי לפי לוחית זיהוי איזה שנה השברולט אופטרה?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
שלום לכולם, רכשתי סיאט חדשה שסופקה לי בסוף ינואר 2011. לפני יומיים קיבלתי פתאום חשבונית על נסיעה בכביש 6, מאחר ואף פעם לא נסעתי בכביש זה בדקתי באתר האינטרנט וראיתי שהנסיעה בוצעה כשבוע לפני שקיבלתי את הרכב, מאחר והרכב רשום על שמי קיבלתי את החיוב אלי, יש לי מס' שאלות : 1. רשום שהנסיעה הייתה ממחלף קסם למחלף דניאל - מדובר ברכב חדש מהניילונים, למה שיסע שם? הוא לא אמור להיות על מוביל? זו נסיעת מבחן? (קיבלתי אותו בסוכנות בהרצליה) 2. למישהו קרה מיקרה דומה? (כמובן שאפנה לסיאט שיבררו את העניין) תודה.
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
תמיד חשבנו שמיניוואנים הם מכוניות טובות שנותנות פיתרון מעולה - לאחרים. ואז הגיעה הפיג'ו 5008, ופתאום הכל נראה אחרת. מסתבר שגם מיניוואן גדול וגמלוני כמו ה-5008 יכול לקרוץ לחובב הנהיגה שהתבגר ואפילו לקבל איזו קריצה בחזרה. מבחן דרך: פיג'ו 5008
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו קרא ראה?
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- עוקב אחד
- 50 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אני לא מחפש כאן את הרכב הכי גרוע, אלא פשוט הכי משעמם. איזה רכב גרם לכם פשוט לחשוב "וואו, ממש משעמם לי!" ? בשבילי זה חייב להיות הפורד פיאסטה 95 של אחותי, מיצובישי לאנסר 93 ידנית וסובארו לגאסי אוטומטית.
הודעה אחרונה מאת chesy, -
- 0 תגובות
- 661 צפיות
שלום רב לכולם . אם יש מי שיכול לעזור לי אני אהיה אסיר תודה . ברצוני לדעת מה היה מחירון של רכב בחודש אוגוסט שנת 2006 ואם לא באותו חודש ספיציפית אז בשנת 2006 בכלל או בכל חודש אחר מאותה שנה . פרטי הרכב: סובארו לגאסי מודל 1992 נפח מנוע 1800 תיבת הילוכים :רגיל ושוב תודה לכל מי שינסה לעזור כי זה עניין מאוד קריטי וחשוב בשבילי i
הודעה אחרונה מאת slam, -
מה הדרך הכי טובה לבצע בלימת חרום על השוליים ברכב *בלי ABS* - כששני גלגלים על החצץ ושני הגלגלים בצד השני על האספלט? בלימה דגרסיבית? על סף נעילה? לנעול גלגלים? ובלי קשר - איך הייתם ממליצים לנהג מן השורה להתנהג במצב כזה? מסקרן אותי לדעת איך יתפלגו הדעות - ומי חולק עליי. נ.ב ברכב עם ABS כולם מסכימים שלוחצים על הדוושה בכל הכח, ומתקנים עם ההגה. כן?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בעקבות בקשה של חבר מהעבודה אני אפרסם הודעה שהוא העלה לפני כמה דקות בפורום של אופנועים. הוא בדילמה בין להישאר עם רכב שיש לו עכשיו לבין מכירת הרכב לטובת אופנוע. מקווה שתוכלו לסייע לו. מטרת הפרסום היא קבלת כמה תגובות מקשת רחבה יותר של דעות. להלן ההודעה שפורסמה: חוזר: התלבטות מוכרת לגבי אופנוע 250 סמ"ק טוב חברים, אני אתנצל מראש על כל הרעש, בלאגן, הטרדה והצקה!!! אני יודע שזה לא המקום הנכון להפנות את השאלה האחרונה הזאת אבל אין לי את מי לשאול (הורים וחברים ברובם טוענים שזו טעות עקב נוחות VS סיכון). יש 2 אופנועים שנמצאים על הכוונת, אחד 2009 עם 10 אלף ק"מ יד 2 ב-31 אלף והשני 2008 יד 2 ב-26 אלף אבל עם ק"מ יחסית גבוה. אני לא יודע עד כמה זה נכון "להפסיד" את האוטו שברשו…
הודעה אחרונה מאת oferh, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1812605 בזיון. מתי יהיה פה מסלול נורמלי,ולא יהיו צריכים ללחוץ בכבישים?!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש חנות מומלצת באזור נתניה והסביבה, לריפודים לרכב. אני לא כ"כ מכיר פה חנויות, רק חנות אחת שמבקשת 600 שקל על ריפודים. הריפודים לרכב הונדה סיוויק 08. תודה!
הודעה אחרונה מאת yaniv555, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם יש חוק חדש שאומר שגם רכבים מתחת לשנת 95 עוברים בדיקת זיהום אוויר בטסט? כי בטסט בדקו לי זיהום אוויר..וזה מוזר לי. הרכב שלי שנת 82
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע מה זה הפלוס והמינוס על מוט ההילוכים ברכב? ועוד דבר, יש כפתור tc מה זה אומר? תודה.
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 0 תגובות
- 512 צפיות
הלכתי לסטימצטקי והיה לה כמה סוגים האחרון שהגיע להם זה : http://www.danibook.com/item.asp http://www.steimatzky.co.il/Steimatz...uctID=10460062 ובאתר של DANIBOOK תרשמו בחיפוש מוצר "טסט ראשון " וזה יצא לכם הספר פשוט לא מצליח להביא את הקישור . לגבי האתר "דרך" יש לי משתמש שמה הבעיה שאין על המבנה הרכב וחסרים להם הרבה סמלים בתמרורים שראיתי שיש אותם באתר TEST1.CO.IL . אז אני חושב הכי טוב מספרים , תתקנו אותי אם אני טועה ואשמח להמלצות . נ.ב אשמח לדעת אם אני עובר תיאוריה אז אני לא צריך לעשות שוב תיאוריה לאופנוע אפשר ישר ללמוד ? תודה .
הודעה אחרונה מאת NewBe, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רק אומדן, בבקשה. עוד אין לי האפשרות הכספית לזה. שנת ייצור 09, מהדגמים המפוארים- מנוע המי. זה שירשור של "כיצד לדרוך על היבלות בצורה היעילה ביותר". אשכרה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני עושה עכשיו סקר עם כמה וכמה חברות ביטוח לגבי תוספת לנהג צעיר בן 20 על גרנד צ'ירוקי, ועל הדרך חשבתי להחליף סוכנות גם לרכב נוסף שאנו מחזיקים ויהיה נחמד לשמוע כמה כל אחד משלם על התוספ של הנהג צעיר בביטוח ועל איזה רכב זה, זה גם קצת יעזור לי להכנס לפרופורציה זאת פעם ראשונה שאני מתעסק עם הביטוח ישירות. ד"א למתעניינים עדיין לא קיבלתי תשובה מאף חברה כולן טוענות שצריך לבדוק את העניין ורק בעוד יום-שלושה ימים תהיה לי תשובה כיוון שזה יבוא אישי ו90 אחוז מהחברות לא רצו לשמוע אותי בכלל, למרות שכולם אומרים שלא הבעיה למצוא סוכנות שתבטח אני כן מתקשה למצוא אחת.
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 880 צפיות
שלום חברים יש לי רכב סקודה רומסטר שלקחתי בליסינג פרטי. מחר אני אמור להחזיר את הרכב ולקבל את הרכב החדש(המשכתי את העסקה לרכב חדש)העניין הוא שיש לי טיפול אחרון שאני צריך לעשות באוטו, טיפול שוטף(נורת הטיפול נדלקה לי) וכמו בחוק מרפי נדלקו לי עוד 2 נורות אזהרה אחרות(שלא קשורות בטיפול השוטף) שאלתי אליכם...האם להחזיר את האוטו ככה ולראות מה יגידו?...או לשלפי נסיונכם כדאי לטפל קודם ואז להחזיר? (מדובר בטיפול גדול 120000) תודה
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 856 צפיות
ראיתי באתר AUTO שג'טה מגיעה ל100 בתוך 9.8 שניות{1400סמ"ק טורבו בנזין 122כוחות סוס} והמונדיאו מגיעה ל100 בתוך 10.5 שניות{2300סמ"ק 161כוחות סוס} רציתי לשאול איך הדבר הזה הגיוני? הרי למונדיאו יש 2300סמ"ק שזה מאוד משמעותי וגם יותר כוחות סוס אשמח לתשובה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4053083,00.html לסיכום קצר (מאוד) : 1001 כ"ס , ארבע מושבים ומיליון יורו לפני תוספות. אבל למרות כל הנתונים המרשימים : איכס, הפרונט נראה יותר נורמלי, אבל מהצד זה נראה כמו חיקוי דוחה של הפאנאמרה.
הודעה אחרונה מאת ronka, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)