Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות בקשה של חבר מהעבודה אני אפרסם הודעה שהוא העלה לפני כמה דקות בפורום של אופנועים. הוא בדילמה בין להישאר עם רכב שיש לו עכשיו לבין מכירת הרכב לטובת אופנוע. מקווה שתוכלו לסייע לו. מטרת הפרסום היא קבלת כמה תגובות מקשת רחבה יותר של דעות.

להלן ההודעה שפורסמה:

חוזר: התלבטות מוכרת לגבי אופנוע 250 סמ"ק

טוב חברים, אני אתנצל מראש על כל הרעש, בלאגן, הטרדה והצקה!!!

אני יודע שזה לא המקום הנכון להפנות את השאלה האחרונה הזאת אבל אין לי את מי לשאול (הורים וחברים ברובם טוענים שזו טעות עקב נוחות VS סיכון).

יש 2 אופנועים שנמצאים על הכוונת, אחד 2009 עם 10 אלף ק"מ יד 2 ב-31 אלף והשני 2008 יד 2 ב-26 אלף אבל עם ק"מ יחסית גבוה.

אני לא יודע עד כמה זה נכון "להפסיד" את האוטו שברשותי לטובת האופנוע, אני רוצה אופנוע וההתלבטות באה עקב החשש מהלא נודע, מה יהיה בחורף - אצטרך להגיע לעבודה רטוב עד שד עצמותיי?!? או לחלופין להיסחב על מכנסי חלפ"ס רטובים ולהעביר אותם ממקום למקום?!?!

כרגע אני עובד בתל אביב ודי נכנעתי לפקקים, כבר לא מתעצבן, קם מוקדם מאוד כדי להגיע בזמן. אני אמור לעבור למשרדים שלנו באיזור קצת יותר קרוב לביתי, זה יוצא 15 ק"מ לכל כיוון, בתוך העיר יש פקקים וגם בצומת הכניסה לעיר גם די פקוק בשעות הבוקר ובשעות אחר הצהריים אך עד אז אני נוסע בכביש מהיר, פתוח ורחב.

היום בבירור מול חברת ביטוח הוברר לי כי ביטוח מקיף מצומצם+חובה רגיל יעלה לי 6400 ש"ח (חובה ו-ג 5200) , 2000 שקל יותר מעל האוטו מקיף מלא.

אני ממש מתלבט כי מצד אחד אוטו הוא פחית מוגנת, נוחה, יש מוזיקה, אפשר ליהנות עם החברה בפנים ואני בלחץ משלם בשנה בלחץ כ-1500 שקל (טסט + איזה טיפול קטן, ברקסים או טיפול 15)

מנגד האופנוע הוא הגשמת חלום ילדות (האופנוברים ממאדים!!), זמין, זריז, אין מחשבות על חנייה/פקקים/ להעמיס אנשים לאוטו (- שונא שיש יותר מ-2 אנשים באוטו) והמון המון פוזה, לגבי טיפולים ותחזוקה אני לא יודע אבל בחיפוש המשפט שבלט מעל הכול זה "אופנוע יותר יקר מאוטו מבחינת תחזוקה".

מבחינתי האופנוע הוא הכלי המושלם להגיע ממקום למקום, ליהנות מחופש ומהירות גבוהה אבל בסופו של דבר הכל מסתכם במילה אחת פרקטיות. אני מתבאס יותר מהכול שאחרי שהצקתי לכם/לחברים אצלי בעבודה, הייתי מחובר לאתרי אופנועים וציוד מיגון באינפוזיה, דווקא עכשיו, רגע לפני שאני רוכש (סגרתי קומבינה עם הבנק) יש לי חרטות (הרבה בזכות לחץ מההורים ו"האישה").

מה דעתכם, אופנוע ייתן לי מענה יותר טוב לצרכים שלי - הגעה מהירה לעבודה, בלי לקבור את עצמי בעבודה כדי לתחזק את האופנוע, להרגיש יותר קליל באשר ליציאות מהבית לבילוי (סחיבת ציוד VS חיפוש חנייה) או אוטו, לאנסר 2006, ביטוח יחסית זול, יודע שה"אישה" מוגנת הן מפגיעה והן מהגשם, דלק כ-600 שקל בחודש כרגע, כרגע לרוב משלם חנייה במקום החדש אמורה להיות חנייה.

מישהו יכול לתת בבקשה הכוונה כי אין לי יותר מדי זמן, בעלי האופנוע יכולים למכור לאנשים אחרים ומצד שני זה נכון לוותר על אוטו לטובת אופנוע.

נ.ב - שאול, אני לא מבלבל ת'שכל, זה פשוט צעד קשה, יש לי רב חדש שלא דורש יותר מדי טיפולים לעומת שאר החברים שלהם או קטנועי 125-200 או רכבים ישנים יחסית, אני חושש לעשות צעד שיגרום לי להפסד כספי משמעותי.

גילוי נאות - הודעה זו תתפרסם גם בקארספורום בהמלצת חבר כדי לבחון את כלל הדעות.

פורסם

תישאר עם הרכב, תעזוב סיבוכים מיותרים.

אישתך צריכה להיות רגועה, היא רוצה אותך בחיים (יש המון מפגרים בכבישים). תוכל לחסוך בהוצאות והכי חשוב - אם כבר התרגלת לפקקים, תישאר עם הרכב.

אני לא הייתי מסכן את החיים שלי (עזוב את החיים שלך, תחשוב איך יראו החיים של אישתך אם יקרה לך משהו חס וחלילה), גם אם זה חלום ילדות.

איך תעשה קניות? איך תתפנק על מוזיקה טובה? מה עם קצת פרטיות לך ולחברה? :lol:

כשתיהיה לך את האופצייה לרכוש אופנוע וגם להחזיק את הרכב - תקנה אופנוע לפאן שלך, אל תפקיר את אישתך בגלל חלום ילדות.

Peugeot 206XS

פורסם

אם הייתי גר בישראל הייתי ללא ספק מתנייד על דו גלגלי, גשם וקשקושים אחרים לא בדיוק מהווים נקודה למחשבה, אני זוכר נסיעות בבוקר לעבודה מבת-ים לדרום ת"א, רכב - באיזור השעה, קטנוע - 10 דקות. נסיעות ארוכות או קצרות, קיץ או חורף, דו גלגלי הוא הבחירה ההגיונית בתנועה כ"כ צפופה.

אני לא יודע מה מגבלות הרישיון של חברך אבל אני חושב שקטנוע מנהלים כמו סוזוקי בורגמן או ימאהה מג'סטי (שניהם 400 סמ"ק) יהיו מושלים בשבילו, שיוט של 130 עם מורכב ומהירות מירבית באיזור ה160, הבורגמן יותר נוח ופחות קופצני ומנגד המג'סטי יותר חד, לשניהם יש תאי איכסון די גדולים ככה שלא צריך להיסחב עם ציוד ושניהם אמינים מאוד. נסעתי נסיעות ארוכות מאוד על שניהם ואני חושב שהם תפורים יופי לכבישי ישראל.

*לגבי מוזיקה, הייתה לי בקסדה מערכת קשר עם BT ורדיו, חוויה אמיתית, מוזיקה מהסלולרי או רדיו :)

haters will hate

פורסם

רקע קצר עליי, אני רוכב אופנועים מזה 20 שנים אך נאלץ כרגע לנהוג ברכב עקב כך שהאופנוע שלי נגנב.

למר ט- קורולה. נכון מאוד, ברכב יש יותר מיגון וברכב יש פחות סיכויים להיפגע. נכון מאוד שברוב הסיכויים תאונה עם רכב תיגרם בפחות נזק גופני מאשר עם אופנוע אבל למרות כל זאת, למרבה הצער כמעט מדי יום אנחנו קוראים או שומעים על הרוגים בתאונות דרכים שבהן היו מעורבות מכוניות. אז אם מישהו חושב שבמכונית הוא מוגן לחלוטין עם כל הכריות אויר ושאר אמצעי הבטיחות אז הוא טועה בהחלט. נכון להיום, אין שום דרך להבטיח שאדם לא ימות לפני זמנו. אולי אם הוא ישאר כל ימי חייו במקלט נגד התקפה אטומית אז כן, הוא יגיע לגיל מופלג. אבל מצד שני מי רוצה לחיות חיים משעממים שכאלו?

אין עוררין, רכב תמיד יהיה יותר נוח ופרקטי לנסיעות ארוכות. רכב הוא גם יותר נוח לעשיית קניות, הובלות של פריטים ומשאות כאלה ואחרים ושאר מיני סידורים. האופנוע מעולם לא התיימר להחליף את המכונית בכל הנוגע לזה.

רכב הוא יותר זול לתחזוקה ואחזקה מאופנוע. אם מישהו חושב כאן שאופנוע הוא דבר זול אז הוא טועה ובגדול. שמן מנוע לאופנוע למשל יקר פי שניים ולפעמים אפילו פי שלוש משמן מנוע לרכב. 2צמיגים של אופנוע עולים בקלי קלות כמעט כמו 4 צמיגים לרכב. דיסק לבלמים באופנוע עולה כמעט כמו 4 דיסקים בלימה לרכב. אופנועים מטופלים בדרך כלל כל 5,000 ק"מ כאשר רכב מטופל אחרי הרבה יותר והרשימה היא עוד ארוכה.

אם יש צורך לבצע נסיעה ארוכה ופקקים הם לא חלק מהמשוואה אני הייתי בוחר ברכב ללא מחשבה שנייה. יותר נוח, יותר רגוע, לא משעמם כי אפשר להאזין למוזיקה ויותר נוח לשוחח עם נוסע.

אופנוע הוא בסופו של דבר למטרת פאן. פאן לא תמיד בא בזול. אומנם הוצאות הדלק של אופנוע הן קטנות בהרבה משל רכב. אבל שמביאים בחשבון את הוצאות הביטוח והוצאות השטופות של אופנוע הדברים נראים אחרת.

בלי שום קשר, אני ממליץ לכל אחד שרוצה לדאוג לאשתו והילדים לעשות ביטוח חיים. זה תמיד יכול להיות יעיל חלילה במקרה אסון.

למען הסר ספק כלשהוא אין לי שום קשר לחברת ביטוח כזו או אחרת או אינטרס כלשהוא להמליץ על רכב לעומת אופנוע או להפך. בסך הכל אני מביא את הדברים כפי שאני רואה אותם לאחר 20 שנים של נהיגה ברכב ובאופנועים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הראש אומר אוטו הלב אומר אופנוע, אם ברשותך האפשרות להחזיק באופנוע אז לך עם החלום שלך, לרוב דברים כיפיים כוללים סיכון חיים.

פורסם

לך עם הלב - אופנוע.

אתה לא מתחתן איתו. נסה תקופה מסוימת, מרוצה? תמשיך. לא מרוצה? תמיד אפשר למכור ולחזור לאוטו.

בהצלחה.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אם הוא רוצה פרקטי שיקנה קטנוע יד שניה. אופנוע זה לא פרקטי בעליל ואתה לחלוטין כן צריך לחשוב על ענייני חניה, מיגון וכו', בייחוד אם זה אופנוע בולט כמו בייבי נינג'ה שאני מניח שזה מה שחבר שלך מחפש. אופנוע הופך להיות כדאי אם את רוצה לנצל את היכולות שלו מעבר לתנועה יומיומית.

מה שכן - כמו שאמרו נכון - לא מזיק לנסות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...