רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום בנסיעתי השגרתית באוטובוס (נסיעה של 8 דקות ברכב= נסיעה של 40 דקות באוטובוס) לעבודה, חשכו עיניי. בפעם הראשונה שאני רואה פורשה 911 מהדגמים החדשים (מעל שנת 2005) בעצם.. פעם ראשונה שאני רואה פורשה 911 ברצוני לשאול, כמה רכבים כאלה יש בארץ עם לוחית רישוי צהובה? בנוסף, אשמח לדעת את הדגם המדוייק של הרכב הזה, אם ידוע. אביב.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום לכולם, השנה לפני שאני משלפ את אגרת הרישוי, גיליתי את הדירוג של משרד הרישוי לחישוב דמי האגרה. למי שלא הכיר זאת, כמוני, כל סוגי הרכבים (והדגמים) מחולקים לשבע קבוצות. לכל קבוצה אגרה שונה. לפי הקישור הבא: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182 -שאלתי היא: איך ייתכן שהרכב שלי, דייהטסו אפלאוז 98', נחשב לקבוצה 3? לפי הטבלה החלוקה היא לפי שנים ומחיר רכב. האפלאוז לא מיוצרות כבר משנת 2000. וגם אז אני כמעט בטוח שמחיר הרכב לא הגיע ל 117-137 אלף ש"ח.. האם מישהו יכול לבאר את החלוקה? האם יש עוד קריטריונים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
בהמשך לאשכול שפתחתי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2910563#post2910563 היום קיבלתי את דף ההערות של הטסט. פשוט אבסורד!! 1) כמעט עקף כיכר מימין => מה שנכון - נכון, ביגלל הלחץ... 2) שימוש לקוי במראות => חתיכת חארטה, הסתכלתי במראות מצויין לפני כול פנייה או סטייה + באמצעית כול כמה שניות בשביל לדעת מה קורה מאחורה 3) "חנייה לא מושלמת" => פאק!! עשיתי חנייה אחת הטובות - חנייה ברברס מצד שמאל של הכביש בכביש חד סטרי עם 2 נתיבים ועוד בדקתי שהאוטו עומד ישר 4) מהירות נסיעה איטית ביותר => 70 קמ"ש בכביש בינעירוני (הילוך רביעי), מטעמי זהירות... זה לא שזחלתי 50.. חוץ מהראשון שבאמת טעיתי מרוב הלחץ (והוא אמר שהוא מבין אותי כשאמרתי: "סליחה, ז…
הודעה אחרונה מאת alon639, -
-
עד שנת 2016: נסיעה מתל אביב לירושלים בחצי שעה 1 2
מאת Guest Arco-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000635324 יחד עם הרכבת המהירה בין ירושלים לת"א, שלפי מקור פנימי אמורה להתחיל לפעול ב-2017, סופסוף תהיה תשתית תחבורתית טובה בין הערים המרכזיות האלה. לפחות חלק מהמיסים שלנו הולכים לפיתוח התחבורה, גם זה משהו
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
שלום, אני רוצה לדעת מה ההפרש בערך בביטוח בין מאזדה 3 2007 לבין טויוטה אוונסיס 2011 לנהג צעיר (לא חדש). תודה
הודעה אחרונה מאת natomer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
בתור אחד שגר ומשרת בשטחים, אני לא יכול שלא לתהות כיצד הם בדיוק מייבאים רכבים, ואיפה בדיוק מותר להם לנסוע איתם. כמובן שכשאתה עומד ברחוב ועובר רכב פלסטינאי נוצץ וחדש (יש להם רומן מוזר עם היונדאי טוסון), ואתה שואל את החבר שלידך "תגיד מאיפה יש להם כסף לזה" הוא ישר מגיב "מה נראה לך גנבו ממנו", ולמרות היותי ימני אני מרגיש נגיעה קלה של גזענות בזה חח. בכל מקרה, אשמח לדעת מספר דברים על הרכבים האלו, שכוללים ממרצדסים שנות ה70, עד אותה יונדאי טוסון 2011. 1. מאיפה המשלוחים של הרכבים מגיעים, הרי אין יציאה לים. 2. יש להם בכלל משרד תחבורה? איך כל העניין הזה עובד. 3. מה ההגבלות שיש לרכב עם לוחית זיהוי פלסטינאית בשטחים 4. האם בתור אזרח (יהודי) בשטחים אני אוכל לקנות רכב כז…
הודעה אחרונה מאת מוטי.ב., -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב, אז כמו שניתן להבין, הרכב טבע. הייתה שלולית קצת יותר גדולה ממה שהיה צפוי. המסקנה - טוטאל לוס. הפתרון - ביטוח מקיף. הביטוח התחיל בפברואר, כלומר שלמעשה יש עוד 10 חודשים ששולמו מראש (ב-12 תשלומים). האם אנו זכאים להחזר יחסי מחברת הביטוח על המקיף והחובה? האם ביטוח החובה מתבטל אוטומטית? מה השוני בין אובדן להלכה לבין אובדן למעשה? תודה מראש, ותעשו טובה, תבדקו את העומק של המים לפני שהם מגיעים לפנסים.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
שימו לב, הפעם יש שאלה, בניגוד לשאר ההודעות בפורום - עדיין צריך לנסוע עם אורות ביום ?
מאת Coupe Power-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
סליחה מראש אם נפתח כבר נושא כזה, פשוט לא מצאתי שום מידע, בחיפוש זה נתן לי נושאים מ2005,2008 וכו... בקשר לנושא, מתי אני יוכל לנסוע בלי אורות ואור יהיה מהשמש בלבד ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
בכלמוביל ממשיכים לחדש את היצע הדגמים של יונדאי בישראל ומשיקים היום את ה-i25, מחליפתה של האקסנט. מחירה של גרסת ה-1400 סמ"ק יעמוד על 107 אלף ש"ח. ה-1600 סמ"ק תמכר ב-109 או 110 אלף ש"ח, בהתאם לרמת האבזור. בתמורה תקבלו מכונית גדולה יותר, מעוצבת יותר וכנראה גם איכותית יותר. שווה? עכשיו בישראל - יונדאי i25
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עוד חוק מטופש עומד לצאת? http://www.mako.co.il/cars-cars-news/safety/Article-0eb08c78f0c0f21006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498 אז היו שמועות על העניין כשעשיתי רשיון, מה דעתכם על השטות הזו? במידה ואכן היא תעבור...
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום, חיפשתי מידע בגוגל ולא מצאתי הרבה ,אודה לחברי הפורום שיודעים במה מדובר להרחיב בנושא. מושב אידיאלי לאדם הסובל מפריצת דיסק מכיל תמיכה צידית וגם אפשרות להגדיל או להקטין תמיכה בגב התחתון,נכון? תמיכה צידית קיימת בכל הרכבים החדשים (ברמות שונות) אבל את האפשרות להתאם במיוחד את התמיכה בגב התחתון לא מוצאים בכל רכב. אנא הרחיבו בנושא מנגנון התמיכה לגב התחתון ,כיצד הוא פועל ?באילו רכבים(דגמים) נהוג להתקין מנגנון זה? תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
שלום לכולם, אתמול נכנס ברכב שלי מישהו מאחור. לנהגת שלום, מלבד כאב חזק בבסיס אגודל שמאל, האזור נפוח ויש וקושי לקפל אותו. האם מישהו מכם מכיר את הפגיעה הזו? מנסיונכם מדובר במשהו חמור? (אני יודעת שאתם חושבים שאני בכיינית, אבל יש לי תחרות חתירה השבוע )
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אתמול בשעה 23:30 נסעתי לכיוון ירושלים ממעלה אדומים ו-50 מטר לפני המחסום נכנס בי רכב מאחורה בדלת ובגלגל של צד ימין. הכביש הולך ככה : הנתיב הכי ימני הוא נתיב תחבורה ציבורית , אני נסעתי בנתיב שליד הנתיב של התחבורה הציבורית ו-50 מטר לפני המחסום 2 הנתיבים מתאחדים לנתיב אחד . אני אותתי הסתכלתי במראה והאטתי קצת כדי להשתלב בנתיב בצורה טובה ומהנתיב תחבורה ציבורית יונדאי I30 חדשה נכנסה בי במהירות בדלת אחורית ימנית ובבית גלגל האחורי. לרכב שלי לא קרה כלום למעט שיפשופי הצבע של היונדאי שלו שירדו אחרי כמה שיפשופים במטלית , מים וסבון. ליונדאי שלו התעקם כל הפח בבית גלגל השמאלי קדמי ויש שיפשופי צבע. ברכב שלי נסעו אחותי וחברה שלי והוא נסע ברכב שלו לבד , הוא טוען שאני…
הודעה אחרונה מאת M B3, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שנה וחצי בערך עשיתי תאוריה עד 14 כ"ס ואני רוצה להגדיל את הנפח. התאוריה תופסת שנתיים לפי מה שהבנתי, איך אני מגדיל את הנפח? אני צריך לקחת את התאוריה ממשרד רישוי או שפשוט לומד נהיגה ועושה טסט בלי תאוריה? תודה.
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב! רציתי לשאול האם כדי להשכיר את הרכב הפרטי שלי לקהל הרחב, וכיצד מסדרים את זה מבחינת ביטוח (חייב לעשות מקיף)?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, השבוע אבא שלי החליף את האוטו מפאסאט 2005 לגולף טי אס איי 2008. והמושבים שלה לעומת הפאסאט מאוד קשיחים ולא נוחים לכן רציתי לשמוע המלצות לגבי מושב אורטופדי לרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי. יש לי יונדאי גטס כפי שניתן לראות בחתימה, ואני שוקל להוסיף לה פנסי ערפל. אינני מחפש פוזה כלשהי עבור הרכב (שכן זה לא ממש מעניין אותי) אלא מפאת נסיעותיי הרבות בלילות שבהן יש ערפל, אני שוקל להתקין פנסי ערפל כאלו. הציעו לי להרכיב פנסים כאלו ב350₪ עם הרכבה. יש לציין שמי שרוצה להרכיב אמר שההרכבה מעט מסובכת ותדרוש קידוחים שכן אין לי הכנה עבור פנסי ערפל ברכב. מה דעתכם? האם יש טעם להרכיב פנסי ערפל או שמא לא כדאי לקדוח ברכב? נ.ב. - מקווה שכתבתי במקום הנכון. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
מישהו יודע על מה מדובר, ראה את הרכב במבשרת ציון אולי http://www.ford.com/suvs/sporttrac/ חבר אמר לי שגיסו (שעובד בבנייה) קנה פורד חדשה, הפורד היחידה שמתאימה לתיאור של הרכב שהוא נתן לי (היות שהוא לא יודע את הדגם) זה ה EXPLORER SPORT TRAC המידע שאמר זה: פורד, "לא בדיוק טנדר, לא בדיוק ג'יפ", מאחורה יש מטען פתוח אבל לא ארוך. בהתחלה ניסיתי לכוון אותו ל FORD F150/F350 אך נראה כאילו הוא מדבר על הרכב הנ"ל יש סיכוי? דרך אגב, מחיפוש קצר על הפורד F150 נראה כאילו צהל איכשהו הרס את הרכב מזה: לזה: לא נראה BAD-ASS כמו בראשונה :S
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי את הדגם הפחות מפואר, SK (אם אני לא טועה) ולא הצלחתי להבין איך ואם בכלל אני יכול לראות צריכה דלק ממוצע כללית או צריכת דלק ממוצעת רגעית וכו'. בנוסף, מישהו יודע אם יש לי גם תמיכה ב-MP3? יש דרך לדעת זאת חוץ מלדחוף דיסק MP3 ולראות? הרכב שנת 2008 (עלה לכביש במרץ אם זה חשוב) תודה, דור.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
שלום לכולם.... ביום חמישי קיבלתי את ה - GTI החדשה שלי בצבע לבן 3 דלתות ידנית!!! אני ממש אוהב את הרכב הזה!!! אני רוצה להעלות תמונות אני לא יודע איך מעלים אותם לפה מישהו יכול לעזור? רכשתי את הרכב בסוכנות שליין בקרית ביאליק אני רוצה לשבח את החברה שם בסוכנות השירות שם ואיך שהם מקבלים את הלקוחות עם סבלנות ודואגים להכל וממש אכפתיים, אני שמח שרכשתי מהם את הרכב וממליץ לרכוש מהסוכנות הזו אני ממש שמח ומרוצה! הייתי רוצה שיארגנו איזה מפגשים וטיולים בשבתות זה יהיה מגניב וכיף!
הודעה אחרונה מאת laxviking, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כאשר תאגיד רכב רוסי ואיל הון רוסי עם חזון נפגשים - השילוב יכול להצליח קבלו: פרטים על החברה: http://en.wikipedia.org/wiki/%D0%81-mobile מנוע מאוד מעניין: http://www.youtube.com/watch?v=4YbFr3bErhY&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. איל ההון המדובר: http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Prokhorov חברת הרכב: http://eng.yarovit.com/directions/project/company/ אתר החברה: http://www.yo-car.net/ *האתר ברוסית (ניתן להשתמש ב גוגל מתרגם) תהנו.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
האם למישהו יש מושג מה צריך להיות סכום ההחזר החודשי למאזדה 3 למשך 3 שנים? התקשרתי לחברות אבל בינתיים שום חברה עוד לא חזרה אלי. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
- 6 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
חבר'ה יש לי מזדה 3 מודל 2006 ורשום על הצג TRIP A האם יש למישהו מושג מזה ?
הודעה אחרונה מאת meirnaki, -
יהי זכרו ברוך. מזעזע. יום עצוב למוטוריקה בישראל.
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
בעיה עם טסט
מאת Ben1234- 0 תגובות
- 672 צפיות
שלום, קניתי רכב ב8/3 לאחר שהיה ללא טסט . ביום הקנייה ביצעתי לרכב טסט לאחר שלא היה לו והוא עבר ללא בעיות כלל. השבוע קיבלתי לביתי שעליי לבצע טסט נוסף עד סוף מאי כי זהו תאריך הטסט. השאלה שלי - האם יש דרך להימנע מלהעביר את הרכב שוב מסלול ?! כי בסופו של דבר הרכב עבר טסט לפני פחות מחודש . האם יש איזושהי תקנה בעניין או המלצות מה לעשות .. תודה למגיבים ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Ben1234, -
תדלקתי 98 בסונול ואחרי זה עברתי לדור אלון וראיתי שם דלק סופר 98 עם תוסף מה זה אומר והאם הדלק הזה מומלץ יותר מ 98 רגיל בסונול? תודה
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 2 תגובות
- 892 צפיות
שלום בקרוב אמורים להגיע אליינו קרובי משפחה מחו"ל ובינהם 2 ילדים בגיל 5 לערך. כיצד אני אמור להסיע אותם? האם עליי לרכוש בוסטרים למרות שמדובר בתקופה קצרה? כיצד נהגי מוניות או אוטובסים מסיעים ילדים בגיל זה? אני משער שהם לא מחזיקים בוסטרים בתא המטען...
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי מספר תלונות של אנשים שלא שמו לב לדפקטים ברכב בזמן המסירה. הייתי שמח לדעת על מה לשים דגש לבדיקה בזמן מסירת הרכב? שריטות ופגיעות פיזיות חיצוניות ופנימיות שנראות לעין זה מובן אבל מעבר לכך יש אילו מכלולים שמומלץ לבדוק או כל דבר שעולה לראש וכמובן איך לבצע את הבדיקה אם הדבר לא מובן בגוף התושבה תודה רבה לכם. (הרכב הוא אאודי אם יש דגשים מסויימים לצמפיון בנפרד).
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
או שצריך לעשות כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה, חמישי-רביעי-שלישי-שני-ראשון ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
שלום, חזרתי עכשיו מנסיעה מהצפון למרכז דרך כביש 6, בדרך עצרתי לתדלק בתחנת דלק, ראיתי איזה אוטו מסתובב קצת וכשהתחלתי לתדלק בא לקראתי הנהג שלו. הוא סיפר לי שהוא במקור מירושלים ושהוא עצמאי ומוכר אביזרים לבית או משהו כזה, ושלצערו הוא שכח את הארנק איפשהו ואין לו כסף לתדלק ולחזור הביתה. כל הזמן הוא הדגיש שהוא יחזיר את הכסף ובשום פנים שזה לא תרומה או משהו. למרות שהיו תקדימים לא טובים בקולבוטק וכל העניין היה טיפה מוזר עדיין הרגשתי שהדבר יכול לקרות לכל אחד. ובסוף הבאתי לו את הכסף. מה דעתכם? יצאתי טמבל או בן אדם טוב? (אולי מישהו נתקל בו כבר ואז יצאתי הטמבל של הטמבלים)
הודעה אחרונה מאת guyst,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 128 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שלמה.נ.
- flytomars
- llaavvii
- fatboy1340
- דאבל קלאצ
- winner
- RedLabel
- AmitGo
- Camaro 92
- urich
- David32
- mikk