רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, חברים! אני מצרף כמה תמונות של המכה המעצבנת שהשאירו לי בדלת האחורית. הצבע לא התקלף אך נפגע קצת, כך הוא נראה לאחר ניקוי עם מסיר שריטות של טורטל. למישהו יש מושג לגבי סדר גודל של עלות תיקון של מכה כזאת (מישהו שיודע)? מה שגם קצת מדאיג אותי, שצריך להוריד את כל הריפוד של הדלת ואולי גם את מנגנון החלון חשמל מה שלא יועיל לו כמובן. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Caeser, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, בפסח אני טסה לאמסטרדם, נתקלתי במקרה בתערוכת רכב שתתקיים שם בתאריכים אלה. לצערי לא הצלחתי למצוא מידע ברשת (לפחות לא באנגלית), מה שמצאתי זה מידע בסיסי בלבד: http://uk.eurostar.com/uk/travel-to-the-netherlands/travel-to-amsterdam/fairs-and-markets/autorai-amsterdam-international-motor-show-ide-62618539 השאלה העיקרית שלי היא - האם צריך להזמין כרטיסים מראש או שבדומה לאוטומוטור אפשר לקנות כרטיסים במקום? כל מידע נוסף יתקבל בברכה. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת greenlook, -
אני מחנה במקום העבודה שלי , חניה פרטית בערך ל 35 מכוניות אין יום שאני לא מגיע לרכב ואני לא רואה איזה פנס שמשאירים לי אנשים מפתיחת דלתות אני פשוט נטרף מזה !! וח'ברה שלא תבינו לא נכון .. אני מחנה כמה שיותר באמצע על הקווים בכדי שיהיה מספיק מקום גם למכוניות מצד ימיני וגם מצד שמאלי לפתוח דלתות אבל יש אנשים כאלו חולרות שמחנים כמו הפרצוף שלהם וככה אין ברירה אז הם פותחים לי על הדלת ומשאירים סימן!!! אני לא יכול להיות תמיד על המשמר אבל יצא לי להעיר לכמה וכמה אנשים אבל עדיין התופעה קיימת למישהו יש רעיון מה לעשות בנידון ? חשבתי על לשים כיסוי לרכב - ככה גם יגן לי מהשמש וגם אולי מי שיפתח את הדלת אז הוא יפתח על הכיסוי והשריטה בעצם לא תעבור לי לדלת .. מה…
הודעה אחרונה מאת petit nicolas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
האם ברישיונות הרכב של הסוזוקי אלטו ישנה הגבלה ל 3 נוסעים מלבד הנהג? היום הייתי בסוכנות בבאר שבע, שם נאמר לי כי רק 2 נוסעים יכולים לשבת מאחור ונוסע אחד מקדימה. את החוק אני מכיר היטב כך שאמרתי לסוכן המכירות כי אני יכול להסיע 3 מאחור אבל רק 2 מהם חגורים. (מאחור יש רק 2 חגורות) הוא טען כי ברישיונות הרכב מופיע ההגבלה. האם בעל רכב מסוג זה יכול לאשר ? ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מילאתי פרטים לAVIS לגבי המבצע שהתפרסם ביום חמישי 2008 במחיר 2006 במודעה יש קיה ריאו מהשכרה 2008 ב36800. הם חזרו אלי היום והפלא ופלא אין להם רכבים כאלה "כולם נמכרו" אז שאלתי אותה איך זה יכול להיות כי כבר ביום חמישי מילאתי פרטים וחזרו אליי אלי רק עכשיו, אני מצטערת כולם נמכרו. עוד שאלה היא למה עדיין ברגע זה הדגם עדיין מפורסם. מסקנה כנראה גם AVIS ישראל נהפכו לחברה לא אמינה במיוחד וחבל.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, לפני חודש קיבלתי את הרכב שלי סיאט איביזה 2011 הדגמים הישנים 1600 DSG. במפרט רשום ימערכת בקרת אקלים דיגטלית' ... להפתעתי רק לפני כמה ימים גיליתי שיש לי בקרת אקלים פשוטה ומגעילה. מה עושים? למי פונים טל.
הודעה אחרונה מאת חאלד, -
קסנון מהחברה
מאת Bar .K-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם שקונים רכב עם קסנון מהחברה ( ב6 אלף תוספת) מה מצדיק את המחיר הזה? האם זה רק נורות קסנון? או גוף שלם שמוחלף ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 500Abarth, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
זה מה שנתקלתי בו השבוע בכביש ליד ראשל"צ . כנראה לא נשאר מספיק כסף להתקין לוחיות זיהוי אחוריות וקדמיות לגרנד צ'ירוקי , כך שניתן להסתפק בלוחיות הפירסום של הדילר האמריקאי.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
ג'יפ של לינקולן, NAVIGATOR, בצבע שחור מט וג'אנט מגניב :
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
בוקר טוב סתם בא לי לשתף במשהו בדרך חזרה עכשיו ממשמרת לילה שלי עצר אותי שוטר והתחיל לשחרר עליי קיטור על אורות החנייה שלי (שהם כחולים) אמר לי "זה ניראה לך הגיוני שהאורות חנייה שלך כחולים?" אמרתי לו " כן למה?" השוטר: " בטח! (בנימת זלזול) בוא נשים ירוק מאחורה, צהוב מקדימה ולמעלה נשים סגול מה דעתך?" אני:" שיש לך חוסר טעם?" השוטר: אתה יודע שאני יכול לתת לך דו"ח עכשיו של 250 שקל? אני: אז בוא תתן ונגמור עם זה אני אחליף אותם מבטיח אני אחרי משמרת לילה אני מת לישון. השוטר: צא מהרכב. כמובן שהוא העמיד אותי בקדמת הרכב שלי והתחיל לעשות לי הדרכה על הפנסים. שוטר: זה משהו שבא מהחברה? הא? תענה לי! אני: לא יודע, ככה קניתי תאוטו (יעני). שוטר: אז אני אומר לך של…
הודעה אחרונה מאת EladS86, -
סליחה מהמנהלים, אבל "חארות" זה הדבר הכי עדין שאני יכול להגיד על המעורבים במקרה. לענייננו - אני גר באזור ב"ש כבר כמעט 18 שנה, מתוכם כמעט 8 שנים עם רשיון. עם השנים התרגלתי לנהיגה של בני הדודים באזור, למשחקים שלהם בכביש, לזלזול בחוקים ובשאר הנהגים, לבריחות מהמשטרה ועוד ועוד, אבל מה שקרה אתמול הצליח להפתיע אותי גם אחרי כל מה שראיתי. חזרתי בסביבות השעה 1 בלילה מבילוי בב"ש, שעה שבה רוב האנשים רק מתחילים את הבילוי שלהם, ככה שהכבישים היו די ריקים. כמה מאות מטרים לפני מחלף שרה (מחלף חדש למי שמכיר) קלטתי במראות 2 רכבים "טסים" מאחורי. לא היה קשה לנחש במי מדובר, ולכל מקרה נצמדתי כמה שיותר לשול הימני. אחרי כמה שניות הם עקפו אותי (מאזדה לאנטיס וטויוטה קורולה "משוברות"), כאשר הרכ…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 18 אלף צפיות
שלום לכוווולם. יש לי מנוי לכביש 6, והחלפתי רכב. אני רוצה להעביר את המנוי מהרכב הקודם לרכב הנוכחי. איך? באתר של כביש 6 יש אופציה להוסיף רכב למנוי ולהוריד רכב ממנוי. זה אומר שאני אצתרך לחכות למכשיר פסקל חדש עבור הרכב החדש, או שאני יכול להשתמש עם אותו הפסקל?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קיבלתי רישיון רכב לחידוש. בטסט הקודם, כשהבודק ביקש ממני לרשום את הקילומטרז' שמופיע, רשמתי 17 אלף ומשהו (זה בעצם 117 אלף ומשהו, זה 5 ספרות אצלי). עכשיו שקיבלתי את הרישיון לחידוש, מופיע 171 אלף ומשהו, כנראה הבודק הוסיף ספרה. מה עושים והאם זה קריטי?
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני להביע דילמה קלה שאיתה אני מתמודד כמה מספר חודשים,אני בעל רכב מזדקן (190e ). אני חובב רכב,אך הצד הטכני אצלי לוקה בחסר,כלומר אדע אם משהו לא בסדר בגיר,התנעה,תגובות מנוע אבל באופן דיי מעורפל, כשאני מגיע למוסך שבו אני מטפל ברכב אני משאיר את הרכב לחסדו, איך אני יודע שהרכב שלי מקבל את הטיפול הנכון?(מדובר במוסך כללי)המוסך כל הזמן מלא בעבודה ונדמה שהחברה שעובדים שם עושים ג'אגלינג בין הרכבים, ומתקשים להתמודד עם הלחץ,איך אפשר לתת לרכב את מלא תשומת הלב הנדרשת? אז נכון טיפול פשוט כמו החלפת פילטרים ופאלגים אפשר לעשות דיי בקלות,אבל מה עם איתור בעיות,בדיקה,ביקורת,טיפול מונע.(כמו שציינת בהתחלה מדובר ברכב מתיישן\ישן וצריך לשים לב אליו מקרוב) כמובן שאני מציין זאת ב…
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איזה סיפור חמוד ! מר אלן סוויפט מהעיירה ספרינגפילד (מסצ'וסטס, ארה"ב) קיבל מאביו רולס רויס פיקדילי P1 רודסטאר חדשה כמתנת סיום בי"ס תיכון ב-1928 הוא נהג בה עד יום מותו, בשנה שעברה, בגיל...102 שנים. 82 שנים רצופות עם אותו רכב ! הוא נסע ברכב 170,000 מייל (272,000 ק"מ). הרכב מתקתק כמו שעון שוויצרי, שקט לחלוטין בכל מהירות ונראה במצב חיצוני מצויין. כנראה היו לו עוד מכוניות, אבל כל הכבוד לאיש הזה ! לאחר מותו הרכב נתרם למוזיאון ספרינגפילד, מסצ'וסטס, יחד עם מיליון דולר כדי שהמוזיאון יבנה לעצמו אתר חדש. עיזבו דיונים כמה שנים אתם מחזיקים את הרכב שלכם. רק לחייך. הסיפור עבר אימות ביאהו ובאתר מוזיאון ספרינגפילד אגב, אם כבר קשישים …
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
קריאת ריקול
מאת אבולושיין- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , מישהו יודע איך אני יכול לבדוק האם ישנה קריאת ריקול ע"י היצרן , כי ישנם פעמים שהיבואן בארץ לא ממש מפרסם. אני בודק משהו לגבי סובארו B4 . תודה
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לירכוש נגיד ברקסים לרכב מאיבי ראיתי שהמחיר הרבה יותר נמוך מהמחיר בארץ וכמו כן ראיתי עוד הרבה חלקים מכניים שזולים בהרבה מהמחיר בארץ. השאלה שלי היא כזאת האם יש איזה בעיה עם הזמנה של חלקים מכניים לרכב מאיבי האם המכס עושה בעיות ומה יש לכם להוסיף לנושא. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 1 תגובות
- 692 צפיות
אהלן חבר'ה, היום עשיתי טעות קטנה ושרטתי קצת את הבובה שלי, בעקרון יש לי ביטוח מקיף, ואני יכול להפעיל אותו, העניין הוא שהשריטה הזאת מצטברת כבר לכמה שריטות קיימות, ואני מפחד שהשמאי הXXXX שהביטוח ישלחו יגיד שזה "משהו שהיה לפני" ויסרב לטפל באוטו. השריטה היא לאורך כל הצד הימני, ויש קילוף צבע וטיפטיפה התעקמות של הפח באזור הדלתות. יש איזה המלצה לפחחיה איכותית באזור ירושלים שאפשר לסמוך עליהם?
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש פה משהוא שמאמין ברכבים מונעי מימן (בעירה פנימית)? יש פה משהוא שיש לו את המערכת ברכב?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
"יש הצדקה להטלת מס על חשמל לרכב" כך אומרת המדינה. חשבתם לקנות רכב חשמלי ולזכות בהטבות כי אתם חבר'ה ירוקים, אוהבים את הסביבה ומחבקים עצים? חשבו שנית. המדינה מחפשת דרך יצירתית למצוץ גם ממכם כסף. איך? הוועדה הבין-משרדית מ-2007 הציעה "להטיל מס על חשמל לטעינת מצברי רכב חשמלי, אשר לא יעלה על סכום הבלו המשולם על סוגי דלק לתחבורה". לחלופין, הוצע "להטיל אגרת רישוי מוגדלת" לכלי רכב חשמליים, וזאת במקום "בלו חשמל". אולם, נראה כי בתחילה לא יוטל "בלו חשמל" על טעינת כלי רכב חשמליים, ומי שייקבע את מחיר החשמל יהיו משרד התשתיות, באמצעות רשות החשמל, וכן ספקיות טעינה, כמו חברת בטר-פלייס. מה שייקבע את מועד תחילת הטלת המס, הוא היקף השימוש בכלי רכב חשמליים: ככל שיימכ…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
שלום לכולם, * חיכיתי להתקנות מעבר לשלושת השבועות שהתחייבו למסירת הרכב * הגעתי בבוקר, והיה רק לקוח אחד, אבל ה"מוסר" זירז אותי ב"יאללה יאללה, אין זמן" * המסירה מתבצעת בחניון תת קרקעי חשוך לחלוטין, פרט לפלורסנט בודד המבליח מהתקרה. כל זה למה? כדי שתעוף להם מהעיניים כמה שיותר מהר, בלי שתוכל לבדוק מה לקחת... ובאמת, מה כבר יכול להיות לאוטו דנדש בניילונים? אז צפו להפתעות: בין שלל הניירות שאתה נדרש לחתום דוחפים לך את הדף המצורף... "רק תחתום על זה ותיסע, אחרת אין אוטו"... צריך לקרוא, ולנסות להאמין. בלי להתנצל או להסביר הרכב שבניילונים... דפוק, אחרי תיקונים!!! ועלי לחתום בהוקרת תודה: "הנני מקבל... בידיעה ברורה לתיקון... ללא כל טענה מצידי לביצו…
הודעה אחרונה מאת yoyogam, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , אבקש סיוע האם מישהו עבר מקרה דומה ומה עשה . מדובר ברכב חברה . היום נסעתי בירושליים , היה גשם הזוי . עצרתי בפשטות ללא חריקה או בלימה חזקה ברמזור. אחרי שכבר הרכב עומד !!! אני מבחין בהבזקים בלתי פוסקים , ראיתי במראה שמדובר במצלמת הרמזור מאחורי . היה מצחיק הדבר ,שספרתי יותר מ8 הבזקים בלתי פוסקים , עד שכמעט יכולתי לצאת ולהצטלם מחוץ לאוטו. ראיתי שבשונה ממצלמות אחרות , הטריגר של המצלמה בכביש ממש צמוד לפס הלבן , והגלגלים הקדמיים של האוטו , שעדיין היו על הפס הלבן , כנראה הפעילו את המצלמה. הקב"ט של החברה טוען , כי בצילומים צריך לראות רכב נכנס לתוך הצומת וממשיך בנסיעה כאשר האור אדום . אלא שבמקרה שלי הייתי בעצירה ממש מוחלטת , ואם אכן יש 8 ציל…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
היום אספתי את הקליאו מהטיפול הכי גדול שאפשר לעשות, ה-טיימינג וכל מה שסביב, בגלל שמחירו של הטיפול נתון לכל כך הרבה וויכוחים החלטתי לנצל את ההזדמנות בכדי לשים את הדברים על דיוקם. אבל לפני זה אני רוצה לחזור לאוקטובר 2008. שעות הבוקר, מסעדת מקסים בחיפה, אני וחבר יושבים על קפה ובקלאווה בהמתנה לקליאו הרביעית והאחרונה שאבחן. אחרי מספר דקות היא מגיע, בולטת על הכביש כמו ישראלי בחו"ל, שונה מהסביבה, אדומה וצעקנית, קצת הזכירה לי כרכרה עם גלגלי ענק מיותרים בכותר 17 אינצ'. פגישה עם הבעלים הנחמד, קצת פרטים ויוצאים לנסיעת מבחן. למזלנו בשעות הבוקר בחיפה הכבישים דיי ריקים והעליה לדרך פיורד, שנמצאת ממש מול המסעדה, היא מגרש המשחקים הטבעי של הקליאו. עודד, הבעלים, עושה את העליה, הו…
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני עוד חודשים בן 17 ואני רוצה להוציא רישיון על אופנוע וההורים שלי לא מסכימים.. מאיזה גיל אפשר להוציא רישיון על אופנוע בלי אישור מההורים?
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- 1 תגובות
- 894 צפיות
שלום, אני מבקש עזרה למצוא רשימה / מקור שיכול להגיד לי כמה עולה רכבים משומשים כשהם היו חדשים, כלומר כמה רכב משומש עלה כשהיה חדש לגמרי. אני יודע על רשיון האוטו רשום "קבוצה" וזה סוג של רמז, אבל בינתיים לא הצלחתי למצוא רשימה טובה, בעיקר לרכבים בני 7+ שנים. למישהו יש מושג? תודה!
הודעה אחרונה מאת superb, -
- 32 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1806780 הונדה ג'אז המכונית האמינה ביותר בין 2008-2010
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני נוסע פעם בשבועים לבאר שבע, ותמיד אני נוסע איפה שאילון דרום לכיון ראשון לציון, אבל לא עולה על המחלף. כל הזמן ישרר עד שיש תפניות ,זה דרך קרית מלאכי צומת קסטינה וכו' .איזהה עוד דרכים יש ללא תשלום ובמהירות ה110 כדי לא להתפס במצלמות .אותו דבר בחזור האם משתלם לחזור דרך כביש 6 לפני הכניסה לכביש 40??שזה ללא עלות אבל אני לא יודע עד לאן זה מגיע כי שמתי לב שהואטובוסים התחילו ליסוע רק דרך כביש 6 תודהה.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה, האם עשו כבר במגזינים מהארץ סקירת וידאו לפונטו אבארט? לצערי לא יצא לי ליראות עדיין ביקורת. אני רואה שמראים רק את ה500 אבארט. ומה בנוגע לקיט אסאסא ? האם אושר ? וכמה רגבים כבר נימכרו כאלה? לא הספקתי ליראות עדיין בכבישים.
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 843 צפיות
אם לא סופרים את יום הוצאת האישור - היום ה 90 הוא 29.03.11 והאישור בתוקף. אם כן סופרים את יום הוצאת האישור - היום ה 90 הוא 28.03.11 וב 29 האישור לא בתוקף. תודה רבה למגיבים.
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
בזמן שהלכתי לי בשכונה, זהיתי במעלה הרחוב יגואר מלפני כמה שנים, נראתה כמו XJ. כשהתקרבתי שמתי לב שהסמל של היגואר על המכסה מנוע נעלם, והייתי בטוח שאיזה ילד היה משועמם החליט לנקוט במעשה ונדליסטי, אבל אז ראיתי שאין בכלל סמלים של יגואר, ומאחור הסמלים אמרו שהרכב הוא בכלל דיימלר " דאבל סיקס". כל הרכב היה מלא בסמלים של דיימלר - הגלגלים, ההגה, הגרילים השונים וכו'. מישהו מוכן לשפוך קצת אור על הפרשה?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 214 אורחים (הצג רשימה מלאה)