רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 28.8 אלף צפיות
לפני כשבוע נקלע לאוזניי סיפור על בחור שקיבל דו"ח על מהירות מופרזת בכביש 6. ככל הידוע לי, הכביש הוא כביש פרטי ומעוד כמה סיבות לא ברורות, אין ניידות ואין מצלמות בכביש. אני צודק? למה מתחילות לרוץ שמועות על קנסות? בתודה רותם.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
מדדתי, ובין הפגוש שלי (גולף כחולה) ובין ה- C4, יש כחמישה ס"מ בנקודה הקרובה ביותר, וכך גם בצד השני, שלא לדבר על הקירבה למתקן מחזור הבקבוקים והאבנים שמתחת לרכב. מצב הפגושים של ה- C4 כבר די רעוע, אבל בשלי לא ניכרו סימני נזק. למען הסר ספק - שני הרכבים (שלי והאפור) היו שם עוד קודם לחנייתה. ראשית, כמובן ברכות לנהגת ה- C4, על אקרובטיקה. שנית, מישהו היה מעלה בדעתו להחנות את הרכב הפרטי שלו כך, רק כדי לא לחנות רחוב ליד? ואיך בכלל היא יצאה ממנה? מתא המטען?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 9 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
אז ככה יש ברשותי פורד פיאסטה שנת 2000,עכשיו אני רוצה לשים את הלוחית רישוי {שמקדימה} בצד {מתחת לפנס הרכב} ולא באמצע כרגיל. האם זה חוקי? יהיה בעיות עם המשטרה? עובר טסט? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים אני ממש מתלבט עם ללכת לקורס הנ"ל ולהגשים זוג של חלום הבעיה המרכזית היא שהקורס הוא 10 חודשים מ8-15 ולי יש דמי אבטלה רק 4 חודשים מתוך זה לכן התחלתי לעבוד כמנהל מכירות עם רכב צמוד והכל זאת אומרת מאוד נוח . הבעיה בלעשות את הקורס היא להסתדר חצי שנה ללא עבודה במשרה מלאה לעבוד בערב אחרי הקורס שזה בטח קריעה. עשיתי חשבון לפי ההוצאות החודשיות שלי שכ"ד רכב וכו' ואני צריך לשים בצד מהחסכון שלי 25000 ש"ח למחייה המטרה שלי לפתוח מוסך שירות בתחום החשמל רכב והמולטימדיה בעתיד רציתי לשאול אם מישהו עשה כאן את הקורס או מכיר מישהו שעשה . האם ניתן ואםפשרי לעבודש אחרי שעות הקורס בערב ? האם הרמה של הקורס גבוהה ויוצאים עם ידע וממש מקצוע ביד ? בהנחה שאני הולך…
הודעה אחרונה מאת skitz, -
חיים שני - מנכ"ל משרד האוצר דיבר על שיקולי הגירעון התקציבי העומד בפני משרד האוצר ועל החשיבות בעמידה ביעדי הגירעון. "את הפער שנוצר אנחנו צריכים לסגור במסים חדשים", אמר שני וייצג בכך את השורה התחתונה בהחלטת האוצר להעלות את המסים העקיפים - ובכללם את המסים על הדלק. שני אמר שלהעלאת המס על הדלק יש גם "ערך סביבתי" והתכוון לכך שהעלאת המס אמורה לגרום לישראלים להעדיף תחבורה ציבורית על פני נסיעה ברכב פרטי. עם זאת, הוא כלל לא התייחס לרמה הירודה ולחוסר הזמינות של התחבורה הציבורית בישראל. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000613073 סוף סוף יצא המרצע מן השק. העם ישלם את הגרעון של הממשלה.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ראיתי פה כמה פעמים בפורום שאנשים כתבו שבסוכנות סיאט ניתן להוציא הנחות על הדגמים הגבוהים רציתי לדעת האיביזה קופרה מתומחרת היום ב 165K בכמה יהיה ניתן להוריד אותם? וכמה זה יהיה קשה...
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היום בעיתון השבת של ישראל היום הופיע בעמוד הראשון התמונה הנ"ל: אני מייד ראיתי וחשכו עיניי מעניין למי שייל הגרר
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
ביטוח לקבריולט
מאת kobich- 0 תגובות
- 648 צפיות
שלום לכולם מישהו יכול להמליץ לי על סוכן ביטוח המבטח קבריולטים בזול ? כמו כן אשמח לדעת אם אתם מכירים מישהו שמוכר גג קשיח ל mr2
הודעה אחרונה מאת kobich, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
על פי הערכות אנליסטים: רעש האדמה שפקד את יפן עלול להביא להתייקרות במחירי כלי הרכב המיובאים מיפן - ובכללם מכונית המאזדה. זאת על אף שמפעליה לא נפגעו. אמש הודיעו טויוטה, הונדה וניסאן על סגירת המפעלים באזורים מוכי האסון. -קרדיט לאתר mako http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-19af9479d6fae21006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153
הודעה אחרונה מאת eranoosh, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לסרטון הזה, הנה עוד מפלצת עתירת סוסים (650) ומעוטת משקל (הפעם "רק" משקל של משפחתית רגילה). רק שהפעם נהגנו בה על מסלול מרוצים... בגשם! מקווה שתהנו (וכן, יש בדיחות בסוף. במיוחד עלי ועל צווארי התפוס. לא שזה מנע ממני לעשות איתה דריפטים בגשם. בנאדם צריך לעבוד...) http://www.youtube.com/watch?v=ztM-rX0pwyw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתקלתי היום במודעה הזאת ב YNET והאמת, הופתעתי! מדובר בריקול שאיסוזו מבצעת בדגמי הטרופר דיזל 98-04. אל חשש, הם לא הצליחו להתגבר על המזרקים הדולפים. מדובר בחיישן מצערת תקול. לבצע ריקול לרכבים בני 14 שנים שעברו כבר כ"כ הרבה בחיים?
הודעה אחרונה מאת LiorMITO, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי שלום לכולם , קראתי פה כבר כמה זמן באופן סמוי בלי להגיב . בכול מקרה רציתי לשאול מה אתם חושבים על היונדאי אלנטרה החדשה שתגיע השנה לישראל ? כול הביקורת מאוד פירגנו לה , וכולם אמרו פה אחד שמאזדה 3 לא מתקרבת אליה . 1.6 6 הילוכים ו140 כוחות סוס העיצוב נראה מצוין , והצריכת דלק הטובה ביותר בקטגוריה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום . היום בתחילת הנסיעה הרגשתי ריח של דלק ברכב ו עצרתי כדי לבדוק (אני גם אתמול החלפתי מסנן דלק כך ידעתי מה לבדוק) .. עצרתי בחנייה ראשונה (אדום לבן ) ,לא דממתי את הרכב ויצעתי אחוצה. פתאום משום מקום הופיעה מישהו על קטנועה (נסע על המדרכה) ו "פקד" עליי להזיז את הרכב כי אסור לעמוד שם,בן אדם על אזרחי עם תרנינג ,בגלל שהיה עם כסדה לא יכולתי לזהות אותו ו חשבתי מהתחלה אולי מישהו מחברים אולי צוחק עלי או משהו. עניתי לו שאני לא חונה והמשכתי לנסות לבדוק את הרכב כי מעוד נלחצתי מהתקלה. הוא ביקש ממני שוב ,שלב פלאפון צילם את מספר רכב בלבד ( לא צילם אותי עם הרכב כמובן) והבטיח לי דוח בעוד שבועים. כל זה בפ"ת, אין תמרור האוסר על עצירה,אדום לבן ו יש X במקום זה שזה מקום כניסה לבית כנסת.(לא ח…
הודעה אחרונה מאת petit nicolas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם זהו הסוף למלחמה במחירי הדלק ? מה עושים לעזאלזל איך נלחמים בדבר הזה ? אני עוב דכל היום והגעתי למצב שרוב הכסף הולך לדלק יש לי חבר שהוא נהג מונית שהחליט שהוא לא יכול יותר והלך לחתום אבטלה ! נו זה מה שהמדינה היפה שלנו רוצה שאנשים יתחילו פה לעזוב עבודות ולחתום אבטלה חשוב לציין כי הוא אדם מבוגר שהתייאש מלעבוד כל היום וכל הלילה ואז לשלם חצי מהקופה על הדלק
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
השר כץ וח"כ כבל: מדובר בבשורה חשובה לציבור הנכים שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ יחתום בימים הקרובים על תקנה המעניקה לנכים החוכרים את רכבם בשיטת הליסינג המימוני הנחה משמעותית באגרת הרישוי לרכב. התקנה טעונה אישור של ועדת הכספים של הכנסת. על פי התקנה החדשה, שאושרה על ידי ועדת האגרות הבינמשרדית, המשותפת למשרדי התחבורה והאוצר, נכה שרכבו נרכש בשיטת הליסינג המימוני יהיה זכאי לשלם אגרת רישוי רכב מופחתת בסך 25 שקלים בלבד. זאת למרות שהרכב אינו רשום על שמו.
טופגיר עונה 16 החלה 1 2 3 4 5
מאת Filius_Dei-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 67 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
למיטב ידיעתי ביום ראשון שודר הפרק הראשון לעונה. מישהו יכול לשפוך אור בנושא,או אפילו איזה לינק או שניים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לאור השלג הרב שירד בחרמון בימים האחרונים ותנאי הגלישה המצוינים שהיו היום החלטתי (כמו רוב עם ישראל) לנסוע לגלישה בחרמון, כן כן שחטו לי את הכיס אבל נהנתי בלי שום ספק! לאחר הגלישה הגיע זמן להתקפל ולחזור לכיוון הבית, לצערי החרמון היה תקוע בפקק עצום שהתחיל ממג'דל שמס ונגמר בכניסה לחניון ובחניון עצמו. הפקק נמשך כ 3 שעות!! 3 שעות!! זה הפקק הכי ארוך שעמדתי בו בחיי, והכי מעצבן שהיו קטעים שפשוט הפקק עמד ולא זז וזה משגע. השאלה היא למה דבר כזה קורה? אז התשובה מאוד פשוטה, בגלל תמרור עצור בכפר מג'דל שמס!! מ-ע-צ-ב-ן! למה הכביש הכל כך חשוב הזה עובר דרך הכפר התנודתי הזה? למה?? בפקק ראיתי תופעה מגעילה, ממש דוחה והיא שאנשים פשוט מחליטים שהם נוסעים על הנתיב הנגדי למרו…
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
שלום לך. אנחנו לא מכירים, אבל נפגשנו היום באיזור 12 בצהריים בכניסה לעיקול הידוע לשמצה במחלף בר אילן ממזרח לדרום. אתה, בשיא אנוכיותך וטיפשותך החלטת לעקוף אותי מצד ימין דרך השוליים, במהירות שעמדה סביב ה 140 ונכנסת לסיבוב שעם קצת פחות מזל היה מורח אותך על הקיר. כמובן שלא היה איכפת לך שהצמיגים שלך התמלאו בחול (מה שמוריד את רמת האחיזה שלהם ל 0) ובטח שלא היה לך איכפת איך עפו על האוטו שלי כל האבנים שהיו בשוליים ובטח ובטח שלא עניין אותך הברקסים שדפקו האנשים שחתכת בסיבוב. אחר כך, במחלף אלוף שדה טרם פנייתך לרחוב הירדן ראיתי איך חתכת שלושה נתיבים על שלל המכוניות שנסעו בהם והפתעת את כולם. כנראה שכדי לחפות על איבר רבייה קטן במיוחד או סתם כי מנת המשכל שלך שואפת ל 0 החלטת לרכוש…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום, עקב זה שאני מגלה חוסר בקיאות בנושא, החלטתי לשאול אתכם מהסיבה הפשוטה שתספקו לי תשובה. עכשיו לשאלה, קניתי אוטו, ומפני שזה היה יום שישי והדואר היה סגור, ביקשתי ממשהו קרוב שיבצע לי את העברת הבעלות. העברת הבעלות הסתיימה, אך טרם נסעתי לקחת את הרשיון רכב המעודכן לאחר העברת הבעלות מפני שרק ביום רביעי אוכל להיות שם ולקחת את זה מאותו המישהו קרוב שביצע לי את העברת הבעלות. ((ביצוע העברת הבעלות נעשתה עם הרשיון רכב היותר ישן של האוטו ואני שמרתי את הרשיון רכב העדכני יותר של אותו בחור.)) יש לציין שכרגע יש לי באוטו את הרשיון רכב המעודכן ((האוטו עבר לא מזמן טסט)) רק על שם הבנאדם שקניתי ממנו את האוטו. ((אותו רשיון רכב תקין ויש טסט לשנה.)) רציתי לדעת האם אני יכ…
- 1 תגובות
- 780 צפיות
היי הרף לקבלת חמישה כוכבי בטיחות עולה כל שנה? אם לא כל שנה אז כל כמה זמן זה עולה?
הודעה אחרונה מאת Avishai22, -
- 8 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
במוו חושפת הבוקר את הדור השלישי של סדרה 6 קופה. תשווק עם שני מנועי בנזין מוגדשים - 3 ו-4.4 ליטרים בהספקים של 320 ו-407 כוחות סוס בהתאמה ותיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסי העברה. אפס למאה ב-4.9 שניות (או 5.4 שניות, אם התקמצנתם על נפח המנוע), מהירות מרבית של 250 קמ"ש (מוגבלת, כמובן). כל הפרטים בקישור: במוו סדרה 6 קופה
הודעה אחרונה מאת ~MeiR~, -
- 4 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
טוב , עברו כבר 10 שנים מהפעם האחרונה שנהגתי על רכב ידני ונראה לי ששכחתי איך מעבירים הילוכים בצורה נכונה. אני יודע מתי להעלות הילוך אך הרבה פעמים ההעברה מלווה בקפיצה . אני אכתוב איך אני מעביר ותאמרו לי אם זה נכון. 1)בזמן נסיעה (שהגז גם לחוץ) אני לוחץ על דוושת הקלאץ' ,עוזב את הגז ובו זמנית מעביר הילוך ושוב על הגז. 2)שאני רוצה להאט (למשל שאני מתקרב לרמזור אדום ממרחק גדול יחסית) אני מעביר לסרק ובולם האם אני עושה נכון ? סליחה על השאלה הדבילית אבל עבר הרבה זמן
הודעה אחרונה מאת טאי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בעוד פחות מחודש נגמר המלווה.וכשהסתיים המלווה אני רוצה לעשות רישיון לאופנוע. המורה נהיגה אמר לי שצריך רק טופס ירוק. עכשיו השאלה שלי מה אני אמור לעשות.. מבחן שליטה? כמות מסויימת של שיעורים? כמה עולה רישיון לאופנוע? כמה עולה שיעור לאופנוע? תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת kentix, -
-
עדיין נהג חדש?
מאת Liav92- 2 תגובות
- 695 צפיות
קיבלתי מכתב ממשרד התחבורה, על חידוש רשיון. הלכתי היום לדואר ושילמתי את האגרה וקיבלתי רשיון זמני מנייר, שעליו לא רשום נהג חדש(בתוקף עד 24/08/2011) לפי הרשיון הפלסטיק הנהג חדש נגמר רק ב15.04.2011. מותר לי רכב מלא עכשיו, או ב15.04?
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמתי לב כמה וכמה פעמים שאנשים משתמשים פה בפונקציה הזאת. עכשיו אני בדיוק קורא את הנושא הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=367518 באחד מהדפים חבר פורום פירסם שהרכב אינו גנוב כי בדק באתר של משטרת ישראל בפונקציה הזאת. לי ישר נקפץ שממש מזמן, שהייתי ילד, הרצתי מספר רכב של הורי, שנגנב ממזמן, והרכב לא הופיע כגנוב. אז ככה סתם, אמרתי נבדוק שוב, פתחתי תמונות מהפלאפון ומצאתי תמונה של הרכב של אבי, שנגנב לפני כחצי שנה בערך. ואתם בטח מנחשים, " הרכב לא מופיע במאגר כרכב גנוב". טוב נו, מה הפלא, משטרת ישראל... * לכל השאלות שיבואו, הרכב הוכרז כגנוב דקה אחרי שגילינו שנגנב, אני אישית דיברתי עם המשטרה, אני אישית הייתי במתן העדות במשטרה. כמובן שאם הייתי אי…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 971 צפיות
שלום , יש לי שאלה , עדיין יש לי מלווה ואני רוצה לנהוג באוטו של ההורים , ויש להם A.I.G זה אפשר לעשות שם ביטוח צעיר? או שלא.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
שאלה תיאורטית רכב ידני נוסע בעליה,מעוניין לשמור על מהירות של 70 קמ"ש,מה יהיה חסכוני יותר? אופציה 1 בהילוך 4 -לוחץ הרבה על הגז אבל הסל"ד נמוך אופציה 2 בהילוך 3- לוחץ קצת על הגז אבל הסל"ד גבוהה
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
העניין הוא כזה. רכשתי את הרכב שלי אחרי שעמד 3 חודש בלי טסט. על האגרת רישוי רשום שזה עד חודש 5. אבל העברתי את הרכב טסט בחודש אוגוסט ( 8 ) . בעיקרון הרישוי עבר עכשיו לחודש אוגוסט? או שאני צריך עכשיו לעשות בחודש מאי עוד פעם טסט מה שלא נשמע לי כלכך הגיוני אבל לדעת בוודאות.
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
בין תמיר יהושוע בחולון לבין אמ הדרך בת"א אין לי בעיה להגיע לשניהם, אני רוצה שאחד מהם יהיה המוסך הקבוע שלי, אבל אני ממש מתלבטת אני לא ממש מבינה מכאנית ברכבים ואין גבר מבין שיוכל לטייל איתי במוסכים , ולא ממש בא לי שיעבדו עליי או שיקחו לי יותר כסף ממה שבאמת צריך ..
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
שלום אנשים אני רוצה לקנות תוסף לדלק למען הניקיון של מערכת ההזרקה לטובת צריכת דלק נמוכה יותר על איזה תוסף אתם ממליצים ? והיכן ניתן לקנות אותו ? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 210 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Una Macchina
- yoav911gt2
- Ctzvi
- SlowRide
- גולדן191
- natco
- Night Driver
- orankohn
- yoni2sh
- EliC25
- Avia