רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני מפרסם את המודעה בשביל חבר. אני רוצה להעריך את הנזק ולבדוק מהו המחיר לתיקון (אם עבדו עליו במוסך או שלא..) להלן התמונות: http://img121.imageshack.us/i/1joqzmjn1mdu.jpg/ http://img850.imageshack.us/i/efznjm2jmly1.jpg/
הודעה אחרונה מאת T-Corolla, -
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/video/video.php?v=471065480162&oid=24098842630&comments טריילר למי שאין פייסבוק http://fast-and-furious-5-movie-trailer.blogspot.com/ כמו שרואים בין המכוניות ford gt ,mustang ועוד הcast מטורף, כולל את כמעט כל השחקנים מהסרטים הקודמים + דה רוק. עוד תמונות מהמשך
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
- 5 תגובות
- 18.6 אלף צפיות
שאלה טכנית משהו - משום מה לא שלחו לי את טופס התשלום לרישוי הרכב (שבשנה הזאת ימלאו לו 20 שנה). חשבתי שהטסט הוא בסוף החודש ושיש לי עוד זמן. מבדיקה שעשיתי עכשיו מסתבר שהטסט הוא לעוד יומיים. אני יודע שאפשר לשלם בכרטיס אשראי באינטרנט ובטלפון - אבל לא נראה לי שכדאי כי אני רוצה אישור תשלום שאיתו אוכל ללכת למכון הרישוי. השאלה היא - אם אני מחר הולך בבוקר למשרד הרישוי - האם אוכל לשלם שם במקום בכרטיס אשראי? (אין לי מזומן ואין כספומט ממש קרוב למשרד הרישוי. אם אי אפשר לשלם בכרטיס אשראי במקום אני אצטרך לסוע במיוחד למשוך כסף ואז לחזור ולשלם). תודה
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 972 צפיות
שלום..אני מתנדב במשטרה ושבדקתי את רישיון הנהיגה שלי במחשב של משטרת התנועה היה כתוב שמותר לי לנהוג עד 4 טון... האם מותר לי לנהוג באמת על רכב עד 4 טון למרות שהרשיון הוא עד 3.5 טון לפי החוק החדש? אשמח לעזרה...
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום אני עובד בחברה של כ- 20 איש. מבקש המלצה על מסלול קארטינג מקורה במרכז הארץ.
הודעה אחרונה מאת SAGIGOLA, -
- 1 תגובות
- 674 צפיות
מאיפה אני יכול להזמין את הדיימונד ויז'יין ? אני צריך H7 ומאיביי יש מוכרים בודדים שמוכרים אבל הם לא שולחים לארץ. יש מישהו שהזמין מאנגליה ויכול לתת לי קישור או איזה אתר טוב ואמין להזמין ממנו ?
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
חיישני רוורס 1 2
מאת elithebo- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן חברים היום קבלתי את הרכב שהזמנתי, חדש דנדש מהחברה. עם הרכב הזמנתי גם תוספת של חיישני רוורס, כשהרכב הגיע היום ראיתי להפתעתי שצג המרחק של החיישנים הותקן מעל המושבים האחוריים באמצע כך שצריך לסובב את הראש אחורה על מנת לצפות בו. פעם ראשונה שאני רואה מיקום כזה לצג רוורס. אני רגיל שהוא נמצא מקדימה היכן שקל לצפות בו. האם מיקום זה תקין ומקובל? מה דעתכם על דבר שכזה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מקרה משעשע ומביך גם יחד, היום בצהריים live מול עיניי המשתאות, מה שנקרא "לא נגענו". מחלף ירקון לכיוון צומת סגולה, בערך ב-13:00. כבר מרחוק אני מזהה צומת פקוקה ורמזורים לא פועלים ומהבהבים בלחץ בצהוב. עומדים בתור וכיאה למדינה מנומסת וסבלנית, כל אחד מנסה לדרוס את האמ-אמא של החרא שחותך אותו בדרך אל החופש. ברקע אני שומע סירנה ומתאר לעצמי שעוד רגע יגיח שוטר טוב ויעשה סדר בבלאגן. ואז הוא מגיח. ואז מתחילים הצחוקים. נשבע לכם, העתק מושלם של הסצנה מתוך "השוטר אזולאי" כששייקה אופיר מנסה להרגיע את התנועה ואת החרדים המשתוללים ללא הצלחה. אז גם פה היו חרדים (נחזור אליהם בהמשך בליהוק מפתיע) ובעיקר נהגים שציפצפו על השוטר - המסכן, שהיה לבד, מכוון את אחד הכיוונים ומאחוריי גבו…
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 795 צפיות
יש לי מיצובישי כריזמה 2003. עכשון ככה יש לי בעיה בהחלפת הילוכים זה קורה בנסיעה ביון הילוך שני עם אני מעלה את הטורים יותר מ 3 אלך אין לי שום מכה. בהילוכים מתבצעת החלפה ובין ההחלפות יש מכה תודה על התשובה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איך אתם לוחצים על הקלאץ- 1) מדביקים אותו לרצפה במהירות (עד ממש שמרגישים שהוא דבוק לרצפה). 2) במהירות בינונית כאשר הקלאץ לא נוגע ברצפה. אני פשוט רוצה לדעת מה הדרך הנכונה ביותר, אם יש הצעות אחרות, הינכם מוזמנים. תודה,
הודעה אחרונה מאת alonvol, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
דברי הסבר כיום שיעור מס הבלו עומד על שיעור של כ-40% ממחיר הבנזין או הסולר בישראל. קרוב לחצי מן המחיר לצרכן הוא המסים המוטלים על הדלק. העלאת מס הבלו מובילה לעליית מחיר הדלק ופוגעת בכל אזרחי המדינה ובעיקר במעמד הביניים ובמעמד הנמוך. מוצע להגביל את העלאת מס הבלו באמצעות קביעת שיעור מרבי, על פיו שיעור הבלו לא יעלה על 30% ממחיר הדלק חב בלו.
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם עברתי כבר 2000 ק"מ עם הלאון החדשה שלי (1.8 TSI ) . עד לאחרונה נהגתי בה בעדינות מרובה למעט פעמים בודדות שמחוג הסל"ד מצא עצמו באזור 4500 . אתמול ניסיתי לראשונה להאיץ בה חזק , עומד ברמזור ראשון ומחכה לירוק (צומת רחבה פנויה ותנועה מאוד דלילה ) ,ירוק! מאיץ את ההילוך הראשון (הגלגלים מעט חופרים) מצערת מלאה עד שמד הסל"ד מראה 6500 , לחיצה מהירה על המצמד תוך כדי הרפיית המצערת לגמרי , העברה לשני , שיחרור מצמד ולחיצה מלאה על המצערת ו.. יש עצירה מסויימת של הכוח לרבע שניה או קצת יותר ולאחר מכן הרכב ממשיך לזנק קדימה ושוב מגיע ל 6500 העברה לשלישי ושוב אותו דבר - יש עצירה ריגעית של זרימת הכוח לגלגלים . היום בדקתי שוב (היתה לי רק הזדמנות אחת של כביש פנוי) ושוב אותו ד…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
*במקרה והשרשור בפורום הלא נכון אודה לכם אם תזיזו אותו לפורום הנכון תודה שלום,לאחר שבוע של עצבים שבו אני מתניע את הרכב עם כבלים ועושה סיבוב על מנת להטעין את המצבר,המצבר לא נטען!! חשבתי בעיה באלטרנטור ... הלכתי למוסך של חשמל רכב בכדי שיבדוק את הבעיה..והבעיה הייתה בדיבוריות ישנות של טלפון שעדיין לקחו כוח מהצבר גם כשהרכב היה מכובה...בקיצור הבעיה תוקנה. והוספתי לדים בצבע לבן בלוח השעונים ושמו לי ספריי שיזיז מהר יותר את המגבים כי הם היו איטיים כאלה...כל זה עלה לי 100 שקל. האם דפקו אותי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TimsSin, -
-
- 1 תגובות
- 975 צפיות
מה דעתכם? (וויכוח בממשלה על הוזלת האגרה בכביש שש בעת עומסים). אישית אני בודק קבוע לפני שאני נוסע בכביש שש, כיוון שבזמן האחרון יש המון עומסים. אם כבר לעמוד בפקק, אני מעדיף בחינם (ואני בעל מנוי פסקל, ולקוח מרוצה שלהם כבר שנים). במרבית המקרים אגב - אני בכל זאת בוחר באופציה של שש, עם פקקים והכל זה עדיין יוצא יותר מהיר וזול עבורי (בהתחשב באופי הנסועה שלי). אם הפיצוי לזכיין בגין הורדת האגרה בשעות העומס ייצא מכיס הממשלה, שזה בעצם אומר מהכיס של כלל האוכלוסיה (כולל זאת שלא נוסעת בכביש, או אפילו בעלת רכב), אני בכלל לא בטוח שזה פיתרון ראוי. לדעתי הבלתי מלומדת צריך למצוא דרך לגלגל לפחות חלק מהאחריות על הזכיין, במצב הקיים נראה שמה שלא יקרה - הוא מרוויח. אין לו שום אח…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
ניסאן מוראנו CC 1 2
מאת בנצי-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ראיתי את הרכב בתערוכה לפני מספר חודשים וחשבתי לעצמי - איזו מכונית תצוגה מעניינת. והנה עברו כמה חודשים ואני רואה רכב שכזה על הכביש בסנטה מוניקה, מגיע הביתה עושה חיפוש ובדיוק פורסמה כתבה על הרכב ועל זה שהשיווק יחל בקרוב עם מחיר התחלתי של 46K$ מה אתם אומרים? אהבתם ?
הודעה אחרונה מאת Echoes, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יום א' שבוע חדש, 05:00 בבוקר, הכבישים ריקים כמעט ממכוניות, ואני יוצאת בנהיגה מנהלתית לכיוון כבישי הצפון, קיבלתי משימה להסיע את אחותי הקטנה לגן בו היא עובדת. גלגלצ ברדיו, האספלט עדיין לח מל הלילה, השמשה מפשירה אט אט מהאדים ורוח קרירה מנשבת לה בחוץ. כביש 4 לצפון, רגע לפני שפונים לכביש החוף ניתן לראות את "שרידי הלילה", בליינים שחגגו עד השעות הקטנות של הלילה, ועכשיו ממהרים הביתה כדי לנסות ולצבור 1-2 שעות שינה לפני השבוע ויום העבודה החדש. נתיב ימין, 100 קמ"ש תענוג, לא צריך לעקוף רכבים הדרך זורמת ופתוחה. לקראת השעה 06:00 בבוקר השמש מתחילה לשלוח קרניים ראשונות מעבר לאופק, וזה זמן טוב לעצור במקום בטוח ולהנציח אותה מטפסת לאט לאט מעבר להר. (יש לנו ארץ מדהימה ואני אוהב…
הודעה אחרונה מאת Alon_A, -
-
- 8 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
בין ה- TSI ל- GTI, שכרנו מגאן פלואנס. לאחר כ- 1000 ק"מ איתה, ונסיעות בתוך ומחוץ לעיר, חשבתי לשתף. רוב הזמן היה הרכב בשימושה של אשתי, אבל אני נהגתי עליו יותר ק"מ, כך שהמסקנות הן של שנינו. הדבר הראשון שבולט לטובת הרכב, הוא המרווח. אין מה להשוות לכל דבר אחר שמקובל בליסינג בדרגה זה. הרכב נראה - והוא בפועל - גדול ומרווח יותר ממזדה 3, מיצובי לנסר, הונדה סיוויק וכו'. תא מטען ענקי איפשר לי לאפסן בו את הכסא הקודם של הילד, בימבה (מי שצריך לדעת, יודע מה זה ), קורקינט, טיולון של מקלארן (שוב, מי שצריך וגו'), ועוד קניות. חבל רק, שכל טריקה של דלת תא המטען נענעה את כל הרכב. המרווח הפנימי בתוך הרכב, הוא שסחט מאשתי את המשפט: "אתה והשטויות שלך GTI, תראה כמה מקום יש פה". והיא צודקת. ל…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
אחרי הרבה שנים של ערבוב והחיאה מלאכותית לדגמי הפתוחים של הגולף...סוף סוף קבריולט חדשה! אני אישית מאוד אוהב את העיצוב! קלאסי ונקי! http://www.netcarshow.com/volkswagen/2012-golf_cabriolet/
הודעה אחרונה מאת bar72, -
יבוא אישי לרכב
מאת itsu60- 0 תגובות
- 775 צפיות
איך אני יודע איזה רכבים אפשר לייבא מאירופה ואיזה רכבים אפשר לייבא מארה"ב? תשובה מפורטת תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת itsu60, -
עכשיו הגעתי הביתה אחרי העבודה אני יוצא מהרכב ורואה את הדפיקה הזאת על הדלת.. פעם ראשונה אי פעם שלא עשיתי סיבוב מסביב לרכב כשיצאתי מהעבודה בגלל הגשם השוטף שירד. כמובן שאין פתק או משהו כזה - מחר אני אנסה לדבר עם החניון אם יש מצלמות או משהו. לבנאדם שעשה את זה, אני מאחל לך שלא נפגש אף פעם.
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
צעד חשוב נוסף למכונית החשמלית של בטר-פלייס. החברה חתמה על הסכם עם קבוצת ההנדסה ברן, במסגרתו תקים קבוצת ברן 51 תחנות החלפת מצברים מהירות במהלך השנה הקרובה. פרטים נוספים בקישור
הודעה אחרונה מאת Croc, -
דו"ח בראשון לציון 1 2
מאת dezavoo- 24 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
תגידו לי אם מגיע או לא מגיע הדו"ח: ברחוב וולפסון בראשל"צ שפת המדרכה צבועה בלבן ולא בכחול לבן. נכנסתי לרחוב ולא שמתי לב לשלט בכניסה. זהו רחוב חד סיטרי ארוך. בגלל שהמדרכה לא כחול לבן וזה לא תל אביב אז הרשתי לעצמי לא ללכת לתחילת הרחוב ולראות אם יש שלט. וחטפתי דו"ח של 100 שקל. מישהו יודע מה החוק אומר? ואם המדרכה צריכה להיצבע בכחול לבן כדי שידעו שהחנייה היא לא לציבור הרחב? או שמספיק השלט בתחילת הרוחוב? צילמתי את חלק מהרכב כך שרואים ששפת המדרכה בצבע לבן. תודה
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
המצב הזה ידוע ומוכר לכולנו, אבל מעניין לראות שוב, כדי להזכיר קצת מה הולך עם הרכבים הללו: http://www.mako.co.il/cars-magazine/world/Article-d43cb3af4929e21006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498
הודעה אחרונה מאת duki, -
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
חבר'ה אני צריך עזרה דחופה... קבלתי דו"ח בדואר מצלמה (כנראה מצלמה ניידת) צילמה אותי נוהג ברכב של חברה שלי 74 במקום 50 קמ"ש בכביש בין עירוני, קיבלתי קנס של 750 ש"ח ו - 8 נקודות. האם הקנס והנקודות תואמות את העבירה? האם אני יכול להעביר עליי את הקנס והנקודות? והאם ניתן להפחית את הקנס והנקודות? אשמח לתשובה בהקדם... בני
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
כשנזכרים שהאהבלה הזו היתה מנכלי"ת משרד החינוך, פתאום דברים נהיים ברורים. אני אפילו לא אתחיל לתקוף את ההצעה המגוכחת בנימוקים רציונלים, כי אני חושב שכל מי שיש לו טיפת שכל מבין שמדובר במשהו מגוחך. אם זה לא היה יוצא ממישהו שהמדינה אשכרה משלמת לו משכורת, זה היה אולי מצחיק, אבל אם זו הרמה של הצעות החוק לטיפול בנושא תאונות הדרכים, אפשר רק לבכות שאנשים כל כך לא חכמים (וזו מחמאה), עבדו בשירות המדינה ויושבים בכנסת.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ותודה לעונים, כחלק מהמאמץ שלי לחסוך בדלק, אני מנסה להבין כיצד לעלות עם הרכב (1600 סמ"ק אוטומטי) נכון בעליות: להאיץ בעליות לטורים גבוהים ולא לשחרר את הגז, או להאיץ לשחרר את הדוושה, לתת לאוטו להעלות הילוך ואז להאיץ שוב? 2. תמיד אומרים שהמהירות החסכונית לאוטו היא 90 קמ"ש, וב110 קמ"ש העלות הינה עוד כ15% בתצרוכת הדלק. זה נכון? או שהעיקר זה הסל"ד, ואם הסל"ד בשתי המהירות הוא זהה - אזי הצריכת דלק דומה. נ.ב. יש לי תחושה שהרכב שלי (לאנטיס 2001) לפעמים לא מאיץ טוב בעליות לירושלים, ואני נאלץ לעבור לנתיב הימיני ולנסוע ב70 קמ"ש. זה הגיוני, ומותאם לרכב אוטומט? או שיש בעיה ברכב?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, יצא לי לקרוא כאן בפורום ששמן מנועים משומש מגביר את הסיכוי לחלות בסרטן העור. מישהו מכיר אתר, כתבה או משהו שמוכיח את הסיכון?
הודעה אחרונה מאת idan_gal, -
-
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4039087,00.html עד עכשיו לא קישרתי אבל בעצם הייתי עד לתאונה הזאת, אני עובד באיזור התעשיה של ראשון, בסביבות השעה 1 וחצי בלילה (לפני שעתיים בערך) יצאתי מהעבודה לכיוון היציאה מהעיר (שדרות משה דיין), ובידיוק הצומת שבה אני צריך לפנות שמאלה לעלות על איילון וכביש 20 לכיוון אשדוד קרתה התאונה, ראיתי כבר מרחוק את הסירנות של המשטרה, וככל שהתקדמתי ראיתי ששוטר מסמן לי לפנות ימינה, פניתי ימינה לכיוון קוממיות והייתי צריך לעשות את כל הסיבוב כדי לעלות על כביש 20 לאשדוד. בשלב שהגעתי כבר היה שם גרר שפינה את הרכבים המעורבים בתאונה. לפי איך שזה נראה אחד המעורבים בתאונה חצה באור אדום וככה נגרמה התאונה, כואב ועצוב לראות דברים כאלה, ת.נ.צ.ב.ה.
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מהיום ניתן לרכוש את המנוע המדובר. היום יצא לי לנהוג על האיביזה 1.2TSI DSG האוטו פשוט שקט המנוע חזק עם ביצועים נעים. לגבי המחיר המחיר נשאר אותו דבר, כמו המחיר של מנועי ה-1.6 היוצא באותם רמות גימור: 1. סיאט איביזה 1.2Style DSG המחיר 111,900 ש"ח. 2. סיאט איביזה 1.2DSG/ידני SPORT המחיר 119,900/111,900 ש"ח (3 דלתות) בהתאמה. * המנועים הם עם 105 כ"ס ובתיבה DSG מגיעים עם 7 הילוכים. כמו כן ניתן גם לבצע נסיעת מבחן כרגע רק על ה-DSG.
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
הקללה של כביש 1
מאת אלעד- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כשנה, לקול מחאות נהגי המשאיות, הורה משרד התחבורה על סגירת כביש 1 לתנועת משאיות בקטע שבין מחלף שער הגיא לירושלים בשעות 7:00-9:00, ובכך נראה שתם לו פרק פקקי הבוקר האינסופיים שפקדו את הכביש הזה בקביעות. מאז, כל נהג שעובר בכביש הזה דרך קבע בשעות אלו יודע שפתרון זה הוא בבחינת מתן אקמול לחולה סרטן. המשאיות הן רק גורם אחד ליצירת הפקקים, ועל כך יעיד כל מי שבדומה אלי נאלץ להגיע לירושלים מידי יום. מסיבה לא ברורה, דווקא בקטע שנקי ממשאיות בשעות העומס, זה שהתנועה אמורה להתנהל בו ללא כל הפרעה, כלי רכב מתלקחים בזה אחר זה. וכאילו כדי להוסיף חטא על פשע, השריפה תמיד תתרחש בקטע שבו כלל אין שוליים. שלשום היה זה אוטובוס של אגד שבער מול נווה אילן, אתמול מכונית שבערה באיזור עין חמד - כ…
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 210 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Una Macchina
- yoav911gt2
- Ctzvi
- SlowRide
- גולדן191
- natco
- Night Driver
- orankohn
- yoni2sh
- EliC25
- Avia