רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים, לאחר המון חיפושים הצלחתי למצוא מקטים של כמה חלקים שאני מחפש לרכב שלי, הייתי רוצה לבקש מכם המלצות למוסך ,חנות או כל מקום אחר שניתן להזמין ממנו את החלקים האלה במחיר אנושי ולא כמו בצ'מפיון למשל שצריך לקחת משכנתא כדי לשלם הכל (מדובר בפולקסווגן). תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 1 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכולם, ברשותי לאון שקיבלתי לפני חודש וחצי לערך, הרכב גמע פחות מ2K ק"מ ומאז קבלת הרכב ישנה מעין תחושה שההילוכים לא בצורה חלקה וכל העברת הילוך (בנמוכים) מורגש כאילו "נזרק" הקלאץ'. אני זוכר שכמה איביזות מדגם קופרה חוו בעיות בגיר בעבר. יש לציין שנסעתי על לאון ידנית אחרת (עברה 5K ק"מ אם זה משנה) והעברת ההילוכים מורגשת כאילו מדובר ברכב אחר והקלאץ' גם קשה יותר. ההילוך ה3 הוא "הבעייתי" ומורגשת התנגדות קטנה בהעלאה והתנגדות קשה בהורדה (בטורים די גבוהים). *"אני יודע שיקפצו כל אלו שיגידו מה אתה שובר את הראש קפוץ למוסך שהם ישברו את הראש". בוודאי שזהו הצעד הבא אני רק רוצה לדעת כיצד להיות מוכן ואם באמת קיימת בעיה לדעתכם? עוד מישהו עם גרסה ידנית של לאון החדשות 1.8TSI…
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים, בחודש אפריל אני טס עם אשתי לארה"ב, חוף מערבי, נחיתה בNY בנמל תעופה JF המטרה היא לשכור רכב ולרדת לכיוון מיאמי בנסיעה כולל עצירות בנקודות מפתח בדרך ולטוס מפלורידה בחזרה לניו יורק ומשם הבית. הטיול אמור להיות שלושה שבועות. העזרה שאני צריך היא: 1) הייתי רוצה המלצות, היכן לעצור בדרך למיאמי, אתרים חשובים, אטרקציות, מסלולים, מלונות, מוטלים, איך להתארגן, איפה אני מוצא בית חבד לערב חג פסח וכל המלצה שמישהו יכול לתת לי שאלה שניה: כל הנסיעה תתבצע באמצעות רכב, איך להתכונן מבחינה ביטוחית? אשתי ואני ננהג במכונית, היא בת 27 ואני בן 29. אנחנו נצטרך גם GPS, איזה חברה מומלצת וומהיכן כדאי לשכור את האוטו מהארץ או בארה"ב? כנ"ל לגבי מלונות. שאלה שלישי…
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 946 צפיות
שלום לכולם... בשישי האחרון הזמנתי את הגולף GTI צבע לבן 3 דלתות ידני הרכב אמור להכנס לארץ הקודש בתחילת אפריל... כמה שאלות: 1) יש בעיה של סחירות בגיר ידני לדגם הזה? 2) האם ההבדל בין גיר ידני לאוטומט הוא משמעותי מבחינת הביצועים? תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 708 צפיות
היי כרגע יש לי רכב מקבוצה 2 שנת 2009 (כלומר, לפי השווי הישן) ואמורים להחליף לי אותו לרכב חדש מהניילונים (שעליו אני אמור לשלם לפי השווי החדש). בכמה יעלה לי שווי השימוש ? מהמידע הלא ברור שמצאתי באינטרנט אז זה יעלה מ 2.04 אחוז ממחיר הרכב ל- 2.5 אחוז מחיר הרכב. כלומר, אם מחיר הרכב הוא בערך 120,000 שקל אז אני אשלם 0.46 אחוז יותר שהם כ-550 שקל. האם החישוב שעשיתי נכון ? תודה
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, יש לי רישיון נהיגה כבר מעל לשנה, ואני עדין נהג חדש. בערך בסוף מאי אני רוצה לטוס למשפחה ברוסיה (יש לי אזרחות שם). אני יכול לנהוג שם עם הרישיון הישראלי? או שאני צריך להנפיק בינלאומי? ואם אני יכול להנפיק אותו בכלל? (נהג חדש) תודה.
הודעה אחרונה מאת DrDooM, -
- 1 תגובות
- 798 צפיות
כלומר, אם לא היה פלאש, לא פעלה המצלמה (בלילה וביום ג"כ)?
הודעה אחרונה מאת Yotamz, -
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
קיבלתי את רישיון הרכב לצורך חידושו.הקילומטראז' שהיה רשום בו היה נמוך ב90,000 ק"מ מהקילומטראז' הנוכחי. את הרכב קניתי אחרי הטסט האחרון. במקרה הזה אין בעיה כי רשום קילומטראז' נמוך יותר,אבל אם רשום קילומטראז' גבוה יותר זה פתח לצרות כשבאים למכור את הרכב. השאלה אם מישהו נתקל במקרה דומה?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
סתם משהו שסיקרן אותי: מרבית הרכבים המשפחתיים בישראל מוצעים עם מנועי בנזין, כאשר דגמים שלהם, המונעים בדיזל מוצעים באירופה, אך לא כאן. אני מניח שזה קשור למס המוטל על בנזין, אך בכ"ז - אילו חברות מציעות רכבי דיזל משפחתיים בארץ? הרכבים שאני מכיר הם בעיקר מקונצרן VAG (סקודה ופולקסוואגן) - האם יש עוד?
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בעוד כמה שבועות אאלץ להפקיד את הרשיון ל-5 חודשים. אני מחפש פתרון לנסיעות יומיומיות לעבודה חזרה דרך איילון מדובר ב15ק"מ לכל כיוון, בדרכים עירוניות כנראה שמדובר ביותר... (אני כמובן מכוון לכל הפתרונות החשמליים כגון טרקר אופניים חשמליות) כמובן שאני מחפש משהו במסגרת החוק. הצעות..?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מאזדה עושה ריקול ל-52,000 מכוניות בגלל חשש שעכביש ממין מסויים מחבב את אחד מצינורות האיוורור של המכוניות והקורים שלו גורמים לסתימות. בחיי.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
למיטב זכרוני עד תחילת מרץ, אבל השנה לא שמעתי כלום על זה שהגיע הזמן להפסיק, בניגוד לשנים קודמות. הזיזו את זה קדימה או משהו?
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
פורד פייסטה 1.4 דיזל וסיטרואן C3 1.4 דיזל זה אותו מנוע לפי מה שהבנתי. השאלה האם אפשר לשים את חלקי המנוע של האחת באחרת? תודה
הודעה אחרונה מאת RTT, -
- 0 תגובות
- 666 צפיות
רכשתי בימים אלה ביואיק רנדוו ובקרת האקלים ברכב מותאמת למעלות פרנייט והייתי רוצה לדעת איך אפשר להעביר את זה לצלזיוס. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת vlad100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני הולך לבוא פה בבקשה קצת חריגה. אני מעוניין מאוד לקנות את הדגם החדש של הפורד מונדיאו - טיטאניום בגרסת הארבע דלתות (סדאן). עשיתי עם המשפחה נסיעת מבחן על הרכב בגרסת ה5 דלתות (האצ'בק), אך בשל פגיעה באוזן של אחד הנוסעים הייתה בעיה קשה לנסוע ברכב, מן זמזום כזה באוזן (כמו שפותחים במהירויות גבוהות חלון מאחורה) במשך כל הנסיעה אף על פי שהכל החלונות היו סגורים. חוץ מבעיה זו כולנו נהנינו מאוד מהרכב ומעוניינים בו עד מאוד. הבחור טען שככל הנראה מקום הבעיה הוא בגרסת החמש דלתות בלבד מכיוון שהחלק האחורי לא מופרד לגמרי מהמכונית עצמה, אך כשביקשתי לנסות את גרסת הארבע דלתות אמרו לי שהיא לא זמינה לנסיעות מבחן בכלל ולא תהיה זמינה. עכשיו לבקשה המוזרה. אם מישהו פה…
הודעה אחרונה מאת Blacko, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה הפרוצדורה שעלי לעשות, מדובר ברכב שהתקלקל ואין סיבה לתקנו, הרכב הושאר במוסך, וכעת אני מעוניין לבטל את הרשיון בכדי להזדכות על ההפרש בתשלום הרישון, הבעיה שבעל הרכב החוקי נפטר לאחרונה, יש בידי תעודת פטירה, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shmulikaw, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול, כאשר תוקפים סיבובים עם רכב בעל הנעה 4X4(לא ג'יפ), (כמובן במקום שלא מסכנים אנשים אחרים) מומלץ להוריד למהלך נמוך ולהעביר את הסיבוב בסל"ד גבוהה עם גז חזק על מנת שמערכת הקוואטרו תייצר אחיזה מקסימלית? או להיכנס עם סל"ד נמוך וללא גז בסיבוב? אני יודע שבהנעה קידמית תוקפים סיבוב עם גז קבוע ולא חזק על מנת לא ליצור היגוי יתר ובמערכת הנעה אחורית תופקים את הסיבוב עם גז חזק בשביל לא ליצור תת היגוי, אם אני טועה אשמח לקבל סדר בבלאגן. תודה,
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נשפך נוזל עם ריח חריף בפתח אוורור של לוח המכוונים למעלה (ליד השמשה) איפה שיוצא האויר של ההפשרת אדים. הרכב הוא של ידידה והוא סה"כ 4 חודשים על הכביש. מכירים פיתרון?
הודעה אחרונה מאת richrach, -
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי טרנספורטר שנת 200, אחותי ביקשה ממני השבוע לאסוף את הבנות שלה מהגן, היא נתנה לי את המושבי ביטחות שלהם אבל לא הצלחתי לחבר אותם. החגורות לא יוצאות מלמעלה(כמו במושב נהג או במושב שלידו) אלא מהצד. מה צריך לעשות על מנת לחבר את המושבי בטיחות ברכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב. מבקש להתייעץ איתכם בנושא הגשת תלונה לעירייה על רכב עובדים של עיריית חיפה אשר סיכן אותי ונהגים אחרים בכביש. למי ניתן להפנות את המכתב חוץ מעיריית חיפה? תודה. ---------- להלן המכתב לעירייה: שלום. בתאריך ה5/3/12 בעת נסיעה שגרתית ברכבי הפרטי בעיר חיפה באזור קניון חיפה רכב של עיריית חיפה, רשות החנייה, מספר 40-347-67, חתך את הרכב שלי ללא איתות ונהג בצורה מסוכנת אשר סיכנה אותי ונהגים אחרים (ראה צילום הרכב המצורף). בעת שהרכב עצר ברמזור הערתי לנהג (עובד העירייה) על אופן הנהיגה אך זה התנער מכל אחריות, יתרה מכך העובד איים אליי כי הוא מתנדב במשטרת התנועה וכי ידאג לשלוח עליי דו"ח עבירת תנועה. זאת התנהגות מעליבה ובריונית אשר בה עובדכם מנצלים את תפקידם …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן בין איתוראן SAVE לבין קודנית רגילה - מה השוני במידת ההתעסקות במערכות הרכב? (רק בנוגע לזה, לא בנוגע למה עדיף מבחינה כספית - תשלום חודשי וכו'.) כלומר, אני יודע שהתקנת קודנית מצריכה התעסקות עם המערכת החשמלית של הרכב, שעלולה לפעמים לגרום לבעיות. (קראתי על הרבה מקרים שמנוע הרכב כבה בעקבות כך.) מה זה בעצם איתוראן SAVE? הרי אין קודנית במקרה כזה, אז באיזו מערכת מתעסקים? או שכלל לא? נציגת המכירות לא ידעה להגיד היכן ברכב מתקינים את זה, אך אמרה שלפעמים מתחת לכיסא. התקנה מתחת לכיסא די מפחידה אותי, שמא יפרקו אותו לשם ההתקנה ולא יחזקו אותו כמו שצריך. האם מישהו יודע יותר על האיתוראן הזה?
הודעה אחרונה מאת MiOB, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מאיפה אני יכול להשיג בוכנות לדלת אחרוית של מאזדה 6 הג'בק פשוט הבוכנות שלי גמורות והדלת כבר לא נתפסת צריך להחזיק אותה תמיד, תודה לעוזרים וסורי שזה לא המקום
הודעה אחרונה מאת Mati_24, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב נעים לכולם, האם לדעתכם בעתיד יוצגו גירים ידניים עם 7 הילוכים או יותר במכוניות סטנדרטיות ? יש כאן בעיותיות מאחר ואין מקום להילוך שביעי במבנה המקובל של ידית הילוכים, והספת "קו" נוסף תגרום לתפעול מסובך יותר מהרגיל. אשמך לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת vik014, -
-
טויוטה סופרה בארץ 1 2
מאת pronella-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 27.3 אלף צפיות
למיטב ידיעתי לעולם לא דרכה טויוטה סופרה בישראל, אבל היום עם ראייה 6.6 אני יכול להשבע שישבתי במרפסת וראיתי טויוטה סופרה.. הייתכן? נ.ב אני חובב מושבע של טויוטה סופרה ושמעתי לפני כמה שנים שיש טויוטה סליקה בארץ שעברה ניתוחים ונהפכה לסופרה לבנה. אבל הסופרה שראיתי הייתה אדומה.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה צריך להיות בביטוח לרכב מה עדיף שיהיה וממה להיזהר אשמח לקבל טיפים מאנשים לנהג מעל גיל 24 רכב ראשון שלי איביזה SC 2011.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 721 צפיות
אני מתכנן לרכוש רכב שהמודל שלו נע בין השנים 95-97. לאחר שארכוש אותו, ארצה לבטח אותו ביטוח חובה וצד ג' - יש לציין, אני נהג חדש. * הבנתי שמפני שאני נהג חדש, אשלם יותר כסף על ביטוח החובה, למישהו דרך אגב יש מושג בערך כמה? ((ביטוח ישיר)) * הבנתי שאפשרי לשלם דרך כרטיס אשראי או דרך שובר מסויים שנשלח בדואר. אני רוצה לשלם דרך כרטיס אשראי אך אני חושש שהמסגרת שלי לא תאפשר לי לבצע זאת ((או שאני טועה? )). ((600 ש"ח ליום, 3000 ש"ח בחודש - כרטיס צעיר, האם אפשרי הדבר? אני מעדיף כרטיס אשראי מהסיבה הפשוטה שאין לי סבלנות לשובר הזה ולחכות שהכל יתקבל אצלם וכו' וכו', אני רוצה לשלם מיידית ולהיות מבוטח, בלי הרבה כאבי ראש.)) * לאחר התשלום, אני מקבל טופס בפקס מחברת הביטוח באותו יום על כך ש…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 853 צפיות
האם הוא בדק לכם אם יש גלגל ספייר ג'ק וכל זה? הוא לא רצה לקבל את האוטו כי היה חסר לי ג'ק לבסוף הוא קיבל. הוא טוען שהמשרד לאיכות הסביבה אחראי לרשימת החלקים שבכל רכב והם קובעים לגבי הגריטה ולא משרד הרישוי. לא הבנתי מה הקשר... תוך כמה זמן הוכנס לכם כסף לחשבון?? תודה
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 1 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, אני חייל בן 20 ומעוניין להשכיר רכב (בארץ) לשלושה ימים. האם מישהו מכיר חברה שמסכימה להשכיר רכב קטן לנהג צעיר (ולא במחיר שמזכיר מחיר דירה בת"א)? תודה!
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
- 0 תגובות
- 543 צפיות
יום שני, א' באדר ב תשע"א, 7 במרץ 2011 הוועדה תדון במספר הצעות חוק לתיקון פקודת התעבורה, שעוסקות בעידוד תחבורה ציבורית ובהבטחת השתתפותם הפעילה של הממשלה והרשויות המקומיות במאמץ לעידוד תחבורה ציבורית. לפי ההצעות, הממשלה תידרש לאשר, בתוך שנה מקבלת החוק, תוכנית שיגיש שר התחבורה לקידום התחבורה הציבורית. לאחר אישור התוכנית יציג השר לוועדת הכלכלה, אחת לשנה, דוח על ההתקדמות ביישמה. יום שלישי, ב' באדר ב תשע"א, 8 במרץ 2011 הוועדה תקיים דיון בהכנה לקריאה ראשונה של הצעת ח"כ אמנון כהן לתיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, בנושא איסור לתקן או לשקם כלי רכב שנגרם לו נזק של 50% לפחות. "האפשרות להגדיר רכב שניזוק בתאונה כמצוי במצב "אבדן גמור להלכה" יצרה תופעה של סחר ברכבים ה…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בדקתי את הנתונים של הגולף GTI לעומת הגולף הרגילה, וגיליתי להפתעתי שאף שה- GTI גבוהה במ"מ מהרצפה, זוויות הגישה והנטישה חדות יותר, 11.2 מול 13.1, ו- 14 מול 17.6. בדקתי וראיתי שהמרחק בין הסרנים זהה, אף שרוחבם שונה. האם הרוחב השונה הוא הסיבה לשוני? כמובן, לא מדובר ברכב שטח, אבל אצלנו מותר לחנות על המדרכות, ורציתי לוודא שאני לא צריך כבר טיגואן
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 210 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Una Macchina
- yoav911gt2
- Ctzvi
- SlowRide
- גולדן191
- natco
- Night Driver
- orankohn
- yoni2sh
- EliC25
- Avia