רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אבא שלי סיפר לי שעצרו אותי סתם בטענה שדיבר בטלפון, סרקתי את הפירוט שיחות מהטלפון שלו וזה נראה ככה 19:07 - שיחה איתי כשיצא מבית החולים(הוא רופא בבית חולים העמק), בנאדם מאוד רציני ומחושב 19:15- עצרה אותו המשטרה בטענה שדיבר בטלפון 19:21 הוא התקשר לספר שהוא נעצר ושיקח לו זמן להגיע עכשיו, עצרו אותו בלי שהוא דיבר בטלפון, בלי שהוא שיחק בפלאפון או שלח הודעה. מה עושים? הקנס 1000 שקל והוא ממש לא נעים...
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
שפשוף ברכב
מאת כפר סבאית- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הבוקר נסעתי בכביש 4 בזמן נסיעתי רכב נסע ושפשף לי את האוטו בצד ופשוט ברח מהמקום במהירות מטורפת הספקתי לרשום את מספר הרכב אך לא את הדגם ולזהות שמדובר בנהגת יש אפשרות לאתר את הנהגת מבלי לדעת את הדגם אשמח לקבל תשובה בהקדם
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
BMW מכריזה היום על מותג חדש, BMW-i. המותג החדש יתמקד בייצור דגמים חשמליים, שניים מהם יושקו כבר ב-2013, ואף צפויים להגיע לישראל. BMW-i - המותג החשמלי של BMW.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום . רציתי לשאול אנשים שלמדו מכונאות רכב איפה באיזור חדרה יש מקום טוב ללמוד מכונאות רכב וכמה זה עולה וכמה זמן הקורס נמשך ואני יודע שיש שלושה סוגים של מכונאות או יותר נכון דרגות.. תודה מראש על העזרה...
הודעה אחרונה מאת ronig, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
עברתי על תוכנית הגריטה והם מציעים אותו לרכבים בני 20 ויותר, או רכב בן 15 שניידת ביטוחות הורידה אותו מהכביש: http://www.sviva.gov.il/Enviroment/bin/en.jsp?enPage=BlankPage&enDisplay=view&enDispWhat=Object&enDispWho=Articals%5El6129&enZone=car_pollution http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=316:rechev-gritat&catid=64:rishayon-rechev-c&Itemid=91 אני מעוניין לגרוט את הגולף 92 שלי, היא עברה טסט לפני כמה ימים (יש לה טסט של יותר משנה עד 28.3.2012) השאלות שלי הם ככה: 1- איך ניידת בטיחות יכולה לעשות את זה ? אני יכול "להזמין" ניידת שתעשה לי את ההורדה ? זה כרוך בתשלום/דו"ח ? 2- אפשר לגרוט רכב בן 19 ב…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בחודש האחרון נתקלתי בלא פחות מחמש מקרים של עקיפה על מעבר חציה, שלושה מהם הסתיימו בבלימת חירום של הרכב העוקף ובשניים הוא פשוט המשיך בנסיעה. להלן פירוט של אירועי הכמעט ונפגע: (אם אין לכם כוח לקרוא אתם מוזמנים לדלג הלאה): 1. רחוב דו סיטרי, נתיב לכל כיוון. אני עוצר לפני מעבר חציה, הולך רגל חוצה את הנתיב שלי כאשר מונית מגיחה מאחורי, עוקפת אותי דרך תחנת אוטובוס (!) ובולמת בלימת חירום לפני הולך הרגל אותו לא ראתה. 2. רחוב דו נתיבי חד סיטרי באזור הומה. אני עוצר בימני לפני מעבר חציה, מכונית נוספת עוצרת משמאל, הולכי הרגל חוצים את הכביש, קטנוע עוקף אותי מימין בלי להאט וכמעט פוגע בהולך הרגל הראשון. 3. רחוב סואן במיוחד, שעות הבוקר. מכוניות נעצרות בנתיב השמאלי והאמצעי לפני מ…
הודעה אחרונה מאת eransg, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת כמה גודל מיכל דלק של פורד פיאסטה 97?
הודעה אחרונה מאת Dinabol, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכב חדש שלי מקבל לא מעט מכות ודפיקות דלת בעיקר צידו השמאלי, לא ידוע לי בבירור אם זה נעשה בכוונה או לא, מה שנשאר בסוף זה מן שקעים כאלו על הדלת מעצבן קצת, אבל ממה שהבנתי אפשר לסדר את זה בסופו של דבר או בעת מחירת רכב, האם באמת ישנו תיקון שקעים וכמה זה יכול לעלות? טיפול של דלת?
הודעה אחרונה מאת Free, -
fiat linea
מאת shaulc-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בדרך לעבודה ראיתי את הרכב הנ"ל , לוחית זיהוי פלאסטינית . האם לרכב יש תקינה ארופית , איך יכול להיות שרכב כזה נע בכבישי ישראל הרי אין יבוא סדיר שלו ? תמונות צילמתי אבל יצאו לא טוב .
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
חברים שלום, אני מחפש המלצה על רכב שכור לארה"ב. דרישות בסיסיות - רכב לשני אנשים, אבל שיכנסו בו שתי מזוודות גדולות מאחורה + שני תיקי גב רגילים (ילקוט לצורך העניין). רכב עם תמיכת גב טובה, שלא יגמור לנו את הגב בנסיעות ארוכות. אנחנו צפויים להעביר עליו כ-1700 מיילים לפחות. משהו שייתן גם קצת חווית נהיגה. לא רכב ספורט, אבל משפחתית שלא תהיה לגמרי מבאסת ותהיה נוחה לנהיגה - גם לאישה! רכב גדול מדי יפחיד אותה לדעתי. ורצוי משהו שיהיה אפשר לחנות איתו מבחינת גודל ולראות לאיפה חונים... אין לי כח לחנות כל פעם שהאישה נוהגת כי היא תפחד לשרוט משהו. בתכלס, קומפקט חזקה עם מנוע זריז תהיה מושלמת, אבל לרובן הבנתי יש תא מטען קטן לדרישות שלנו. חיפשתי פה בפורום ולא מצאתי כלום. אתרי…
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יודע באילו ימים הוא מתקיים ואיפה בדיוק? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת hasamba8, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לשכפל שלט לשער חניה שמתרומם. כמה עולה בערך ומאיפה אפשר להשיג באיזור חולון-ראשון? תודה.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רכשתי רכב לבן שלי. הרכב פורסם עם 115,000 ק"מ .קניתי את רכב ליפני כ-3 חודשים. עכשיו קיבלתי הזמנה לטסט. לפי הרישום בטופס של משרד התחבורה הרכב עבר יותר מ-200,000 ק"מ. בקיצור המוכר שהציג עצמו כאדם פרטי רימה אותי בגדול. לקחתי את רכב לבדיקה בזמן הקניה כך שיש לי הוכחה על מספר הק"מ בזמן הקניה. מה הכי כדאי לי לעשות?
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
אעאעאעע סוף סוף אחרי ציפייה ארוכה ושני תיזרים בקריסמס מתחילה העונה ה16 של טופ גיר :multi: אני מרגיש כמו ילדה טינאייג'רית לפני הופעה של הלקה האהובה עלייה
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב שאין ברשותו טסט מחודש 12 2009 כלומר שנה ושלושה חודשים רציתי לדעת האם במידה ואני ירצה להעביר את האוטו טסט אני יצטרך קודם לעבור בדיקת מעבדה? אם לא תוך כמה זמן שולחים בדיקת מעבדה לרכב שלא ביצע טסט? כמו כן רציתי לדעת למה לא קיבלתי את שובר התשלום החדש של הטסט קיבלתי רק את השובר הישן מ12.2009 עד 12.2010 ומ12.2010 עד 12.2011 אין ברשותי שובר.. אני צריך קודם לשלם את השובר הישן ואז ישלחו לי שובר חדש? איך זה בדיוק עובד הודה לכם על העזרה...
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש בבעלותי רכב מיושן. אבא שלי הפקיד את הרישיונות של הרכב לפני כ 6 שנים, הרכב משת יצור 83 ואני מעוניין להחזיר עכשיו את הרכב לכביש, מה אני צריך לעשות (מהו התהליך)?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
עקב העבודה שלי במלון הנסיכה, יוצא לי כל פעם לעבור דרך האיזור של המכוניות המיובאות בנמל. יוצא לי לראות באיזור מסויים שמרוכזים שם כמה רכבים ששיווקם הופסק אך הם נמצאות עדין בנמל בלי מספר ובלי כלום. היה שם בין היתר יונדאי טוסון, יונדאי גטס, קיה סראטו וקיה מג'נטיס מלפני מתיחת הפנים. מישהו יודע מה עולה בגורל העודפים האלה?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 18.7 אלף צפיות
אם יש לי טסט עד תאריך מסויים, מתי הכי מוקדם אני יכול לעשות אותו? ממתי ששלחו לי את הטופס בדואר? אם כן זה חודש וחצי לפני המועד..
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בעוד כחודש ימים בדיוק אני טס עם חבר מהלימודים לחופשה בת שבוע בגרמניה. עד עכשיו סגרנו טיסה(נחיתה בברלין חזרה ממינכן) ורכב מסיקסט בקטג" של Z4 או SLK או TT קבריולה(רק שלא ניפול על המרצדס). התכנון האופטימלי מבחינתנו הוא ברלין-נורברגרינג-סטלביו-מינכן. כמה שאלות כלליות: 1.למיטב הבנתי הרינג נפתח בכל שנה בתקופה זו,האם התאריך הוא קבוע או שמשתנה משנה לשנה בהתאם לתנאי מזג האוויר? 2.הבנתי שבעונת החורף סטלביו-פס סגור(הכביש,לא הסקי) מישהו יודע מתי הוא נפתח? 3.האם יש דרך להפחית את ההשתתפות העצמית דרך השכרת רכב ברינג? (על הקורסה OPC ועל הקליאו דורשים סדר גודל של 5000 ו-8000 יורו בהתאמה). 4.ב-SIXT מתקמצנים בלתת פרטים על הקטגוריה הגבוהה יותר מישהו יודע אם…
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה גגון אתם יכולים להמליץ לי למאזדה 3 הבנתי שאם הגגון לא אווירודינמי הוא מרעיש ראיתי באתר הזה גגונים של חברה THULE איך הגגונים שלהם? תודה
הודעה אחרונה מאת JECKI, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 31 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם, השאלה היא, כמובן, כללית. (קליק = הרעש גורם למשאבה לקפוץ). אני די נבוך לשאול זאת, אבל רבאק, זה כל הזמן מסקרן אותי מחדש והחלטתי שכבוד עצמי לחוד וסקרנות לחוד. כאשר אני ממלא מיכל מלא, אז מגיע הרגע בו נשמע קליק והמשאבה קופצת, כאילו היא סיימה. לאחר הקליק, עדיין ניתן להמשיך למלא דלק, כאשר יהיה עוד הפעם קליק בהמשך. שתי שאלות, ברשותכם: 1. עד איזה "קליק", ניתן להגיע ? האם יש איזו מנגנון ביטחון שימנע זרימת דלק, כאשר המיכל מלא, ע"מ לא להשפריץ החוצה ? 2. נניח והמיכל הוא 60 ליטרים. מתי, בערך, יופיע הקליק הראשון? נתקלתי בלא מעט סיפורים על אנשים בעלי מיכל X, אשר טענו שהצליחו למלא 2-3 ליטרים יותר מגודל המיכל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
-
נספח לנגרר
מאת mosh gti- 2 תגובות
- 24.8 אלף צפיות
קניתי עגלה שנת 95 ורשום ברישיון שהוא בתוקף רק בצירוף נספח מאיפה אני משיג את הנספח הזה?
הודעה אחרונה מאת mosh gti, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש לי פיז'ו 205 משנת 1991, מי יכול לקבל אותו לפירוק וכמה אני יכול להרוויח עליו? תודה
הודעה אחרונה מאת iamracer, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול,כמה לדעתכם אמור לעלות ביטוח חובה + צד ג' (עדיף לחצי שנה!) ואני בגיל 21 וחצי ויש לי שנה וחצי רישיון.(חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי את הקטריונים המתאימים בדיוק לשלי) אם אתם מכירים (ולא ניחושים) אשמח שתציעו לי . תודה רבה ! נ.ב. מנהלים יקרים,אם זו שאלה שלא מתאימה לפורום אשמח שתעבירו אותה למקום הנכון מבלי לנעול הודעה זו.מאחר וראיתי כבר כמה פעמים שאנשים פירסמו פה שאלות על ביטוח,בפורום הזה.אז לכן אני גם ..
הודעה אחרונה מאת איציק2, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אנחנו צוחקים כל הזמן על הנסיונות למכור רנו חשמלים בארץ. ניסן שזאת אותה חברה לא מצליחה לעמוד בביקוש של המכונית החשמלית שלהם ה leaf. עכשיו המכונית מיוצרת רק ביפן,ב2012 יתחילו גם באנגליה וב 2013 גם בארה"ב יתחיל לייצר אותם. http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110218/OEM01/110219850/1279
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 0 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחרונה התחילו לי כאבי גב ולדעתי הכל בגלל המושב של הבאלנו שדופק לי את הגב כי הוא ממש לא נוח לי. האם מישהו פה התנסה אישית עם מושב חימום ועיסוי לרכב?? אני הבנתי שהדבר הכי טוב זה אספיר אבל מדובר ב4 וחצי אלף שקל שאין לי. יש למישהו המלצה למוצרים של דוקטור גב או כל כיסא או משענת נוחה לרכב? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=b-massageseat&pageinfo=2 מישהו פה התנסה עם אחד המוצרים האלו? אני רואה שיש של דוקטור גב ושל חברות אחרות. השאלה מה באמת נוח ומתאים לנסיעה לרכב? אשמח לכל עצה. חשבתי אפילו להוציא את המושבים מהרכב ולקנות מושבים אחרים מפירוקיה שיתאימו! אבל לדעתי מושב טוב עם חימום יתאים מאוד השאלה רק איזה? יש למישוה עצה כלשהי? הכסא שלי ברכב גם לא נוח וגם יש לו עי…
הודעה אחרונה מאת spun24, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכולם. היום נוסע אני לא בתל אביב, בטיללת באחד הרחובות עמדתי בעצורז, והמשך הדרך הייתה רק שמאלה. כמובן שעצרתי, פניתי שמאלה ופתאום נפלה לי לכביד אשה, בלי מעבר חציה, פתאום משום מקום כאשר עץ הסתיר אותה וכנראה היא רצה. היא נפלה אחרוה, כמובן הייתה בשוק. כמובן שנפלתי לקריזה יותר ממנה, קפצתי לעזרה, הזמנתי אמבולס משטרה כולם הגיעו. האמבולנס לקח אותה, השוטרים התחילו לברר, העיפו עין על האוטו , אין לו שריטה, האשה נפצעה קל, כך מסרו לו בבית החולים. התחיל לחקור אותי, מילא דוח של תאונה ונתן לי ללכת, אמר לי לבוא מחר בבוקר להעיד. ממה שמתואר ושקרה, אני לא אשם בכלום, היא קפצה משום מקום, בלי מעבר חציה, ואציין שפגעתי בה באולי 10 קמש, שוב כי זה היה תכף לאחר הפניה. מה עושים …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
היי למה אוף טופיק הוא למורשים בלבד, זה נראה לי אחלה פורום להודעה כזו.. השאלה שלי יש לי מנוע ישן של מכסחת דשא 4 כ"ס במצב מעולה שחבל לי לזרוק אותו המנוע הוא אנכי השאלה היא איך\איפה אפשר למצוא ממסרת זולה שתמיר את התנועה שלו לתנועה אופקית? תודה
הודעה אחרונה מאת shark669, -
- 2 תגובות
- 884 צפיות
רציתי לדעת אם הקיט שעושה שיהיה אש מהאגזוז בתחילת הנסיעה זה דבר חוקי ? אם כן כמה הוא עולה ומאיפה אפשר להשיג אותו ? והאם הוא מתאים לכל רכב ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב, יצא לי לנסוע השבוע בכביש 4 בקטע שבין ראשל"צ לאשדוד, חלק מהקטע ובמיוחד איזור מחלף יבנה הוא מוקד תאונות מהקשים בארץ, כל יום כמעט יש שם תאונה רצינית מאד - ואני שואל: איך ולמה?! מדובר על קטע כביש ישר, עם שני נתיבים לכל כיוון, שוליים רחבים - בקיצור, הכי סלחן שיש ועם זאת - כל יום מחדש מישהו מתרסק שם, האם יש למישהו הסבר? שאלה נוספת שעולה לי כל פעם מחדש, למה לעזעזל לא סוללים גשרים במדינה הזאת? כל פעם - כביש שחור וחדש והגשרים? מישהו שכח\התאצל? אשמח להסבר. דני.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 132 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Nakamichi
- פינדר
- אליה
- 3n
- eladts
- farkash7
- mcshmupi
- TomerP
- שביט
- פולו,גולף
- Shay_u
- 77gili