Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מומלץ למלא אחרי שהמשאבה קופצת. נכון שאפשר לדחוס, אבל הדחיסה הזאת באה על חשבון הנפח שהיצרן השאיר לאדי הדלק ולדלק עצמו להתפשט. זה צויין בבירור באחד מספרי הרכב שיצא לי לעיין בהם.

בכל אופן, גם אם מצליחים לדחוס אפילו 3 ליטר - מה זה כבר משנה? דוחה את התדלוק בעוד 30-40 קילומטר?

ולגבי שאלתך, מנגון הקפיצה באקדח התדלוק הוא מנגנון הבטיחות היחידי. אם יש בו כשל אז המשאבה תמשיך להזרים דלק עד שיעצרו אותה ידנית.

איתמר.

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בד"כ מתדלק רק עד שהאקדח קופץ פעם ראשונה וזהו וגם את זה בתדלוק הכי איטי (שם את ההדק על השן הראשונה בלבד)

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מזה משנה לך ליטר יותר ליטר פחות על הליטר הזה תכנס לתחנת דלק..

פשוט שזה קופץ תן עוד לחיצה אחת מקסימום ותוציא..

פורסם

משאבת תדלוק זה דווקא דבר מחוכם למדי

היא עובדת על פי 2 חוקים עיקריים חוק ברנולי וחוק ונטורי

בפיית המשאבה אנורים להיות 2 חורים קטנים שמאפשרים יציאת אויר

כאשר הדלק יוצא מהפיה הוא יוצא בצורה מעגלית (ונטורי) במידה ונסתם החור התחתון בגלל שנגע בו דלק

תיפסק זרימת האויר ואז למעשה לא יוכל להתקיים החוק הוונטורי והשאיבה תיפסק

כל ההסבר נלקח מהתוכנית אך עשו את זה בדיסקברי

פורסם
אם נכנס 12 ליטר ואין לך סמיטריילר אז כנראה שיש בעייה. יש רכבים בעייתיים כדוגמת הפז'ו 205 ששם המשאבה קופצת כל כמה שניות. צריך להכיר את השטיק הזה או למצוא את הזווית הנכונה של אקדח התדלוק.

איתמר.

גם אצלי זה ככה!!

ב206

כל כמה שניות זה קופץ עד שאני מנסה למצוא את הזווית המתאימה ולפעמים זה לא קורה :|

אבל אחרי הקליק הראשון אחרי שמולאו כבר כמה ליטרים... אני משתדלת לעשות רק עוד קליק אחד וזהו

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

ברלינגו\פרטנר מאוד בעייתיות לתדלוק, וגם אוקטביות

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
האם יש איזו מנגנון ביטחון שימנע זרימת דלק, כאשר המיכל מלא, ע"מ לא להשפריץ החוצה ?

לא שמת לב שהתשובה היא בגוף השאלה שפתחת איתה את השירשור המיותר הזה

פורסם
ברלינגו\פרטנר מאוד בעייתיות לתדלוק, וגם אוקטביות

בקשר לאוקטביה פעם ראשונה שומע. כבר עשר שנים יש אוקטביה לאבא שלי ומעולם לא נתקלנו בבעיות.

זה הרי אמור להיות כמו גולף. גם בגולף לא היו לי מעולם בעיות לתדלק מיכל מלא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צרפתיות מבקשות זוית תדלוק מיוחדת.

פונטו בעייתית עם לחץ חוזר.

רוב המכוניות שיסעו עם מיכל דלק ריק יהיה בעייתי לתדלק אותם בגלל הלחץ ואז המשאבה תקפוץ כל הזמן עד שיצא כל הלחץ

הפתרון להוציא טיפה את המשאבה ולהשאיר מקום לאויר לצאת. במקרה ושמים את המשאבה על הכי גבוהה ויש לחץ מהמיכל הדלק פשט ישפריץ החוצה בפראות ואז המשאבה תקפוץ.

יש מכוניות שהדלק נשפך מהעודפים אם מתדלקים יותר מדי ויש מכוניות שלא.

למי שנוסע הרבה עוד 100 קילומטר זה די קריטי.

כל זה למדתי מהיותי מתדלק כבר שנה.

המון דברים מצחיקים ומצחיקים פחות קורים שמה עם השירות עצמי.

כולם יודעים שיש טיפה בים אבל רק מעטים יודעים שבכל טיפה יש ים

פורסם

באמת נושא מעניין.

בפעם האחרונה הצלחתי למלא ליטר וחצי יותר מהקיבולת של המיכל, בלי להתאמץ..

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

עקב ריבוי תקלות של משאבות לא מכוילות אני הייתי ממליץ לתדלק באופן קבוע באותה משאבה

ולבדוק באמצעות מילוי מיכל של 4 ליטר מדיי פעם (אפשר להשתמש למכסחת דשא,קטנוע,טרקטורון, ואפילו לשפוך לרכב באמצעות משפך) לראות שהפעולה שלה אכן תקינה והיא לא מזייפת לרעת הלקוח. אם זאת פעולה שנעשית ע"י מנהלי התחנות או שזה נעשה לגמריי בשוגג? אין לדעת.

נ.ב

אפשר גם לבדוק בצורה קצת פחות מדוייקת אם מוציאים את המשאבה קצת מעל פתח המילוי (לרכבים שמתאפשר לעשות כך) ולעקוב אחר יציאת הדלק וריצת המונה במקביל.

פורסם

לגבי הבעיה של ה206 וה205 יש פיתרון פשוט,

מכניסים את אקדח התדלוק כשהוא הפוך כלפי מעלה [העיקול של הצינור כלפי השמים ולא כלפי הרצפה].

הבעיה קוראת עקב תכנון מיכל הדלק שגורם לזרם הדלק להינתז לכיוון פתח התדלוק [שמקפיץ את האקדח בגלל חוק ברנולי וחוק וונטורי שהוסבר קודם].

אגב יש עוד מנגנון אל כשל והוא כבר במשאבה הראשית ולא בעמדות התדלוק, כאשר זרם פריקת הנוזל עולה על מהירות מסויימת שמוגדרת מראש, הצינור\ משאבה ראשית מנותקת . [אני מעריך שהדבר אמור למנוע מתלישת פיית תדלוק או קריעת צינור].

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...