רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
אל תצפו לשמוע על שלדות והתנהגות, לא כאן, לא היום. נסיעה של 10 דקות בדיוק + התרשמות מפנים הרכב + התרשמות מהליכי המכירה של קרסו. אז ככה: 1. תא נוסעים: לא ברמה של GTI MK6, אבל זה לא מפתיע אף אחד. מרגיש פחות יוקרתי, פחות מיוחד ופחות איכותי. אבל, ממש ממש לא דיל ברייקר, בניגוד אולי לקודמת. זה בהחלט אוטו איכותי ונעים בפני עצמו. הייתי מסתדר עם זה. תנוחת הנהיגה אפילו מעט טובה מזו של הגולף, או לפחות נוחה באותה מידה (מאוד חשוב לי אישית). מאחורה המרחב סביר מאוד, לא כמו גולף אך יותר מבשירוקו. אני 1.87 וישבתי מאחורה בסדר. מה שכן, החלונות האחוריים סמליים ולא נעים לעשות ככה נסיעות ארוכות, אבל אין בעיה פרקטית להסיע אנשים. 2. גיר מצויין, מהלך קצר יחסית עם פעולה חיובית וקלא…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 727 צפיות
אהלן, האם ניתן לנסוע עם מסמכי רכב מצולמים? (רישיון רכב, ביטוח חובה) לפני יומיים פרצו לי לרכב ולמזלי המסמכים לא נגנבו, כך שאני רוצה להקדים את המאוחר. האם ישנה דרך נוספת חוץ מלקחת כל פעם את הרישיון רכב וביטוח חובה איתך תמיד?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בא לי על כאלה ל-A3 שלי, תודה =]
הודעה אחרונה מאת skitz, -
-
- 2 עוקבים
- 45 תגובות
- 6 אלף צפיות
"קומבינת" המתדלקים, כנראה שהתופעה הזו טרם חלפה ועברה מאיזורינו. הערב בכולבוטק כתבה בנושא של מכירת שמנים ונוזלים לרכב בתחנות הדלק על ידי מתדלקים. ל'
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 664 צפיות
אהלן חבר'ה, קניתי לפני חודש בערך יונדא טוסון וברשיון במשבצות למעלה רשום קילומטראג עם תאריך, אז רציתי לדעת האם זה תיעוד של המד בטסט האחרון? ואם כן אז האם זה נוהל חדש? ומתי נכנס ? אני עשיתי טסט אחרון לרכב אחר בחודש יולי ולא רשמו לי כלום ויש לי עוד 2 רכבים חוץ מה טוסון ואף פעם לא היה רשום קילומטראג ברשיון, אז למה ברשיון הזה רשום? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב אבקש לשמוע מהידע שלכם מה משמעות גודל הרכב על שרידות הנוסעים בתאונה חו"ח. אם יש שני כלי רכב עם אותו ציון במבחני ריסוק, האם לנוסעים ברכב גדול יותר יש סיכויי שרידות יותר גבוהים? תודה
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, מידי בוקר אני נוהג על כביש 2 מדרום לצפון (ת"א - נתניה) ובאופן קבוע אני מבחין במחלף הסירה (שדי עמוס יש לציין) במוניות שירות שבמקום לרדת במחלף כדי להוריד נוסעים באופן תקין בתחנת אוטובוס שאחרי המחלף, ממשיכים ישר ועל הגשר הם נעצרים בשוליים תוך הפרעה לתנועה מן הסתם, ומורידים נוסעים, ואז ממשיכים להם בדרכם... למי לפנות במצב זה? יש למשטרת התנועה מייל על מנת לתאר להם את הבעיה? תאונה זה רק עיניין של זמן שם. ולאו דווקא תאונה של מונית השירות אלא בקלות של רכב שמתחמק מהתנגשות מהמונית ויכנס ברכב בנתיב אחר. זה כבר כמעט קרה לפחות פעמיים שאני ראיתי. פשוט מרתיח. אז למי פונים?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
שלום, אני חדש בפורום. לפני כחודש וחצי קניתי סיטרואן C1 במסגרת המבצע של ידיעות אחרונות. אני לא יודע מה לעשות עכשיו עם הרכב ואיזה פיצוי אני יכול לדרוש מהיבואן. אני אשמח אם יש עוד בעלי סיטרואן C1 שישלחו לי הודעה בפרטי ואולי נתאגד ביחד. תודה.
הודעה אחרונה מאת ravidp18, -
- 9 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
יצרנית הרכב הסינית SAIC חשפה היום מכונית משפחתית-קומפקטית חדשה - MG6. בשלב זה היא תשווק רק בבריטניה, אולם היא צפויה להגיע לאירופה וגם אלינו לקראת אמצע 2012. עד אז, נאלץ להסתפק בתמונות. MG6 נחשפת
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
גילו אצלי ליקויים בזיהום אוויר (כמה צפוי) וליקוי בפיזור אור בפנס הימני. בכל מקרה, לאחר מכן נסעתי למוסך שלי וטיפלתי בבעיות, ואני רוצה בעוד כשבוע לנסוע שוב למכון הרישוי לעשות טסט. השאלה שלי היא האם כשאני אגיע לעשות טסט נוסף אני צריך לעבור שוב את אותן הבדיקות( גם את אלה שיצאו תקינות בפעם הראשונה) או רק לבצע שוב את אלה שיצאו עם ליקויים? והאם צריך לשלם מחיר מלא שוב?
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עדיין נהג חדש (שנה וחצי על הכביש) , וסה"כ נסעתי פעם אחת לכנרת דרך כביש החוף ומשום מה זאת הייתה נראת לי דרך נורא ארוכה יחסית (אולי כי היו פקקים פה ושם ועצירות - הגענו אחרי 4 שעות ) אני רוצה להגיע מראשון לכנרת מחר על הבוקר , באיזו דרך עדיף לי לנסוע מבחינת זמן , אורך מסלול , ופקקים - כי אם אני ארצה לצאת נגיד ב8 אז חבל על הזמן לנסוע דרך כביש החוף . ואם לנסוע דרך כביש 6 , מאיפה כדאי לי לעלות ?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום הייתי אצל פחח רכב בשם "אבי-בר" בראשון לציון. נתקלתי בדבר מיוחד. לא יודע אם מישהו מכיר את זה. יש אפשרות של לצבוע בטקסטורה של טיפות מים\שיש פורצלן\דמוי עץ(מדהים לפנים הרכב) דברים באמת מדהימים! ח'ברה אני לא עובד אצלו או משהו , פשוט נדהמתי מהדברים האלה!
הודעה אחרונה מאת LiorMITO, -
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
טוב, הביקורת על האלטו מאוד במקום, חשובה ומתאימה לארץ הקודש. הפרסומון של פוינטר נסבל יותר הפעם, משום ששילב קצת הומור. הנסיעה על הטסלה (והפרסומת הלא ממש סמויה לאגסי ושות') נחמדה ואכן הדגימה את הכח הטמון ברכב - על חסרונותיו, אבל היו שם קצת יותר מידי צרחות של גיא לטעמי, וקצת פחות אזכור של המחיר בארץ הקודש (לו היה מיובא, קרוב ל- 1מ' ש"ח) ושל העובדה שכרגע זה בלכל לא ניתן לייבוא (אם אינני טועה, היחיד שהתקמבן בנושא, הוא ממשפחת עופר, ובטח קיבל את האישור כי זה "ממש נחוץ" לפרויקט אגסי ושות'). הקטע עם לוי יצחק היה עדיף על זה של שבוע שעבר, אם כי לא ברור מה תרומתו למנוע הבעיה הפנימית, אם הוא לא מדבר על ירידת ערך שונה, למשל, בין בנזין, דיזל, גז, וכו'. היה יכול להיות מעניין לשמוע …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
שלום רב, השאלה נמצאת בכותרת ואני הוא האדם שמעוניין להשכיר את הרכבים לכן אני יפרט קצת: בבעלותי חברה עם ציי רכב, כל הרכבים הינם בבעלות החברה (נקנו בעזרת מימון בנקאי) ואינם מושכרים/ליסינג. יש לי שני רכבים היום בצי שאינם בשימוש (פאסאט 2.0FSI 2007) שני הרכבים הם רכבי מנהלים בדרגת האבזור הגבוהה ביותר (HIGHLINE) עם תוספות של עור,גג,GPS מובנה,DVD,מסכים,מקרר וכו'.. חשבתי לעצמי במקום שהרכבים יעמדו מבלי שישתמשו בהם וסתם יהיו "הפסדיים" בשבילי (להזכירכם נקנו במימון ואני משלם עליהם החזר חודשי מדי חודש בחודשו), חשבתי להשכיר אותם לאדם פרטי, מבדיקה שערכתי מול חברות ההשכרה הגדולות הזול ביותר יוצא כ5500 ש"ח לחודש לרכב זהה לשלי ועם הגבלה של 2000 ק"מ בחודש. - הרעיון שלי נשמע פ…
הודעה אחרונה מאת lior 25, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ניר בן-טובים, כתב וואלה! רכב, יצא לספרד למסיבת ההשקה של ה-508, המשפחתית הגדולה החדשה של פיג'ו. לפי הדברים שהוא כותב, נראה שהרכב עבר שיפור ממשי בכל פרמטר אפשרי לעומת ה-407 וה-607. http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1793024
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני אמור לעשות קורס נהיגה נכונה בגלל נקודות ואני כרגע בצבאו אין לי זמן לזה , לאיזה טלפון ניתן לפנות בשביל לבקש דחיה ? ד"א - המכללות ששם עושים את הקורסים לא עונים לטלפונים בכלל , מה ניתן לעשות במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת lior 25, -
"מוכר?" 1 2
מאת Mech Morphix- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חניתי היום את הרכב באיזור הומה אדם, הרכב חבוט בצורה קצת רצינית מבחוץ שכן הוא משמש לעבודה ושטח כשחזרתי מצאתי 2 פתקים אחד ליד השני בראשון כתוב: "מוכר? מוכן לקחת ללא בדיקה במזומן. *פה מספר טלפון* תודה גדי." בשני, שכתוב על נייר שונה עם עט שונה וכתב שונה "אם אתה מוכר אני מוכן גם לקחת ללא בדיקה ולשלם יותר מגדי *פה מספר טלפון*" יכול להיות שהסתלבטו, מזה משנה במילא אני לא מוכר, סתם חשבתי שיהיה נחמד לשתף :lol:
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת zig, -
- 1 תגובות
- 659 צפיות
ידוע לי על עיניין השטר מכר בקניית מנוע מפירוקיה או מיבואן מנועים. שאלתי בכותרת. וביותר פרטים: האם ניתן להוציא שטר מכר למנוע שכרגע נמצא על רכב נוסע? מה הם ההליכים שצריך לעשות אם וניתן לבצע פעולה זאת? תודה מראש צ'יקו
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אשתי לפני לידה ראשונה ואנחנו מחפשים סלקל עם איזופיקס, אך יש 2 בעיות. 1. בסיס איזופיקס הוא מאד יקר ביחס לתמורה. 2. הסלקל ינוע בין רכב עם התקן איזופיקס לבין רכב בלי התקן. שאלתי היא האם יש דבר כזה איזופיקס שקונים בנפרד, לא קשור לסלקל והחיבור שלו על בסיס אותו פואנטה. למשל מין חגורת בטיחות שמשני הקצוות שלה יש קליפסים שמתחברים לאיזופיקס ברכב. צירפתי קישור שיש בו תמונות שיסבירו את כוונתי. תודה רבה. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=275882
הודעה אחרונה מאת avner444, -
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רכשתי איביזה 2011 וכמובן שקיבלתי שתי זוגות מפתחות, 1 קפיצי עם אזעקה וכל שלושת הכפתורים שיש. 1 רגיל, רק מפתח ללא כלום. כמה עולה לעשות עוד מפתח נוסף כזה, הרצתי חיפוש בפורום והפנו את כותב האשכול לאתר שלא קיים יותר / שלא עוזר לי ( משכפל מפתח ישן ורגיל ) אשמח לעזרה. אולי מישהו יודע כמה זה עולה בצמפיון וכמה זמן לוקח לעשות דבר כזה אם אני מגיע אלייהם. תודה, טל סלע!
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ניסיתי לקבל תשובות בנושא זה אבל לא קיבלתי. לפי התגובות בפורום הרכב סופק ב5 חודשים האחרונים בכמה רמות איבזור .( לא משהו רישמי אלה שכל אחד קיבל דברים אחרים ). האם מישהו יכול לעשות סדר בבלאגן ? חישנים רוורס , תאורה , גשם , XDS , מערכת מולטימדיה , ועוד .. האם יכול להיות שיש הבדלי איבזור בן הדגמים , 1.2 ,1.4 ,1.8 . 1.8 DSG ? כך לפחות נראה לי.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב חברים. יש לי פגו 306 שנת 98 נפח מנוע 1800 אוטומט אני מוכר אותה ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת מה צריכת הדלק שלה- ליטר לכמה ק"מ? שמעתי על הקטע של לשים פוול טאנק ואז לנסוע ואז עוד פעם למלא פוול.. אבל במקום זה .. אולי מישהו יודע בוודאות מה היא הצריכה???? תודה מראש דוד
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
מישהוא יכול לעזור לי בכמה תשלום מכס על סקודה אוקטביה Tour TDI 1.9 ידני 2007 (לאחר טסט שנה רביעית) בהעברה ממונית לפרטי??? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=4yFNQI1PYGc סרטו של הלמוט דיימל, Evolution of the drifting angle. צפייה מהנה.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
מבקש המלצה לחברת ביטוח לרכב
מאת Guest רונן יצחק- 2 תגובות
- 908 צפיות
אני נהג חדש, בן 32, ללא עבר פלילי-תעבורתי (שוב, נהג חדש), ואני מחפש חברת ביטוח זולה יחסית ויותר חשוב - אמינה, כדי לבטח את רכבי, ביטוח מקיף + חובה. אשמח מאוד לקבל המלצות מכם, על-פי ניסיונכם ועל-פי מה ששמעתם ממכרים. תודה רבה.
-
- 1 תגובות
- 888 צפיות
לעיונכם.
הודעה אחרונה מאת poleatsky89, -
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
חבר שלי אומר שהוא מצא פולקסווגן גולף 2011 חדשה מהניילונים מתחת ל120,000 ש"ח, אני אומר שאין מצב, חיפשתי מתחת ל120,000 ולא מצאתי בשום מקום גם לא באתר שלהם. מה אתם אומרים יש או אין? מישהו יודע 100%? אם יש אז בבקשה תביאו קישור או הוכחה תודה
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי הרגשה שהשאלה הזו טיפשית אבל אני רק רוצה לוודא. אני כרגע ממתין להגעתה של יונדאי I10 חדשה שרכשתי ובמהלך הביקורות שקראתי לקראת הרכישה ראיתי איפשהו שדיברו על כך שהצמיגים של הדגם הזה בעייתיים והחלפתם בצמיגים עבים יותר (אין לי ממש מידות מדוייקות, או אף מידע לגבי סדר גודל של עלות לצורך העניין) תשפר את האחיזה באופן משמעותי. זה נראה לי מאוד מיותר לעשות דבר כזה ברכב חדש, אבל לאור חוסר ניסיוני הטוטאלי בנושא חשבתי לוודא איתכם לגבי הנושא (האם זה בכלל נכון? ואם כן, האם זה כדאי?). מה דעתכם? (המידות המקוריות של הצמיגים הם 175/60R14 ד"א).
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 תגובות
- 970 צפיות
הכותרת הזויה אני יודע, אך המקרה הוא כך, נתקלתי בפירוקיה בטויוטה RAV-4 מצב חדש, עם מכה קטנה בחזית ובמגן חזירים, אך ניתן בקלות לסדר, הרכב ירד מהכביש ואני מעונין לקנות אך לא למטרה פירוק אלא לנסוע איתו בשטח (אם מותר- תכף נידע) אז מה בעצם ניתן לעשות עם דבר כזה ? ואין ניתן לסדר את הנושא שיהיה חוקי לנסיעה בשטח, אם ניתן בכלל, פעם ראשונה שאני מתענין בזה ולא ידוע לי כלום לגבי הנושא אז עמכם הסליחה. הרכב כמובן מופיע כירד מהכיבש ולחלקים בלבד, והוא לא מהבעלים שלו אלא מפירוקיה.
הודעה אחרונה מאת kompy,