רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
שלום! האם לקורולה 08 רמת אבזור SUN יש יציאת USB למערכת השמע? והאם לGLI יש ? והשאלה הנוספת היא האם בחברות הליסינג כמו אל דן וכדו' יש את דגם הGLI?
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום ובתחום. אשמח לקצת עצות ועזרה יש לי רישיון רגיל לאוטו. ואני רוצה להוציא רישיון ג. נאמר לי שאוכל להוציא רישיון לC1 ואחרי שנה לC. שאלתי היא: האם יש עבודה ומשכורת מכובדת עם רישיון C1? כמה מרוויח רישיון C? מה התהליך שצריך לעבור כדי לקבל רישיון C? שאלה אחרונה, כשכתוב במשרות עד 15 טון, הכוונה לC1? או C? בתודה עידו
הודעה אחרונה מאת haimvrt, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ברצוני לעשות ביטוח חובה לרכב, יש שתי אפשרויות שחשבתי עליהם שהאבא הוא בעל הפוליסה ואני מוסיף סכום של כסף ומצטרף לפוליסה או שאני נהג עיקרי? האם יש הבדל במחיר? ואם כן עד כמה זה משמעותי? והאם יש חסרונות בשיטה הזאת? בברכה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אאודי R8 V8 ספיידר הגיעה ארצה. http://www.facebook.com/album.php?aid=331279&id=227609031022 *קרדיט לצלם. כיף לראות רכב כזה בארץ
הודעה אחרונה מאת pazoli, -
- 1 תגובות
- 694 צפיות
ואולי בכלל ברכבי פוולסוגן. אני הבלים של GOLF TSI 2009 ורציתי לדעת לגבי האפשרות לחבר את הטלפון הבילד אין שיש במערכת. זה אפשרי ?
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 2 תגובות
- 996 צפיות
שלום לכולם שמי עוז אני חדש פה בפורום נגמר לי המלווה לפני כשבועיים וביום שני קניתי אוטו אחרי מאמץ רב וחיסכון קניתי פוולספגן גולף 1.6 אוטומט שנת 2001 אשמח לשמוע קצת טיפים על הרכב וחוות דעת עליו ( תקלות , דלק , איבזור , נסיעה , וכו. ) אם זה לא הפורום המתאים לפרסום אשכול זה אני מצטער לא מצאתי את הקטגוריה המתאימה לפרסם בה תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת alon-g, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמתי לב, בתוך רכב בחלון אחורי מצטברת לחות/רטיבות וזאת למרות שאני לא יושב ברכב ואפילו לא פתחתי אותו ובטח שלא הדלקתי מזגן על חום/קור.... מה יכולה להיות בעיה במקרה כזה? והאם זה מסוכן? :shock:
הודעה אחרונה מאת ValeK, -
חיסכון בדלק
מאת milki1- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, כמה שאלות בנוגע לשימוש נבון ברכב על מנת לחסוך בהוצאות הדלק. א) האם זה נכון שגיר ידני חסכוני יותר מגיר אוטומטי? ב) האם "בזבוז הדלק" הוא פועל יוצא של מספר סיבובי מנוע? אם כן, לעיתים ברכבים ידנים בהתחלת נסיעה מספר סיבובי המנוע הוא גבוה.....? ג) האם העברת הילוכים בצורה מהירה (כדי לשמור על מספר סיבובי מנוע נמוך) היא חסכונית בדלק? האם היא נבונה? ד) האם העברה להילוך ניוטרל כשהרכב בנסיעה מרחק-ארוך-ממקום-העצירה-הרצוי הוא מומלץ? ה) הדלקת רכיבים חשמליים (כמו רדיו או מזגן וכו') מעלה את צריכת הדלק? תודה מראש (כל הערה ואראה נוספת תתקבל בברכה). מילקי1
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי סוויפט חדשה 2010 שנקנתה לפני 4 חודשים. רוב הנסיעות שלי הן קצרות ובעיר (מדי פעם כביש מהיר). האוטו עושה 1 ל-10/10.5 אפילו לא מגיע ל-1/11. האם זה הגיוני או שאני צריך לדאוג ולקחת את האוטו לבדיקה? אני בודק לפי כמה קילומטר נסעתי בכמה ליטרים ולא מסתמך רק על המחשב דרך. שקניתי את הרכב חשבתי הוא יעשה מינימום 1 ל-13.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום יש בפתח תקווה מוסך מורשה סקודה? (פביה 2009 אוטו' הגיר לא עובר חלק לפני תום האחריות). תודה
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום. אני צריך לעבור קורס רענון נהיגה. אני יודע שכבר תקופה שאין קורסים ושמעתי גם שנבחרו מפעילים חדשים (רשת עמל והאוניברסיטה הפתוחה אם אני לא טועה). השאלה שלי היא האם יש לכם מידע בנוגע לזמני התחלה של הקורסים ומתי ואיך (מספרי טלפון) אפשר להתחיל להירשם. בנוסף, אם למישהו יש מידע לגבי האם הקורסים יהיו כמו במתכונת הקודמת (שני מפגשים) או שיש שינוי בכמות המפגשים, עלות וכד'...אשמח לפרטים. חיפשתי באתר וגם באתר של משרד הרישוי ולא מצאתי תשובה. תודה!
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
פגישה קצרה עם ספורטיבית קטנה שמוכיחה שגם היום אפשר לעשות מכוניות מהנות, כמעט כמו שהיו עושים פעם. רנו קליאו ספורט - המבחן המלא
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
חלק א' - המשוגעים מאוויס בעודי בניו יורק, יום לפני שהייתי אמור לטוס לקליפורניה, הגעתי למסקנה שצריך להזמין אוטו. למי שלא יודע, להזמין מהארץ זו כנראה האופציה הכי זולה. מאחר ופעם הייתה לי מאזדה 3 בליסינג מאוויס, והיא הניעה כל בוקר, החלטתי שזה יהיה רק הגיוני לשכור מהם רכב בקליפורניה (גם הוא יתניע כל בוקר). כך הלכתי לאתר של אוויס לסקור את ההיצע. לרוב, המכוניות שעומדות לרשות השוכר משקפות את תעשיית הרכב של ארץ היעד (צרפתיות בצרפת, גרמניות בגרמניה ויונדאי גטס בארץ). כמובן שבארה"ב זה כך על אחת כמה וכמה. המבחר היה עגום אך זול; החל ב280 דולר לשבעה ימים עבור subcompact (לא אקדח, לצערי, אלא איזו קיה עגמומית) ועד 800 דולר למרצדס GLK. פול סייז בסגנון מאליבו היה 370 דולר, כשקלא…
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
- 3 תגובות
- 824 צפיות
שלום. הוצאתי רישיון ב 15.12 במהלך השנתיים שלי כנהג חדש עשתי עבירה שבגללה נאלצתי לעשות תיאוריה כדי שאני יוכל לחדש את הרישיון שוב ואני יהיה נהג חדש עוד שנתיים. כרגע אני בצבא בקרבי ואני לא נוהג השאלה היא מה הששלכות לכך שאני לא מחדש את הרישיון (משלם את האגרה) האם השנתיים של הנהג חדש יתחילו רק מהרגע שאני ישלם את האגרה ויחדש את הרישיון , האם יש פרק זמן שאם לא חידשתי מאז שהרישיון פג אז קורה משהו?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים ושבוע טוב, ברצוני לדעת מה ההבדל בין הרמות גימור בהונדה סיוויק שנת 2003 בין רמות הגימור ES וLS. איזה מהם הוא המפואר ואיזה הפחות ומה ההבדל בינהם. תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
אני רגיל בדרך כלל לראות בהשקת דגם רכב חדש , שמחליף גרסא קודמת , בשיפור מסויים בביצועים , או לפחות שמירה על רמת הביצועים הקודמת. שמתי לב בהשקת שני דגמים של מכוניות קטנות יפאניות במגמה הפוכה ! ניסן מיקרה החדשה שזה עתה הוצגה עברה ממנוע 4 צילינדר עם 1400 סמ"ק שנותן 88 כ"ס למנוע 3 בוכנות 1200 סמ"ק עם פחות הספק כמובן , רק 80 כ"ס. סוזוקי סוויפט החדשה גם כן "שונמכה" ממנוע 1500 סמ"ק 102 כ"ס למנוע 1200 סמ"ק עם 94 כ"ס. מה הסיבה ? אולי כדי לשפר נתוני צריכת דלק ופליטת מזהמים שמאוד מוקפדת באירופה , אבל לי זה נראה כהרעה לצרכן וכאכזבה. בטח חוסכים כאן על גב הצרכן. להבדיל , ראו קונצרן כמו VAG או פיאט שמנועיהם הולכים ואף מתחזקים , יחד עם צריכ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היה לי ויכוח עם חבר לגבי שמירת ערך של סקודה וVW. הוא טוען שכל האוקטביות והסופרב החדשות שיש היום עם כל המנועים הקטנים וגיר ה-DSG יצנחו ובעוד כמה שנים יהיה מאוד קשה למכור. אף אחד אומנם לא קורא את העתיד, אבל בכל זאת יש בסיס למה שהוא אומר? האם סקודה הוא מותג שאצלנו בארץ עד כדי כך מאבד מהערך שלו ולא סחיר? ישמח להסבר ותשובה. תודה!
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אחד ממותגי הרכב המעניינים ביותר שייוצרו. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1791462 http://www.google.co.il/images?hl=iw&source=imghp&biw=1916&bih=901&q=De-tomaso&btnG=%D7%97%D7%A4%D7%A9+%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= http://www.topspeed.com/cars/car-news/de-tomaso-ghepardo-concept-ar95666.html http://www.pantera-gallery.com/
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, היום אחי העיר אותי ואמר לי שחלון הנהג ברכב פתוח לרווחה. רצתי לרחוב לראות אם יש סימני זכוכיות ולא היו. מצאתי את הרכב עם החלון הקדמי פתוח לרווחה, אבל שום דבר לא נלקח מהרכב ולא נראה שנגעו במשהו. אתמול חזרתי הבייתה מאוחר, היה קר וגשום ולכן אין מצב שהשארתי את החלון פתוח. אני גם אחד שתמיד יעדיף מזגן על פני חלונות. כשהכנסתי את המפתח לסוויץ', נדלקה נורת האזהרה ברכב - זו שאמורה לדלוק כל פעם שמשהו לא בסדר - וראיתי בצג של המחשב דרך/שעון שרשום : failed antitheft או משהו כזה. מה זה אומר? ואיך זה הגיוני שמישהו הצליח להוריד לי את החלון בלי לשבור אותו, הרי מדובר בחלונות חשמליים? אודה לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
יוסי בן חמו – סוכן רכבים המתחזה לאדם שמוכר רכב פרטי בבעלותו. חיפשתי רכב למכירה ומצאתי את המודעה הבאה ביד 2: מיצובישי צ'אמפ, יד שנייה שנת 95. רכב במצב טוב מאוד טסט לשנה צבע מקורי שמורה ויפה + מזגן עובד 4 צמיגים חדשים מצבר חדש מנוע באחריות לשנה עברתי לרכב חדש. התקשרתי למפרסם ההודעה וביקשתי ממנו פרטים נוספים על הרכב הוא טען שהוא בעל מוסך "האחים" בתל אביב, שהרכב נמצא אצלו כבר 10 שנים ושאשתו היא זו שנוהגת ברכב, הוא דיבר בהתלהבות וסיפר לי שהרכב מטופל על ידו במוסך, ושהוא מוכן לתת לי אחריות לשנה על המנוע. המחיר שהוא ביקש במודעה הוא 4,500 ₪ ועוד בשיחת הטלפון סיכמנו על 4,000 ₪. ביקשתי לבוא לראות את הרכב ויוסי אמר לי שהוא גר בנתניה ושאגיע מתי …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכל החברים, בלי עין הרע התחדשתי היום בפיג'ו 307, מודל 2006 כשהגעתי הבייתה שמתי לב לבעיה מוזרה: כשלוחצים על השלט כדי לפתוח את הרכב, יחד עם הנעילה משתחררת גם נעילת הבגאז', ואז חייבים לסגור אותו לפני שנוסעים. לאחר מכן, אחרי שנוסעים וחונים ובאים לצאת מהרכב - כשפותחים את אחת הדלתות מתוך הרכב - גם הבגאז' נפתח! למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? זה סתם מעצבן ומציק, לא יותר מזה.. אקדים תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה אומרים עכשיו אלה שליכלכו על סיאט ? צריך להבין היום קונים רכב רק במבצע .
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר על ה"קונדומים" האלה, שנותנים אור בגוון מסויים, אצלי זה כתום. עקב שאחת המנורות החליטה להפסיק לעבוד, פתחתי היום את כל הבפנוכו של איזור הרדיו+AC, אגב- מאחורי פאנל ה-AC רשום ליד הקונקטור "ABS". מה לעזא...?! לא חשוב. בקיצור, סך הכל הנורה לא ישבה טוב, אבל הבנתי באיזה קלות ניתן להחליף את הצבע מכתום-קיא-מזעזע לכחול-אינדיגו-מהמם. אם רק הייתי יודע איפה ניתן לקנות "קונדומים" בצבע כחול-אינדיגו-מהמם. לעונים תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אם הדגם ה"חלש" מפתיע לטובה מה יגידו על ה-1.8 טורבו TSI אחלה כתבה:http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1788366&m=1&mid=109447
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבת שלום חברים, מישהו יודע האם ניתן לשדרג את המזגן המכני (climatic) כמו שמופיע במפרט, לדגם הדיגיטלי.... המזגן הנ"ל מקבלים אותו במבצע של הSC ב90K . תודה, ואם אפשר גם לקבל עלויות, אשמח.
הודעה אחרונה מאת -moshe-, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול הזדמן לי לנהוג כ-30 דק על הפונטו איוו אברט החדשה... כבר מזמן אני חובב פיאטים ובעצם את היסטוריית המכוניות שלי בטח הספורטיביות התחלתי על האונו טורבו דגם 1986 שהוחלפה בדגם החזק יותר_והיתה המכונית הראשונה שקניתי חדשה {49900 שח !עם סאן רוף}. מאד אהבתי את אונו בזמנו והנהיגה בה תמיד היתה "מאתגרת"._ אתמול בכבישי הסופר לנד וחולון הרגשתי קצת מהניצוץ הזה._ הפונטו הפתיעה אותי עם תנוחת נהיגה מצויינת,_ הגה אומנם חשמלי וקצת מלאכותי אבל בהחלט הרבה יותר"אמיתי" מההגה של הלאון שלי או אפילו הגולף GTI שהייתה לי קודם. הוא מאד "ישיר" ומדוייק לטעמי,_ הרכב מרגיש מאד DARTY והאחיזה מאד גבוהה,_ בפניות חזקות ובלחיצה מקסימאלית לא נרשם תת היגוי ליותר משבריר שנייה ואז הדיפרנציאל האל…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 9 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן חברה, אני מקווה שזה במקום הנכון ולא יסגרו את השרשור אני צריך קצת יעוץ ועזרה בנוגע להחלפת+הגדלת מידה בג'אנטים במאזדה 2, כרגע על האוטו יש ג'אנטים עם טסות כמו שבא מהחברה 14 אינצ' הלכתי לברר בקומפיוטסט לאיזה מידה אני יכול להגדיל כי אני יודע שבדגם "המפואר" יותר יש ג'אנט 15 עם צמיג רחב טיפה יותר רחב הוא הוציא לי חוברת של כל האישורים שנתנו היצרנים והראה לי שאני יכול לשים שתי מידות שונות.. 1) 185/55R15 2) 195/45R16 עכשיו ראיתי באינטרנט גם תמונות של מאזדה 2 עם ג'אנט 16 השאלה כל דבר קטן ירגישו בכביש כמו שאומרים, ואם כן איך אפשר לסדר את זה שהבולמים יעשו תעבודה כמו שצריך עם ג'אנט גדול יותר בשתי מידות... תודה לעוזרים וסליחה על החפירה הארוכה! …
הודעה אחרונה מאת nnir, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 707 צפיות
שלום לכולם, יש לי סיריון 2008 בלי אזעקה ובלי שלט (אני צריך לפתוח את הדלת כל פעם פיזית עם מפתח) רציתי לדעת, בכדי להוסיף שלט לרכב שיבצע נעילה מרכזית + יסגור את החלונות אוטומטית מה בדיוק אני צריך לקנות ואיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת chtbeh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם, האים ניתן לשפר את רכות הנסיעה במזדה 6 2005 ? והאים ניתן לפחית את רעש המנוע בתוך המכונית? אשמח לקבל תשובות ורעיונות עניניים. תודה, אודי.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
עצה לגבי ביטוח
מאת lanspy- 1 תגובות
- 634 צפיות
שלום, קניתי השבוע פיג'ו 406 שנת 2001 עם מנוע 2000 סמ"ק ורציתי לשמוע כמה עלה לאנשים שיש להם מכונית כזו הביטוח. אני רוצה לעשות מקיף + חובה צעיר. תודה לכל מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 132 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Nakamichi
- פינדר
- אליה
- 3n
- eladts
- farkash7
- mcshmupi
- TomerP
- שביט
- פולו,גולף
- Shay_u
- 77gili