רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
לוח תמרורים חדש
מאת kompy-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בפורום דיני תעבורה דברנו בו, שאלנו עליו, התעסקנו בו ואף העלנו מתוכו תמונות ופירושים. דובר משרד התחבורה מוסר כי לאחר יותר מ-40 שנה: לוח התמרורים החדש של ישראל יוצא לדרך. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים חושף היום לראשונה את לוח התמרורים החדש והעדכני של ישראל לאחר שאושר סופית על ידי שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ. *הסברים נוספים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זו שאלה שלא מצאתי עליה תושבה בפורום אבל דיי עזר לי הת'רדים שנכתבו כאן בעבר (תודות לחיפוש), אני מעונין בקרוב לבצע טיול שיתחיל מרומא ויסתיים בברצלונה, השאלה היא האם אפשר להשכיר רכב ולהחזיר אותו בספרד או שאני חייב להחזיר אותו באותה המדינה בה הרכב הושכר ? המסלול הוא איטליה - צרפת - ספרד
הודעה אחרונה מאת ludu, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, עם עליית הטמפרטורות באירופה ותחילת האביב בספרד, חזרתי לקטנוע החביב שלי לאחר חודשיים של נבצרות. במהלך דצמבר וינואר, מזג האוויר ותנאי הדרך הפכו את הרכיבה לחווייה לא נעימה בעליל. לפיכך, הוחלט לשכור מכונית קטנה לתקופה הזאת ולעבור את החורף "על 4". הנסיון הזה הניב כמה תובנות מעניינות, שחשבתי לחלוק עם הפורום למען הדורות הבאים. ראשית כל, הנפשות הפועלות: הקטנוע שלי, ובן לווייתי הנאמן בשנה וחצי האחרונה, Yamaha X-Max 250 משנת ייצור 2007. יפני, על כל המשתמע מכך. חסכוני וזריז בעיר, אבל כשיר גם בכביש המהיר. משהו כזה: "נערות הליווי" לתקופה המדוברת היו סמארט fortwo ואופל קורסה, מיני פרמיום וסופר מיני, שתיהן מ-2010. מבלי להיכנס כרגע לביקורת ו…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי I30 עם חיישני חנייה. אני שוקל להוסיף מצלמת רוורס: 1) האם יש צורך בנוסף לחיישי החניה? 2) איפה רואים את התמונה? היכן מחברים מסך? 3) כמה דבר כזה אמור לעלות? על איזה דגם הייתם ממליצים? 4) אשמח להמלצות למקומות לקנות ולהתקין באזור חיפה. תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת joe123, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! יש ברשותי רכב מסוג סוזוקי ליאנה שנת 2005 ורציתי לדעת: 1) אם אפשר להתקין עליה מערכת של נסיעה בגז (הסבה לגז)? 2)מה המחירים של ההתקנה ? 3)כמה בערך עולה ליטר גז כיום? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rami23, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האפסילון החדשה, שמן הסתם תגיע גם אלינו, נראית מעניינת ושונה - ויונקת רמזים עיצוביים מדורות קודמים של המכונית, שלמרבה הצער לא שווקו בארץ. נקודה לחדי עין; הגריל הפך מפסי לנצ'יה אנכיים למבנה קרייזלר החדש עם פסים אופקיים, שקועים במרכזם. הגיון בריא גורס שלפחות הגריל יהיה מספיק שונה בין גרסאות לנצ'יה וקרייזלר של אותה מכונית, אבל הגיון בריא, כפי שכבר למדנו, לא תמיד עובד טוב במיזוגים. לגבי השתיים האחרות, תמה וגרנד-וויאג'ר, כל שנותר הוא לומר שזהו יום עצוב, מאד עצוב לכל מי שיש לו פינה חמה בלב ליצרן הטורינזי. אם מרקיונה חושב שלקוחות אירופאים יקנו את הבולשיט הזה, כנראה שהוא נותן מעט מדי קרדיט לאינטליגנציה שלהם. http://www.netcarshow.com/lancia/
הודעה אחרונה מאת benetton, -
- 1 תגובות
- 733 צפיות
נלקח מוואלה : ארגון הבטיחות האמריקני מהדק את חקירותיו בנוגע לכשלים במשאבות הדלק במכוניות פולקסווגן ואודי עם מנועי דיזל. 100 אלף מכוניות בבדיקה אומנם פה מדובר על מנועי דיזל, אך האם מדובר באותו סגנון תקלה שמספר חברי פורום בעלי גולף TSI נתקלו בהר בעבר ? (זכור לי על מספר הודעות שנכתבו פה על רכבים שכבו עקב מזרקים שאינם תקינים או משהו בסגנון.) המשך הכתבה כאן : http://cars.walla.co.il/?w=/4714/1793532&m=1&mid=108923
הודעה אחרונה מאת מיכאל86, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי מחלף גלילות לכיוון הפניה לקקל עומדת ניידית שמצלמת ,לא עם אקדח לייזר מצלמה שמובנת על הדשבורד של הרכב. במקרה ונעשתה עבירת מהירות ,האם עוצרים את הנהג ניידת בהמשך? או שמקבלים בדואר? תודה רבה שי
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 979 צפיות
חבר'ה בעלי גולף TSI 122. כמה אתם משלמים על מקיף+חובה? תודה
הודעה אחרונה מאת XtremeIL, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הוצגה רישמת C קופה: לפרטים: http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2012-c-class_coupe/03.htm
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
מגאן קופה ו-RS בדרך לארץ. ולמותר לציין איזו מהשתיים באמת מעניינת אותנו. מחיר של 225K יקר ב-36K ממחיר הגרסה המוחלפת(לפני ההנחות הנאות), שזה לא מעט. מאידך, זו כנראה ההוט האץ' הטובה ביותר שתמכר בארץ, לפחות עד הגעת השירוקו R - וגם זה טעון הוכחה... למישהו יש מושג באיזו גרסה מדובר ומה לגבי שלדת הקאפ? NMP?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 0 תגובות
- 893 צפיות
האם יש דגם מומלץ שרץ בשוק. מישהו שמע על 8 חיישנים במקרה והאם זה שווה?
הודעה אחרונה מאת talsela87, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם כדאי להחליף את המערכת המקורית בדגם שהם מציעים ?? מישהו יודע איזה דגם מדובר בכלל ?? משהו יודע מה ההשלכות של ההחלפה בין המערכות תודה
הודעה אחרונה מאת talsela87, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מתכנן לייבא יונדאי סונטה 2011 או טויוטה קאמרי הייבריד מארה"ב לארץ . רכבים כאלה עדיין לא מיובאים על ידי היבואנים המקומי. מבקש לדעת איך מחליפים / משנים פנסים ראשיים של הרכבים שייובאו "ב על מנת להתאים אותו לתקינה אירופאית [במקום תקינה אמריקאית] לפי דרישת משרד התחבורה. אותו כנ"ל - כיצד משנים את מד המרחק ומד המהירות ממיילים לקילומטרים ? כמו כן, האם ידוע לכם אם היבואן הרשמי [או המוסך המרכזי] יחתום על אישור עבור רכב כזה - ואם כן כמה זה יעלה לי ? תודה ofergrin
הודעה אחרונה מאת niro007, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
VW Polo ידנית 1.4 85 כ"ס, החל מ- 88,900 ש"ח Golf ידנית 1.6 102 כ"ס, החל מ-117,000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת SMB, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני כרגע באוסטרליה,ואני חוזר לארץ לחודש-חודש וחצי על מנת להסדיר מספר עניינים, בארץ מחכה לי מרצדס 190e 93 שברשותי,ברצוני למכור אותה,מאחר ואני אהיה באוסטרליה בשנה שנתיים הקרובות. הבעיה היא ש190e לא קל למכור,גם אם היא במצב מצויין אני רואה מודעות ששוכבות כבר למעלה משנה ביד 2,ובכללי הלוח של 190e זז מאוד לאט. בקיצור זמן זאת הבעיה שלי,הרכב שלי שמור ומצב באמת מעולה ביחס לשאר ה190e ולדעתי הוא שווה משהו באיזור ה20k,אני מוכן לקבל 13-15ולהפסיד לכאורה את ההפרש,אבל לצאת מקודת הנחה שאו שהייתי מוכר את הרכב,או שהוא היה מעלה אבק בארץ. מה לדעתכם הדבר הנכון לעשות? האם אקבל הסכום הנ"ל אם אגש למגרש? האם אתם מכירים מגרש שקונה גרמניות ישנות? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חוקי?עובר טסט? מדבקה חוקי? דגש על האחוריים בלבד.
אנטנה של אזעקה
מאת Jamshu- 0 תגובות
- 648 צפיות
יותר נכון זה רק מערכת כניסה לאוטו ללא מפתח, למערכת הזאת יש חוט שהוא משמש כאנטנה, מי מכם יודע איפה המקום הכי טוב להעביר בו את החוט(האנטנה) הזה לקליטה מקסימלית של השלט? הבנתי מפורומים בחו"ל שהכי טוב זה להעביר את זה דרך הצד ליד השמשה הקדמית של האוטו,מבפנים, אני לא יודע אם זה נכון או לא. אשמח לתגובות בעניין....
הודעה אחרונה מאת Jamshu, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, איך אני מדליק אותם? האם זה דולק אוטומאטי, האם ברכב אני צריך למשוך את כפתור המנורות אליי כדי שידלקו אורות ערפל או שזה לא קשור.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- 2 תגובות
- 847 צפיות
רכב חדש בדרך אליי ואני מחפש למגן אותו,אם מישהו מכיר אזעקה טובה שיציע כאן. שמעתי אזעקה שזה כמו הצופר של האוטו,ממש צפירות חזקות כמו של האוטו,מאיפה משיגים ומה שם הדגם/חברה?
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום אני לא זוכר אם כבר היה את הדיון הזה. אבל אפשר לראות פה דברים שגורמים לך לחשוב. ושאפשר לדבר עליהם. הכל טוב ויפה כשלוקחים מכונית קטנה ובטיחותית ומכניסים אותה בתוך עצם סטטי כמו במבחני NCAP למינהם, אבל חלק גדול מהתאונות בעולם האמיתי קורות בין רכב לרכב. והדברים שרואים פה די גורמים לי לחשוב (בתור בעל רכב קטן) שאולי בכ"ז עדיף להמצא בתוך הרכב הגדול שכמו שניתן לראות לרוב מכסח את הצורה של הרכב הקטן. ממש הרגשתי צביטה בלב כשראיתי את הסמארט הפיצית מועפת ע"י המרצדסים. פיאט 500 VS אודי Q7: סמארט VS מרצדס S CLASS: ועוד כמה: סמארט VS מרצדס C קלאס: טויוטה קאמרי VS יאריס: הונדה פיט (?) VS הונדה אקורד (אמריקאית):
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ההבדל הוא שזה קרה בארה"ב (ועוד על כביש רטוב) והוא הלך לכלא, להבדיל מהתקרית בארץ: http://news.yahoo.com/s/nm/20110213/us_nm/us_speeding_video http://www.youtube.com/watch?v=lW-9u0MfrCk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מעניין גם ששניהם היו ב BMW סדרה 5
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 1 תגובות
- 923 צפיות
שלום, יש לי שאלה קצת טיפשית - ברכב שלי יש חיישני רוורס. על הצג ישנו מספר (המרחק על למפגע) ומספר אורות חיווי. ב-2 הצדדים יש עיגול (לעיתים אדום, לעיתים ירוק) וחץ אדום. מה המשמעות של כל אחד מהנורות? לא ברור לי מתי זה עיגול אדום, מתי עיגול ירוק ומתי חץ אדום. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
איזי פארק שלי שוב מת. כנראה נגמרה הסוללה. שוב. יש לי אותו מעל 10 שנים ונמעס לי ממינו כי אני מחליף סוללות יותר מאשר מטעין אותו בכסף. נראה לי היגיע הזמן לעבור לחניה סלולרית. מי עדיף - פאנגו או סלופארק? אני רואה שפאנגו מותך בהרבה יותר ערים. אני רואה גם שיש ביניהם קצת הבדלים בתעריפים. ובכלל - האם תעריפי חניה שלהם הם מקבילים לתעריפים של איזי פארק ושל כרטיסי חניה (אלו "כמו של פעם" )
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אחד השכנים שבר לי את הפנס אור דרך הקדמי המלבני בקמארו דור 3 ,אני מעוניין לחפש בפירוקיות של רכבים אמריקאים אך אני לא יודע בוודאות לאיזה עוד רכבים יש את אותם הפנסים האלה שיתאימו לי בדיוק, אשמח אם מישהו יודע כמו אלה שבתמונה
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש פיתרון עד שהמירוצים יהיו חוקיים ולנו יהיה כסף לקנות מכוניות מטורפות לדריפטים ,הפתרון כמובן תוצרת יפן .
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יוצא לי לראות מדי פעם בת"א מונית גולף MK3, אבל בדיני התעבורה נקבע שלמונית לא יחודש הרישיון אחרי 12 שנה. גם אם היא מודל 98 היא כבר עברה מזמן את ה-12 שנה, אז כיצד זה יתכן?
זה מה שיודיע נתניהו מחר במסיבת העיתונאים, במקביל להחזרת הסבסוד לתחבורה הציבורית. ההורדה תהיה בצורת הפחתת מס והורדת הרווח של חברות הדלק. חברה. 20 אחוז זה טוב אבל לא מספיק. 30 אחוז והשוואה לאירופה זה היעד. ומי שאמר עד היום שמחירי הדלק צמודים לנמלי איטליה ביום ד שיוצא ב1 לחודש כשהירח מלא, נוכח לדעת שהכל בולשיט אחד גדול אם בהינף יד אפשר לקצץ פתאום 20 אחוז. האזרחים משפיעים וטוב שנפנים את זה לעניינים הבאים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לקחתי אותה ביום ראשון משדה התעופה בפאריס והחזרתי אותה ביום חמישי. סה"כ כמה מאות ק"מ באוטוסטרדות, בכבישים כפריים, בתוך רחובות של עיירות מימי הביניים, בשמש ובגשם. כללית, התאכזבתי. מראה חיצוני סתמי ודי מכוער. אני זוכר את הפיקאסו הראשונים שנקראו "קסארה פקאסו". המראה העגלגל והאלגנטי שידר אז משהו מיוחד שבאמת הצדיק את החתימה של האמן הדגול על כל מכונית. הפעם ה"מיניבוס" הזה לא שונה מהרנו המקבילה. כאילו שמתכנן אחד בנה קופסה שמתאימה אולי למוטציה מודרנית של הברלינגו. רכב מכוער לטעמי ובטח חסר ייחוד. הרכב גבוה וזה טוב לי, המושבים מאד נוחים ותא הנהג מאורגן ממש טוב כשהמתגים נופלים לך לידיים. אבל לוח המחוונים הוא "סופר מודרני דיגיטלי", בקיצור, צריך להתרגל למד המהירות שמיוצג בספרות…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
הייתי באולם התצוגה של לובינסקי ואין תיאור אחר ל RCZ חוץ מ"מדהים". אני צריך עוד לבצע נסיעת מבחן, אבל אני לא מבין את פשר הסימונים ליד חריץ ביטול הפעלת כרית האוויר. יש שם ציור שאומר שאסור לנסוע עם כרית אוויר פעילה כשמושב התינוק מותקן בניגוד לכיוון הנסיעה - וזה ברור. מה שלא מובן לי זה הציור לידו, שאם אני מבין אותו נכון, זה שאסור להתקין מושב תינוק עם כיוון הנסיעה, עם כרית מבוטלת. נציגת המכירות אומרת שהבנתי את הציור נכון ושזה אסור. היום, בשירוקו, הבן שלי, בן 3, יושב בכסא תינוק עם הפנים לכיוון הנסיעה, עם כרית אוויר מבוטלת. במאמר מוסגר אני רק אגיד שזה רק לצורך הסעה לגן, מרחק של קילומטר וחצי בתוך העיר. כל יתר הנסיעות שלו נעשות ברכב המשפחתי, בו הוא יושב במושב האחורי, במ…
הודעה אחרונה מאת איתן_כ,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 132 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Nakamichi
- פינדר
- אליה
- 3n
- eladts
- farkash7
- mcshmupi
- TomerP
- שביט
- פולו,גולף
- Shay_u
- 77gili