Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 פיקאסו, רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי אותה ביום ראשון משדה התעופה בפאריס והחזרתי אותה ביום חמישי.

סה"כ כמה מאות ק"מ באוטוסטרדות, בכבישים כפריים, בתוך רחובות של עיירות מימי הביניים, בשמש ובגשם.

כללית, התאכזבתי.

מראה חיצוני סתמי ודי מכוער. אני זוכר את הפיקאסו הראשונים שנקראו "קסארה פקאסו". המראה העגלגל והאלגנטי שידר אז משהו מיוחד שבאמת הצדיק את החתימה של האמן הדגול על כל מכונית. הפעם ה"מיניבוס" הזה לא שונה מהרנו המקבילה. כאילו שמתכנן אחד בנה קופסה שמתאימה אולי למוטציה מודרנית של הברלינגו. רכב מכוער לטעמי ובטח חסר ייחוד.

הרכב גבוה וזה טוב לי, המושבים מאד נוחים ותא הנהג מאורגן ממש טוב כשהמתגים נופלים לך לידיים. אבל לוח המחוונים הוא "סופר מודרני דיגיטלי", בקיצור, צריך להתרגל למד המהירות שמיוצג בספרות שרצות לך מול העיניים ולכל מיני אורות שאתה לא יודע מה הפירוש שלהם (אם כי בעלי הרכב בטח יודעים).

הרכב ידני, המנוע (דיזל ואולי טורבו דיזל) מאיץ יפה מאד גם בהאצות ביניים. אבל הראות לזויות הקדמיות נפגמת על ידי חלונות צד קידמיים מוגזמים (אגב, ממש כמו ברנו). המגבלה העיקרית בנהיגה היא היציבות של הרכב שמתבטאת בשני מישורים: ההגה שלא מתקשר וגורם לרכב לסטות מהנתיב כל הזמן כי אין לך הרגשה של "אמצע". המישור השני הוא "והיה המישור לעקוב": מישהו תכנן את הרכב הכי מתנדנד שנסעתי בו. חברו אחד ועוד אחד ותמצאו חווית נהיגה שהיא כלל לא חוויה.

הרכב גדול אבל החכמים יצרו תא מטען קטן (אם כי אפשר לקפל את המושבים האחוריים). שתי מזוודות ותיק יד וצריך לפרק את המדף האחורי. זה חסרון ברכב שכור שמסיע תיירים מבחינת פירצה קוראת לגנב. בקורדובה של הבת שלי יש יותר נפח...

בקיצור, הרבה דברים טובים אין לי מה לומר על הרכב הזה.

IMG_3872.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טרם נהגתי(רק ישבתי ברכב), אבל חולק עליך בשתי נקודות;

-העיצוב, לטעמי, מבריק. שונה, נועז ושובב - ומאד סיטרואן. ראיתי לא מעט כאלו בצרפת השבוע - והם המשיכו לעניין את העין. מה שקצת קשה לומר על C4 החדשה(שלפחות נראית טוב יותר במציאות לעומת התמונות).

-ישיבה נוחה? המושב אולי נוח אבל תנוחת ה'קוף האיטלקי' מאחורי ההגה חוזרת -ובענק. הברכיים כפופות והזרועות מתוחות. :evil:

לעניין תא המטען, המושב האחורי נע לפנים ולאחור על מסילה - ומגדיל אגב כך את תא המטען לרמה מכובדת של 500 ליטר, אם אני זוכר נכון.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

סליחה, אבל על איזה רנו מקבילה אתה מדבר כל הזמן? יש לרנו מיקרו-ואן?

פורסם
רנו סניק

רנו סניק היא מדרגה אחת למעלה ומתחרה ב-C4 פיקאסו.

לטעמי ה-C3 פיקאסו דווקא די מבריקה בפתרונות האחסון והסעת הנוסעים, וגם הניהוג, לפחות מהנסיעה הקצרה שלי בו, בסדר גמור (אם כי אני מכיר את תחושת ה"אין מירכוז" של ההגה, בעיקר ממכוניות אחרות, ואני מבין אותך בעניין הזה).

הקלף המנצח שלה בארץ הוא תג המחיר הנמוך ביחס לשימושיות המשפחתית. כלומר אתה מקבל רכב שיכול להכיל משפחה על ציודה, במחיר של סופר-מיני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המתחרה של ה-C3 פיקאסו מבית רנו, זאת הרנו מודוס שלא נמכרת בארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
רנו סניק היא מדרגה אחת למעלה ומתחרה ב-C4 פיקאסו.

לטעמי ה-C3 פיקאסו דווקא די מבריקה בפתרונות האחסון והסעת הנוסעים, וגם הניהוג, לפחות מהנסיעה הקצרה שלי בו, בסדר גמור (אם כי אני מכיר את תחושת ה"אין מירכוז" של ההגה, בעיקר ממכוניות אחרות, ואני מבין אותך בעניין הזה).

הקלף המנצח שלה בארץ הוא תג המחיר הנמוך ביחס לשימושיות המשפחתית. כלומר אתה מקבל רכב שיכול להכיל משפחה על ציודה, במחיר של סופר-מיני.

רוני

הרשה לי לחלוק איתך בשני דברים

הנהיגה ממש לא נעימה! ואת זה גם אמר קולגה מאירופה שנהג ברכב כמאה ק"מ לפחות. ולגבי פיתרונות איחסון, גם כאן הדעה שלי שונה לגמרי. למרות הרושם, בגאז' שמסוגל להכיל בקושי שתי מזוודות בגודל רגיל (היינו צריכים לפרק את המדף...) לא יוכל להכיל משפחה על ציודה לוויקאנד.

תוסיף לכך את חוסר היציבות של הרכב ותחושה של נהיגה במשאית (או אוטובוס...) ותקבל תמהיל לא נעים בכלל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

הכל עניין של ציפיות ומחיר. רצית אוטו קטן ובזול (יחסית)? זה מה קבלת.

לא נכון להשוות C3 לקורדובה או סניק או משהו מקבוצה אחרת.

לא ראיתי פרסומת שלה, לא נסעתי ולא הוסעתי: אבל לדעתי הרכב הזה לא מתיימר להיות משפחתי אלא מתאים יותר לזוג צעיר עם ציוד לינה בשטח, ולקוות להכניס שתי מזוודות וקניות מטיול - זה לא הרכב שמתאים.

אבל כשראיתי אחת בתל אביב (באדום לוהט שיפה לסיטרואן) עצרתי והעפתי מבט של איזה חמודה...

אמי מקווה שעוד יצרנים יתחילו להגביה את המכוניות: זה נותן תחושת מרחב, נוח מאוד, מאפשר להתמתח, ולדעתי צריכת הדלק והתנגדות הרוח שוליות מאוד בגלל עוד קצת גובה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

היום ראיתי רכב כזה של "ישראליפט". הסתכלתי פעמיים לוודא שיהודה ברקן או יגאל שילון לא בסביבה, אבל אותי זה הצחיק... אין לי מושג אם זו היתה גרסה הדיזל (1.6HDI עם 92 כ"ס) או הבנזין (1.4 אטמוספרי עם 95 כ"ס) אך ללא ספק היה מדובר במחזה מוזר מאוד...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הרשה לי לחלוק איתך בשני דברים

הנהיגה ממש לא נעימה! ואת זה גם אמר קולגה מאירופה שנהג ברכב כמאה ק"מ לפחות. ולגבי פיתרונות איחסון, גם כאן הדעה שלי שונה לגמרי. למרות הרושם, בגאז' שמסוגל להכיל בקושי שתי מזוודות בגודל רגיל (היינו צריכים לפרק את המדף...) לא יוכל להכיל משפחה על ציודה לוויקאנד.

תוסיף לכך את חוסר היציבות של הרכב ותחושה של נהיגה במשאית (או אוטובוס...) ותקבל תמהיל לא נעים בכלל.

לא נסעתי על גרסת הדיזל, כך שאולי זה שונה. ובנוגע לבגאז'- כמו שנאמר ניתן להזיז קדימה את המושבים האחוריים ולקבל יותר נפח (ועדיין אפשר לשבת מאחור - תודות למימד הגובה).

ושוב - מדובר ברכב זול יחסית לתמורה. ברור שיש לו מגרעות, אבל ביחס למחיר הוא קנייה טובה בהחלט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הכל עניין של ציפיות ומחיר. רצית אוטו קטן ובזול (יחסית)? זה מה קבלת.

לא נכון להשוות C3 לקורדובה או סניק או משהו מקבוצה אחרת.

לא ראיתי פרסומת שלה, לא נסעתי ולא הוסעתי: אבל לדעתי הרכב הזה לא מתיימר להיות משפחתי אלא מתאים יותר לזוג צעיר עם ציוד לינה בשטח, ולקוות להכניס שתי מזוודות וקניות מטיול - זה לא הרכב שמתאים.

אבל כשראיתי אחת בתל אביב (באדום לוהט שיפה לסיטרואן) עצרתי והעפתי מבט של איזה חמודה...

אמי מקווה שעוד יצרנים יתחילו להגביה את המכוניות: זה נותן תחושת מרחב, נוח מאוד, מאפשר להתמתח, ולדעתי צריכת הדלק והתנגדות הרוח שוליות מאוד בגלל עוד קצת גובה.

קצת הבנת הנקרא (כלומ ר, אני מצפה שתקרא בעיון את הודעת הפתיחה שלי)

הרכב הושכר בצרפת לכמה ימים. בארץ ביקשתי משהו כמו פוקוס וזה מה שקיבלתי. ברכב שכור אין בדרך כלל בעיה אקוטית וגורלית של גודל. מקסימום משדרגים.

אם היית קורא בעיון, השוויתי רק את הבגאז' של הקורדובה לבגאז' של הפיקאסו

צריכת הדלק של הפיקאסו שנהגתי בה היא אכן זעומה. הממוצע היה כ 18 ק"מ לליטר. גם גובה הרכב הוא ייתרון אבל ישנם רכבים גבוהים יותר ויציבים...

• תוכן חדש...