רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! ה"הבובה" בעלת מנוע 1600 סמ"ק דגם RN. מדדתי לה צריכת דלק ויצא לי 11.5 קילומטר לליטר. הנסיעה היתה עירונית ורק פעם אחת בינעירונית למרחק של כ70 קילומטר. האם זו צריכה חסכונית לרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת yakov1987, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם בהרבה ביקורות של מגזיני רכב שונים כתוב שהנסיעה טובה אבל ההגה מנותק. למה הכוונה?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הפאביה VRS לקחה באנגליה ביחס של תמורה למחיר אבל .. הלוואי והפולו GTI בתצורת 5 דלתות תגיע לארץ , אני מחכה צפייה מהנה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 915 צפיות
http://www.engadget.com/2011/02/03/suck-squeeze-bang-bust-the-death-of-internal-combustion/ אני קורא את האתר כדי להתעדכן על עולם הגדגטים. אבל הפעם הם הצליחו דווקא בתחום שהם לא קשורים אליו. גם הסרטון שבסוף היה מוזר אבל משכנע.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. לפני כשבועיים-חניתי במקום אסור לחניה (אדום לבן) {אני מודה -שגיתי } -וקיבלתי דו"ח ע"ס 250 ש"ח מעיריית רמת-גן. (לא לדמתי ת'לקח ) כשבוע לאחר מכן -חניתי במקום אחר-במפרץ ארוך (שלא מפריע לתנועה כלל) -אבל גם כן צבוע באדום לבן- בגבול שבין תחום שיפוט עיריית רמת-גן לגבעת שמואל. -שוב חטפתי דו"ח של 250 ש"ח. עכשיו , אחרי שלקמתי את הלקח-אואני כבר לא חונה באדום לבן- ומכוון שאני סטודנט, ואין לי כסף מיותר להוציא- האם יש למשהו רעיון-איך אפשר לבטל את הדוחו"ת ? יש לציין שעל אחד מן הדוחו"ת, אין חתימה של הפקח. (למרות שיש אזור בטופס -שהפקח אמור לחתום עליו) חוץ-מזה -על הדוחו"ת רשום שבהעבירה בוצעה ברחוב ז'בוטינסקי. העבירה אכן בוצעה ברחוב ז'בוטינ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום , לאח שלי יש חברת צילום והוא צריך חומר לדוגמא להראות ללקוחות. אנחנו מעוניינים לצלם קליפ וידאו קצר שיכלול צילומים מזוויות שונות של הרכב ולערוך א זה בסגנון טופ גיר. השאלה שלי - היכן ניתן לעשות את זה? איפה יש מקום בארץ (רצוי במרכז) שאפשר להגיע לשם באיזה יום ולהיות לבד בלי להפריע לאף אחד כמו חניה ענקית או מסלול כלשהו? יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הגיר האוטומט שלה לפעמים נתקע ולכן רוצה למסור לגריטה , האם אפשר גם מכונית משנת 1996 ?
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 899 צפיות
פשוט לא הבנתי מה יקרה בסוף עם הC1? הישראלי ירים ראש ויביאו את הC1 לארץ או ששוב הממשל והבירוקרטיה תטחן אותנו?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש ברשותי רכב שני בבית מודל 1994,האם הוא נכלל בתוכנית גריטה? במידה וכן,כיצד מבצעים את התהליך? שבוע טוב,רן.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה שלי היא כשהרכב מגיע חדש מהמחסן של הרכבים האם הוא מגיע לידיי 0 קילומטר על הסקאלה? האם הרכב צריך לעבור הרצה? מה בודקים ברכב שהוא חדש?(שריטות,מכות,כל מיני דפקטים?) איך מגיע הרכב לאולם תצוגה?(בנסיעה מהבונדד?,על גבי משאית גרר?) תודה.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יצרנית הרכב הצרפתית חשפה במהלך סוף השבוע פסע מתוכניותיה לשנים הקרובות. על הפרק - מחליפה ללגונה, שני מפעלים חדשים במרוקו, מסחרית חדשה ו... מכוניות חשמליות. מה צופן העתיד של רנו?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לי קרוב משפחה הגר בצפון סרביה והוא נהג מיניבוס. החורף שם מתאפיין בטמפ' קיצוניות שמגיעות עד 15- מעלות. כמובן שמערכת החימום ברכב לא עובדת, בכלל מצב תחזוקת הרכבים שם הוא בלתי יאומן. זכור לי שכילד ראיתי נהגי אוטובוסים בעיקר שהיה להם מין תנור ספירלה חשמלי שהותקן ליד רגלי הנהגים. משהו מכיר מכשיר כזה? ניתן להשיג תנור כזה של 12V?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן. אני את הרישיון הוצאתי לא מזמן ומאז לא יצא לי לנהוג על רכב ידני - בנזין, למדתי על סקודה אוקטביה דיזל והבנתי מהמון אנשים לאחרונה שיש הבדל בנהיגה במנוע בנזין ידני, בהרגשה, בתזמון עם הקלאץ' ועוד. אני מתכנן לקנות רכב ידני ואמרו לי שבהתחלה הוא יתכבה לי המון עד שאני אתרגל לקלאץ' החדש (במיוחד בצרפתיות). עכשיו, עד כמה זה נכון ? יש באמת הבדלים ? האם הקלאץ' במנוע בנזין הרבה יותר רגיש ? סליחה על השאלה מטופשת ושבת רגועה לכולם
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
FF - Ferrari Four הכינוי שניתן למכונית העל החדשה של פרארי, 4 דלתות, הנעה בארבעת הגלגלים, פשוט 4. כל מי שרשום באתר של פרארי, והחליט שהוא מקבל מהם מיילים, כנראה שקיבל לפני יומיים הודעה בנוסח הזה: והיום חשפו אותה, אחרי שכבר פורסמו תמונות ריגול קיוויתי שהאוהל מאחורה הוא באמת סתם אוהל, וירד ממנה ברגע שהיא תתפרסם רשמית, אך לצערנו זה לא סתם אוהל וזו באמת הצורה שיש לה מאחורה, לטעמי, היא נראית רע, מהפרופיל היא מזכירה סדרה 1 האצ'בק עם מתיחה קלה, מלפנים היא רוצה להיות 458, מאחורה, אני לא רוצה לגעת בזה. מבחינת נתונים, האמת שהיא לא רעה, מנוע V12 שמפיק 660 כ"ס ב8000 סל"ד אשר גורם לה לההאיץ מ0-100 ב3.7 ולהגיע למהירות סופית של 335 קמ"ש, לא רע למכונית שתו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
הרכב הנדון - קורולה Runx 2005 אוטומטית. בזמן האחרון שמתי לב שהתרגלתי לנהוג מהר מדי. לא משהו קיצוני מאוד, אבל בצד המהיר יחסית של התנועה, משהו כמו 130+-, עם פיקים למעלה, כמובן בכבישים המאפשרים זאת (1 ,6, 431, 2 וכו') ובשעות בלי יותר מדי תנועה. בנוסף תמיד הייתי נמרץ יחסית כשזה נוגע להאצה, שוב - לא משהו קיצוני, אבל אני שונא להזדחל ביציאה מרמזור או בעקיפה. לחיצה בריאה על הגז אף פעם לא הפחידה אותי. תמיד שנאתי להתקע אחרי זחלנים, ומחפש תמיד לעקוף (גם אם זה מימין, כמובן בבטחה, אף פעם לא כמו מטורף). כבישים מפותלים? תענוג, חייבים להגביר מעט מהירות . בעקבות עליית מחירי הדלק ושלילה שקיבל חבר התחלתי להרהר בהרגלים אלה. בלי רישיון אני גמור, לא רק שזה יקשה עלי מאוד את עבודתי, ג…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה התפקיד של הנורה הזאת?(או שזה לא נורה בכלל?) מה זה הפנס הזה? הנה התמונה: http://img269.imageshack.us/img269/4756/hondacivic2w.jpg
הודעה אחרונה מאת High Octane, -
קנית איביזה חדשה בצבע לבן לפני יומיים רק הבאתי אותה מהחברה חזרתי היום מהמכללה החניתי את אוטו אצל חבר שיש לו מעבדת מחשבים אצלי בישוב בקיצור הייתי אצלו 2 דקות פתאום אני שומע בום מיד יצאתי החוצה לראות מה זה פתאום אני רואה מסוק של שלט רחוק זרוק על הריצפה ליד האוטו שלי פתאום אני קולט שהמסוק פגע בגג של האוטו בדיוק על החלון הפנורמי ובקורה מעל דלת הנהג עם מריחות צבע שחור וישנו עכשיו שקע באיזור הזה ושריטות יחסית קלות. אין לי מזל פשוט אגב אני מכיר במקרה את מי שהטיס את המסוק כי מדובר ביישוב קטן אני מתפלא לפעמים כמה אנשים יכולים להיות מטומטמים מי מטיס במזג אוויר כזה דבר כזה ועוד בשטח בנוי ולא איזה שדה פתוח מזל שזה לא נפל למישהו על הראש. הבחור לקח אחריות ואמר שישל…
הודעה אחרונה מאת M1963, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הרכב שלי היה בטסט כמה ימים לפני הסוף, ולא עבר על כיוון אורות, אולם יום-יומיים אחרי הייתה לי תאונה קטנה עם נזק לא קטן לקח כמעט שבוע לתקן ומוכן רק עכשיו, והארכה הייתה רק עד יום שישי לתוקף של הטסט, והמכון טסטים בכלל נמצא בדרום בעוד הרכב במרכז. אז השאלה מה עושים? כמובן יש את האפשרות לנסוע ולקוות לטוב בלי בדיקת רשיונות, אך האם יש אופציה חוקית לצאת מהסיבוך הזה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
אחד החברים בפייס בוק צילם את הרכב הזה ומעניין אותי גם אם זה לא באמת AMG לרכב עדיין יש את הקיט שלהם ורכב כזה בכיף עולה 700-800 אלף. אני כבר לא מדבר על צריכת הדלק שלו. איפה ההגיון?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 2 תגובות
- 913 צפיות
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/96-00-Civic-2DR-Coupe-JDM-Red-Crystal-Tail-Lights-Lamps-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZMakeQ3aHondaQ7cYearQ3a1996QQhashZitem4aa7bdf9cfQQitemZ320641825231QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_5504wt_1165 הפנסים האלה יעברו לי במכס? זה עובר טסט?. אני לא יודע שום מידע על הזמנת פנסים מאיביי .
הודעה אחרונה מאת NADAVX2X, -
- 1 תגובות
- 730 צפיות
יש לי רכב שחסר לו 2 טסטים (הייתה שנה לא נסעתי בו) וכל טסט עולה 780 בערך אז אני צריך לשלם 780 או 1560? על מה אני צריך לשלם
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי טויוטה קורולה 2007 שקניתי מליסינג. קיבלתי איתה 2 מפתחות עם שלטים. כל הזמן הזה השתמשתי בשלט אחד בלבד. היום הוא פתאום התקלקל (נראה כמו בעיה של מגעים - הנורית נדלקת באופן קבוע ולא נכבית עד שאני לא מוציא את הבטריה). ניסיתי את השלט השני והוא לא עבד בכלל, הנורית אפילו לא נדלקה. קניתי סוללה חדשה ועכשו הנורית נדלקת אבל הוא לא פותח\סוגר את האוטו. נראה לי שצריך לקודד אותו מחדש. מישהו יודע איך עושים את זה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Avishai22, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לקראת יום הולדת 18 אני רוצה להתנסות בנהיגה ספורטיבית עם מדריך, קראתי באינטרנט על מקומות וחברות שעושות קורסים של יום אחד עם מדריך צמוד ורכב ספורט. רוב הקורסים עולים בערך 1000 שקל ונמשכים כ4-5 שעות, הבעיה שאני לא יודע קודם כל מה ההבדלים בין הקורסים של החברות, מה יותר טוב ומה הכי משתלם. אני לא רוצה שיקרה מצב ששילמתי 1000 שקל וכל מה שעושים זה לתת לי לנהוג במגרש חניה גדול.. אשמח אם תעזרו לי ותמליצו לי על דברים.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת הרצל פרנקל, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רכשתי רכב חדש מהחברה ואני צריך לקבל אותו מחר איזה אביזרים אני צריך לקבל עם האוטו כגון: אפוד זוהר,מצית,מאפרה,פח אשפה מה צריכים לקבל עוד?
הודעה אחרונה מאת fish, -
כאמור בכותרת, מצלמת הפיילוט של הגאטסו, שמוצבת בכביש 4 לכיוון צפון מעט אחרי מחלף גהה פעילה. הערב נהג בר-מזל שנסע לפני זכה בתמונה יקרה לאלבום התמונות המשפחתי. אינני יודע באיזו מהירות הוא נסע, אבל גם לא הבחנתי במהירות חריגה בתנועה שהתנהלה סביבי, כך שאני מאמין שמדובר בחריגת מהירות קלה. הישמרו לנפשותיכם ורשיונותיכם.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מצטער אם זה לא הפורום המתאים. הודעה ראשונה שלי פה. יש לי טויוטה קורולה 2009. חניתי אתמול בעיר ומישהו () גילח לי את מראה ימין ולא השאיר פתק. המחיר בארץ מטורף לגמרי : 1600 ש"ח. אין לי כסף לזה וגם אין לי רצון לממן גנבים מהשטחים. בג'אנקיות רוצים על זה 900 ש"ח. מצאתי ברשת אתר שמוכר תחליפית כולל משלוח ב-100 דולר. https://www.carpartsdiscount.com/auto/parts/2009/toyota/corolla/door_mirrors.html?3594=1939 גם אם לוקחים בחשבון ניקנוק במכס זה עדיין כדאי. דבר אחד מדאיג אותי: המק"ט בחו"ל של מראה לטויוטה קורולה 2009 הוא 87908-02B01. כידוע יש מלא דגמים בכל מיני מקומות אבל לא נראה לי ששיווקו מראות שונות למדינות שונות. האם אני צודק ? מה הסיכון ?
הודעה אחרונה מאת Vrooom, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי ולאשתי שלושה ילדים קטנים , אשתי אמורה ללדת ילד רביעי העניין הוא כזה , ברשותי רכב וולוו 850 שהיא מאוד מאוד רחבה מבפנים , האם אני יוכל להסיע 4 נוסעים מאחור , כמובן שכולם יהיו ישובים כמו שצריך - מי שחייב בבוסטר יישב בבוסטר , אם אסור 4 נוסעים - מה ההשלכות של קנס -בית משפט ? והאם אני יכול לצרף חגורה רביעית ובכך לפתור את הבעיה . אציין שברשיון הרכב לא רשום כמה נוסעים ניתן להסיע . תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
ערב בוקר טוב לכל נכבדי הפורום אני פותח את השרשור הזה במטרה לקבץ קבוצה למפגש שיתקיים בקרוב בסוף החודש או תחילת חודש הבא. מי שמעוניין להגיע שיכתוב כאן בשרשור מטרת המפגש להכיר את האנשים והרכבים שמסתתרים אחרי המקלדת המפגש יהיה מצוייד במצלמה לתיעוד הרכבים, זה עליי . המיקום ככל הנראה יהיה במרכז. נעביר לכם פרטים בהמשך יאללה קדימה להתפקד
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הזמנתי רפליקה של הקסדה של סייאנה באי-ביי ושמעתי שאני פטור ממכס כי זה נחשב למיגון מחירה כ500$+100$ משלוח וזה יוצא קצת יקר אם המכס יש לי אפשרות לא לשלוח אלא לחכות לקרוב משפחה שיביא לי אותה בקיץ בקיצור השאלה היא אם יש מכס על מיגון או לא והאם קסדה נחשבת לאחד כזה???
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, כמעט כל נהגי המוניות נוסעים ברכבי דיזל, בשל צריכת הדלק הטובה לעומת בנזין, וגם כי הם יותר אמינים (או שאולי אני טועה?). אז השאלה שלי למה כמעט ואין רכבים פרטיים עם מנוע דיזל? הרי הישראלי הממוצע לא אוהב להיות פרייאר.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 185 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- mcshmupi
- erez11222
- amlh
- אברהם א
- mikk
- Scott Adkins
- ידית
- blackpolo
- shilo_v
- bv12
- Nita218